|
View unanswered posts | View active topics
|
Page 1 of 1
|
[ 12 posts ] |
|
Author |
Message |
Bahnak
|
Post subject: Zastrašování a kostky Posted: 15:16 14. Nov 2009 |
|
|
Moje postava investuje do skillu zastrašování, musel jsem do nej cpat body kvuli povolání, tak jsem v tom kvuli Rp pokračoval... Dnes poprvé jsem se snažil s DM ho použít, řekl jsem nějakou "tvrdou hlášku", do závorek jsem napsal že zkouším zastrašit a byl jsem po tellu DM vyzván k hození kostkou. kliknul jsem na kostku, tam vybral herectví - zastrašování a nevím proč se me to dalo dalsi moznosti kterou kostkou hazet a nasledne kolikati 20tistennymi kostakami chci hodit, vybral jsem 1k20 a znovu potvrdil 1k20 a hodilo to 5k8, postup jsem opakoval a hodil jseem 5k4... nechápu kde jsem udelal chybu. Následně jsem požádal DM ať hodí za mě, ale rozhřešení se mi nedostalo... (čekal jsem uspěch, přeci jen v tom pár bodů mám...)
BTW, stále nechápu co vlastně hážu... jak to se zastrašováním je? CO je TO? kdo proti TO hází a co jsou jeho faktory?
Wikina říká jen: USE:Selected in dialog .....
ale co je tedy číslo které mám přehodit a co s itřeba protivník má přičítat? Vůli? Mám v tom maglajz a pokud by se někdo kdo ví chtěl vyjádřit tak prosím...
Na hráče jsem to nikdy nepoužil a ani nepoužiju, ale když jde o Q kdy elf z prahvozdu drží půlčíka s kudlou pod krkem, stojí proti nemu jasná přesila a z přesily vystoupí postava s tímhle skillem a použije ho pro záchranu pulčiova života (- vyhrožuje elfovi rozčtvrcením), maslel jsem že to bude zohledněno.... asi pláču ale na špatném hrobě....
_________________ KDVP Kucik:153, Bahnak:175, Drake: 48, Fryn:163, Klobouk:19, Derken:8, Vejk:8, Nomis -16, Terka:1
|
|
Top |
|
LDamian
|
Post subject: Re: Zastrašování a kostky Posted: 15:24 14. Nov 2009 |
|
|
Nwn je původně single player hra s podporou pro vlastní tvorbu malých modulů a dobrodružství.
Sociální skilly se dají použít u psaní npc pro jeho rozhovory. Celkově i v singlu bylo nejvíc využívané přesvědčování. Hází se tam prostě proti TO, které nastaví DM. Třeba řekne si zastrašit tohle npc je obtížné, TO bude 25 (nebo jakákoli jiná hodnota).
Celkově mám pocit, že hody kostkou, hra na sociální skilly, záchranné hody (kdo má jak silnou vůli, kdo má jakou odolnost, reflexy při reakci) a podobné věci se moc nevyužívá. U normální hry jsem to viděl vážně raritně a při hře s DM se to mně osobně také nestalo, jiným možná sem tam ano.
Pokud budeš chtít hrát na hody kostkou u zastrašování proti jinému hráči, tak já osobně bych jako systém vyhodnocení navrhoval asi že si oba hodíte, ty na zastrašování a on na vůli. Ale je to na domluvě a stejně by to chtělo nějaké modifikátory vymyslet, pokud by si tak někdo chtěl hrát a chtěl se domluvit na pravidlech. Asi jinou šanci zastrašit mám, pokud někoho držím pod krkem a kudlu mám u jeho varlat a jinou šanci, pokud mně právě ubil do bezvědomí a poté co mně svázal mu začnu vyhrožovat, že starší brácha mu přijde rozbít hubu.
_________________ Půlork BU, bývalý šampión arény. BU! UGHR! Tiefling Merakh a Amadeo Crowley. Aasimar Auriel. Hakavarn Skall Ocellom. Drow Nadas a Malzar Zau'ndar. Elf Melron Sil Naril, hobit Peranoel Thoris, lidé Ramon a Adrian Bach, Taranis a asi dvacet dalších. .o)
Aktivní, kontaktovat kvůli: záseky, questy, aréna a dění v Kel A Hazru
|
|
Top |
|
innfra
|
Post subject: Re: Zastrašování a kostky Posted: 15:27 14. Nov 2009 |
|
|
No mě by to taktéž zajímalo, ale u skilu přesvědčení... u obou není napsáno proti čemu vlastně házíme... A ještě úplně mimo topic ocenění, tam také nevim proti čemu vlastně házím, když bych chtěl smlouvat s někým o ceně...
Edit: ještě skill bluff (blafování, což je obdoba zastrašení a přesvědčení)
_________________ Tariel Reynolt - "Kde mám dárečka?" Tomas Tane - "Tady si jeden neodpočine." Finnean Násir Taran - "Za kodex a za sestru!" Alexandr Rázný - "Už mě to tu nebaví! Puste mě ven!" Tomáš Alrik Tane - "Já vim, moc mluvim." Tagar Kovadlina - "Háááá Hřbitůváčka!" - Smazán
Elitní Kazišuk!
|
|
Top |
|
Bahnak
|
Post subject: Re: Zastrašování a kostky Posted: 15:34 14. Nov 2009 |
|
|
chtěl jsem spíše vyjádření nejakeho DMka....
a taky mi jde o ty hody kostkou, že když dám 1k20 tak hodím 5k4 nebo 5k8
hráče zastrašovat nechci, práve proto že neexistuje žadne pevne pravidlo pro TO...
Alespoň bych chtel vedet co zhruba prehazuju... když už me teda nekdo vyzve abych si hodil...
