Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 00:25 27. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 25 posts ]  Go to page Previous  1, 2
Author Message
 Post subject: Re: Druid Build
PostPosted: 15:55 08. Sep 2008 
Urozený
 Profile

OneIceOne wrote:
Druid není pro začátečníka nijak špatný, obvykle sice lidi začínají ala fighter (sekání je nejjednoduší), ale to je putna. Zkusím trochu napravit tenhle topic, který je jinak zaplnený blbostma. Možností hraní druida jsou dvě.
Čistý druid je asi pro začátečníka nejlepší. Má možnost vyvolat společníka a zároveň zvíře, tenhle aspekt je pro začátečníka hrozně důležity, protože zaručuje vetší možnost přežití na začatečních levlech a tak se předejde znechucení ze hry a začatečník ma čas se to naučit. Povolání se dokáže samo lečit a oplývá i několika silnými kouzly v pozdější době (lvl 13-17+). Vyhodou povolání je skill animal empathy, který začatečníkovi dovoluje si přibrat do družiny další pomocné zvíře, pokud nezvládá určíté bojové situace. Jak to hrát na začatku. Nejdůležítejší vlastností je Wisdom, u druida se na začatku dává 16 - 18 do vlastnosti podle přání hráče, ale obecne stačí ta 16, inteligence je akorat na body, je dobré dávat obvykle 14, umožní to vzít v budoucnu zajímavé featy, další v pořadí je odolnost, u elfa se asi nevyplatí víc jak 12, možná když zbydou body. Ostatní vlastnosti dle libosti. Elf - třeba Síla 12, Obratnost 8, Odolnost 12, Inteligence 14, Wisdom 16, Charisma 12. Snad to vychází dobře. V budoucnu rvát body do Wisdom. Co se dovedností týká, bere to za lvl 6 bodů, pro začatečníka bych volil: animal empathy, concentration, heal, lore, spellcraft na max. Na začatku zainvestovat po jednom bodu do Open lock a Disable trap - dokaže tak odemknout a odpastit nejzákladnější zamky a pasti. Zbytek narvat kam chce, tenhle lehonkejbuild to nikterak nezmrší. Styl boje je různej, může behat s dlouhým lukem, ale nebude to nic moc, raději spoléhat ze začatku na společníky, ochočený zvířata a vlastní proměny a hlavně zapadnout do hráčský party, newb stejně solovat moc nedokáže.

Druhá možnost je kombinace druid/shifter
specifikace na hraní shiftera je obtížnější, toto povolání lze vzít až potom co má postava minimálně 5 lvl druida a musí mít feat Alertness. Obvykle se featy zameřují na určitou proměnu. Důležitou vlastností je wisdom a odolnost kvůli životů, většinou totiž shifter přebírá fyzické vlastnosti z formy, do které se mění. Začátečník klidně může začít s statistikou shora, do 5 lvl druida začlenit požadovaný feat a na 6 lvl vzít shiftera, kouzla druida používat jako podpůrné boosty. Ostatní už se musí naučit sám.

Hezké, nenásilně napsáno a popkud by to měl být třeba ten elfí druid s dlouhým lukem pak se nabízí vzít si zen střelbu ... někdo to tuším nazval Bioware bugem, ale je příjemné útočit přes něco co pořád zvedáš.

Reply with quote  

PostPosted: 16:03 08. Sep 2008 
Rytíř
 WWW  ICQ  Profile

Táto téma sa mi začína páčiť, že o druidoch sa vám všetkým tak dobre kecá :D
Ano Zen strelba je pre druida jednoznačná výhoda :)

http://img213.imageshack.us/img213/553/lotrdurex.gif

Reply with quote  

PostPosted: 16:10 08. Sep 2008 
Měšťan
 Profile

Skipp wrote:
Táto téma sa mi začína páčiť, že o druidoch sa vám všetkým tak dobre kecá :D
Ano Zen strelba je pre druida jednoznačná výhoda :)

...Zen střelbou sem nikdy nestřílel, takže nevím, ale musí mít nějaký bodíky v obratnosti aby měl rychlou střelbu, jinak je nanic...
Elf pobožnej, nebo vznešenej...mno, špatně sem to napsal... řekněme, že každej ví, jakej je přibližně rozdíl mezi elfem a člověkem, že to není jen člověk se špičatýma ušima....elfa zahrát tak, aby jste si mysleli, že je to elf i kdyby neměl takovej model.
Že to není masožrout .. hm není nutný ho hrát jako masožrouta, ale druid co žere maso není nejlepší volba. :roll:
Navíc na Thalii nevím, jak je druid silnej, ale celkově je dobrej možná na CvE, jinak není nic v porovnání třeba s barbarem?

