|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
-RoF-
|
Post subject: DM a jejjich hra (permky a odchod hráčů) Posted: 21:02 30. Oct 2011 |
|
|
Takže v reakci na tohle..... -RoF- wrote: Nalkanar wrote: Nějaký soupis všech důležitých úředníků a kde je shánět, nebo jim nechávat vzkazy...
Lazzaro (neboli Lazzarus), Lior, rychtář Vilém... a jistě mnoho dalších o kterých jsem neslyšel Souhlas a předělat radnici, páč ted jak radnice vypadá tak to je no nedostatečné. -RoF- wrote: Nevypisování jistých IC událostí na forum povrchu. Opravdu by se hodil dopic, co se kde děje, kde by se psalo vše.
Páč DM něco tvoří a podstatné info pro hráče nedají. Pak to vypadá tak, že DM nemají zájem, aby se hráči zapojovali do jistého dění a tím jim kazili a nebo narušovali nalinkovaný příběh. Hráč se pak na poslední chvíli dozví co se děje a prd s tím něco udělá.
Jestli teda máte zájem, aby se hráči zapojovali do IC, tak jim dejte šanci. DenGrasse wrote: Vadí mi, když si hráči sdělují OOC kanály IC informace, které jejich postava nemá jak vědět. Takže někde proběhne děj, minutu nato naběhne RoF s postavou a začne do toho šťourat co kdy kde a proč, protože mu někdo poslal tell nebo jinak OOC kontaktoval. A na nástěnku se věci dostávají s jistým zpožděním, až je písaři sepíší atd. Arie byla na radnici přesně minutu poté co skončil soud, o kterém neměla jak vědět. -RoF- wrote: DenGrasse wrote: Vadí mi, když si hráči sdělují OOC kanály IC informace, které jejich postava nemá jak vědět. Takže někde proběhne děj, minutu nato naběhne RoF s postavou a začne do toho šťourat co kdy kde a proč, protože mu někdo poslal tell nebo jinak OOC kontaktoval. A na nástěnku se věci dostávají s jistým zpožděním, až je písaři sepíší atd. Arie byla na radnici přesně minutu poté co skončil soud, o kterém neměla jak vědět. Milý vážený já nezneužívám OOC, já logl s Arii, páč jsem se chtěl stráže zeptat a zrovna jsem potkal postavu, která řekla něco víc. Takže než začneš křivě obvinovat, prověř si skutečnost, děkuji. S tou nástěnkou, co vím tak daná postava byla ve vězení dýl a nějak se tam musela dostat, takže jistě nějaké info muselo proklouznout od stráže, dál přesně ve stylu "co se kde povídá".
_________________ Aria Oria - pohledná divoká dívka, která ráda své skvostné tělo vystavuje jen ve skromném oblečení. Její postava nese znaky dračí krve, od rudých křídel, přes oranžové dračí oči, až po tělo hřející tak, jako by měla horečku. Měšťanka Karathy a členka Morusova stánku.
*otisk rudých rtů nad tím malý dráček držící mrkev a to vše ve zlatém poli*
|
|
Top |
|
-RoF-
|
Post subject: Re: DM a jejjich hra (permky a odchod hráčů) Posted: 21:03 30. Oct 2011 |
|
|
Skurkaa wrote: Já děkuji hráčům za hru, za dobu co tu hraji, ať už jste mě měli rádi či ne. Přeji vám do budoucna pěknou hru a využiji to i na rozloučení. Takže se mějte hráči/hráčky, já to tady balím. Mějte se. A děkuju DM, za vyhnání dalšího hráče ze hry, tady vidíte plod své HC hry.
_________________ Aria Oria - pohledná divoká dívka, která ráda své skvostné tělo vystavuje jen ve skromném oblečení. Její postava nese znaky dračí krve, od rudých křídel, přes oranžové dračí oči, až po tělo hřející tak, jako by měla horečku. Měšťanka Karathy a členka Morusova stánku.
|
|
Top |
|
-RoF-
|
Post subject: Re: DM a jejjich hra (permky a odchod hráčů) Posted: 21:05 30. Oct 2011 |
|
|
DenGrasse wrote: A kterou postavu jsi potkal že to věděla? Věděly to jen tři postavy a ty byly ve vězení. Ale asi to byla, jako u tebe obvykle, jen náhoda.
