|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
G-ladiator
|
Post subject: Re: Paladin Posted: 12:14 12. Sep 2011 |
|
|
Nalkanar wrote: G-ladiator wrote: ... že díky paladinovi mě Dei-Anangova a Juanina církev prohláší za kacíře  Hereze, kacířství či blud (z řeckého αἵρεσις hairesis volba < αἵρειν hairein vybírat, brát) označuje původně takový teologický názor, který „volí“ nebo si „vybírá“ určitý odlišný pohled, který je neslučitelný s obecnou vírou dané církve, tj. ortodoxií.Není pak logické, že kacířů ti běhá po Karathě velké množství, jelikož nectí Bílou dvojici, ale jiné bohy?  Aha, vidíš, ani jsem tohle nějak neřešil  Pořád si ale myslím, že ten příspěvek hlavní myšlenku předal, pokud ne, nahraď si slovo kacíř slovním spojením nepřítel víry
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: Paladin Posted: 12:15 12. Sep 2011 |
|
|
Při tomto úhlu pohledu by museli být heretici všichni nekřesťané, což tak ovšem není. To jsou pohané, jinověrci atd.
V Karathě se slovo "heretik" moc neuplatňuje, a původně se vztahovalo na ty, kdož se odklánějí od oficiální doktríny Církve světla. To ovšem ještě neznamenalo, že by se proti nim nějak zakročovalo. Upaluje atd. se obvykle za porušení zákonů (zabití, velezrada, napomáhání nepřátelům říše, znesvěcení mrtvých atd.). Spíše se používá pojem "kacířství", kdy je ovšem myšleno ne proti samotným bohům Světla, ale spíše proti společnosti, která na jejich zásadách stojí. V tomto smyslu splývá kacířství se světským prohřeškem, neboť je vlastně útokem na zavedený řád společnosti. Služba temným bohům, např. je kacířstvím zcela určitě; služba Nordovi rozhodně kacířstvím není, neboť sleduje stejné či podobné ideály.
_________________ hyperpasivní myšohryz pokud mi píšete na ICQ, napište co chcete jsem jenom autor. číst ty reálie musíte sami...
|
|
Top |
|
Nalkanar
|
Post subject: Re: Paladin Posted: 12:17 12. Sep 2011 |
|
Joined: 14:21 13. Feb 2010 Posts: 9274 Location: Brno/"Znojmo"
|
Tak mě bylo jasné kam to směřuješ, ale zároveň mi vždy přišel jako zcela nevhodný do fantasy, pokud se uctívá veřejně víc jak jeden bůh v dané oblasti.
_________________ .
|
|
Top |
|
venomeq
|
Post subject: Re: Paladin Posted: 13:59 08. Oct 2011 |
|
 |
Šlechtic |
|
|
Pala je nejlepší...sám sem jednoho míval...repektive ještě mám pokud mi GM nesmazaly za mou dloooouhou neaktivitu acc....nebyl to žádnej mlátič ale savy má opravdu dobrý. Tak mě napadá že bych vytáhnul zas svojeho Artíka?!...xD
_________________ Artorius Krows - Bývalý Paladin čestných ochránců úsvitu, člen VI.roty
Darius - RDD bez nároku na kousek štěstí.
Last edited by venomeq on 14:28 08. Oct 2011, edited 1 time in total.
|
|
Top |
|
J.F.Payne
|
Post subject: Re: Paladin Posted: 14:17 08. Oct 2011 |
|
|
venomeq wrote: Pala je nejlepší...sám sem jednoho mýval... V lázních, nebo v řece?
_________________ Kraki Skengdrang a nejzlejší DM
|
|
Top |
|
venomeq
|
Post subject: Re: Paladin Posted: 14:28 08. Oct 2011 |
|
 |
Šlechtic |
|
|
J.F.Payne wrote: venomeq wrote: Pala je nejlepší...sám sem jednoho mýval... V lázních, nebo v řece? +1
_________________ Artorius Krows - Bývalý Paladin čestných ochránců úsvitu, člen VI.roty
Darius - RDD bez nároku na kousek štěstí.
|
|
Top |
|