Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 08:32 18. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 20 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
 Post subject: Lesní elf
PostPosted: 17:43 28. Jan 2008 
Měšťan
 Profile

Můžu se zeptat, proč mají lesní elfové jako bonus zrovna +3 do krytu? Dle toho jak si představuju lesního elfa (i podle Thalijskejch reálií) by se tam hodilo spíš něco jinýho.. Treba nějaký zvýhodnění při použití luku ("Len malokedy je ich vidno bez ich lukov") nebo nejakej bonus v divocine ("Len málokedy opúštajú svoje lesy a vydávajú sa do sveta.") nebo tak neco... Mam pocit jakoze +3kryt je jenom tak do poctu, aby se nereklo. Nenachazim v tom zadnou logiku uz proto, ze kryt je pro melee a lesni elfové jsou predevsim lucistnici. Jestli to ma nejakej duvod, tak neni problem, jen bych ho rad znal.. :)

Reply with quote  

Post subject: Re: Lesní elf
PostPosted: 03:04 30. Jan 2008 
Měšťan
 Profile

Můžu prosit odpověď kompetentních osob? :wink:

Reply with quote  

PostPosted: 08:20 30. Jan 2008 
Čestný člen týmu Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Lesni elf je defaultni rasa elfa, len kvoli realiam je nazvany lesni elf a nie len elf, takze ako taka defaultni rasa by nemusel mat vubec nic. :wink: Kryt +3 ma proto, ze su obratny a dobre sa kryju. Pokial chces mat nake ine vyhody, tak mas u elfo vcelku na vyber z inych subras. 8)

„Povinnost je těžší než hora, smrt je lehčí než peříčko.“

Večné hľadanie cudzích chýb je jednou z najväčších chýb vlastných.
(E.Hubbard)

Yeasterday, we sought each other.
Today, we face.
For one of us, tomorrow will never be.

Reply with quote  

PostPosted: 15:39 30. Jan 2008 
Měšťan
 Profile

Daanri wrote:
Lesni elf je defaultni rasa elfa, len kvoli realiam je nazvany lesni elf a nie len elf, takze ako taka defaultni rasa by nemusel mat vubec nic. :wink: Kryt +3 ma proto, ze su obratny a dobre sa kryju. Pokial chces mat nake ine vyhody, tak mas u elfo vcelku na vyber z inych subras. 8)

Nemam v planu si vybírat rasu podle toho jaky ma vyhody. Preferuju vybirani rasy podle rasy :)
Spis jsem to (a to prave i z duvodu realii) proste nepochopil, proc zrovna ten kryt. Kdyby nemel nic, tak by mi to uprimne nevadilo a bylo by to i logictejsi (budu ho hrat s krytem, bez i s cimkoliv jinym). Kdyz je obratny, tak by mohl mit +3 do cehokoliv jinyho, ze :-) A kdyz je v realiich psano, ze jsou povetsinou lucistnici a tezko je potkat bez luku, tak je takovy divny dat jim +3 do melee skillu, no, ale co...prijde mi to proste jako ze kryt je proto "aby tam ten elf teda neco mel" a dal se nad tim neuvazovalo. :idea:

Reply with quote  

PostPosted: 02:12 31. Jan 2008 
Měšťan
 Profile

jiromir wrote:
A kdyz je v realiich psano, ze jsou povetsinou lucistnici a tezko je potkat bez luku, tak je takovy divny dat jim +3 do melee skillu

To, že tihle elfové střílejí převážně z luku přeci neznamená, že nemají i jiné talenty. Naopak mě to přijde lepší, než dělat rasu vyprofilovanou na jeden class. (Lesní elf samozřejmě může být cokoliv, parry neparry :) )

Reply with quote  

PostPosted: 21:37 31. Jan 2008 
Měšťan
 Profile

human_wreck wrote:
...
To, že tihle elfové střílejí převážně z luku přeci neznamená, že nemají i jiné talenty. Naopak mě to přijde lepší, než dělat rasu vyprofilovanou na jeden class. (Lesní elf samozřejmě může být cokoliv, parry neparry :) )

samozrejme ze muzou mit i jiny talenty, ale kdyz uz se tu nastavuje nejakej bonus, tak by mi prislo logicky nastavit tam ten nejvhodnejsi a nejprirozenejsi. Kdyz se rekne lesni elf, tak si proste nepredstavim elfa kterej stojí uprostred lesa a vykrejvá mečem útoky nepratel... Nerikam ze to neni mozny, ale neni to asi nejcastejsi a tudiz mi prijde nelogicky, davat to jako rasovej skill. Mno to je jedno, koukam ze stejne nikdo nema naladu to jakkoliv resit...

