Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 20:51 24. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 190 posts ]  Go to page Previous  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Next
Author Message
 Post subject: Re: GS
PostPosted: 10:17 08. Jun 2010 
Bůh
 Profile

Odvádíš téma jinam protoze mám pravdu ...
Ach ta povaha lidská 8)

Dočasně mimo.
Jsem Žena!

Nhill'nue Zau'ndar
Anirrinths Zau'ndar
Izzrar Zau'ndar - ten druhej, nebo první

Reply with quote  

PostPosted: 10:19 08. Jun 2010 
Vedoucí týmu Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Argumentovat tím, že je něco v singlu je totální hloupost. Tohle je multiplayer. Dáme vám sem na tejden jen to, co je v singlu a uvidíme jak super je to vymyšlený a jak se vám bude hrát.

Žádný úpravy co se dělají nejsou nepromyšlený a už vůbec se nedělají na základě toho, že někdo plácne něco na fóru.

Ale co já vlastně vím, jsem jen ,,aktivní blbec", kterej tomu jak to na Thalii a NWN chodí narozdíl od jiných vůbec nerozumí.

A opravdu tým nezávidí hráčům, jak jsou hustí. Kdo tohle vypustí z pusy, tak to nemá v hlavě v pořádku a do diskuze to není žádný argument. Používáte to jen, protože vám argumenty už došly a zoufale se snažíte lobovat jen za svoje postavy a máte strach, že už nebudete takoví kingové.

Reply with quote  

PostPosted: 10:20 08. Jun 2010 
Rytíř
 Profile

-darkvision- wrote:
Odvádíš téma jinam protoze mám pravdu ...
Ach ta povaha lidská 8)

loooooooooooooool, jen reaguju na tvůj příspěvek o závisti. Bohové. :roll: :mrgreen:

2rejty: dával jsem tady výtažek z wiki, že GS by se mělo do multáků upravovat kvůli jeho síle a přeboostněnosti. Čti pořádně :mrgreen: , jinak s tebou souhlasím.

Reply with quote  

PostPosted: 10:22 08. Jun 2010 
Bůh
 Profile

Stále jste mi ale neodpověděli na to, proč, když Gs bylo v lahvích a na pláštích to nikomu nevadilo, ale ted o pár měsíců později, když tomu tak již není, najednou začne Gs vadit?
Proč? Mi to prosím vysvětlete, když to nění závist, abych to pochopil.
Děkuji.

Dočasně mimo.
Jsem Žena!

Nhill'nue Zau'ndar
Anirrinths Zau'ndar

Reply with quote  

PostPosted: 10:24 08. Jun 2010 
Rytíř
 Profile

-darkvision- wrote:
Stále jste mi ale neodpověděli na to, proč, když Gs bylo v lahvích a na pláštích to nikomu nevadilo, ale ted o pár měsíců později, když tomu tak již není, najednou začne Gs vadit?
Proč? Mi to prosím vysvětlete, když to nění závist, abych to pochopil.
Děkuji.

Před pár měsíci jsem tu ještě já nehrál :P
No, třeba si to mnozí neuvědomovali a teď jim to došlo. A jestli se nepletu, kdo zakládal tento topic? Hráč máguse? Kdo to nadhodil? Hráč máguse? Jestli se pletu, ukamenujte mě.

Reply with quote  

PostPosted: 10:28 08. Jun 2010 
Vedoucí týmu Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Když GS v lahvích a na pláštích nikomu nevadilo, tak proč se nedávno úplně odstranily tyto předměty ze hry? Zřejme jsme hráčům záviděli, že je mají...

Téma kupodivu nadhodíl hráč mága, který jen zoufale nelobuje za svoje posílení.

černý vlk wrote:
GS (lepší útočiště) trvá 1 tah / lvl a ještě si jej mohu castit, jak se mi zachce (z GS banschee a hend další GS)...opravdu mě překvapilo, že taková prasárna a ještě s tím šíleným trváním, na Thalii existuje. Já bych byl pro úplný zákaz GS (nebo aspoň seslání 1x za hodinu a trvání kolo / lvl)

Reply with quote  

PostPosted: 10:29 08. Jun 2010 
Bůh
 Profile

Vlk to zakladal ale za tím důvodem že z Gs se da seslat Prst smrti a zas Gs. Na jinych serverech musis nejakej cas cekat nez znova muzes seslat Gs.

Dočasně mimo.
Jsem Žena!

Nhill'nue Zau'ndar
Anirrinths Zau'ndar

Reply with quote  

PostPosted: 10:53 08. Jun 2010 
Urozený
 Profile

nomis_b wrote:
tao kan wrote:
GS se da zrusit

mordekaj pod nohy GS zruší

baanshee pod nohy zruší GS i se sesilatelem onoho GS... a tak

ps: TSko GS neodhalí pouze na Thalii, jinde ano, ale to asi víš

Reply with quote  

PostPosted: 11:02 08. Jun 2010 
DM Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Jen par technickych poznamek bez toho, abych byl pro a nebo proti zruseni ci upraveni GS (jsem proti dalsim radikalnim upravam obecne, zejmena kdyz je nekdo podklada existenci predchozich uprav - viz stabilita).

