|
View unanswered posts | View active topics
|
Page 1 of 1
|
[ 9 posts ] |
|
Author |
Message |
Theogil I
|
Post subject: Runa odporu Posted: 14:38 15. Dec 2010 |
|
|
Zničeho nic se ve mě zrodil prazvláštní nápad. Nejprve popíšu modelovou situaci a pak ho nadhodím k širší rozpravě.
Představme si například klasické přepadení, kdy tři PC rabijáti obestoupí trpoše vracejícího se z výpravy za poklady. Začnou nu vyhrožovat fyzickou likvidací, pokud se s nimi, sociálně slabšími vrstvami, nerozdělí. No a milý podnikavý trpaslík se rozhodně, že je v rámci sociální solidarity maximálně ochoten nakopati jim řitě. Po výměněně názoru, kde se počastují silně obhroublými nadávkami typu "ty plantážníku" začne milý trpaslík // hledat ve výpisu postav ony tři výtečníky a nahazovat k nim odpor. Než to udělá u posledního je možné, že ho ten první už mastí železem přes záda. A k tomu se vztahuje můj nápad, o kterém nevím zda by byl k prospěchu a zda je realizovatelný.
Nápad:
Vytvořit runu zlosti (něco jako je nyní runa následování). která by šla umístit do rychlých polí a bylo by ji možno aktivovat. Po aktivaci se objeví zaměřovací kurzor (jako u kouzel) a byloby jím možno označit protivníka, čímž by se na tohoto protivníka nastavil odpor. Nastavení odporu u takovéto roztržky ba pyk vypadalo F4-kliknutí na Honzu Drtikostě, F4-kliknutí na Frantu Bezzubku, F4-kliknutí na Jožina Jednokulku.
Výhody: čistější a rychlejší nastavení odporu, předcházení dohadůmměl jsem odpor/neměl jsem odpor
Nevýhody: práce už pro tak zavaleného Kucika, nevim
_________________ Theogil Mistrovské ostří - strážce králova pokladu, kovář v Ivory Boindil - trpasličí zvěd, velký čtenář a lenochod Wahibah Zafirah al Talibah - dědic dračího odkazu, strážce legend
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Runa odporu Posted: 14:47 15. Dec 2010 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
1. Dost těžko realizovatelné - každá taková akci by ti zabrala celé kolo na jednoho protivníka.
2. Pro tyhle účely stačí napsat /pc dislike, což nastaví odpor všem, s nimiž nejsi v partě. Problém, že máš pak odpor i proti postavám, proti kterým ho mít nechecš můžeš řešit buď manuálním odklikáním, nebo relogem.
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
Theogil I
|
Post subject: Re: Runa odporu Posted: 15:13 15. Dec 2010 |
|
|
kucik wrote: 1. Dost těžko realizovatelné - každá taková akci by ti zabrala celé kolo na jednoho protivníka.
Tohle mě nenapadlo, to je závažný nedostatek, tím to nejspíše padá.
2. Pro tyhle účely stačí napsat /pc dislike, což nastaví odpor všem, s nimiž nejsi v partě. Problém, že máš pak odpor i proti postavám, proti kterým ho mít nechecš můžeš řešit buď manuálním odklikáním, nebo relogem.
Jasný, tohle je mi známo, jednalo se mi o pomůcku pro ty co mizerně a pomalu píší (jako já) a hlavně odbourat to manuální naklikání, odklikání, v hodské strkanici taky vystartuješ jen po tom co tě prudí a né po celé knajpě - příklad. Domníval jsem se, že výběr protivníků by zamezil nepříjemnostem typu příležitostný útok, sekáček, prokletá píseň, některá plošná kouzla - zasáhlo by to pouze ty co to zasáhnout mělo. Nicméně limitující je bod jedna - moc děkuji za objasnění.
_________________ Theogil Mistrovské ostří - strážce králova pokladu, kovář v Ivory Boindil - trpasličí zvěd, velký čtenář a lenochod Wahibah Zafirah al Talibah - dědic dračího odkazu, strážce legend
|
|
Top |
|
Prasokralik
|
Post subject: Re: Runa odporu Posted: 15:16 15. Dec 2010 |
|
Joined: 01:53 05. Dec 2010 Posts: 4507 Location: Land Down Under
|
Mizerné a pomalé psaní jde trošku napravit tím, že si ten příkaz dáš do textového makra na quickslot. Já to tak mám a mám tam třeba i emoce, protože fakt že před každým emotem by musela postava máchat ručičkama a čekat celé kolo mě neskutečně obtěžoval 
_________________ Ignore list: Theogil I, Krysak, Koninho87, Kokosak, Grin, efu_redo
Pain is temporary. Victory is forever.
|
|
Top |
|
Bahnak
|
Post subject: Re: Runa odporu Posted: 16:01 15. Dec 2010 |
|
|
Ano, také jsem používal toto textové makro, je to nejjednodušší a kupříkladu pro hráče v podtemnu jedno z nejpoužívanějších tlačítek na liště.
_________________ KDVP Kucik:153, Bahnak:175, Drake: 48, Fryn:163, Klobouk:19, Derken:8, Vejk:8, Nomis -16, Terka:1
|
|
Top |
|
Molly23
|
Post subject: Re: Runa odporu Posted: 00:28 16. Dec 2010 |
|
Joined: 16:55 18. Sep 2009 Posts: 5217 Location: Bad Reichenhall
|
to spíš udělat pak makro něco jako /pc like  ... odbourá se manuální klikání
_________________ ▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬ Molly23 alias Mišák
▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬
|
|
Top |
|
Shaman88
|
Post subject: Re: Runa odporu Posted: 18:57 16. Dec 2010 |
|
|
Kdyby to misto runy byl feat/spell tak myslím že by šlo normálně bez akce - instant.
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Runa odporu Posted: 19:42 16. Dec 2010 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
Šlo by využít jeden z těch deseti volnejch player tools, ale přijde mi to jako zaplácnutí docela zbytečnou funkcionalitou. Na druhou stranu samozřejmě zatím pro ně ani neni jiné využití.
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
Istvan
|
Post subject: Re: Runa odporu Posted: 20:29 16. Dec 2010 |
|
 |
Měšťan |
|
|
kucik wrote: Šlo by využít jeden z těch deseti volnejch player tools, ale přijde mi to jako zaplácnutí docela zbytečnou funkcionalitou. Na druhou stranu samozřejmě zatím pro ně ani neni jiné využití. Mam stejny nazor, myslim, ze textove makro je na tohle vice nez dostacujici.
|
|
Top |
|
|
Page 1 of 1
|
[ 9 posts ] |
|