Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 22:34 18. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 57 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4  Next
Author Message
 Post subject: Penize, loot, majetek, plaeceni za prestup
PostPosted: 15:25 01. Oct 2007 
DM Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Nevim kde jinde to zalozit (a stejne to mozna skonci na cas ve flamu a nasledne v kosi).

Hral jsem zde nekolik zacinajicich postav a mam urcity problem a chtel bych znat postrehy ostatnich.

Me postavy nemaji temer zadne penize. Pokud hraji normalnim zpusobem, tak postava nema ani na to, aby prestoupila. Pokud opakovane vybiram nechranene a spatne chranene poklady s tim, ze loguji pred restartem, po restartu a v podstate pri kazdem spawnu, tak ma postava dost na prestup a na zakladni vybavu, ale stale je pomerne chuda - pricemz tenhle zpusob hry uz podle mne neni normalni a ziskavani penez by na nej nemelo byt ladene.

Ponechme ted stranou nejake to moralni fuj ohledne toho, ze jsem creeper. Neni to ucelem tohoto topicu a pokud bude mit nekdo chut si na mne zanadavat, at si zalozi topic ve flames a ja se tam rad prijdu

pobavit.

Co mne zajima je, podle ceho bylo ladeno mnozstvi ziskavanych penez. A jake jsou vase vlastni zkusenosti na ruznych levelech. Cim a jak si vydelavate a zda by jste byli schopni (na nizkych levelech i na vyssich) vydelat dost penez i bez kraftu a bez koleckovani pokladu. Je klidne mozne, ze to tak ma byt, ze postavy nemaji na prestup, na cestovani lodi a podobne. Dalsi moznost je, ze jsem neschopny - to se neda vubec vyloucit. Dalsi moznost je, ze jako creeper nestojim ani za starou backoru a jini si vydelaji timto zpusobem daleko vic a rychleji - ani tohle nevylucuji. Pak je mozne, ze zacinajici postavy bezne prodavaji nejake komodity tem pokrocilym a jen o tom nevim. No a nakonc je mozne, ze se automaticky predpoklada, ze vsichni budou delat nejakou formu kraftu, dokolecka creepovat a nebo proste nebudou mit penize.

Jinak tento prispevek neni v zadnem pripade zamyslet utocne, urazlive a podobne. Spis mne to, jak mizerne jsem na tom s penezma udivilo. :)

Jeste postavy se kterymi jsem hral:

Zlodej level 7
Zlodej level 5 až 6
Druid level 4-5
v akci jsem videl i zaklinace co hral nekdo jiny, situace obdobna.

Reply with quote  

Post subject:
PostPosted: 15:31 01. Oct 2007 
Šlechtic
 ICQ  Profile

Myslim ze na vydelavani v tomdle stadiu je treba ten craft. Z vybirani ruznejch mist sem mohl zit tak mozna do patyho, pak uz to chtelo delat neco vic.

Reply with quote  

Post subject: Re: Penize, loot, majetek, plaeceni za prestup
PostPosted: 15:31 01. Oct 2007 
Mistr
 ICQ  Profile

[quote="LDamian"]

Me postavy nemaji temer zadne penize.

Jo, Thalie nepodporuje bezpracný život. Musíš makat jak šroub ! Nejdřív lovit jezevce a krysy , stahovat a prodávat maso i kůže, a sbírat aloe a bavlnu a začít dělat obvazy. Nenechat se odradit počátečními neúspěchy, a makat, makat a makat !
Že to jde, svědčí Lucie i Ranunkula .

Sandra Ztruhly, nalezenec, Aasimar, kněžka a řemeslnice
Ga Muru, nešťastný plod náhodného setkání lidského ožraly a orčí děvky
Elena Spod, dívka která ztratila paměť

Reply with quote  

Post subject: Re: Penize, loot, majetek, plaeceni za prestup
PostPosted: 15:35 01. Oct 2007 
DM Thalie
 WWW  ICQ  Profile

monstera wrote:
LDamian wrote:

Me postavy nemaji temer zadne penize.

Jo, Thalie nepodporuje bezpracný život. Musíš makat jak šroub ! Nejdřív lovit jezevce a krysy , stahovat a prodávat maso i kůže, a sbírat aloe a bavlnu a začít dělat obvazy. Nenechat se odradit počátečními neúspěchy, a makat, makat a makat !
Že to jde, svědčí Lucie i Ranunkula .

