|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
Prasokralik
|
Post subject: Re: Volby Posted: 12:52 12. Jan 2013 |
|
Joined: 01:53 05. Dec 2010 Posts: 4507 Location: Land Down Under
|
Já vás nechápu, že se necháte i po těch letech šamanem vytrolit.
_________________ Ignore list: Theogil I, Krysak, Koninho87, Kokosak, Grin, efu_redo
Pain is temporary. Victory is forever.
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Volby Posted: 15:28 12. Jan 2013 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
Prasokralik wrote: Já vás nechápu, že se necháte i po těch letech šamanem vytrolit. Shaman je profi troll.
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
Aulus
|
Post subject: Re: Volby Posted: 15:55 12. Jan 2013 |
|
Joined: 17:31 22. Jan 2012 Posts: 5998 Location: Nový Jičín / Brno
|
kucik wrote: Shaman je profi troll. To bezpochyby. Otázkou je, kdo ho platí. 
_________________ "Všechny hranice jsou konvence, které čekají, až je někdo přesáhne. Někdo může přesáhnout konvenci, pokud mu k tomu někdo jiný vydá podnět." David Mitchell, Atlas mraků "But what do we have left once we abandon the lie? Chaos. A gaping pit waiting to swallow us all.”
|
|
Top |
|
zachy
|
Post subject: Re: Volby Posted: 16:22 12. Jan 2013 |
|
|
Tak to vypadá, že prezidentem bude senátor Palpatine alá Zeman 
_________________ Jake Buchar, Kybernautický detektiv A když se to těm ouřadům na radnici nelíbí, můžou si strčit do tý svý zazobaný zadnice tenhle prostředníček a tak hluboko, až budou pištět jako prasata na líbánkách!
Azhael Morten Hbitý tiefling s vyššími zájmy, uctívač Helgarona a prince pekla Astarotha Grombo Omborg Vychytralý půlkork s velikými ambicemi, PRASOBIJEC
|
|
Top |
|
Žorž
|
Post subject: Re: Volby Posted: 16:43 12. Jan 2013 |
|
|
zachy wrote: Tak to vypadá, že prezidentem bude senátor Palpatine alá Zeman  Tak to tak vypadá mnohem míň než, kdyby postoupil Fischer, nemyslíš? Respektive, tak to tak vypadá takřka na paladinského Jedi Old Bena Kennobyho.  PS. UF.
_________________ Slovotepec Žorž = Písmák Matlafousek
Částečně mimo thalijský provoz, ovšem v psaní neustávající: http://kibucim.blogspot.cz/
|
|
Top |
|
zachy
|
Post subject: Re: Volby Posted: 16:52 12. Jan 2013 |
|
|
Žorž wrote: zachy wrote: Tak to vypadá, že prezidentem bude senátor Palpatine alá Zeman  Tak to tak vypadá mnohem míň než, kdyby postoupil Fischer, nemyslíš? Respektive, tak to tak vypadá takřka na paladinského Jedi Old Bena Kennobyho.  PS. UF.No já jsem spokojen  Zeman je můj favorit Doufám že.... *máchne rukou jako Jedi* Voliči budou stačit! 
_________________ Jake Buchar, Kybernautický detektiv A když se to těm ouřadům na radnici nelíbí, můžou si strčit do tý svý zazobaný zadnice tenhle prostředníček a tak hluboko, až budou pištět jako prasata na líbánkách!
Azhael Morten Hbitý tiefling s vyššími zájmy, uctívač Helgarona a prince pekla Astarotha Grombo Omborg Vychytralý půlkork s velikými ambicemi, PRASOBIJEC
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Volby Posted: 16:56 12. Jan 2013 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
Trolle.
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
KaTo
|
Post subject: Re: Volby Posted: 19:07 12. Jan 2013 |
|
Joined: 15:24 23. Jun 2007 Posts: 6754 Location: Severní okraj Středozemě
|
Ugh a už je to víceméně jasný - druhý kolo voleb bude parodie na Sofiinu volbu. Na jedný straně je modrokrevná svině, která se zavřenýma očima (obrazně i doslova) zobe z ruky Kalouskovi s Nečasem, aniž by každý večer zvracel z toho čemu z vlastní vůle přihlíží a za co hlasuje  vs zelenodeché Klausovo dvojče z mokrý čtvrti (teda prognosťáku), který s veselým úsměvem odkývl akci "zpronevěřte co se vám zachce" a já budu dělat že my nic  . Potěškoště, asi až pojedu zase okolo CHKO Blaník, zkusím se stavit u Sváti Vašků, jestli není čas vyjet...
