Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 22:14 17. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 57 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 21:02 10. Nov 2007 
Mistr
 ICQ  Profile

[quote="Krata"] za pozdější lvl je potřeba hrozně moc peněz.
Nebrečte a makejte !
I na výrobě obvazů se dají vydělat slušné peníze... Není to jen o okrádání potvor a vybírání pokladů !

Sandra Ztruhly, nalezenec, Aasimar, kněžka a řemeslnice
Ga Muru, nešťastný plod náhodného setkání lidského ožraly a orčí děvky
Elena Spod, dívka která ztratila paměť

Reply with quote  

Post subject:
PostPosted: 21:46 10. Nov 2007 
DM Thalie
 WWW  ICQ  Profile

monstera wrote:
Krata wrote:
za pozdější lvl je potřeba hrozně moc peněz.
Nebrečte a makejte !
I na výrobě obvazů se dají vydělat slušné peníze... Není to jen o okrádání potvor a vybírání pokladů !

Samozrejme respektuji tvuj nazor. Jen bych rad neco upresnil - ja se nepru o tom, ze se neda vydelat penize. Myslim si, ze pro hru by nemela byt podminka MUSET vydelavat. Tedy pokud si nekdo chce vydelat delanim obvazu, kraftem, vybiranim pokladu - proc ne, jsem jen pro, kdyz si za sve tezce/lehce vydelane penize bude moct koupit spoustu hezkych veci, vylepseni, luxusu, moznosti... aby mu ty penize na neco byly. Ale nemela by to IMHO byt nutnost pro hru - tedy zakladni veci pro preziti a rozvoj postavy, nejake to jidlo, piti, zakladni vybava.. by melo byt levne, aby to slo hrat a dosahnout i bez toho, ze hrac bude muset delat kraft (do toho spadaji i obvazy), koleckovat poklady nebo cokoli podobneho.

Tedy diskuze neni o tom, zda se vydelat da - to jiste ano. Diskuze je momentalne o tom, ze tvrdim (a zda se, ze si to nemyslim sam), ze by bylo lepsi, kdyby hromadeni penez nebyla nutnost pro hru samou - rad bych, aby byla moznost hrat i tak nejak pohodoveji - sice treba s obycejnou vybavou a chudou postavu, ale aby to slo. Ted to nejde, protoze ta postava se proste nerozviji (neudela level).

Jinak samozrejme jde o to, co od hry kdo ceka a chce. Mym cilem je upozornit na to, ze existuje druh lidi - hracu, ktere muze soucasne nastaveni odrazovat od hry samotne a pritom je to vcelku zbytecne.

Jeste to zkusim jinak. Ve hre mohou byt zaroven lide velmi sikovni, hrajici hromady hodin a zaroven lide v tomto nesikovni nebo hrajici jen sem tam. Ekonomiku je treba stavet tak, aby ti co dokazi nahromadit hodne majetku ho meli jak utracet a nedochazelo k prilisne inflaci a uplne ztrate hodnoty penez (a to jde samozrejme tezko, dela se to omezenim nejvynosnejsich zpusobu, omezenim koleckovani pokladu...) a zaroven aby ti, co nic takoveho nedelaji netreli vylozene bidu s nouzi, mohli plnohodnotne hrat a rozvijet sve postavy. Je totiz neco jineho, kdyz nekdo hraje postavu zebraka nebo postavu mez moznosti udelat level z vlastniho rozhodnuti nebo kdyz je k tomu tlacena systemem.

Tiefling Merakh a Amadeo Crowley. Aasimar Auriel. Hakavarn Skall Ocellom. Drow Nadas a Malzar Zau'ndar. Elf Melron Sil Naril, hobit Peranoel Thoris, lidé Ramon a Adrian Bach, Taranis a asi dvacet dalších. .o)

Aktivní, kontaktovat kvůli: záseky, questy, aréna a dění v Kel A Hazru

Reply with quote  

Post subject:
PostPosted: 22:04 10. Nov 2007 
Čestný člen týmu Thalie
 WWW  ICQ  Profile

S kludom piste podobne navrhy, urcite su dolezite pre rozvoj Thalie. Co sa tyka tych mistrov, vydelavani penez atd. uz naky plan mame a budeme to prejednavat.

Ja som tiez toho nazoru, ze normalne veci nutne pre hru ci uz mistrove, obycajne predmety, jedlo atd. by mali byt pristupne kazdemu, a ocarovane, rozne magicke veci (cize silnejsie +1 a viac) by mali byt drahsie a tie najlepsie az extremne drahe a od toho by sa mal odvijat loot a vydelek penez v hre.