Teda ne ze bych se chtel hadat nebo tak. :) Pokud to tak je a hracum to vyhovuje a WB taky, tak ja proste spokojene odejdu jinam - vsak neni pro kazdeho vsechno. Ale z zadne moji postavy nikdy remeslnik nebude - leda by mne to zacalo bavit. Rozhodne nebudu remeslnicit pokud mne to nabavi jen proto, ze nejsou jine slusne zpusoby jak ziskavat penize. :) To radeji hrat nebudu. Coz opet pripominam neni mysleno nijak zle - klidne tu nebudu hrat a zaroven budu pomahat s tvorbou veci - respektuji, ze zadny system se vsem nezavdeci. Jen jsem s tim nepocital a jsem trochu prekvapen. Jinak moc diky za postreh, doufam, ze sem napise vic lidi a kdyz bude mit nejaky WB cas a chut, tak mne taky zajima, jaky je vlastne zamer.

Reply with quote  

Post subject:
PostPosted: 15:41 01. Oct 2007 
Bůh
 Profile

Jak si vyděláváš ve skutečnym životě? taky musíš nějakou prací :) , a čim dýl ji děláš tim víc ti jde, to je craft.. jedině že by sis někde sednul v Karathe a začal ebrat :wink:

já kontroluji každý jeho nádech
já podněcuji vaše neštěstí
zrozením i zabíjením
já vyvolám armageddon
krmen tisícem duší.

Reply with quote  

Post subject:
PostPosted: 15:41 01. Oct 2007 
Šlechtic
 ICQ  Profile

Never monstere, elfky nejak moc nemakaj a prachu maj celkem dost, chce to makat nejak ze zacatku a pak se da vyzit i z toho co se kde najde a kdyz chces neco extra, nakou chvily pracovat :P .

Reply with quote  

Post subject:
PostPosted: 15:49 01. Oct 2007 
Nováček
 Profile

Nekdo ma a nekdo nema. Ale ty co maji by si meli davat bacha na kapsy pred tema co nemaj.

Reply with quote  

Post subject:
PostPosted: 15:52 01. Oct 2007 
DM Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Krata wrote:
Jak si vyděláváš ve skutečnym životě? taky musíš nějakou prací :) , a čim dýl ji děláš tim víc ti jde, to je craft.. jedině že by sis někde sednul v Karathe a začal ebrat :wink:

Mno... to uz se dostavame mimo tema trochu. Pokud bych mel odpovedet velmi zkracene - nejsem proti vydelavani penez, jen mne prekvapilo, ze kazda postava k vydelavani penez musi byt remeslnik - to je celkem specificky druh prace, je jich spousta jinych a pro hry jako je DnD jsem to vzdy chapal spis okrajove jako neco pro lidi co se tim bavi a ne jako neco, co musi delat kazdy, kdo si chce vydelat. Pokud jsem hral nejakou podobnou hru, obvykle jsem hral spis dobrodruha.

V kazdem pripade se nechci bavit o tom, zda je to dobre nebo spatne. To mam vyresene a jasne jsem to napsal a take jsem napsal, ze chapu a respektuji, ze jini to mohou videt jinak. Co mne zajima je, jak to skutecne a fakticky je i podle jinych postrehu nez je ten muj a zda je to v souladu se zamerem WB. Takze spis by mne zajimalo, jak to mas vydelavanim u svych postav ty.

PS: prekvapuje mne to o to vic v systemu, kde neni realne mozne hrat chudaka a zlepsovat se. Bud tou postavou tecou kvanta zlatych (aspon aby mela na prestupy) a nebo se nezlepsuje. Opet netvrdim, ze je to spatne ani ze je to dobre - jen upozornuji na souvislost - pokud se neda slusne vydelat bez kraftu a bez slusneho vydelku nelze postoupit - tak pokud chce byt nekdo zkusenejsim tulakem (rogue, zlodej), musi delat remeslo. Neplati to samozrejme tak doslova a navic nevim zatim ani, zda to tak plati - odepsali mi jen dva lidi (ve chvili kdy tohle smolim) + znam postrehy asi dalsich tri a to mi prijde na nejake zavery zatim malo. A znovu - protoze chapu, ze to co pisu k tomu svadi - ja to neodsuzuji, neposuzuji, jen se snazim poznat a pochopit stav veci a ujistit se, ze je to chapano jako neco, co je v poradku nebo zda je to chyba a bude se menit. Takze nema moc smysl diskutovat se mnou o tom, jak to mam v realu.

Reply with quote  

Post subject:
PostPosted: 15:54 01. Oct 2007 
Čestný člen týmu Thalie
 WWW  ICQ  Profile

No ono je momentalne aj velky rozdiel kde zacinas. Napr. zaciatok v Ivory je o vela lahsi ako niekde inde. Ja zacinal s mnohymi postavami a v roznych castiach Thalie. Do toho 3 lvl to bolo narocne, ale pak uz nebol problem vydelat peniaze vcelku rychlo, a to ci uz craftom alebo lootom. Napr. v okoli Ivory som dokazal dat za naku polhodku dokopy cez 1000zl. Ono pravda je ze som DM a hram tu uz dlho, takze viem viac menej presne kde co je a ako postupovat. Takze take tragicke to tu urcite nie je, len sa treba snazit a casom sa tvoja financna situacia urcite zlepsi. Ono zaciatky su holt tazke, ale daju sa vydelat peniaze ci uz craftom alebo aj lootom.