_________________ Síla tě osvobodí! - Sithský kodex, 12.12.2011 (TOR-preorder) Bylo to peklo! - Error 37, Error 3005, Error 3007, 15.5.2012 (Diablo3) Až s vámi skončím, nebudete věřit vlastní mysli! - Mesmer, 28.8.2012 (GW2) Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují. - Din Dagor, Mrazen 1147 (EQ) Tento rok bude začátek konce. - neznámý vojín
|
|
Top |
|
J.F.Payne
|
Post subject: Re: Volby Posted: 19:16 12. Jan 2013 |
|
|
Jak "za co hlasuje"? Ministr za nic nehlasuje, nese odpovědnost pouze za svoje ministerstvo, případně navrhuje legislativní změny (v rámci svého ministerstva). Není zároveň poslancem, aby o něčem hlasoval. To je nutné si uvědomit - poslanci jsou moc zákonodárná, vláda výkonná.
A svoje ministerstvo Schwarzenberg vede skvěle... Pokud někdo nese odpovědnost za celou vládu, je to premiér.
EDIT: A z postu ministra zahraničí se těžko prosazují nějaké změny na vládní úrovni.
_________________ Kraki Skengdrang a nejzlejší DM
|
|
Top |
|
KaTo
|
Post subject: Re: Volby Posted: 19:18 12. Jan 2013 |
|
Joined: 15:24 23. Jun 2007 Posts: 6754 Location: Severní okraj Středozemě
|
...hlasoval i přihlíží. Howg!
_________________ Síla tě osvobodí! - Sithský kodex, 12.12.2011 (TOR-preorder) Bylo to peklo! - Error 37, Error 3005, Error 3007, 15.5.2012 (Diablo3) Až s vámi skončím, nebudete věřit vlastní mysli! - Mesmer, 28.8.2012 (GW2) Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují. - Din Dagor, Mrazen 1147 (EQ) Tento rok bude začátek konce. - neznámý vojín
|
|
Top |
|
Aulus
|
Post subject: Re: Volby Posted: 19:20 12. Jan 2013 |
|
|
Asi budu muset zavřít taky oči a slepě doufat, že modrá krev se probudí po dosednutí na "trůn" (z kterého snad nebude vládnout) a "zbaví se" pochybných (z)rádců. Já vím, naivní, ale stejně... Pokud jsou jen dvě možnosti, už je bohužel volba "menšího zla" nutná, protože neaktivitou automaticky dochází k volbě "zla většího". Tím se situace odlišuje třeba od parlamentních voleb.
_________________ "Všechny hranice jsou konvence, které čekají, až je někdo přesáhne. Někdo může přesáhnout konvenci, pokud mu k tomu někdo jiný vydá podnět." David Mitchell, Atlas mraků "But what do we have left once we abandon the lie? Chaos. A gaping pit waiting to swallow us all.”
|
|
Top |
|
Aulus
|
Post subject: Re: Volby Posted: 19:21 12. Jan 2013 |
|
|
J.F.Payne wrote: Jak "za co hlasuje"? Ministr za nic nehlasuje, nese odpovědnost pouze za svoje ministerstvo, případně navrhuje legislativní změny (v rámci svého ministerstva). Není zároveň poslancem, aby o něčem hlasoval. To je nutné si uvědomit - poslanci jsou moc zákonodárná, vláda výkonná.
A svoje ministerstvo Schwarzenberg vede skvěle... Pokud někdo nese odpovědnost za celou vládu, je to premiér.
