|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
Daanri
|
Post subject: Re: Připomínka ke questům Posted: 12:45 14. Jul 2008 |
|
|
No ja se k tomu taky vyjadrim, ze sa to musi odladit aby nevznikla zbytocna diera v ekonomike, ale myslim ze to zatial nehrozi. Co som vyskusal tak tie vydelky neboli take velke a hlavne neobjavuje sa balik vsade. Paci sa mi ten napad s legalnostou a nelegalnostou. To by mohlo byt velmi pekne rozsirenie toho systemu, ak by sa tam pridali aj nake nahodne eventy ako prepadnutie piratov, banditov, kontrola strazi pri vstupe do mesta (na drogy, jedy atd). Sice uz to zacina vyzerat hodne narocne ale vcelku zaujimavo. 
_________________ When you make a deal with devil, there will be hell to pay.
„Povinnost je těžší než hora, smrt je lehčí než peříčko.“
Večné hľadanie cudzích chýb je jednou z najväčších chýb vlastných. (E.Hubbard)
Yeasterday, we sought each other. Today, we face. For one of us, tomorrow will never be.
|
|
Top |
|
Krata
|
Post subject: Re: Připomínka ke questům Posted: 13:37 14. Jul 2008 |
|
Joined: 18:00 28. Apr 2007 Posts: 2864 Location: Božský trůn
|
Ted s souhalsim s DenGrassem, to co navrhuje se mi zdá dobré
_________________ jsem uctívač démonů jsem otec tvé smrti já vyvolávám dávné zlo já kontroluji každý jeho nádech já podněcuji vaše neštěstí zrozením i zabíjením já vyvolám armageddon krmen tisícem duší.
|
|
Top |
|
Theogil I
|
Post subject: Re: Připomínka ke questům Posted: 13:43 14. Jul 2008 |
|
|
DenGrasse wrote: no já mám taky rád jednodušší věci, takže bych byl pro následující: - rozdělit doručovací questy na legální a černé Souhlas - skvělý nápad- legální questy by byly přiděleny jen postavě, která se legitimuje poštovní licencí, za kterou zaplatí nějakou sumu (třeba 1000 zlatých za rok) na radnici (v karathě atd.) a dostane bumážku (pergamen). s tou může přijmout legální balík za nějakou normální cenu (dle vzdálenosti, karatha - ivory cca 100 zl. karatha - alwariel cca 700 zl., nějaké nebezpečné místo až třeba 3000 zl.) Nesouhlas - cesta Karatha - Alwariel (tam a zpět) je nyní 330 zl. měla by být 360 zl. kvůli 340 - 370 zl. nebudu trávit (min. 12 minut) většinou 24 min. real čekáním na loď a plavbou a to to znám kdy co jezdí, pokud si někdo tuto skutečnost nezjistil je na tom ještě hůř. Dle mého takovýto zásah ten dobrý nápad zamete ... jen názor. - černé zásilky by nevyžadovaly žádnou bumážku, ale obsahovaly by nebezpečné nebo zakázané věci (jedy, drogy) a nesly by větší riziko (odmítnutí, zavražděný majitel, pokus o zabití postavy při doručení, přechod nebezpečné lokace, přepadení piráty v karibiku atd.). taky by sypaly trochu víc (2-3x) jak jsem psal dobrý nápad ... třeba i oddělit zadavatele a příjemce zásilek, uplně vydím Roida jak mi říká: "hošku mám tu jednu jednu zásilku tabáčku pro pár týpků v Tartenu, šópni perdelí do 5 hodin jim to dones, nenech se chytit a když k nim budeš uctivé dostaneš pekné balík lovů, jak je nasereš tak leda kudlu do zad"OOC: myslím si, že doručovací questy jsou stavěny pro přivýdělek postav na nižších levelech, nikoli jako alternativa pro rychlé zbohatnutí... hrdinové poslíčky prostě nedělají Ne každý nutně musí být hrdina a od tvůrce bezpečně vím, že to vznikalo jako alternativa kolečkování a lootění, pokud se tento názor změnil pak se omlouvám, ale nevím o tom. Rychlé zbohatnutí ... dle mého velmi suběktivní pohled, to by jsme pak mohli zabrousit do lovu, lootu atd.. Opět bezpečně vím, že doručování zásilek je v podstatě pakatel toho co se za stejnou dobu dá nalovit a vylootit.srovnání s alchymií či jiným craftem je podle mého zcela na místě, alchymista by měl vydělat víc než pošťák... souhlasím a věřím že až uvaříš lektvar bez kterého si "správný hrdina" nebude umět představit život (FH, kůra, kamenka, magická odolnost, lektvary vlastností - pouze návrhy, nebrat doslova) pak věřím že jejich cena bude od mistrů alchymistů nastavena tak aby neprodělali, pak opět doručování, ale nejen to i sběr a odprodej bylin kořenářkám se svou pevnou a danou cenou bude příjmem několika drobných, není kam postoupit, nemá to parametry kraftu, nevím