To "prověř si ssutečnosti" myslíš hádám jako výsměch, že? Jako že si mám prověřit kdo ti jak poslal zprávu tellem nebo mimo hru?
Usuzuju z tohoco vidím ve hře. Pokud to tak není, omlouvám se.
Nic to ovšem neměmí na tom, že mi to vadí, když to někdo dělá. Byla to postava Gufi, beru IC info jako důležité pro mou postavu, nebudu hned ve hře za postavu probírat jestli je to pravdivé nebo ne, beru to jako fakt. Jinak ano OOC jsem se dotyčnýma lidma bavil, ale jak sám víš, tak měla moje postava právo si ověřit skutečnost, páč je vyššího postavení. A nebylo to z popudu OOC, ale porot, protože se tak moje postava chová. Jinak omluvu příjímám.
|
|
Top |
|
-RoF-
|
Post subject: Re: DM a jejjich hra (permky a odchod hráčů) Posted: 21:12 30. Oct 2011 |
|
|
Na jednu stranu chápu, postava by měla respektovat dané reálie a podobně a pak brát případné následky a občas se prostě sklonit a podřídit, nebýt za super hrdinu. A tak dále
To vše beru.
Ale můj názor jako vždy je ten, že hra je pro zábavu a ta má bavit.
A zabití vymazlené postavy jen tak bez toho aniž by měl hráč šanci bránit svou postavu není moc pěkné teda. S těma permkama bych byl fakt opatrný.
Nevidím prostě problém na tom vymyslet alternativní tresty.
Vžijte se jako DM do role hráče a položte si otázku jak moc by vás taková hra bavila.
|
|
Top |
|
Alvarion
|
Post subject: Re: DM a jejjich hra (permky a odchod hráčů) Posted: 21:34 30. Oct 2011 |
|
 |
Šlechtic |
|
|
Snad mi to DenGrasse odpustí, ale schoval jsem si jednu komunikaci, když jsem mel Mortena V batohu a snazil se ho předat k inkvizici: DenGrasse wrote: Co se týče permky, není možné ji vynutit pokud si ji hráč sám nedá. Citace je nezeměněná a neupavená. Na základě této premisy předpokládám, že hráč mohl projít přes dábla a pokračovat dál. 5% bolí dost ale dá se to překousnout.
|
|
Top |
|
Skurkaa
|
Post subject: Re: DM a jejjich hra (permky a odchod hráčů) Posted: 21:39 30. Oct 2011 |
|
|
Alvarion wrote: Snad mi to DenGrasse odpustí, ale schoval jsem si jednu komunikaci, když jsem mel Mortena V batohu a snazil se ho předat k inkvizici: DenGrasse wrote: Co se týče permky, není možné ji vynutit pokud si ji hráč sám nedá. Citace je nezeměněná a neupavená. Na základě této premisy předpokládám, že hráč mohl projít přes dábla a pokračovat dál. 5% bolí dost ale dá se to překousnout. Řekl bych že je to individuální. A i kdyby to nebyla permka, tak bych už dál nepokračoval. A prosím mě dál neřešte, teda leda mi popřát šťastnou cestu 
|
|
Top |
|
-RoF-
|
Post subject: Re: DM a jejjich hra (permky a odchod hráčů) Posted: 21:42 30. Oct 2011 |
|
|
Alvarion wrote: Snad mi to DenGrasse odpustí, ale schoval jsem si jednu komunikaci, když jsem mel Mortena V batohu a snazil se ho předat k inkvizici: DenGrasse wrote: Co se týče permky, není možné ji vynutit pokud si ji hráč sám nedá. Citace je nezeměněná a neupavená. Na základě této premisy předpokládám, že hráč mohl projít přes dábla a pokračovat dál. 5% bolí dost ale dá se to překousnout. No tohle je taky fakt, jisté postavy mají jisté výhody a podporu Dm v útěcích a tak. Skurkaa wrote: Řekl bych že je to individuální. A i kdyby to nebyla permka, tak bych už dál nepokračoval. A prosím mě dál neřešte, teda leda mi popřát šťastnou cestu  Jinak nejde jen o tebe, ty si další z těch co permku dostali. Mě osobně vadila permka i pro postavu Homer. Jak pak hráči mají tvořit nějaké IC dění a podobně, když příjde Dm šup šup permka a nashle, bud nehraje a nebo začni novou postavu. Opět se budu opakovat, ano některé postavy dělají kraviny a pak musí nést následky, ale permka jako kopanec na to, aby se poučili není vhodný prostředek. editace: Prostě to chce jistý respekt od hráčů k reáliím a opačně také i DM ke hře postav hráčů
Last edited by -RoF- on 21:44 30. Oct 2011, edited 1 time in total.