Ak mate este nake dalsie postrehy, co sa vam v hre moc nepozdava, alebo co momentalne odradza hracov od hry, tak piste. Pokial sa to nedozvieme tazko to zmenime. :wink:

„Povinnost je těžší než hora, smrt je lehčí než peříčko.“

Večné hľadanie cudzích chýb je jednou z najväčších chýb vlastných.
(E.Hubbard)

Yeasterday, we sought each other.
Today, we face.
For one of us, tomorrow will never be.

Reply with quote  

Post subject:
PostPosted: 07:26 12. Nov 2007 
Bůh
 Profile

Ld damian: jasný, jinak sem tě pochopil, nahrabat peníze není pro hráče co tady hrajou dlouho a znaj thalii problém, ale pro začínající nebo hráče co hrajou chudý postavy bude problém najít tolik penez, nebo vydělat.. učitele bych nechal, to je dobrej nápad ale ty ceny bych určitě snížil, na vyžší lvl je to už sakra dost peněz a ne každej má tolik na rozhazování, nebo šetří na jiný věci :wink:

já kontroluji každý jeho nádech
já podněcuji vaše neštěstí
zrozením i zabíjením
já vyvolám armageddon
krmen tisícem duší.

Reply with quote  

Post subject:
PostPosted: 14:10 12. Nov 2007 
Měšťan
 ICQ  Profile

Je pravda, že ta cena je nastavena dost „brutálně“, vždycky si říkám, blíží se level, budu muset buď začít craftit, či zajít na nějaké z výnosných míst, nebo nebudu mít na učitele. Na druhou stranu, jestli je cílem zbavit hráče peněz a nezhroutit tak ekonomiku, tak se to daří perfektně, od cca 5 levelu odcházím od učitele naprosto bez zlaťáku. Když si ale nekoupím nic pěkného, tak se na něj vydělat dá.
Co se týká utrácení, tak třeba ty pokoje v hostinci - jinde jsem jako mág byl hodně naštvaný, že je obsazený pokoj za 150zl a musím jít do toho kutlochu za 20zl :-).
Taky šaty - jen nevím, jak se to dá udělat, sám mám resty. Tady se jen tak nevidí postavička ve slušném ohozu (stydím se, ale ani já ne - říkám si, že ty peníze budu potřebovat na učitele a nerozhazuji), přitom „tam“ vyjít v šatech za 1zl (ty původní při startu) byla společenská sebevražda. Každý hned věděl, hele, to je nějaký chudák, možná mu v rámci charity něco strčím, ale vůbec nemá cenu mu něco nabízet, stejně na to nemá. Nebyl problém dát za šaty 25.000zl - (cca o něco víc než plná plátovka) a to ještě neřeší, když potřebujete oblek do společnosti (ten byl o něco málo levnější).
Odliv peněz přes zbraně a vybavení si myslím, že moc fungovat nemůže, přece jenom, není to diablo, aby jsi držel v ruce meč s 45dmg a byl ochotný vyhodit 200k za jiný s 50dmg. Tady je to prostě +2,+3 a pak konec.
Ale jídlo a pití, tam by to snad šlo. Když se třeba řekne: „počkejte tady u stolu, já pro něco skočím“, tak přinést to nejlevnější pivo nebo víno, no to by se člověk propad. 2000zl za večer jen za pití pro 5ti člennou společnost se dá pustit jak nic (2k každý). Ale to souvisí i s expícím systémem, ten časový pomáhá kecání u ohně a v hospodě, takže pak se i takhle utrácí. Proto mě docela nadchlo, že se uvažuje o nějakém půl na půl (čas x zabíjení).
Ale aby to nevypadalo, že si stěžuji, třeba prodej přes stolky je skvělý, zbraně na zádech jsou super, nikdo nemá problém s tím, že jdeš něco někam zabít a nestrčí ti tam nějaký masakr spawn, prostě pohoda, zábava, oddech. A neskutečně rozsáhlý svět. Stále je co objevovat, pořád je spousta míst, kde jsem nebyl, neuvěřitelné. Rozhodně díky, skvělá práce.

Reply with quote  

Post subject:
PostPosted: 15:29 12. Nov 2007 
WB Thalie
 Profile

Chystají se už nějakou dobu nové itemy, kde by se měly objevit i luxusní věci. Takže díky za vaše připomínky. Ať už pokoje, nebo to, že šaty za minimum zlatých budou jen nějakou prostou tunikou z hrubého lnu a jídlo se cenami více rozrůzní, aby byly i ty nejluxusnější pochoutky. A o mistrech jsme se také bavili, takže je v plánu s tímto něco udělat. Klidně pokračujte v připomínkách a pokud by měl někdo i nějaký větší návrh co se itemů a společenské prestiže postavy týče, napište mi normálně na ICQ. 202/129/623

Reply with quote  

Post subject:
PostPosted: 15:34 12. Nov 2007 
Bůh
 Profile

Co tkalhe kdyby podle šatů vážili i nositele, třeba by postavy podle ošacení nemohli chodit na nějaký místa, nebo naopak mohli, třeba v žebráckejch hadrech by postavu nepustili k Modrýmu rackovi v Karathe na náměstí (nebo jak se ta hospoda jemenuje) a za to ve šlechtickym by ji tam pustili ale zase třeba nepustili do hostince v docích.. sice by to bylo asi trochu složitější udělat ale bylo by to dobrý :wink:

zrozením i zabíjením
já vyvolám armageddon
krmen tisícem duší.