jak to posuzovat, pokud bude pošťák kraft pak se o tom můžeme znovu pobavit, bilancovat, hodnotit, posuzovat plusy a mínusy jednotlivých povolání - do té doby je to alespoň pro můj chorý mozek neporovnatelné ad reálno: ano, reálno se hlásí o slovo. je to zatím jediný odzkoušený systém, který dlouhodobě funguje. dělat jakýkoli jiný je zbytečné a téměř vždy odsouzené k neúspěchu Bez komentáře - na to je můj názor asi všeobecně známý.obecně k srovnávání výdělků z různých činností: časem to bude chtít komplexní oceňovací systém, který bude provázaný a mít nastavené fungující poměry, jinak se nám ekonomika zblázní. to není zbytečné lpění na realitě, to je spousta vztahů, které se skrývají za tím - v současném nastavení by byl nejprestižnější postavou na povrchu lovec kožešin... byl by bohatý, měl palác atd., zatímco velkoobchodníci by jen bledli závistí... a všichni by byli lobci kožešin, protože jim v tom nic nebrání (krom toho, že maj 1. úroveň obyvatele  ). prostě nastavení cen je o více věcech než o tom, kdo z postav bude nosit dopisy a kdo půjde radši kolečkovat kůže. Naprostý souhlas a o tom to je. Prozatím není co bilancovat - prozatím je tu jeden craft, 4x obchodnický Q (zásilky, bylinky, kůže a trofeje), lovectví a loot. Hodně málo na srovnání v tom co vše tu jednou má být, krom toho není známa návaznost na ostatní plánované věci, nevím podle čeho bych to porovnal.howgh
_________________ Theogil Mistrovské ostří - strážce králova pokladu, kovář v Ivory Boindil - trpasličí zvěd, velký čtenář a lenochod Wahibah Zafirah al Talibah - dědic dračího odkazu, strážce legend
|
|
Top |
|
nomis_b
|
Post subject: Re: Připomínka ke questům Posted: 14:18 14. Jul 2008 |
|
Joined: 18:00 26. Aug 2007 Posts: 3090 Location: po 8me za 5 let se zase stehuju.. uz si to proste nepamatuju
|
Daanri wrote: No ja se k tomu taky vyjadrim, ze sa to musi odladit aby nevznikla zbytocna diera v ekonomike, ale myslim ze to zatial nehrozi. Co som vyskusal tak tie vydelky neboli take velke a hlavne neobjavuje sa balik vsade. Ad vsichni: Dokud nebudou na serveru ostatni crafty, tak je tezky nejak zabredavat co je a co neni ekonomicky vyhodne. Jsem rad, ze ste tady rekli, ze to neni dira do ekonomiky, coz se mi libi a sem za to rad. Ceny uz sli nahoru a dolu jako na houpacce, takze ted to vypada ze se ustalili a pohnouse uz asi jen v rozmezi 20% max. Daanri wrote: Paci sa mi ten napad s legalnostou a nelegalnostou. To by mohlo byt velmi pekne rozsirenie toho systemu, ak by sa tam pridali aj nake nahodne eventy ako prepadnutie piratov, banditov, kontrola strazi pri vstupe do mesta (na drogy, jedy atd). Sice uz to zacina vyzerat hodne narocne ale vcelku zaujimavo.  Hm, no muzem to udelat taky takhle: To co je odted jsou vsechno nadherny NPC, vetsinou starostove, hospodsti a tak. Nechal bych je tak jak jsou a snizil bych jim max. o 10% cenu (napr zavedenim zalohy) + asi oddelal nebezpecne krynske hory. Na server by pribilo s uplne stejnym systemem u vybranych jinych NPC, ktere sou rozsirene v nebezpecnejsich mistech - kanaly Karathy (Roid), nejake nove pojemnovane NPC v Krynskych horach, gruberik a par dalsich cca 10 NPC nekde schavalne tezce dostupnych . Tyto Q by meli asi tak 10x mensi pravdepodbnost, ze se vyskytnout a jejich cena by byla taky tomutu umerne zvetsena. kdyz si takovej balik vezmete, tak bych pomoci skriptu poslal vsem DM zpravu, ze nesete drogy, protoze osetrovat straze je tezky. No a pak by bylo na Dm, jeslti by se toho zrovna chytli, nebo ne. neotravovalo by to moc DM Daanri?? Jedine osetreni strazi bych dovedl asi udelat, aby hned pri spotu vam prohledavali inventar a hledali drogy, kdyz je najdou, zacne se dialog.. no jako slo by to , ale nevim jak s tim mnozstvim strazi by to zatezovalo server.. a je to zabredavani do scriptu, ktere maji fungovat na boj.. Mohlo by tam byt treba jen kdyz uvidi PC tak 10% sance ze vam ho prohledne ten inventar .. ale jestlize mate projit pres 20 strazi, to uz by byla sranda  Ale to by zase musel rict kucik, zda by to nebyla zbytecna enormni zatez serveru a drbani do veci, ktere relativne dobre funguji.