Obrany proti GS:

Protikouzleni pri sesilani GS, plosna kouzla, plosne efekty a schopnosti (vybuchy, dechy...), mordekain, uz zmineny virivy utok, pasti a dalsi.

Neni pravda, ze nikdo nema obranu proti GS. Jen nektera (vetsina) povolani ji nema.

Utok na nekoho v GS - bug???

Ten kdo je v GS muze neco sebrat treba telo nebo volne lezici predmet, muze neco polozit treba zlataky. Muze sbirat bylinky, rezat tela, otevirat dvere... Muze obchodovat. Muze spoustet pasti, kdyz na ne slapne. Funguji proti nemu plosna kouzla a plosne utoky. Funguje na nej timestop.... Nemuze prochazet zdmi ani dvermi. Zranuje ho chlad i vysoka teplota. Pusobi na nej zizen, hlad a unava. Muze jist a pit.

Bylo zakazano, aby doloval a podobne... ale ne kvuli tomu, ze ma byt podle popisu nehmotny ale kvuli tomu, ze jde o hratelnost, vyvazeni. To je duvod proc to rusi invis, i kdyz ciste na zaklade realii k tomu neni duvod.

Tvarit se, ze cokoli z toho je bug jen proto, ze tu nekdo hodi jakysi popis kouzla imho je nesmysl. Tak to proste funguje, ten kdo je v GS neni nehmotny navzdory popisu kouzla. Zkratka se to nepovedlo implementovat a neni to zrejme mozne implementovat. Je mnohem jednodusi snazit se to kouzlo chapat podle toho jak funguje, nez ignorovat veskere jeho projevy a snazit se je naroubovat na svou predstavu jak by fungovat melo.

Takze GS zpusobuje, ze ostatni nejsou schopni primo vnimat pritomnost toho, kdo ho seslal - narozdil od utociste prvniho kruhu bez hodu na vuli. Proste je to vetsi utociste.

Nejmene polovina kouzel nefunguje podle sveho popisu. A vetsina z nich funguje jinak, nez v nejakych radoby realiich a la DnD. Nwn neni papirove DnD, ani DnD online. Nema stejny system. Jen ma system, ktery z nej vychazi.

Takze pokud chcete upravit GS, tak OK. Ale netvarte se, ze jde o jine kouzlo (nehmotnost, nejde na nej zautocit) nez je to skutecne jen dle popisu. Protoze tim, ze se to zkrati na level za kolo se zaroven ta postava nestane nehmotnou. Tim, ze se omezi nektere akce te postavy se postava nestane nehmotnou (stale bude slapat na pasti....).

Takze kdyz uz neco upravovat, tak by melo byt jasne co se upravuje, jak to funguje a jak to fungovat ma a hlavne proc se to upravuje.

Navrhovane upravy:

Napriklad pokud se GS zkrati na kolo/level, tak se tim naprosto neodstrani taktika GS - baanshee - GS. Spis naopak.

Pokud se zakaze kouzlit utocne z GS, tak zase nebude moznost jak si ho zrusit v praxi s rozumnou rychlosti. Zaroven se tim nijak nebude branit tomu, aby byl nekdo v GS, boostoval z nej spolecniky a lecil, vyvolaval summony, krisil... A i to tu nekterym lidem vadi.

Pokud se kouzlo zkrati a zakazou jeho vnejsi hmotne projevy ovlivnujici realitu... tak tu budeme mit za chvili situaci jako s timestopem. Ke kazdemu kouzlu casem hromada pravidel s tim, ze npc to stejne nedodrzuji a to kouzlo ziska sve nevyhody, ale neziska zadne vyhody (skutecna nehmotnost vuci pastem, utokum virivym, plosnyma).

A prosazovat pravidlo, aby sesilatel GS se musel chovat jako skutecne nehmotny a vsichni ostatni taky vuci nemu (kdyz si seslu GS, tak vyjdu z vezeni a spadnou mi pouta?) + scriptovat to pro npc, pro pasti, pro predmety... tu jeste ani nikoho nenapadlo uz jen proto, ze je to proste nerealne. Navic vychazi to z rp hardcore predstavy, kdy vsichni vse podrizuji hre role postavy a realiim. A to proste neni Thalie.

Takze reste prosim ciste to, zda a proc je konkretne to kouzlo prilis silne z hlediska hratelnosti. A pouze tehdy, pokud je to skutecne vyrazne.

