|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
monstera
|
Post subject: Re: Tieflingove a pohled Thalie na ně Posted: 15:28 22. Nov 2009 |
|
|
[quote="LDamian"][quote="DenGrasse"]........
5. Dokazi napriklad vyznavaci temnoty, tieflingove, cerni strazci, drowove a duergari vycitit aasimara, kvuli jeho andelske krvi, ktera ma zvlastni prichut? Pokud ne, tak proc?
Asi to nepotřebují, protože aasimaři na rozdíl od tieflingů svoji příslušnost neskrývají...
_________________ Co neumím, se naučím ( a nebo taky ne ) + Lucia Exos, kněžka a řemeslnice, Hřbitov v Ivory, první řada vpravo, osmý hrob + Ranuncula Acera, řemeslnice a zaklínačka s halapartnou, Hřbitov v Karathe třetí řada vpravo Sandra Ztruhly, nalezenec, Aasimar, kněžka a řemeslnice Ga Muru, nešťastný plod náhodného setkání lidského ožraly a orčí děvky Elena Spod, dívka která ztratila paměť
|
|
Top |
|
zachy
|
Post subject: Re: Tieflingove a pohled Thalie na ně Posted: 23:44 12. Mar 2010 |
|
|
Cairon wrote: Takže ohledně Tieflingů : Rozhodnutí DM teamu: Neplati na ne ochrana zákona. Takže když bude nějaký prušvih, nemohou čekat, že se jich kdokoliv zastane. Obecně vzato mohou teoreticky všude. Prakticky je ale sebevražda přibližovat se k místum s vysokou koncentraci paladinu a podobných šilencu. Nevidíme problem v tom, že by se pohybovali třeba v Ivory, ale pokud se dostanou do nějakého problemu, pravo NEBUDE na jejich straně. Za jakekoliv vytržnosti mužou byt vyhoštěni z města/vesnice (zakaz vstupu) a mohou mluvit o štěsti, že se tam zrovna nevyskytl inkvizitor ( myšleno NPC ovládané DM ), který by na nich rovnou provedl exoscismus popravči sekerou. Takže nemaji vyslovně nic zakazaneho , ale ani povoleného. Mohou tedy to co běžná postava , ale nesmí se dostat do problemů !! Dodatek od Kronikářů: - právo obecně je vždy na straně držitele moci (šlechtice, stráže atd.). u tieflinga je však větší pravděpodobnost, že osoba vykonávající právo bude jednat v jeho neprospěch, není nicméně stanoveno, že je to automatické. Jen případné způsoby jak to ovlivnit jsou chudší a případné úplatky větší - osoby paladinů atd. budou proti nim vystupovat i bez důvodu - v místech jako kel nebo murgond nemusí předchozí platit. Žorž wrote: Asi tak. Samozřejmě neexistuje žádný zákon v jakékoli "dobré" krajině, který by pronásledoval tieflingy, ale na druhou stranu na ně rozhodně neplatí práva (i když ani povinnosti) běžného obyvatele. V praxi to znamená, že teoreticky se může tiefling promenádovat, kde je mu libo...dokud se jakkoli neznelíbí komukoliv ze sousedství, jakémukoliv strážci pořádku nebo vůbec postavě, která má aspoň trochu váženosti. Pak bude právě tiefling vždycky ten špatný, nezastane-li si jej pán území, třeba protože má nějakou zvrácenou slabost pro démoní zplozence. Což bych mu v zájmu udržení jeho pozice rozhodně nedoporučoval.  Vzplane-li ve vesnici stodola a tiefling je zrovna ubytován v místní knajpě, bude první, pro koho si přijdou. Byl-li při požáru někdo vážně zraněn, může si být tiefling téměř jist, že dopadne stejně jako ta stodola. Pokud se v jeho blízkosti kradlo, stráže tieflinga zadrží a prošacují jako prvního a řádně si to vychutnají, ve jménu všeho toho, co démoni kdy prováděli jejich předkům a blízkým. Nenajdou-li u něj hledaný předmět, obvykle ho vykopnou alespoň za hradby. Pokud se proti všem očekáváním průšvih v blízkosti zplozence nestane, pak ti dobří charakteři, kteří nejsou tak hrr, o tieflinzích smýšlejí různě. Většina neozbrojenců kolem nich prochází obloukem a rychle za sebou zabouchává dveře. Drzejší si před nimi uplivnou, dají najevo despekt. Ochránci Světla by se k nim měli chovat s nebývalou přísností (potenciální nebezpečí, zvěd drowů, vyhnanec) a pokud si byť jenom usmyslí, že je problém, pak nastanou situace výše popsané. Avšak najdou se i tací, většinou od reality odtržení učenci a Juaniny kněžky, kteří k plemenu tieflinskému pocítí jistý soucit. Hledají lidskou stránku jejich osobnosti a snaží se jim promlouvat do duše. Paktování se s tieflingem budí podezření a, dojde-li to daleko, může se i dotyčný stát terčem výše popsaných situací.  Tiefling je tedy ten nejnižší a zároveň obávaný tulák, který nemůže v království Karathském, ale ani u trpaslíků či elfů, nabýt zodpovědné práce, pozemku...a je vyňat ze systému práva a ochrany. Tak bych se k tomu rád vrátil a to z následujícího důvodu Nastala situace: Sedim si v Ivory za tieflinga ( bylo jednoznačně poznatelné že jsem tiefling) v hospodě nedělám bordel jen jsem si poručil jídlo, zaplatil a seděl jsem na terase a povídal si s jinou postavou. Pak prijel paladin a pokoušel se mě vyhnat, po několika vyměněných slovech typu "Nic jsem neudělal nikdo si neztěžoval, nemužeš mě tady vyhodit tady to patří krkovičkovi a ten mě tu pohostil a já řádně zaplatil atd. Pak tedy zautočil a ve stínovejch jsem se ocitl za bránou  . (Tím si neztěžuji na toho paladina ani na nikoho jiného, jen se chci ujistit že to tak platí, protože jsem měl určitou představu o Karathských zákonech) A proto se ptám: Směl mě takto vyhodit z terásky U krkovičky? Na jednu stranu Žorž: Ochránci Světla by se k nim měli chovat s nebývalou přísností (ALE nevyhazovat je jen co sedej u jídla) Cairon :Takže nemaji vyslovně nic zakazaneho , ale ani povoleného. Mohou tedy to co běžná postava , ale nesmí se dostat do problemů !!(takže mužou sedet v hospodě když tam nedělaj bordel) Oproti tomu: Žorž: tiefling se může promenádovat, kde je mu libo...dokud se jakkoli neznelíbí komukoliv ze sousedství, jakémukoliv strážci (takže když příjde paladin tak proste utýct) Cairon: osoby paladinů atd. budou proti nim vystupovat i bez důvodu ( znamená vystupovat proti nim i zautočit na ně když další 2 postavy říkají že nedělá problémy??) Zkrátka prosím o vysvětlení a "návod" na další RP 
_________________ Jake Buchar, Kybernautický detektiv A když se to těm ouřadům na radnici nelíbí, můžou si strčit do tý svý zazobaný zadnice tenhle prostředníček a tak hluboko, až budou pištět jako prasata na líbánkách!
