Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 10:34 25. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 324 posts ]  Go to page Previous  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 22  Next
Author Message
 Post subject: Re: Přehnaně silná monstra
PostPosted: 11:17 05. May 2010 
Čestný člen týmu Thalie
 ICQ  Profile

Location: po 8me za 5 let se zase stehuju.. uz si to proste nepamatuju
efu_redo wrote:
Nomisi, co se dá dělat aby server nepadal a nelagoval? Chyba je totiž na straně serveru, né na připojení nebo na hráčských PC.

Nevim je asi blba odpoved, co :D

No da se treba omezit pocet NPC ve mestech, nebo vsechny NPC udelat staticke... obecne nejvetsi problem dle me delaji NPC.

Jedna z moznosti je treba nedat do dungu 100 skretu, ale jednoho MEGA skreta :D

Obecne treba jde videt, ez rozhovory LAGuji.. a to je uz chyba NWN. Nejlepsi by bylo asi prejit na jinej engine, tesotvany XX testerama online nekolk mesicu (napr WoW) nez neco, co bylo udelano pro singl.

Ale ja fakt o techle vecech vim malo. Kucik by moh vedet...

Reply with quote  

PostPosted: 11:38 05. May 2010 
Bůh
 Profile

a co kdyby jste to konečně zkusili? Už jste vlezli s osmi lidma do dungu? Ne, jenom naříkáte jak je to hrozně těžký... vhtěli jste epic dungy? Tak je tady máte, jenom je neprolítnete ale budete se muset trochu snažit

Lepší loot v těžších dungách bude, na tom se pracuje, proč by jste jinak lezli přes půlku Thalie do dungu, kde vás skoro zabijou aby jste dostali jenom pár zlatek že :)

já kontroluji každý jeho nádech
já podněcuji vaše neštěstí
zrozením i zabíjením
já vyvolám armageddon
krmen tisícem duší.

Reply with quote  

PostPosted: 12:04 05. May 2010 
Měšťan
 Profile

To krata:ano predstav si ze za eru hrani sem nekolikrat byl cca 8 lidma v parte nekde na vyprave a problemy lagu proste jsou.

ja to jen nadhodil proto ,ze i ve velkem poctu lidi, kde se pravdepodobnost lagu zvysuje, se v dungeonech kazde zavahani kazda chybka kazdy lag muze promenit v smrt...

nesnazim se brecet..beru hru tak jak jde a jak je nastavena..jen se snazim poukazovat na mozne problemy hratelnosti vyrovnanosti atd....

Reply with quote  

PostPosted: 12:23 05. May 2010 
Bůh
 Profile

já sem nemluvil ani tolik o lagech jako o síle monster... já měl taky velké party lidí, osm a víc a nikdy se mi to moc neškubalo :)

Quote:
To krata:ano predstav si ze za eru hrani sem nekolikrat

a ten styl "ano blbečku" si laskavě odpust

zrozením i zabíjením
já vyvolám armageddon
krmen tisícem duší.

Reply with quote  

PostPosted: 12:47 05. May 2010 
Rytíř
 Profile

nomis_b wrote:
efu_redo wrote:
Nomisi, co se dá dělat aby server nepadal a nelagoval? Chyba je totiž na straně serveru, né na připojení nebo na hráčských PC.

Nevim je asi blba odpoved, co :D

No da se treba omezit pocet NPC ve mestech, nebo vsechny NPC udelat staticke... obecne nejvetsi problem dle me delaji NPC.

Jedna z moznosti je treba nedat do dungu 100 skretu, ale jednoho MEGA skreta :D

Obecne treba jde videt, ez rozhovory LAGuji.. a to je uz chyba NWN. Nejlepsi by bylo asi prejit na jinej engine, tesotvany XX testerama online nekolk mesicu (napr WoW) nez neco, co bylo udelano pro singl.