_________________ A zase se craftí...
|
|
Top |
|
Daanri
|
Post subject: Re: Připomínka ke questům Posted: 15:03 14. Jul 2008 |
|
|
No ono zatez na server je druha vec, to sa musi vyjadrit pan Kucik ako by to bolo narocne. Ono kedysi tu fungoval system ked kazdy ostrovan bol oznaceny tetovanim (item v inventari), ak straz zbadal postavu vyhodila dialog kedy kontrolovala ci ma u seba tetovanie alebo nema, ak mala tak ju zabila alebo teleportovala do vezenia, ak nemala mohla pokracovat dalej, pripadne myslim, ze tam bola moznost straz uplatit alebo presvedcit. Ak by nieco take slo spravit na urcity balik tak by vznikla pekna moznost pasovania veci a snaha vyhnut sa strazam a hladat tajne vchody do miest (ano, aj take veci tu su). Pripadne tam dat len naku moznost, ze by to nebezalo stale, ale vyhodilo by to nieco take len raz zacat, pripadne len u strazi pri branach, nieco ako vstupne kontroly do mesta. Pre DM by to az taka zataz nemusela byt, ale realne DM nie su v hre stale a ked je nieco systemove moze to davat zabavu stale, aj 1-2 hracom ktory hraju napr. prave v noci o 3.
Yeasterday, we sought each other. Today, we face. For one of us, tomorrow will never be.
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Připomínka ke questům Posted: 16:11 14. Jul 2008 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
Tam jde spíš o to, jak to okecat. Je trochu náročné, aby stráž prohledávala postavě inventář, ale jde to vyřešit. Jde spíš o to, jak zdůvodnit, že stráž vidí do invu. Možná třeba takové namátkové prohlídky. Těžko říct, jestli by se to chytlo. edit: Hmm leda by se přenášení balíků fakt doplnilo o drogy ve větší míře.  A postava, která balík nese, by ani nemusel vědět, co nese  To by pak byly perné chvilky.
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
Daanri
|
Post subject: Re: Připomínka ke questům Posted: 16:16 14. Jul 2008 |
|
|
No okecat se to da ako osobna prohlidka pri vstupe do mesta s moznostami:
1. Ukazat inventar. Ak ma zakazany balik, vezme mu ten balik, pripadne zaplati pokutu, da do vezenia (tu by sa to dalo naviazat do buducnosti na nake system trestov a osobnej reputacie postavy) atd. a ak nema ten balik pusti dalej. 2. Uplacat. Pokus o uplatenie straze cim vyssia suma tym vacsia sanca, ze ho pusti dalej, ale stale by som nechal nake veeelmi nizke % ze mu aj tak balik vezme. 3. Presviedcat/Vyhrazat. Ak uspeje presvedci straz aby ho pustili dalej.
|
|
Top |
|
Awadar
|
Post subject: Re: Připomínka ke questům Posted: 17:44 14. Jul 2008 |
|
|
Rád bych poprosil o drobnou změnu - nemohl by balíky u Dorna přebírat a vydávat někdo jiný než Dorn(i nadále občas odchází na toulky krajem a není k dohledání)
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Připomínka ke questům Posted: 09:58 15. Jul 2008 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
Seberte mu AI heartbeat script.
