|
View unanswered posts | View active topics
|
Page 1 of 1
|
[ 12 posts ] |
|
Author |
Message |
bigbull666
|
Post subject: Ocarovani - Bonus k utoku proti... Posted: 22:24 23. Sep 2009 |
|
|
Zdravim, postavil jsem si mec. Vzal jsem kaminek na ocarovani a zkusil jsem udelat "zhouba obru". Kdyz jsem si mec nasadil, byla to parada, az do chvile, kdy jsem zaspival bardovu pisen. Normalni AB se zvedlo, ale to proti obrum zustalo konstantni...
bez pisne mam: +26/+21/+16 +29/+24/+19 proti obrum
zakouzlim bardovu pisen a... +28/+23/+18 +29/+24/+19 proti obrum - podle me je zde chyba, protoze by se AB proti obrum melo zvisit take
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: Ocarovani - Bonus k utoku proti... Posted: 23:07 23. Sep 2009 |
|
|
No, to chyba neni, tak NWN funguje...
Když máš zbraň s enahncementem +1 proti obrům a zakouzlíš na ni magic weapon,s tane se z ní zbraň s obecným enhancementem +1. Bonus proti obrům se nezvýší.
Enahcementy se nesčítaj, uplatní se tedy ten nejvyšší. kdyby měl zbraň +2 proti obrům a očaroval jí obecným +1, bde šmít obecný +1 a proti obrům +2.
_________________ hyperpasivní myšohryz pokud mi píšete na ICQ, napište co chcete jsem jenom autor. číst ty reálie musíte sami...
|
|
Top |
|
bigbull666
|
Post subject: Re: Ocarovani - Bonus k utoku proti... Posted: 23:16 23. Sep 2009 |
|
|
DenGrasse wrote: ... mno ale bardova pisen nedava vylepseni, ale zvysuje AB bez ohledu na zbran kterou drzim v ruce
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Ocarovani - Bonus k utoku proti... Posted: 23:30 23. Sep 2009 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
Ale jestli oboji je attack bonus, ktery by se nemel scitat, ale mel by se brat ten vetsi, pokud se nepletu.
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
bigbull666
|
Post subject: Re: Ocarovani - Bonus k utoku proti... Posted: 00:00 24. Sep 2009 |
|
|
kucik wrote: ... Muze byt... Me jen prislo logicke, ze ta pisen za barda mi zvedne AB a k nemu se pak pricita bonus k utoku... takze za mec treba +1, ale proti obrum +4. Myslel jsem si ze je to to same jako kdybych mel 2 ruzne mece. Jeden by mel bonus k vylepseni +1 a mohl bych ho pouzivat na vsecky potvory. Druhy by mel bonus +4, ale mohl bych ho pouzivat pouze proti obrum. Kdyz si vezmu normalni mec +4, tak budu mit AB +4 za mec a po nakouzleni bardovi pisne je AB +4+2= AB o 6 vetsi. Kdyz ale vezmu ten mec co jsem na nej ocarovanim dal bonus vylepseni proti obrum +4, tak na to bardova pisen nefunguje...
|
|
Top |
|
mandos
|
Post subject: Re: Ocarovani - Bonus k utoku proti... Posted: 00:33 24. Sep 2009 |
|
Joined: 23:19 23. May 2009 Posts: 524 Location: Kladno/Praha
|
nevim jak je to teď ale pokud si vzpomínám ještě nedávno byl problém třeba stim že aasimaří bonus proti zlým se taky například nesčítal s bonusem zbraně nebo tak...ale pokud si vzpomínám byl jen problém ve zobrazení a ne ve funkci
_________________ Pokrok je jako stádo sviní v humně. Z takého stáda, to sa mosí uznat, je užitek. Je uzený špek, je ovar, je prejt, sú klobásky, sú nožky v rosolu. Tož sa nesmí ohrnovat nos, že je všecko posrané.
|
|
Top |
|
OneIceOne
|
Post subject: Re: Ocarovani - Bonus k utoku proti... Posted: 09:27 24. Sep 2009 |
|
|
Vyzkoušej ty zbraně v reálném boji proti obrovi a prohlédni si výpis z boje, zda se budou informace shodovat. Možná je vysvětlení částečně tady: http://nwn.wikia.com/wiki/Enhancement_bonus
_________________ Pauza výkonu DM: 1 - 8. 9.
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: Ocarovani - Bonus k utoku proti... Posted: 11:23 24. Sep 2009 |
|
|
Ano. Jak bardova píseň, tak enhancement navyšují attack bonus, kde se počítá vždy jen ten nejvyšší.
Ale jak už padlo, vyzkoušej to a podívej se do logu, možná se to jenom nezobrazuje. Ono je otázka jak to mechanika konkrétně řeší a to jinak než zkoušením neodhalíš.
_________________ hyperpasivní myšohryz pokud mi píšete na ICQ, napište co chcete jsem jenom autor. číst ty reálie musíte sami...
|
|
Top |
|
OneIceOne
|
Post subject: Re: Ocarovani - Bonus k utoku proti... Posted: 20:39 24. Sep 2009 |
|
|
Zkoušeno na zbrani +4 undead, po zazpívání se mi bonus z písně započítal do útoku, zkoušeno v základním nwn, vyčteno z bojového výpisu, ne z charakter listu.
_________________ Pauza výkonu DM: 1 - 8. 9.
|
|
Top |
|
bigbull666
|
Post subject: Re: Ocarovani - Bonus k utoku proti... Posted: 21:39 24. Sep 2009 |
|
|
Jestli jsem si to prelozil spravne, pak podle techto stranek http://nwn.wikia.com/wiki/Attack_bonus_cap se ty bonusy s enchantem scitaji. Ten mec jsem jiz prodal, tak zas az vyrobim dalsi juknu do logu jestli to dela nesmysly bo to utoci spravne a v charakteru se to akorat nezobrazuje...
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Ocarovani - Bonus k utoku proti... Posted: 23:56 24. Sep 2009 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
Je dost mozny, ze se to spatne zobrazuje, ale zapocitava. Chce to zkouknout vypis. Kazdopadne je to vec zakladni mechaniky, kterou prakticky nejde menit a na Thalii rozhodne v tomhle zmeny nejsou.
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: Ocarovani - Bonus k utoku proti... Posted: 21:18 25. Sep 2009 |
|
|
Některý bonusy v char sheetu započtený nejsou (třeba bonus za Dodge) ale ve výpisu je vidíš...
|
|
Top |
|
|
Page 1 of 1
|
[ 12 posts ] |
|