Ale ja fakt o techle vecech vim malo. Kucik by moh vedet...

Co třeba zredukovat počet NPC ptactva. V hospodách zredukovat trochu počet NPC zákazníků. Po městech trochu ubrat obyvatel.

Nevím zda to jde, ale co udělat spawn příšer a NPC takový, že pokud nebude nikdo v lokaci, tak tam prostě příšery nebudou. Objeví se až s tím, když tam někdo přijde?

Reply with quote  

PostPosted: 12:59 05. May 2010 
Šlechtic
 Profile

Ba ja sem spokojenej s posilenim monster v tezkych dungach ...uz kdysi davno sem tu psal ze by to chtelo posilit urcitam onstra nebo udelatsilnejsi dung kam by musela parta lidi a ne ze to vymlatim sam.....
Samotnyho mne to neba koleckovat ...max co sem mel vzdy za zadkem zaklinace co hazel bufy ...takhle ve dvouch se dal vymlatit pul prahvozdu behem dvou hodin(mozna ani to ne)....
co se tyce Lagu tak ty sou budou a vzdy byly...muzeto zpusobovat at hra ci pripojeni nebo spatne nastaveni hry vuci masine na ktere hrajete....Osobne lagy nemam pokud v lokaci neni 10 a vice hracu co sesilaji kouzla a mlatej do sebe ci do monster....Ano parkrat semi stal oze mi lagla hra a ja kvuli tomu umrel ale to jen proto ze mam Wifi pripojeni a takovych smrti sem mel jen po malu.....
Ja jen koukam jak si tu porad hraci stezuji na neco ale vubec je nenapadne ze to DM delaji ZADARMO a pro VAS ...pro ty ktery se chtej bavit a hrat...pokud vas bavi zakladat takvoehle topici kde jen narikate misto toho aby ste tam podaly konstruktivni navrh nad kterym se da trosku pozastavit a popremyslet tak to dete uz do haje.

Darius - RDD bez nároku na kousek štěstí.

Reply with quote  

PostPosted: 13:02 05. May 2010 
Čestný člen týmu Thalie
 ICQ  Profile

Location: po 8me za 5 let se zase stehuju.. uz si to proste nepamatuju
efu_redo wrote:
Nevím zda to jde, ale co udělat spawn příšer a NPC takový, že pokud nebude nikdo v lokaci, tak tam prostě příšery nebudou. Objeví se až s tím, když tam někdo přijde?

tak to ted je, jinak by ses poserveru nepohybovla, ale jen se dival na pomalu se otaceci stranky fotoalba :D a to vcetne NPC ve mestech , hospodach.. atd..

Reply with quote  

PostPosted: 13:59 05. May 2010 
Bůh
 ICQ  Profile

Krata wrote:
no lov kterej sem pozoroval já byl až trapně rychlej :) , wyrm je něco podobnýho

Wyrm je proti drakovi malej odvárek a s dá se lehce porychtovat v jednom,tedy dřív :mrgreen:

Reply with quote  

PostPosted: 14:00 05. May 2010 
Bůh
 ICQ  Profile

-darkvision- wrote:
-RoF- wrote:
de Aers wrote:
Malarův panter AB 40 dmg 45.. nemluvim o těch vražedných kněžkách...

Furt si stojím za svým že tohle podporuje PB buildy :!:

Co je tezkeho na tom vzit pulcika, pridat mu levly, sehnat vybavu a mit AC 60+? Pardon, cca 69.
Na tom dle me neni nic PB. Vemu pulcika, dam mu vlastnosti, a jedu skilly, maxuji to ci ono a vysledek je tu. Nic PB na tom neni.