Reply with quote  

PostPosted: 16:13 08. Sep 2008 
Rytíř
 ICQ  Profile

kucik wrote:
Tak nějak nevim, co by měl druid do tý huby strkat, když nemůže žrát maso.

Nemůže maso? Hmmm... napadla mě filozofická myšlenka, jak to asi provozují druidský Gaiové, když nemůžou strkat do huby maso.

To jen tak mimochodem, toho si nevšímejte :)

Jinak, OneIceOne tyo pěkně ses rozepsal, dikys :) Já věděl o druidech fakt kuloví

Reply with quote  

PostPosted: 16:23 08. Sep 2008 
Temnota
 WWW  ICQ  Profile

George wrote:

Že to není masožrout .. hm není nutný ho hrát jako masožrouta, ale druid co žere maso není nejlepší volba. :roll:
Navíc na Thalii nevím, jak je druid silnej, ale celkově je dobrej možná na CvE, jinak není nic v porovnání třeba s barbarem?

Sorry, ale tohle se tu rozebíralo vážně už mockrát. Než se to začne znovu přetřásat, zkus prohledat starší vlákna. Jsem přesvědčenej, že na většinu věcí tam najdeš odpověď.

Abych to stručně shrnul: Druid nemusí být nutně Greenpeacák, vegetarián, ani léčitel zvířátek.

Brûlante et suant les poisons,
Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique
Son ventre plein d'exhalaisons.

Reply with quote  

PostPosted: 16:23 08. Sep 2008 
Rytíř
 WWW  ICQ  Profile

Podla mna to je uplne jedno,druid si da maso kedy chce a teda si ho ani nemusi dat,mozno si ho da len raz za cas,ked je prenho maso chapane treba ako dar matky prirody,alebo ak by sa ocitol v nudzi kde mu hrozi smrt hladom a ma iba moznost zjest nejake zviera co asi spraví? Niekto si pomyslí ze nechá sa zozrat hladom,a teda zomrie kvoly blbemu presvedceniu,alebo sa proste zachrani a napapa sa do syta...podla mna to zalezi na hracovi kto si co zvoli,on je panom svojej postavy a je sto hracov - sto chuti..čižééé...

http://img213.imageshack.us/img213/553/lotrdurex.gif

Reply with quote  

PostPosted: 17:28 08. Sep 2008 
Rytíř
 Profile

George wrote:
Zen střelbou sem nikdy nestřílel, takže nevím, ale musí mít nějaký bodíky v obratnosti aby měl rychlou střelbu, jinak je nanic...

Ten druid by musel mít obratnost min 13, což u elfouna neni tak hrozny, ale se Zen, Rapid shot, Point blank shot jsou to tři vyhozený featy. Proti gustu ...

Reply with quote  

PostPosted: 17:37 08. Sep 2008 
Bůh
 Profile

Geroge: tak to by asi nevyšli návrhy, co sem párkrát přemejšlel nad postavou

Elf vrahoun, potetovanej magor s naušnicema snad po celym těle.. měl těžký dětství, ted neumí ani pořádně mluvit ale jeho ruce dokážou zabít chladnokrevně a tiše na koho se jen podívá :)

Nebo jak tu jednou někdo psal, morovej druid.. kam šlápne tam tráva neroste, po boku neustále svoji bestii která loví všechno co se po lese hne..

já kontroluji každý jeho nádech
já podněcuji vaše neštěstí
zrozením i zabíjením
já vyvolám armageddon
krmen tisícem duší.

Reply with quote  

PostPosted: 10:10 09. Sep 2008 
Ďábel
 WWW  Profile

ty charakteristiky greenpeace druida vymyslel kdysi dávno nevim kdo, ale musel to bejt magor, co o druidech nic nevěděl :mrgreen:

nejlíp to asi vystihnul pan pratchett: definice průměrného druida je taková, že je to člověk, který má od rána do večera ruce až po lokty od krve :mrgreen:

Reply with quote  

PostPosted: 17:44 09. Sep 2008 
Měšťan
 Profile

Aneb co dokáže druid v partě.
Image

Reply with quote  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 25 posts ]  Go to page Previous  1, 2

All times are UTC + 1 hour [ DST ]