Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 08:27 26. Jul 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 49 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 09:46 18. Nov 2007 
Čestný člen týmu Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Nevim Kiri ci ma vobec zmysel odpovedat na tento tvoj prispevok, ale aj tak to skusim (kvoli vsetkemu co bolo...).

Ani zdaleka nevidis do pozadia veci a celkoveho vyvoja, pohladu na svet Thalie vcelku. Bohuzel usudzujes o veciach len podla jedneho logu z jednej porady, alebo neviem podla coho vlastne. Myslim, ze na hracov je tu kladeny velky doraz a bere sa do uvahy aj ich nazor. To, ze zatial nie je nake oficialne stanovisko, je nasledok len toho, ze stale prebiehali porady a debaty ako veci najlepsie vyriesit prave z pohladu na hracov a ako najlepsie akceptovat ich nazor. Avsak jedina vasa vdaka je to, ze akonahle sa vam nieco nepaci tak kopete okolo seba ako male deti (nic v zlom). Pritom ako vravim chyba vam celkovy pohlad na vec, takze najmudrejsie by bolo vyckat kym vyjde oficialne stanovisko celeho tymu a nerobit si zavery podla par utrzkovitych informacii.

Myslim, ze stary hraci a aj novy su tu vcelku vazeny a ku kazdemu sa pristupuje rovnako. Nikto nie je zvyhodnovany a podla mna to bol od zaciatku zamer Thalie a velka vyhoda oproti inym svetom.

Co sa tyka vplyvu a preneseni zodpovednosti na hracov, tak ta moznost tu je. Ale kto ju naozaj aj vyuzil? Pokial by sme mali reagovat a plnit kazdu vec co si niekto z hracov zmysli, tak makam jak otroci od rana do rana v toolsete a popritom este robime aj Q, ale vsetko sa robit neda.

Ohladne toho Q pre gildu magov a veze v Karathe, vies velmi dobre, ze som to mal na starosti ja a vysvetloval som ti uz niekolko krat preco nato nemam posledneho polroka poriadne cas. Zavrsenie Q malo byt v uplne novych lokaciach (a nie v jednej, ale vyzadovalo to spravit okolo 20lokacii a viac). Vzhladom k tomu, ze posledny polrok som mal v osobnom zivote statnice (ktore boli hodne narocne), riesenie prace a dalsie problemy, ktore mi zaberali maximum mojho casu, tak bohuzial nebolo cas na pracu v toolsete, s ktorym som mal aj tak najvacsie problemy (moj komp ho proste uz nestiha, neustale pada a po 20min prace to pada a musim nanovo spustat cely modul co moc zabavne nie je, z toho dovodu moja praca v toole hodne viazla). Takze k tomu ti poviem len tolko, pardon ze mam aj osobny zivot.

Takze na zaver len tolko, nesudte veci o ktorych mate len utrzkovite informacie a nepoznate cele pozadie, vyckajte na pficialne informacie od teamu a neverte "klebetam", ktore siria niektore individua.

„Povinnost je těžší než hora, smrt je lehčí než peříčko.“

Večné hľadanie cudzích chýb je jednou z najväčších chýb vlastných.
(E.Hubbard)

Yeasterday, we sought each other.
Today, we face.
For one of us, tomorrow will never be.

Reply with quote  

Post subject:
PostPosted: 11:01 18. Nov 2007 
Vedoucí týmu Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Kiri wrote:
...rad bych si dovolil podotknout, ze uznavat pouze DM Q, nebou jinak receno ourad (urad)., napriklad: krale, starosty atd, bych nechal hrat samotne hrace. Ulehci se tak prace DM. Nic proti, jen to chce dat vetsi pravomoce hracum, kteri si to zaslouzi...

Byt kralem, vest mesto a podobne veci neni nic pro hrace. To je ciste v pravomoci DM - ti maji nejvetsi prehled o historii sveta a deni na nem. Hraci mohou ziskat vyznamno funkce napriklad v guildach a nebo cestna mista ve strazi, atd. V tom jim nikdo nebrani, jen se o to musi snazit. Snazit ve hre, ne na foru nebo nekde OOC a rozhodne si to musi zaslouzit.

Kiri wrote:
...thalie nema zadne DM, ale spis WB...

Thalie ma DM i WB. Jen ted spousta DM dela i WB a maji spoustu prace s pripravou novych veci.

Kiri wrote:
...ze ti co tu byli driv maji urcite vyhody...o to vic kdyz jsou to nahodou Plzenaci. S timto naprosto nesouhlasim (ba naopak, domaci jsou daleko vic biti)...

Nikdo tu nema zadne vyhody ci nevyhody. Snazime se merit stejnym metrem...