_________________ KDVP Kucik:153, Bahnak:175, Drake: 48, Fryn:163, Klobouk:19, Derken:8, Vejk:8, Nomis -16, Terka:1
|
|
Top |
|
Pajule
|
Post subject: Re: Zastrašování a kostky Posted: 16:44 14. Nov 2009 |
|
Joined: 13:23 30. Apr 2007 Posts: 4709 Location: Gremliní nora pod sněhem
|
mě ty kostky taky fur motaj hlavu  a to je používám často a možná i špatně  chětlo by rto nějakej návod 
_________________ Nieninquë - legenda Lilien - magie, magie, magie
Keep talking I'm analyzing you.
,,Halapartna is the way of život!" Lusignandnes, 12.8.2020, 23:53, Discord
Thalijský gremlin, creeper první třídy, neRP hráč, bílá vrána
|
|
Top |
|
Sapal
|
Post subject: Re: Zastrašování a kostky Posted: 16:57 14. Nov 2009 |
|
|
innfra wrote: A ještě úplně mimo topic ocenění, tam také nevim proti čemu vlastně házím, když bych chtěl smlouvat s někým o ceně... Pokud myslíš odhad ceny, tak si házíš proti odhadu ceny toho, s kym smlouváš. Máš to napsaný přímo u toho skillu.
|
|
Top |
|
monstera
|
Post subject: Re: Zastrašování a kostky Posted: 17:57 14. Nov 2009 |
|
|
Pajule wrote: mě ty kostky taky fur motaj hlavu  a to je používám často a možná i špatně  chětlo by rto nějakej návod  Nejúčinější jsou kostky dlažební, vržené na hlavu .
_________________ Co neumím, se naučím ( a nebo taky ne ) + Lucia Exos, kněžka a řemeslnice, Hřbitov v Ivory, první řada vpravo, osmý hrob + Ranuncula Acera, řemeslnice a zaklínačka s halapartnou, Hřbitov v Karathe třetí řada vpravo Sandra Ztruhly, nalezenec, Aasimar, kněžka a řemeslnice Ga Muru, nešťastný plod náhodného setkání lidského ožraly a orčí děvky Elena Spod, dívka která ztratila paměť
|
|
Top |
|
ravangorn
|
Post subject: Re: Zastrašování a kostky Posted: 18:17 15. Nov 2009 |
|
Joined: 14:59 04. Oct 2008 Posts: 378 Location: Doksy u Máchova jezera
|
Jak už psal LDamian. LDamian wrote: Hází se tam prostě proti TO, které nastaví DM. Třeba řekne si zastrašit tohle npc je obtížné, TO bude 25 (nebo jakákoli jiná hodnota). Hod na tyhle vlastnosti probíhá tak, že vlastnost (třeba to zastrašování) + 1k20 musí být větší než hodnota, kterou určí DM. V praxi je to obráceně (viz. hody na výcvik), ale takhle mají hráči větší šanci přehodit NPC, protože si hážou oni. Ale to s těma kostkama je divný. Pořád to házelo jinýma kostkama. Stačí si navolit jen hod dvacetistěnkou, DM si to už sečít dovede  . Pozn.: Hody se nemusí vypisovat do lomítek do chatu, DM je vidí.
_________________ DM
|
|
Top |
|
Miky
|
Post subject: Re: Zastrašování a kostky Posted: 19:28 15. Nov 2009 |
|
|
Nevím, čím se řídí DM, jestli mají vlastní pravidla nebo si TO jednoduše vymyslí, ale v CvC bez DM by se mělo hrát podle DnD 3,5e na kterých nwn (pokud se nepletu) stojí. Nejsem si jistý jesti si to dobře pamatuju, ale zastrašování se háže 1k20 +skill proti 1k20 +lvl +úprava moudrosti +úprava proti strachu.
|
|
Top |
|
OneIceOne
|
Post subject: Re: Zastrašování a kostky Posted: 15:53 18. Nov 2009 |
|
|
Možno se inspirovat tímto seznamem.
_________________ Pauza výkonu DM: 1 - 8. 9.
Last edited by OneIceOne on 16:45 18. Nov 2009, edited 1 time in total.
|
|
Top |
|
photter
|
Post subject: Re: Zastrašování a kostky Posted: 16:28 18. Nov 2009 |
|
|
@ice ten link mám slepej
@topic doporučuju na tohle moc nehrát nebo to houfně trénovat, když o nic nejde, ve vypjatejch situacích to většinou vede k hádkám a následný kyselosti pokud už to hrát chcete, musí ten, kdo odolává (např. tomu zastrašení) stanovit DC proti kterýmu ten zastrašující musí hodit to férový určení toho DC je na tom právě ten oříšek - není na to žádnej rozumnej univerzální návod DnD pravidla můžou pomoct ale je třeba mít na paměti, že počítají většinou s náhodnejma setkáníma, že zastrašuješ neznámýho nebo seš neznámým zastrašován v PW holt ostatní postavy aspoň zhruba znáš a když tě chce zastrašit někdo, koho si viděl, jak ho pokousal jezevec, tak můžou kostky dělat co chtěj a je ti to akorát k smíchu takže jako zpestření hry když o nic nejde to může bejt zábavný a přinést různý situace ale nehrotil bych to a rozhodně silně nedoporučuju si tímhle způsobem snažit něco vynutit na jiný postavě
_________________ Usstan rin'ov ragar z'lonzic draeval shar'tleg ussta velve wun l'harventh
|
|
Top |
|
OneIceOne
|
Post subject: Re: Zastrašování a kostky Posted: 16:47 18. Nov 2009 |
|
|
photter wrote: @ice ten link mám slepej
oprava
_________________ Pauza výkonu DM: 1 - 8. 9.
|
|
Top |
|
|
Page 1 of 1
|
[ 12 posts ] |
|