|
|
Top |
|
Molly23
|
Post subject: Re: DM a jejjich hra (permky a odchod hráčů) Posted: 21:43 30. Oct 2011 |
|
Joined: 16:55 18. Sep 2009 Posts: 5217 Location: Bad Reichenhall
|
DM a jejich hra... já si snad také trošku rýpnu  . Odchod Skurky mě trošku mrzí, ale co se dá dělat. Přijde mi, že většina DM mají tendenci při vtělení se do NPC hrát nepříjemné atd.  . Zatím jsem se setkal jen s pár příjemnými postavami, s kterými se dalo něco domluvit, nebo se zeptat  . Třeba dle mého názoru se některé postavy na své posty nechovají jak by podle nějakých archetypů atd. měli. Ale jako možná že to tak je zamýšlené, aby s tím hráči něco dělali. Jenže je problém, že to je sakra těžké (což asi tak má být). Možná je to jenom můj dojem, ale dříve bylo mnohem snazší se nějak dostat do dění světa. Mám vlastní zkušenosti s tím, že DM pozorovali moji hru, přistoupili na ní, protože se zdála asi vyhovující a poté se mi naskytla jako odměna moc hezká odměna ve formě jistého IC postavení ve hře, spojeného s dalšími bonusy(vybavení) a privilegii(podpora NPC). Trošku se mi stýská po starých guildách a uskupeních. Chápu jisté důvody proč se to předělalo, ale prostě mi to chybí  , ty staré guildy měli prostě svůj šmrc, třeba tím, že když už se někdo do nějaké dostal, což nebylo vždy snadné, tak za to byla nějaká odměna(viz poslední věta předchozího odstavce). (tohle trošku vztáhnu na naší skupinu paladinů) Ted mi přijde, že se dá dokupy banda dobrodruhů, NPC s nimi zachází někdy jak s bandou pobudů, co nakonec plní úkol spíše ze strachu, aby si je nadřízený nepodal. Je škoda, že není vidět třeba nějaká odměna, a nemyslím to, že nedostanu mečem pohlavě když selžu.
_________________ ▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬ Molly23 alias Mišák
▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬
|
|
Top |
|
Nalkanar
|
Post subject: Re: DM a jejjich hra (permky a odchod hráčů) Posted: 21:47 30. Oct 2011 |
|
Joined: 14:21 13. Feb 2010 Posts: 9274 Location: Brno/"Znojmo"
|
Jen dodám...
Permka je nejspíše vynutitelná popravou postavy atd. Aspoň je to logické, že popravený vrah nebude furt dokolat běhat světem, ale v CvC je to nevynutitelné.
Logicky...
_________________ .
|
|
Top |
|
J.F.Payne
|
Post subject: Re: DM a jejjich hra (permky a odchod hráčů) Posted: 21:48 30. Oct 2011 |
|
|
-RoF- wrote: Skurkaa wrote: Já děkuji hráčům za hru, za dobu co tu hraji, ať už jste mě měli rádi či ne. Přeji vám do budoucna pěknou hru a využiji to i na rozloučení. Takže se mějte hráči/hráčky, já to tady balím. Mějte se. A děkuju DM, za vyhnání dalšího hráče ze hry, tady vidíte plod své HC hry. Prosímtě, Skuurka má takové výlevy vždycky jednou za půl roku, a periodicky se opakují. -RoF- wrote: Na jednu stranu chápu, postava by měla respektovat dané reálie a podobně a pak brát případné následky a občas se prostě sklonit a podřídit, nebýt za super hrdinu. A tak dále
To vše beru.