EDIT: A z postu ministra zahraničí se těžko prosazují nějaké změny na vládní úrovni. Jenže on byl i první místopředseda vlády, Jone. Nese odpovědnost za to, co se dělo. Protože když se mu něco nelíbilo, mohl proti tomu vystoupit nebo odejít. EDIT: Jinak nechci napadat to, že ministerstvo vede skvěle. Ale sám tedy o ničem až tak skvělém nevím. 
|
|
Top |
|
Shaman88
|
Post subject: Re: Volby Posted: 20:22 12. Jan 2013 |
|
|
Jak to vypadá tak do druhého kola jdu s prázdnou obálkou.
|
|
Top |
|
Žorž
|
Post subject: Re: Volby Posted: 21:52 12. Jan 2013 |
|
|
Aulus wrote: J.F.Payne wrote: EDIT: Jinak nechci napadat to, že ministerstvo vede skvěle. Ale sám tedy o ničem až tak skvělém nevím.  A tak by to mělo být. Pokud o se o nějakém ministerstvu v médiích nemluví, reálně to znamená, že dělá svoji práci nadstandardně dobře.  Vládní politika by ideálně mela být strašlivě nudná záležitost. PS, nedá mi to:Ad vláda jako ohromný škraloup a kdovíco. Teď mě nikdo asi nebude mít rád stejně jako jeho, ale upřímně, podle mě Nečas (se všemi výhradami proti jeho kompromisům a přezírání jader pudlů a podpisu a Klausovi a jeho dávnýmu rivalovi Kalouskovi) dovedl nevídanej realpolitickej kousek, přežít. Pamatuje si ještě někdo, s kým šel v počátcích do koalice? Já vím, zní to jako moc fantaskní horor na to, aby se na něj ještě vzpomínalo, ale Věci věřejné vážně existovaly (a existují, btw) , včetně Johna a Bárty. Nečas (a Schwarzenberg tedy s ním, když odvíjíme odpovědnost) je dokázal odstříhnout od korupčních ministerstev, a přitom stále se snaží naplňovat volební program, se kterým se zavázal vládnout. A do toho neskutečně oblafnul ministerstvo-chtivou Káju Peake. Takže dnes místo Dobeše teď máme Fialu, bývalého rektora Masarykovy univerzity - a od té doby se o MŠMT a reformě moc veřejně nemluví, asi protože to dělá vlastně dobře. Místo Bárty máme na ministerstvu dopravy Stanjuru - člověka, o němž nikdo nic moc netuší podobně jako o Přemkovi Sobotkovi, protože je s nejvyšší pravděpodobností čistej; na Drábkovy kauzy se přišlo, a tak slušně odstoupil....apod. Já vím, je tu Kalousek, daně, prznění panen a topení štěňátek, ale když se na to jeden podívá s odstupem, jakou výchozí pozici Nečasova vláda měla a co z ní dokázala vytěžit, považuju za pokrytecký do ní TEĎ kopat. Je to jako kopat do oharku za to, že byl fuj špinavou cigaretou. Zbytečný, opožděný a navíc oharek sotva přežívá. Nenávidět je vážně jednoduchý, vžit se do pozice někoho jinýho už bývá problém. Čili já Schwarzenbergovu pozici, třebaže po boku Nečase osobně nepovažuju za pražádnej handicap, ať už se z toho Zeman bude snažit těžit sebevíc (byť by to všechno vypadalo dnes mnohem líp, kdyby se Schwarzenberg od svého zvolení skutečně dovedl ve stranické politice angažovat, srovnal si Kalouska do latě a...no, vlastně na vládní úrovni něco dělal, nejn u svého ministerstva).
_________________ Slovotepec Žorž = Písmák Matlafousek
Částečně mimo thalijský provoz, ovšem v psaní neustávající: http://kibucim.blogspot.cz/
|
|
Top |
|
kokosak
|
Post subject: Re: Volby Posted: 21:53 12. Jan 2013 |
|
|
Tak kupříkladu ostré odsouzení poklonkování Číně bych nebral jako přitakávání.
Kdepak, kníže je super. I kdybyste nesouhlasili s jeho názory, tak si stačí uvědomit, že to bude volba prezidenta, tedy člověka, který musí zastupovat a reprezentovat zemi. A bude to volba mezi důchodcem z Vysočiny, jehož "bonmoty" snížili laťku politické debaty o hezkých pár stupínků dolů a na druhé straně tu pak máme distingovaného džentlmena s motýlkem a dýmkou, jemuž nedělá nejmenší problémy se pohybovat ve vysoké společnosti.
Má volba je jasná a jsem opravdu hodně rád, že mám v druhém kole koho volit.
_________________ PUF!
|
|
Top |
|