EDIT: Co se tyce party?!
Proc nahore nemate party? Chcete to rici? Protoze vam jde o EXPY!!! my dole mame jednu velkou partu, chodime na vypravu a protoze jsme ruzné lvl, tak z tech npc mame po 1xp a stezujeme si? Ne nestezujeme. Party tvorit jdou a nerikejte ze ne, furt hledite jen na to ze nemate z toho EXPY, v tom je celej vas problem.
Pak se divte ze nic nahore nedavate. :P

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Reply with quote  

PostPosted: 14:02 05. May 2010 
DM Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Mrzi mne, ze jsem na tom dlouhodobe na stiru s casem na hrani si, rad bych si ty zmeny vyzkousel na vlastni kuzi. Takhle to berte jako teoretizovani zalozene na predchozich zkusenostech.

--------------------------------------------------------------

Dung Asabi

ROF tu zminil, ze treti patro asabi nikdo nechodi, protoze devast. Kdyz jsem tam par potvurkam devast dal, tak jsem s tim dost vahal to je fakt. Nakonec jsem se aspon snazil, aby jejich DC na devast bylo co nejnizsi a sla poskladat druzina, kde clenove bojujici v prvni linii budou bez potizi fortitudou nad DC. Stejne si ale myslim, ze narocnost dungu asabi neni o devastu par priserek ve tretim patre, ale o kouzelnicich, samanech, takticky problematickych mistech kde druzina musi spolupracovat, pastech, bossech, velke delce a ruznych vychytavkach, ktere nepripravenou druzinu vetsinou dost oslabi na to, aby to nekdo prosel napoprve bez zkusebnich pokusu a bez vynalozeni mnozstvi penez do lektvaru a podobne. Je to dung, kde jedna lamka muze celou druzinu rychle zlikvidovat.

Je fakt, ze do dungeonu asabi chodil malokdo a asi vetsinu z tech vyprav jsem inicioval ja. Na druhou stranu aspon pro mne to vzdy byla zabava, protoze na nektere veci tam jsem docela hrdy. :twisted: Jenze v dobe kdy jsem postavil asabi tu byla spousta dungeonu, kde poklady byly podobne, ale obtiznost mnohem nizsi. A proste ja jsem to nechtel delat jako snadne creepoviste typu Alwariel (pred upravama). Takze ted kdyz se upravi i ostatni epicke dungeony, je klidne mozne, ze dung asabi bude navstevovanejsi. Zvlast, kdyz uz klerik muze ozivovat a cela velka parta se nemusi vracet po jedine chybe. Je mozne, ze az se ustali ty upravy a tak, tak ten dungeon upravim na soucasny stav predmetu.

Mimochodem uz se to vubec nekdy nejake parte povedlo dojit k sefovi tretiho patra? Nebo ten pokus o projiti co jsem inicioval a kde jsem skoncili na pad shardu byl jediny? Abych vedel, zda uz ma smysl na tom dal pracovat a nebo zda na to proste neikdo nema a hotovo. :wink:

--------------------------------------------------------------

Epicke dungy a zisk expu

To, ze by se mely epicke dungy upravit tak, aby vyzadovaly partu se resilo uz kdysi docela davno - konkretne jsem to navrhoval jako moznost expeni mezi 30-40 levelem. Jedna z nutnych podminek, kterou jsem k tomu psal byla uprava oziveni u epickych kleriku. Ta byla provedena.

Ted se upravuji zrejme ty dungeony, ktere maji byt vazne epicke. Zda to bude udelatelne nebo ne je uz vec testovani.

Co ale bylo na Thalii problem v tomto je exp system. Totiz kdysi jsem si myslel, ze duvodem proc postavy nad urcity level (26-27) expuji v podstate jen casove je ten, ze nejsou v prahvozdu a jinde dost silne potvory (dost vysoke CR). Takze i to mne motivovalo ke stavbe dungu asabi.

Jenze jednoduse tak jak si to pamatuju z testu v tom dungu, neexistuje zadne monstrum (zadne CR), na kterem by rekneme druzina 6ti postav na 27. - 30. levelu dostavala expy za zabijeni. Zkratka mne to prislo, ze samotny ten vzorec na vypocet expu to nepusti. Uz jsem to zminoval kdysi a budu rad, kdyz mne Kucik opravi.