Ale můj názor jako vždy je ten, že hra je pro zábavu a ta má bavit.
A zabití vymazlené postavy jen tak bez toho aniž by měl hráč šanci bránit svou postavu není moc pěkné teda. S těma permkama bych byl fakt opatrný.
Nevidím prostě problém na tom vymyslet alternativní tresty.
Vžijte se jako DM do role hráče a položte si otázku jak moc by vás taková hra bavila. To určitě jo. Jasně že má hra bavit. Ale tohle prohlášení nelze užívat jako argument ultima ratio, pak to totiž zavání alibismem. Hra má nějaká pravidla, podle kterých se řídí. Ať už to jsou pravidla pro člověče nezlob se, pro fotbal a nebo to jsou herní reálie. Kdyby se vždycky mělo každému všechno povést, jen proto, aby ho hra bavila, vznikl by dost zřetelný disbalanc. Někdo by ho uvítal, protože by mu byl ku prospěchu, pro jiného by hra ztratila smysl. Je to jednoduchá teorie hry. Nevím o tomhle konrétním případu ani zbla, ale věřím, že postavám jakási šance dána byla. Co jsem tu zažil s DM, je PC charakterům dávána vždy extra šance, i když na ní v podstatě nemají žádný nárok. Tím, že na Thalii hraješ, přeci přijímáš pravidla, které nastavili tvůrci světa. Musíš počítat s tím, že se ne vždy všechno zdaří. Mohl bys, prosímtě, napsat nějaké nápady těch alternativních trestů, které jsi měl na mysli? Laiseho osud prostě ukazuje, že s gardou a kancléřovými lidmi není radno si zahrávat. A rozhodně bych to nenazýval "HC hrou". Je to dost problematický termín, tuším že pochází z Equilibrie, a je dost zprofanován. Mám takové tušení, že ho užíváš v jazyku "hatespeech". Zajímalo by mě proto, co podle tebe znamená?
_________________ Kraki Skengdrang a nejzlejší DM
|
|
Top |
|
-RoF-
|
Post subject: Re: DM a jejjich hra (permky a odchod hráčů) Posted: 21:54 30. Oct 2011 |
|
|
J.F.Payne wrote: To určitě jo. Jasně že má hra bavit. Ale tohle prohlášení nelze užívat jako argument ultima ratio, pak to totiž zavání alibismem. Hra má nějaká pravidla, podle kterých se řídí. Ať už to jsou pravidla pro člověče nezlob se, pro fotbal a nebo to jsou herní reálie. Kdyby se vždycky mělo každému všechno povést, jen proto, aby ho hra bavila, vznikl by dost zřetelný disbalanc. Někdo by ho uvítal, protože by mu byl ku prospěchu, pro jiného by hra ztratila smysl. Je to jednoduchá teorie hry. Nevím o tomhle konrétním případu ani zbla, ale věřím, že postavám jakási šance dána byla. Co jsem tu zažil s DM, je PC charakterům dávána vždy extra šance, i když na ní v podstatě nemají žádný nárok. Tím, že na Thalii hraješ, přeci přijímáš pravidla, které nastavili tvůrci světa. Musíš počítat s tím, že se ne vždy všechno zdaří. Mohl bys, prosímtě, napsat nějaké nápady těch alternativních trestů, které jsi měl na mysli? Laiseho osud prostě ukazuje, že s gardou a kancléřovými lidmi není radno si zahrávat. A rozhodně bych to nenazýval "HC hrou". Je to dost problematický termín, tuším že pochází z Equilibrie, a je dost zprofanován. Mám takové tušení, že ho užíváš v jazyku "hatespeech". Zajímalo by mě proto, co podle tebe znamená? Zajisté to chápu. Jinak alternativní trest? Určitě v první řadě vyplacení odškodného pro onu rodinu. Klidně za trest i práce pro gardu a nebo armádu, ta už by ho dokázala jistě zkrotit. Popřípadě vyhnaství. a tak dále.
