|
View unanswered posts | View active topics
|
Page 1 of 1
|
[ 12 posts ] |
|
Author |
Message |
Lord_Berserk
|
Post subject: Nastavení a grafika v NWN Posted: 14:53 17. Jan 2008 |
|
|
Takze tu mam par dotazu aby rec zas nestala: 1. Pouzivate ve hre Anti-aliasing ? a jakej mate z tech 4 moznosti nastavenej - ja jich par zkousel ale asi az na 1 mi to rozmazne Fonty coz je docela hnus...
2. Co je v pokrocilim nastaveni V-Sync ...mate to zapnuty ? a co to dela konkretne ve hre... nak se mi vokem nepovedlo poznat rozdil 
3. Premejslim vo GeForce 7600GS AGP...mozna passiv chlazeni Tak chci vedet (otazka spis pro Phottera ) jestli sem to z tohodle textu pochopil spravneQuote: Měl jsem problém s grafickou kartou nVidia GeForce 7600 GT, 256 MB DDRIII. - S novými ovladači jsem nedokázal Neverwinter Nights zprovoznit. Měl jsem černou obrazovku. Nedalo se s tím nic dělat, ani spouštět přímo modul s parametry. Stejně tak jsem měl problémy i u jiných starších her (např. Star Wars: Knights of the Old Republic I a II, nebo Singles II) - Se starými ovladači jsem zase měl tzv. "teleporty". Hra mi na lokále lagovala, všechny animace se zobrazovaly hrozně rychle a postava nechodila, ale teleportovala se i přes celou lokaci a chaoticky tam a zase zpátky. Bylo to nehratelné.
Angie (photter) přišel s řešením (měl podobný problém). Stačí nainstalovat ovladače nVidia verze Beta-158.19. Potíž je ovšem v tom, že tyto ovladače se dají získat jen velmi těžko (není to nejaktuálnější verze a beta-verze navíc nejsou vždy publikovány) a i když tato ovladače seženete, budou fungovat jen pro karty GeForce 8000-8900. Pokud chcete, aby vám ovladač fungoval i se staršími verzemi karet jako GeForce 5000, 6000, 7000, tak si musíte ovladač přepsat. Pro zkušenější uživatele:
- Stáhnete si ovladače beta 158.19 - Stáhnete si nejaktuálnější oficiální verzi ovladačů - Dáte si porovnat obsah souborů nv4_disp.inf a soubor u verze 158.19 přepíšete tak, aby podporoval i starší karty.
Je to ovšem docela náročné pro méně zkušené uživatele, proto jsem se rozhodl dát sem už upravené ovladače beta 158.19 ke stažení. Takže, pokud mi důvěřujete, sosejte. Pokud ne, tak si to upravte sami
Instalace je jednoduchá, použijete aktualizaci stávajících ovladačů. Pozor, nejsou "certifikovány" Microsoftem, protože je to beta, takže musíte mít povolenou možnost instalace necertifikovaných ovladačů. Je to tak ze kdyz si stahnu posledni ovladace kery podporovali radu 7000 ForceWare napriklad 82.00 - tak mi to pobezi vpohode ? Je to tim ze tys chtel mit ty nejnovejsi ale ty to nepodporovali ? Dik...ocekavam mnoho odpovedi a pripadnej Flame at se zas zabavime 
_________________ ...VIKINGS are back...your agony begins !!!  No...You'll never make a Berserk... Berserker's Party Erik The Viking
|
|
Top |
|
photter
|
Post subject: Re: Nastavení a grafika v NWN Posted: 15:02 17. Jan 2008 |
|
|
AA mám nastavenej ten nejlepší (nice 4x tuším) ale mám v driverech nastaveno force 16x + supersampling a takovej znalec zas nejsem, abych věděl jestli to hra vůbec podporuje nebo jestli si to nechá vnutit ale rozdíl je to kurevskej, zvlášť v pořádným rozlišení (1920x1200) V-sync si rozhodně zapni, znamená to, že se ti obraz na monitoru přepisuje až když je hotovej v buffru - teda pokud máš LCDčko, pokud máš klasickej monitor, zkus to zapnout ale bude to náročný pro grafiku - když to zaplý nemáš, může se stát při nízkým FPS že vidíš, jak se obraz přepisuje, pěkně vodzhora dolu sedmičkovou kartu bych si hodně rozmejšlel kupovat, v prodeji teď běhá druhá generace osmiček a eště letos přijdou devítky, budeš imrvére zápasit s driverama a podporou novejch her, šel bych radši do laciný karty vosmičkový řady (jestli je to problém s $)
_________________ Usstan rin'ov ragar z'lonzic draeval shar'tleg ussta velve wun l'harventh
|
|
Top |
|
Lord_Berserk
|
Post subject: Re: Nastavení a grafika v NWN Posted: 15:59 17. Jan 2008 |
|
|
Jasan chapu ...ja chci prave 7600 AGP kvuli tomu ze nemam PCI-E slota a nakej brutal upgrade delat nebudu abych si kupoval novou desku atd... ja stejne hraju NWN a zadny novy pecky nak neparim takze nejsem zas tak narocnej. Nak hluboko do toho nevidim do NVidia ovladacu ale myslim ze staci kdyz si stahnes nejaky starsi ktery tu kartu podporujou tak to asi staci... ty novy uz sou podle me zamereny na vylepseni karet novejch rad  Kazdopadne to s tim force 16x zkusim 
_________________ ...VIKINGS are back...your agony begins !!!  No...You'll never make a Berserk... Berserker's Party Erik The Viking
|
|
Top |
|
photter
|
Post subject: Re: Nastavení a grafika v NWN Posted: 16:27 17. Jan 2008 |
|
|
nj, agp je problém, vosmičky mám dojem podporu agpčka vzdaly rozhodně aspoň kup nějakou, co běhá na standartních nvidia driverech, v těch se dá dycky něco najít
_________________ Usstan rin'ov ragar z'lonzic draeval shar'tleg ussta velve wun l'harventh
|
|
Top |
|
jaara
|
Post subject: Re: Nastavení a grafika v NWN Posted: 00:08 20. Jan 2008 |
|
|
Mam 7600GS, antialiasing vypnutej, mozna 2x, neni to zase takovy zazrak. Nove ovladace na NWN zlobili, pravda, N-Vidia vi, nevim jak se to vyvynulo dale (pouzivam uz skoro jen nb s integrovanym intelem). Beta ovladace nejsou tezko dostupne, jsou tady: http://www.nvidia.com/Download/betadriv ... lang=en-usPro vsechny rady. 8 verze se DOCKAJI i AGP slotu. V-sync zarovna framerate s v-prepisovaci frekvenci monitoru (60, 72, 75, 85 Hz typicky)... Nekdo to vnima jako pokles vykonu (laici) ale je to VLASTNOST.