Reply with quote  

PostPosted: 10:31 01. Feb 2008 
Šlechtic
 WWW  ICQ  Profile

kryt je fajn, lepší než drátem do oka :P

Reply with quote  

PostPosted: 14:33 01. Feb 2008 
Měšťan
 Profile

OneHeart wrote:
kryt je fajn, lepší než drátem do oka :P

ale ja nepochybuju o tom, ze je kryt fajn...ja pochybuju nad logikou tohodle bonusu. Pokud je to proto, ze je elf obratnej, tak by byly prihodnejsi skilly hide, silent move, tumble, pokud by to bylo proto, ze je to lesni elf tak treba AE, nebo proto ze ma velky usi tak listen. Nebo proto ze jsou dlouhovekky tak znalosti (a jako ze ty by moji postave byly uplne na pikaču, aby ste me nekamenovali, ze chci bonusy pro svuj build) atd. At delam co delam, parry mi prijde skutecne "aby se nereklo". Je to jak dát orkovi bonus do hidu (barbar je prece z divociny a tudiz by se mel umet lip skrejvat nez chlapek z mesta). Asi tak...

Reply with quote  

PostPosted: 16:12 01. Feb 2008 
Měšťan
 Profile

Já si třeba dokážu docela dobře představit elfa, jako šemíře :)

Reply with quote  

PostPosted: 16:15 01. Feb 2008 
Šlechtic
 WWW  ICQ  Profile

human_wreck wrote:
Já si třeba dokážu docela dobře představit X, jako šemíře :)

nahraď X jakoukoliv rasou ;)
Spíš je pravda, že pro lesního elfa je to trochu neadekvátní bonus.

Reply with quote  

PostPosted: 16:17 01. Feb 2008 
Měšťan
 Profile

Dobře oprava - dokážu si představit elfa, jako šermíře spíš, než některé jiné rasy, ale to už je obsažene v jeho bonusu do dexterity.

Reply with quote  

PostPosted: 19:50 01. Feb 2008 
Měšťan
 Profile

human_wreck wrote:
Dobře oprava - dokážu si představit elfa, jako šermíře spíš, než některé jiné rasy, ale to už je obsažene v jeho bonusu do dexterity.

tak samozřejmě, já si dovedu představit i elfa bojovníka s longswordem. Ostatně dlouhej meč je mimo jiné taky elfská zbraň. Ale když už je tu jednou napsaný, že lesního elfa těžko potkáš bez jeho luku, tak je demence dát mu melee skill, jestli mi stale nekdo nerozumí...

Reply with quote  

PostPosted: 20:06 01. Feb 2008 
Bůh
 Profile

Mě se zdá že to zbytečně hrotíš :D

já kontroluji každý jeho nádech
já podněcuji vaše neštěstí
zrozením i zabíjením
já vyvolám armageddon
krmen tisícem duší.

Reply with quote  

PostPosted: 20:55 01. Feb 2008 
Šlechtic
 Profile

Sám píšeš, že si dokážeš představit elfa s long swordem a že mimo jené je to taky elfská zbraň tak proč by nemoh mit bonus do krytu? Vždyť to že je napsáno, že je potkáš hlavně s lukem neznamená, že si s mečem hned vypíchne oko. A to že jsou od přírody obratný - umí se dobře krýt(uhýbat před útoky apod), tak o tom se snad nemá cenu ani bavit, ne?

Pugor Wogsher - Tupý půlork, mladý barbar, jenž byl obětován Xi'An, když se chtěl pomstít nemtrvému za to, že po něm házel kameny.

Reply with quote  

PostPosted: 15:18 02. Feb 2008 
Měšťan
 Profile

Phantorris wrote:
Sám píšeš, že si dokážeš představit elfa s long swordem a že mimo jené je to taky elfská zbraň tak proč by nemoh mit bonus do krytu? Vždyť to že je napsáno, že je potkáš hlavně s lukem neznamená, že si s mečem hned vypíchne oko. A to že jsou od přírody obratný - umí se dobře krýt(uhýbat před útoky apod), tak o tom se snad nemá cenu ani bavit, ne?

Ja nevim jak muzes tohle napsat, jestli sis precetl co jsem psal ja. Ja nerikam, ze elf nemuze mit bonus do krytu, jestli jo, tak mi rekni kde prosimte. Kde jsem napsal, ze neumi zachazet s mece? A to, ze jsou obratny, neznamena jen to, ze umi uhybat pred closecombat utoky probuh, ne? Bavit se chci prave o tom, ze tohle vsechno je sice pravda, ale ze by se urcite nesel o logictejsi bonus nez melee skill? Je to tak tezky na pochopeni? To je jedno...me je to fakt u rite. Jestli si stavite elfa s krytem a ty tri bodíky do nej potrebujete tak budiz. Ja to tu neresim kvuli bonusu pro svou postavu, ale kvuli logice toho bonusu. Vam ocividne o nejakou logiku moc nejde, tak asi nema cenu diskutovat...

Reply with quote  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 20 posts ]  Go to page 1, 2  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]