|
|
Top |
|
Skurkaa
|
Post subject: Re: DM a jejjich hra (permky a odchod hráčů) Posted: 22:04 30. Oct 2011 |
|
|
J.F.Payne wrote: -RoF- wrote: Skurkaa wrote: Já děkuji hráčům za hru, za dobu co tu hraji, ať už jste mě měli rádi či ne. Přeji vám do budoucna pěknou hru a využiji to i na rozloučení. Takže se mějte hráči/hráčky, já to tady balím. Mějte se. A děkuju DM, za vyhnání dalšího hráče ze hry, tady vidíte plod své HC hry. Prosímtě, Skuurka má takové výlevy vždycky jednou za půl roku, a periodicky se opakují. Prosím tě můžeš mi do PMka napsat víc než jeden případ když jsem to udělal? Docela jsi mě totiž překvapil.
|
|
Top |
|
kokosak
|
Post subject: Re: DM a jejjich hra (permky a odchod hráčů) Posted: 22:09 30. Oct 2011 |
|
|
No, tohle šlo prakticky celé za mnou. Rád bych sem vypsal všechno, co zapříčinolo, že to nakonec dopadlo tak, jak to dopadlo. To ale naráží na několik faktorů:
- jedná se o IC informace - dává to prostor pro hádky, které nikam nepovedou
Rád vše uvedu na pravou míru, minimálně Scruuaa si zaslouží bližší informace. Dohodneme v týmu co vše lze vyzradit a v jakém režimu a podle toho se vyjádřím.
...jen tak na okraj řeknu, že těch "šancí" měl Lais víc, než dost. Některé zabil sám, s jinými mu pomohli spoluhráči. RoFe, zrovna ty moc dobře víš o čem mluvím a tak mi tvé rytí o "neposkytnutí šancí" jde hrubě proti srsti.
_________________ PUF!
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: DM a jejjich hra (permky a odchod hráčů) Posted: 22:15 30. Oct 2011 |
|
|
Alvarion wrote: Snad mi to DenGrasse odpustí, ale schoval jsem si jednu komunikaci, když jsem mel Mortena V batohu a snazil se ho předat k inkvizici: DenGrasse wrote: Co se týče permky, není možné ji vynutit pokud si ji hráč sám nedá. Citace je nezeměněná a neupavená. Na základě této premisy předpokládám, že hráč mohl projít přes dábla a pokračovat dál. 5% bolí dost ale dá se to překousnout. Cituješ správně, ale z jiné situace. Toto platí pro CvC hráčů. DM permasmrt samozřejmě vynutiti mohou (opačné nastavení by postrádalo elementární logiku). Co dodat? Pokud hráč neunese následky svého IC chování, pak asi není co dodávat. Snad jen to, že jej do tohoco udělal nikdo nenutil a rozhodl se k tomu dobrovolně. O tom, jaké následky to bude mít, musel mít naprosto jasno.
_________________ hyperpasivní myšohryz pokud mi píšete na ICQ, napište co chcete jsem jenom autor. číst ty reálie musíte sami...
|
|
Top |
|
-RoF-
|
Post subject: Re: DM a jejjich hra (permky a odchod hráčů) Posted: 22:21 30. Oct 2011 |
|
|
kokosak wrote: ...jen tak na okraj řeknu, že těch "šancí" měl Lais víc, než dost. Některé zabil sám, s jinými mu pomohli spoluhráči. RoFe, zrovna ty moc dobře víš o čem mluvím a tak mi tvé rytí o "neposkytnutí šancí" jde hrubě proti srsti. Moje postava to má jako občanskou povinnost a kdyby to neřekla Mel, což řekla, tak by to z Arie stejně dostali a ta pokud vím tak nic víc neříkala (možná se pletu musel bych mrknout na log). Jinak souhlasím s tím co psal missak alias molly. Některé NPC jsou tak protivné a odmítavé komunikace nebo nějaké poskytnutí rady, že to pak hráče nemotivuje nějak dál se snažit. Nevím jaké DM za dané NPC hraje, páč jako hráč to nemám šanci zjistit, ale dotyční asi ví.
|
|
Top |
|