Top |
|
liuk
|
Post subject: Re: Nastavení a grafika v NWN Posted: 23:18 28. Jan 2008 |
|
 |
WB Thalie |
|
|
Průhlednou barvu kovu mívám občas i já.
|
|
Top |
|
photter
|
Post subject: Re: Nastavení a grafika v NWN Posted: 00:24 29. Jan 2008 |
|
|
dřív to dělalo po sednutí na koně, lesk se změnil na transparenci, cím to je netušim
|
|
Top |
|
Lord_Berserk
|
Post subject: Re: Nastavení a grafika v NWN Posted: 09:19 29. Jan 2008 |
|
|
photter wrote: dřív to dělalo po sednutí na koně, lesk se změnil na transparenci, cím to je netušim no todle netusim... ale je to hodne divny ze me to dela jen Thalie...single funguje (u Liuka nevim jak je natom se singlem) No jednou za cas mi to udela i bilou texturu napr. u nakyho NPC ale kdyz prejdu lokaci tak uz je to vpohode - a po restartu prvni nalogovani do vsecko OK az na kovovou helmu ta mi lehce zprusvitni dycky...  Nojo pokazdy se najde nakej zahadnej problem... Zkousel sem i googlit a tenhle problem sem nenasel... jedine maj problem s Metallic texturama - misto textury hrace je hnedej lesklej humrajt 
|
|
Top |
|
nomis_b
|
Post subject: Re: Nastavení a grafika v NWN Posted: 09:26 29. Jan 2008 |
|
Joined: 18:00 26. Aug 2007 Posts: 3090 Location: po 8me za 5 let se zase stehuju.. uz si to proste nepamatuju
|
Lord_Berserk wrote: [quote="photter" No jednou za cas mi to udela i bilou texturu napr. u nakyho NPC Hm, no tak bilou texturu mi to je schopno delat jen na nejakych vychytavkovych vecich, co tusim, ze jsou z CEPu (ale nevyznam se v tom) proste takove ty lepsi veci.A to nejen na NPC ale i na hracich. Ale posledni dobou mi to nedelalo, takze sem to spis pricital memu wifi "ztratovemu" pripojeni (cca 40% sem mel ztraty). Nepouzivas treba nahodou doma taky nejake wifi, nebo neco podobnyho??
_________________ A zase se craftí...
|
|
Top |
|
Lord_Berserk
|
Post subject: Re: Nastavení a grafika v NWN Posted: 09:32 29. Jan 2008 |
|
|
nomis_b wrote: Lord_Berserk wrote: [quote="photter" No jednou za cas mi to udela i bilou texturu napr. u nakyho NPC Hm, no tak bilou texturu mi to je schopno delat jen na nejakych vychytavkovych vecich, co tusim, ze jsou z CEPu (ale nevyznam se v tom) proste takove ty lepsi veci.A to nejen na NPC ale i na hracich. Ale posledni dobou mi to nedelalo, takze sem to spis pricital memu wifi "ztratovemu" pripojeni (cca 40% sem mel ztraty). Nepouzivas treba nahodou doma taky nejake wifi, nebo neco podobnyho?? Jasne PilsFree WiFi  no ty textury budou asi drobet lagama to je jasny...ted pari hromadu lidi takze jedine dobre  Spis mi vrta hlavou ta pruhlednost...kdyz by to bylo i v Singlu tak neni co resit - je to neka zloba na grafice..... ale takhle... 
|
|
Top |
|
photter
|
Post subject: Re: Nastavení a grafika v NWN Posted: 11:03 29. Jan 2008 |
|
|
já mám dojem, že to neni chyba grafiky ale modelu vono se to dá nějak nastavit (snad v paletě modelu - soubory xxxxx.plt), kde nějaký číslo rozhoduje, jestli lesk bude lesk nebo transparence, je takhle dělanej např ten pavučinovej plášť ale zas tomu nerozumim natolik abych našel, co je blbě 
|
|
Top |
|
|
Page 1 of 1
|
[ 12 posts ] |
|