Kiri wrote:
Pouze jen nesouhlasim s tim, ze si tu takzvany TYM dela co chce a ohlizi se na samotne hrace pouze jako nejaky sortiment. Coz neni taky uplna pravda, ackoli jsem to napsal. S Rejtym jsem o tom vedl dlouhe debaty, at po ICQ, nebo osobne, stejne si myslim, ze ucta k vernym hracum tu je miziva.

Hracu si vazime, svuj nazor mohou vyjadrit na foru ci se podivet na vyvoji a stat se WB ci DM. Spise mi prijde, ze si hraci nevazi nasi prace. Delame to dobrovolne a zadarmo - mozna to nekomu prijde jako otrepany argument, ale je to pravda a ne vsichni si to uvedomuji.

Kiri wrote:
Dle meho, byt mirne zdeformovaneho nazoru, zde o vsem panuje diktatura a to tim zpusobem, ze o ve vsem ma hlavni slovo Rejty. Bohuzel tu chybi to co na jinych serverech -aspon myslim- a to je domlouvani se s hracema.

Zadna diktatura tu nepanuje. Ta vypada uplne jinak, mas asi zkreslenou predstavu o vyznamu slova diktatura. Tu musis hledat jinde... Ano, team zde bude mit vzdy posledni slovo, je to skupina, ktera tento svet vytvorila a nejsou zamestananci hracu a maji pravo do sveta zasahovat dle sveho uvazeni. I presto davame na nazory hracu a vse delame pro jejich blaho a co nejvyssi pozitek ze hre. Ne, opravdu netravime hodiny praci v toolu a nebo delanim Q kvuli tomu, abysme odradili hraci ci si zvedali sebevedomi tryznenim ostatnich. Nasim cilem je, aby se tu co nejvice hracum libilo a ne aby odchazeli jinam! To si uvedomte...

Kiri wrote:
Jednak DM nejsou schopni postrehnout vse ze hry. To jim taky nikdo nemuze vycitat. Hraci mezi sebou muzou ves urcte spory, dohody, smlouvy... ztohoto duvodu bych bral, zvolit neco mezi tymem a hracskou sortou. Sice funkce navic, ale urcite se vsichni shodnem, ze pocity hrace a DM se muzou lec kdy rozchazet.

Naopak DM maji nejvetsi prehled o hre. Mozna tam posledni dobou moc nejsou, ale maji jine starosti. Nebo snad chces tvrdit, ze hrac vidi do deni na svete vic nez DM? DM nemuze vedet vse o jedne postave, ale v globalu toho vi daleko vic nez hraci (to neni povysovani se, jen konstatovani faktu). Navic hrac ma o prubehu sve hry a pocinani DM informovat. Nekolik hracu me pravidelne informovalo o jejich cinnostech, i kdyz jsem nebyl zrovna ve hre. Za vsechny vzpomenu Fidorku, ktera mi posilala zaznamy z akci legie.

Kiri wrote:
Nejhezci by, dle me bylo, vytvorit si jakousi zastupujici skupinu hracu (kdyz bude jeden bylo by to super, ale kvuli adekvatnosti by bylo lepsi vic), kteri by mohli se svolenim hracu mluvit za vsechny dohtromady, tim se spis ulehci prace fantasie pro tym a zlepseni tak i chod serveru a to ve vecech konkretnich tykajicich se deje celeho sveta.

Kazdy ma moznost svuj nazor vyjadrit na foru. Ale tahle moznost nezni zase tolik spatne, ze by se vyjadril pomoci par jedincu nazor vetsiny a ti by to pak probrali s teamem. Budeme o tom premyslet...

Kiri wrote:
Pokud se tym rozhodl jakkoli jinak, vsichni radi uvitame tuto skutecnost, ale na mem nazoru upravit hiearchii (celeho vedeni tymu) nic nemeni. Do osudu postav, tudiz hracu, by meli moznost mluvit i samotni hraci.

Hraci maji pravo zasahovat do osudu svych postav ve hre. Tam maji volnost, jen musi pocitat s moznymi nasledky jejich chovani. Ale samozrejme pokud neco chteji, tak se o to musi snazit. Stezovanim, ooc snahou a nebo cimkovil jinym nez IC toho tezko dosahnou (neberte si osobne). Zmenit hierarchii? A jak? Ze budou DM a WB zamestnanci hracu? Pokud nas budete platit, tak klidne! (male odlehceni situace) :lol:

Kiri wrote:
Vymluvi typu: Chces budovu? Tak si ji udelej v toolu pak i spocti a bude vse rychle, ty jsou mi proti srsti.