Azhael Morten Hbitý tiefling s vyššími zájmy, uctívač Helgarona a prince pekla Astarotha Grombo Omborg Vychytralý půlkork s velikými ambicemi, PRASOBIJEC
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: Tieflingove a pohled Thalie na ně Posted: 23:57 12. Mar 2010 |
|
|
Moc nerozumím tomu na co se ptáš. Všechno podstatné je řečeno v těch citovaných textech.
Jsi tiefling, sedíš si v hospodě a přijde paladin a řekne ti, že máš vypadnout, pač se mu z pohledu na tvou démonickou držku dělá zle. Ty se s nim začneš hádat a paladin tě sejme.
Jestli svým dotazem směřuješ k tomu, jestli tě někdo náhodou nemá bránit, tak NEMÁ. Jsi tiefling. Tiefling, který se dohaduje s paladinem je hloupý tiefling a může být mrtvý tiefling.
Tomu paladinovi určitě nikdo nic neřekne a to ani kdyby tě zabil. Krkovička tě sice obslouží, pokud neděláš bordel, ale není blázen aby bránil paladinovi v jeho práci. Navíc mu na nějakém podivném tieflingovi pranic nezáleží a naopak je rád, když je od jeho hospody co nejdál.
Další RP je zcela v tvých rukách.
PS: po incidentu v Tartenu, který je popsán v IC sekci, máš štěstí, že tě rovnou nelapili k dalšímu šetření. Ten paladin byl vlastně laskavý.
_________________ hyperpasivní myšohryz pokud mi píšete na ICQ, napište co chcete jsem jenom autor. číst ty reálie musíte sami...
|
|
Top |
|
zachy
|
Post subject: Re: Tieflingove a pohled Thalie na ně Posted: 00:08 13. Mar 2010 |
|
|
Dobře to jsem chtěl vědět mě totiž zmátl text: ...Takže nemaji vyslovně nic zakazaneho , ale ani povoleného. Mohou tedy to co běžná postava , ale nesmí se dostat do problemů !!... Podle mě tohle znamená že mě bezdůvodně nemůže napadnout
_________________ Jake Buchar, Kybernautický detektiv A když se to těm ouřadům na radnici nelíbí, můžou si strčit do tý svý zazobaný zadnice tenhle prostředníček a tak hluboko, až budou pištět jako prasata na líbánkách!
Azhael Morten Hbitý tiefling s vyššími zájmy, uctívač Helgarona a prince pekla Astarotha Grombo Omborg Vychytralý půlkork s velikými ambicemi, PRASOBIJEC
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: Tieflingove a pohled Thalie na ně Posted: 00:11 13. Mar 2010 |
|
|
... dokud se neznelíbí komukoli ze sousedství (zejména sobě s nějaký postavením) paladinové a jiní proti nim budou vystupovaz i bez důvodu.
co je na tom nejasného? paladin přišel, viděl, vystoupil tiefling seděl, znelíbil, obdržel
_________________ hyperpasivní myšohryz pokud mi píšete na ICQ, napište co chcete jsem jenom autor. číst ty reálie musíte sami...
|
|
Top |
|
zachy
|
Post subject: Re: Tieflingove a pohled Thalie na ně Posted: 00:21 13. Mar 2010 |
|
|
Dobře jen jsem se chtěl ujistit  Děkuji
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Tieflingove a pohled Thalie na ně Posted: 01:41 13. Mar 2010 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
zachy wrote: Dobře to jsem chtěl vědět mě totiž zmátl text: ...Takže nemaji vyslovně nic zakazaneho , ale ani povoleného. Mohou tedy to co běžná postava , ale nesmí se dostat do problemů !!...
Ano, tohle je pravdive, ale je treba si uvedomit, ze se pise ,,nesmi se dostat do problemu" a nikoliv ,,nesmi vyvolavat problemy". Tim padem problemy muze klidne vyvolavat ten paladin, protoze se proste ozral a chce se prat (u paladina divnej priklad, ale snad jasnej), ale je to problem vice pro tieflinga, nez pro toho, kdo ten spor vyvolal.
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|