Tohle je jeden potencionalni duvod, proc ty skutecne epicke dungeony chodit. Tedy moznost expovat az k 40. levelu na potvorach a ne craftenim a kecanim (to aby lidi primarne neexpili kraftenim a kecanim a bylo vyhodnejsi zabijet se resilo kdysi snizenim expu za cas). Takze expeni za cas bylo ocividne zamysleno jako doplnek. Mozna se nazor tymu zmenil a je brane jako v poradku, ze od urcitych levelu uz se zabijenim byt sebesilnejsich npc postava v podstate nezlepsuje a to i pokud dokaze neumirat.

Takze kdyz uz se budou predelavat ty poklady, tak mozna by se tym mohl zamyslet i nad timto, pokud uz to neni vyresene. A pripadne to otestovat pro ty party 4-8 postav na vysoce epickych levelech (na ktere jsou ty dungy ocividne stavene). A pokud se zjisti, ze mam pravdu, tak to chce ten vzorec pro ty nejvyssi levely a pro velke party upravit.

Tiefling Merakh a Amadeo Crowley. Aasimar Auriel. Hakavarn Skall Ocellom. Drow Nadas a Malzar Zau'ndar. Elf Melron Sil Naril, hobit Peranoel Thoris, lidé Ramon a Adrian Bach, Taranis a asi dvacet dalších. .o)

Aktivní, kontaktovat kvůli: záseky, questy, aréna a dění v Kel A Hazru

Last edited by LDamian on 14:06 05. May 2010, edited 1 time in total.

Reply with quote  

PostPosted: 14:05 05. May 2010 
Bůh
 Profile

Radim wrote:
Wyrm je proti drakovi malej odvárek a s dá se lehce porychtovat v jednom,tedy dřív :mrgreen:

no co sem si ted prohlížel draky tak je wyrm rozhodně jen čevíček :mrgreen:

zrozením i zabíjením
já vyvolám armageddon
krmen tisícem duší.

Reply with quote  

PostPosted: 14:08 05. May 2010 
Temnota
 WWW  ICQ  Profile

Samozřejmě ten vzorec je možný upravit, pokud to tak je, ale chce to docela dost testování a zjistit, kde je v něm problém. Jestli je to v počtu členů party? Nebo v poměru HD postav a CR potvor?

Brûlante et suant les poisons,
Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique
Son ventre plein d'exhalaisons.

Reply with quote  

PostPosted: 14:09 05. May 2010 
Ďábel
 WWW  ICQ  Profile

LDamian wrote:
...tak to chce ten vzorec pro ty nejvyssi levely a pro velke party upravit.
Pokud se pamatuji, tak na EQ je za zabití určitých bossů pevně přiřazený počet expů (bez ohledu na lvl postavy). Možná by podobný skriptík se dal navázat i na běžná "expící" NPC.

Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují. - Din Dagor, Mrazen 1147 (EQ)
Tento rok bude začátek konce. - neznámý vojín

Reply with quote  

PostPosted: 14:40 05. May 2010 
Šlechtic
 Profile

Radim wrote:
Krata wrote:
no lov kterej sem pozoroval já byl až trapně rychlej :) , wyrm je něco podobnýho

i drak se dal zmlátit v jednom :(

Reply with quote  

PostPosted: 14:50 05. May 2010 
Ďábel
 WWW  ICQ  Profile

černý vlk wrote:
...
i drak se dal zmlátit v jednom :(
Já to říkám furt, paladini by se měli banovat!! :twisted: :twisted: //it is joke :lol:

Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují. - Din Dagor, Mrazen 1147 (EQ)
Tento rok bude začátek konce. - neznámý vojín

Reply with quote  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 324 posts ]  Go to page Previous  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 22  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]