„Povinnost je těžší než hora, smrt je lehčí než peříčko.“

Večné hľadanie cudzích chýb je jednou z najväčších chýb vlastných.
(E.Hubbard)

Yeasterday, we sought each other.
Today, we face.
For one of us, tomorrow will never be.

Reply with quote  

Post subject:
PostPosted: 16:00 01. Oct 2007 
Obyvatel
 Profile

Taky přihodím svoji zkušenost. Moje Eleanor neumí vůbec žadné řemeslo. Peníze získává jenom stahováním a vybíráním pokladů. Nejtěžších bylo asi tak prvních 5 levelů než se člověk trochu v tom stahování zlepší. Teď jsem na 13. levelu a ne množství peněz si nemůžu stěžovat. Válet se v nic Eleanor neválí, ale poud potřebuje na něco vydělat tak to zas není takový problém.

Reply with quote  

Post subject:
PostPosted: 16:08 01. Oct 2007 
DM Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Daanri + Seth-Plzen: Diky, doufal jsem, ze by to mohlo byt i nejak takhle. Pochopim, pokud budou remeslnici vyrazne bohatsi nez ja, jen z tech prvnich levelu a nazoru nekterych lidi hrajicich dele jsem zacinal ziskavat dojem, ze bez craftu (pripadne pravidelneho obihani pokladu za neco, co dokaze probehnout dungem) nemam sanci si vydelat. Pokud jsou krusne jen prvni urovne, tak se to da zkousnout. Navic stahovani a prodej kuzi mi prijde pro postavu jeste jako celkem ok - je to akceptovatelne pro mne.

Jeste si dovolim osobni dotaz na Seth-Plzen: hrajes celkem silne povolani (klerik). Aby mela Eleonor dost penez, musis koleckovat lokace (myslim tim lognes a jdes vyzabijet to a to, kvuli kuzim, zihadlum... a druhy den znovu a pak zase) nebo staci normalni pohodova hra? A hned podotázka - myslíš, že by to zvládl i někdo se slabší postavou uživit se tímhle stylem nebo tam bys přeci jen doporučila ten craft? Jak moc je to s penězma drsné?

Reply with quote  

Post subject:
PostPosted: 16:18 01. Oct 2007 
Libovej frajírek
 ICQ  Profile

čau, mam zkušenost že tak do 5. lvl bez craftu se většinou vydělává tak na přežítí = lektvary, jídlo... pak už je to ale lepší, lektvary tolik neubejvaj a vyplatí se používat i lékárny, který si můžeš vyrobit. Bohatě stačí ty obyč +1, chvilku sbíráš a na nějakou dobu vystačíš.

Reply with quote  

Post subject:
PostPosted: 16:38 01. Oct 2007 
Čestný člen týmu Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Ja ti odpovim na ten dotaz ci aj slabsia povolanie to zvladne...

vravim skusal som to s roznymi postavami...jak carodej, klerik, bojovnik, paladin, zlodej, hranicar s kazdym to bolo obdobne...i ked je pravda ze ten carodej a klerik to maju od urciteho lvl lahsie. Da sa to vydelat aj pohodovou hrou co znamena vypravy s partou (2-3 postavy) pripadne aj sam...ale s partou je to vacsia sranda a mozes si trufnut do silnejsich dungov.

„Povinnost je těžší než hora, smrt je lehčí než peříčko.“

Večné hľadanie cudzích chýb je jednou z najväčších chýb vlastných.
(E.Hubbard)

Yeasterday, we sought each other.
Today, we face.
For one of us, tomorrow will never be.

Reply with quote  

Post subject:
PostPosted: 16:51 01. Oct 2007 
DM Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Ok. Děkuji za odpovědi, pro mně beru za uzavřené - pokud k tomu nebude ještě někdo něco zásadního mít.

Reply with quote  

Post subject:
PostPosted: 17:22 01. Oct 2007 
Čestný člen týmu Thalie
 ICQ  Profile

myslim, že těžký to má sólista, v partě de cokoli
já hraju jako obvykle jednu postavu (i když sem zakládal natřikrát) a vo světě sem nevěděl vůbec nic, řemesla dělám, ale ne podle výhodnosti ale jaký se k mý postavě hoděj a řek bych, že je prostředně zámožná
a to zažila dobu, kdy se po posmrtným delevelu muselo platit znova u učitele
postava bez řemesla asi může mít určitý problémy a nevim, jestli by dosáhla na učitele u prestižek (mně teď čeká přes 100k na přestup) ale znám postavy kolem 15týho lvlu, který na řemeslo nesáhly a fungujou, zakže to asi nebude taková tragédie

Reply with quote  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 57 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]