Reply with quote  

Post subject:
PostPosted: 23:04 12. Nov 2007 
Čestný člen týmu Thalie
 ICQ  Profile

Location: po 8me za 5 let se zase stehuju.. uz si to proste nepamatuju
Hm, no ono Malafouskovy - teda Zorzovy se moc lidi s helpem neozvalo..
Teda nechci se moc chlubit, ze ja jo, ale jak se ted planuje s Zorzem skriptovani NPC tak to bude opravdu dost obsahlejsi, takze i nejake podobne veci se mohou vyskytnout, ale primo udelat tagy na vsechny spinave/zebracke/otrhane saty pro poznani obleceni hrace opravdu neni v sancich dialogu pro NPC v nejakem rozsahlem meritku, jako je Karatha, natoz cela Thalie.. ale jestli se prihlasi vice lidi na pomoc, nic neni nemozne (.

Urcite se vsak mate na neco tesit. Minimalne my dva sme se zatim nad temi dialogy dost zasmali. Ale je to beh na hoodne dlouhou trat, nez se prvni kapky NPC na mori Thalijskych NPC objevi..

Reply with quote  

Post subject:
PostPosted: 00:16 11. Dec 2007 
Měšťan
 ICQ  Profile

zdravim, sice to sem primo nepatri (ale o prestup na dalsi uroven uz jde ;)), ale nechci kvuli takove kravine zakladat novej topic. Hraju tady teprve chvili, sotva jsem se naucil chodit abych se podival za brany Har - ganethu a jelikoz male deti se na vsechno ptaj, tak se i ja ptam. Jak je to s mistrama povolani. Konkretne mi jde o prestizni povolani. Ja osobne mam v planu BG, teda ne ze bych ho do wipe stihnul, ale o jeho uciteli vim a je to v pohode. Jak to ale maji treba takove WM, AA, RDD a pod.? Pocitam s tim, ze pokud nenavstivim spravneho mistra povolání si nevyberu. Je i na ostrovech dostupna vetsina prestiznich mistru? Protoze si tezko dovedu predstavit cestovat na lvl 6 nekam na pevninu abych tam hledal WM mistra. Namitka ze takove mistrovske ovladani zbrane nedovede jen tak nekdo mi prijde trochu podivna uz jen pro to, ze Helgaron ma tolik rad prave bojovniky....
Nechci ted po vas navod jak hledat mistry, staci mi vedet jestli ma i ostrovan moznost cvicit s vetsinou mistru.

Snad to vsichni pochopite, vratil jsem se zrovna z knajpy, takze jsem mirne opiven ;)

Reply with quote  

Post subject:
PostPosted: 01:31 11. Dec 2007 
Temnota
 WWW  ICQ  Profile

Ucitele prestiznich povolani jsou vzacni. Jestli se dobre pamatuju, tak na ostrovech je vsechny rozhodne nenajdes. Podle me ale neni az takovym problemem jednou za level nekam vycestovat. Je to alespon dobry duvod davat dohromady druzinu na vypravu za mistrem.

Brûlante et suant les poisons,
Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique
Son ventre plein d'exhalaisons.

Reply with quote  

Post subject:
PostPosted: 07:29 11. Dec 2007 
Bůh
 Profile

Na ostrovech není vše, je to jen enklává zlounů.. většinu věcí jako lepší věci do craftu nebo ty mistry už musíš hledat na pevnine.. jinak i s 6 lvl můžeš na pevninu a přežiješ v pohodě, tam se pohybujou postavy ještě s menšim lvl, jen musíš správně přestopit a dostaneš se rovnou do Karathy :wink:

zrozením i zabíjením
já vyvolám armageddon
krmen tisícem duší.

Reply with quote  

Post subject:
PostPosted: 07:44 11. Dec 2007 
Měšťan
 ICQ  Profile

tak s tim cestovanim na mensim lvl si me potesil. Ja mel z vcera pripravenou odpoved, ale vypadl mi net, ted nema smysl ji posilat :D
Taky jsem nedomyslel, ze na mistry se muzu zeptat primo ve hre a pekne RP. Kazdopadne diky

Reply with quote  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 57 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4

All times are UTC + 1 hour [ DST ]