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: Připomínka ke questům Posted: 22:23 15. Jul 2008 |
|
|
při pokusu o získání práce u mistra Palina v Ivory se po volbě "nemáš pro mne nějakou práci" přeruší původní dilaog (což je normální) ale nenastartuje se žádný další....
_________________ hyperpasivní myšohryz pokud mi píšete na ICQ, napište co chcete jsem jenom autor. číst ty reálie musíte sami...
|
|
Top |
|
Aznar
|
Post subject: Re: Připomínka ke questům Posted: 22:31 15. Jul 2008 |
|
 |
Šlechtic |
|
|
DenGrasse wrote: při pokusu o získání práce u mistra Palina v Ivory se po volbě "nemáš pro mne nějakou práci" přeruší původní dilaog (což je normální) ale nenastartuje se žádný další.... nastartuje, musis cekat, u palina je z nejakyho duvodu odezva pomerne dlouha
_________________ Terner Matson - ivorsky rybar a lovec Lori Blaberk - trochu blazniva trpaslici carodejka Grul - postrach Ivory
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: Připomínka ke questům Posted: 23:19 15. Jul 2008 |
|
|
máš pravdu, díky... za svou trpělivost jsem byl odměněn požadavkem na 19 prostředníčků rytířské zkázy.... 
_________________ hyperpasivní myšohryz pokud mi píšete na ICQ, napište co chcete jsem jenom autor. číst ty reálie musíte sami...
|
|
Top |
|
nomis_b
|
Post subject: Re: Připomínka ke questům Posted: 12:30 18. Jul 2008 |
|
Joined: 18:00 26. Aug 2007 Posts: 3090 Location: po 8me za 5 let se zase stehuju.. uz si to proste nepamatuju
|
DenGrasse wrote: máš pravdu, díky... 19 prostředníčků rytířské zkázy....  Opravdu? mel by to byt: prostrednicek rytire zkazy. (rozumej postavy, se jmenem: rytir zkazy) A jinak..no proste rozhovory maji tendenci lagovat. To je bohuzel NWN. Kdo si pamatuje na starej craft, tak vi, jak to nekdy vypadalo, kdyz chtel clovek neco udelat: 1000 mecu v pohode a na dialog pro 1001 mec ste cekali par minut.
|
|
Top |
|
monstera
|
Post subject: Re: Připomínka ke questům Posted: 15:40 18. Jul 2008 |
|
|
Aznar wrote: DenGrasse wrote: při pokusu o získání práce u mistra Palina v Ivory se po volbě "nemáš pro mne nějakou práci" přeruší původní dilaog (což je normální) ale nenastartuje se žádný další.... nastartuje, musis cekat, u palina je z nejakyho duvodu odezva pomerne dlouha Palín má jednoduše dlouhý vedení - no nediv se, čaroděj.....
_________________ Co neumím, se naučím ( a nebo taky ne ) + Lucia Exos, kněžka a řemeslnice, Hřbitov v Ivory, první řada vpravo, osmý hrob + Ranuncula Acera, řemeslnice a zaklínačka s halapartnou, Hřbitov v Karathe třetí řada vpravo Sandra Ztruhly, nalezenec, Aasimar, kněžka a řemeslnice Ga Muru, nešťastný plod náhodného setkání lidského ožraly a orčí děvky Elena Spod, dívka která ztratila paměť
|
|
Top |
|
nomis_b
|
Post subject: Re: Připomínka ke questům Posted: 12:02 21. Jul 2008 |
|
|
Hm, tak sem nad tim popremyslel a uprava zatim takovahle: - zaloha 10% ceny. - pri pozdnim doruceni dostanete 20% ceny - nejaka mala sance, ze si balik dany NPC neobjednal, tudiz vam da zpet jen zalohu. - zkusit udelat nebezpecnestvi lokaci.. tzn pridat nejakej kvocient k cene baliku z gruberiku a krynskym horam. Napda vas jeste nejaka jina zmena?? treba vice nebezpecnych lokaci, kam ste balik museli dorucit?? Nejak se na ten puvodni zamer pozapomnelo .. tak se to snazim zase ozivit, dokud mam cas s tim neco udelat 
|
|
Top |
|