To nejsou zadne vymluvy. Jen nemame cas ihned skocit do toolu, kdykoliv si hrac zamane, ze chce udelat domek. Mame na starosti spoustu veci jak ve tvorbe, tak i jinde. Navic pokud si hrac dela domek sam, udela si vse podle svych predstav, jak si ho predstavuje. Pokud pozada o tvorbu domku nejakeho WB, tak se nemuze divit, ze to nebude hned.

Kiri wrote:
Uznavam, je zde stale malo aktivnich lidi (v tymu). Jak je ziskat? Urcite ne stylem: Ted jsi v tymu tvoje postavy padaji a budes delat DM/WB..to se mi vubec nelibi a Thalie diky tomuto pristupu prislo o haldy super hracu.

Neprekrucuj co jsem rikal. Plati jen, ze pokud je nekdo DM, nemuze byt v zadne guilde a nebo zastavat nejakou dulezitou funkci. Kdyby byl DM v guilde, tak by byl hned pri prvni situaci obvinen z toho, ze zneuziva sve DM pravodoce ke zvyhodneni sebe a sve guildy. Mozna kvuli tomu Thalie prisla o super hrace, ale ziskala tim kvalitniho DM...

Kiri wrote:
Rejty at mi rovnou (snad), promine, ale styl, ze na Kandelabrii hrajou pouze masla a deti. To neni nejlepsi pristup jak byt nejlepsi.

Na tohle si prisel jak?

Kiri wrote:
Snad budu mit moznost si o tom promluvit vklidu nekdy u piva, trebas na maturaku. Doufam.

Ne, na maturaku tohle opravdu resit nebudu.

Zaverem:

Rekl jsem vse, co jsem chtel. Temito prispevky davate teamu opravdu chut do prace... :roll: Opakovat se uz nebudu, zacina to byt jak mluveni do dubu... Jinak mam rad, ze nekdo, kdo nevidi do celeho problemu, tak vynasi nepodlozene soudy na foru. A to, ze nekdo uvolnuje informace z teamu mezi hrace, navic nepodlozene, jen zaznamy z jednani, na kterych se projednavaji navrhy, me opravdu zarazi a mrzi...

Reply with quote  

Post subject:
PostPosted: 12:52 18. Nov 2007 
Velmistr
 WWW  ICQ  Profile

Mozna to znelo jako kritika - tvrda, ale spis sem chtel nastinit co si ted v soucasne dobe akorat myslim. Nic jinyho. tak prominte.....Veskery veci ohledne prace DM a WB si uvedomuju. Sam sem si parakrat (hral) v toolsetu takze si dokazu prectavit to hafo prace. Chut tymu v prubehu dejin Thalie uz byla tolikrat snizena podobnyma nazorama, ale verim, ze zustanete a nevykaslete se na to jen tak.

creeping zabiiji!!!

Pisu sam za sebe

Reply with quote  

Post subject: Málo lidí
PostPosted: 17:15 22. Nov 2007 
Čestný člen týmu Thalie
 ICQ  Profile

Safraporte, po týdnu nakouknu na fórum, upřeně se dívám, nevěřícně zírám a místy i čučím! :)

Vidím, že každá událost je pro pohyb na serveru dobrá, i když jde třeba o vynášení informací. Alespoň se rozproudila pořádná aktivita.

Ad Wipe - blíže se vyjádřím se na fóru, až si všechno načtu a najdu si čas. Doufám, že mi do té doby neuzavřete hlasování. ;) Předem si ale prohlašuji, že, pokud bude udělán pořádně, se snahou a ku prospěchu, tak s ním souhlasím a podporuji ho.

Píšu sem hlavně vzhledem k původnímu tématu: VŠEM SE OMLOUVÁM ZA MOJÍ SOUVISLOU NEPŘÍTOMNOST, KTERÁ SE PROJEVUJE NAPŘ. NA STAGNACI DOMOBRANY (na tu snad však nejsem sám, že? ;) ) A U TVORBY ROZHOVORŮ, ALE ZA SEBE MOHU BEZ ROZMYSLU PROHLÁSIT, ŽE SKUTEČNĚ MÁM TOHO MOC KOLEM ŠKOLY, takže se toho vůbec netýkají nějaké zvěsti, nálady, deziluze...či co vše se zde řešilo.

Poslední dobou nemám na nějaké tvůrčí myšlení prostě čas...v mém případě pro něj totiž potřebuji spánek, kterého se mi ukrutně nedostává.

Částečně mimo thalijský provoz, ovšem v psaní neustávající: http://kibucim.blogspot.cz/

Reply with quote  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 49 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4

All times are UTC + 1 hour [ DST ]