--------------------------------------------------------
Mimochodem ciste IMHO DnD ma stejne jako snad vsechny class level systemy s inflaci zivotu mizerny system co se tyce vhodnosti na hrani RP. Je to system postaveny na prochazeni dungeonu, vyborny na staveni nesmyslnych, presilenych buildu a hrani hrdinu, na ktere bezny clovek ani nedohledne jak jsou drsni a cool. Prumerna postava na Thalii, kazdy prumerny vojak ma takove hodnoty vlastnosti a savu, ze v nasem svete by byla polobohem. A ani DM tak npc vyssich levelu nehraji co se vlastnosti tyce - alespon ne do dusledku.

Snazit se jakkoli dukladne resit system NwN co se tyce realii je nesmyslne. Protoze ten system proste vychazi z figurkovych valecnych her a nejake rp se k tomu pridalo az pozdeji a zdaleka neni v tom systemu zakladem. RP ten system toleruje, ale rozhodne nijak zvlast nepodporuje. Takze to zkuste mit na pameti - vzdy je to jen kompromis, vzdy je to jen o hratelnosti a o tom, co jde jeste jakz takz z rp hlediska a z hlediska logiky zkousnout. Rozhodne to nikdy nebude RP uplne a uplne logicke. Zejmena ne, kdyz to budete podvedome porovnavat s realitou a svyma predstavama o "nehmotnosti" a podobne. Takze obhajovat jakekoli nutne upravy v tom systemu logikou nebo rp hlediskem a podobne nema az na par ridkych vyjimek vubec smysl.

Tiefling Merakh a Amadeo Crowley. Aasimar Auriel. Hakavarn Skall Ocellom. Drow Nadas a Malzar Zau'ndar. Elf Melron Sil Naril, hobit Peranoel Thoris, lidé Ramon a Adrian Bach, Taranis a asi dvacet dalších. .o)

Aktivní, kontaktovat kvůli: záseky, questy, aréna a dění v Kel A Hazru

Reply with quote  

PostPosted: 11:40 08. Jun 2010 
Šlechtic
 Profile

-darkvision- wrote:
Víte co je ale divný? Že nekdy pred pár měsíci, když Gs bylo v lahvích, kdyz bylo na plástích tak nikomu nevadilo, ale jakmile, ho maj jen ty kouzelnici/klerikove tak to najednou vsem vadí.

ZÁVÍST, ZÁVIST, ZÁVIST nic jiného v tom není ...

jsi vedle..závist? před pár měsíci se dalo hrát za monka, teď (bez lektvarů, což je dost nezábavné vařit ty kvanta) se hrát nedá. Takže jsem zkusil hrát zaklínače...musím uznat, že je komplexně mnohem silnější než kdy byl monk ve své plné síle (rychlejší postup, zvládne toho mnohem více..). Pak jsem přišel na to GS, jak to s ním je a dost mě to překvapilo. Chápeš? Sám hraju zaklínače a podal jsem ten návrh na omezení GS..závist? těžko

Reply with quote  

PostPosted: 11:49 08. Jun 2010 
Šlechtic
 ICQ  Profile

Jo jo já sdílím názor vlka a to sem nedávno pohřbil kouzelníka (GS jsem nepoužíval, nepřišlo mi to fér) a teď hraju klerdu...

Ancalagon Černý - The Dark Lord Morgoth bred Ancalagon, called the Black, during the First Age to be the greatest and mightiest of all dragons, and the first of the winged 'fire-drakes'.
Mrtev

Val'Doren - Ochránce lesa V exilu

Reply with quote  

PostPosted: 12:03 08. Jun 2010 
Rytíř
 Profile

díky vlku i grunte, teď už je snad vše jasné.

Reply with quote  

PostPosted: 12:04 08. Jun 2010 
Bůh
 Profile

No já Gs pouzívám a hojne, proto nesdílím vlkův názor a proto píšu co píšu.
Npc taky utocej na toho kdo ma nejmensi ac, je to nefer a proto nevidim duvod proc bych proti npc nemohl pouzivat Gs, proc bych na npc nemohl utocit z TimeStopu, kdyz nejsou ferove vuci me.

Nebavim se tu ani tak co proti Pc a tak, ale spise co proti Npc.
Ja rad chodim do dungu, hazu si Gsko, vyvolavam summona a pak to cele vykosim a diky Gs se citim v bezpecii. Ano baví me to, baví ...

Treba tu jsou podobní lidé jako já. Kterým tým veme část jejich zábavy ...

Dál to řešit už nebudu, stejně rozhodnutí je na Týmu a co řeknou, to si prosaděj a tak to musím respektovat.

Jestli jsem za poslední dny reagoval ukvapeně, či trošku agresivně, nebo někoho napadal v příspěvkách, tak se omlouvám všem, jak Dm tak i hráčům. Prostě mě jen zděsila představa, že již nebudu moci provozovat část své zábavy.
Takže ještě jednou, pardon.

Dočasně mimo.
Jsem Žena!

Nhill'nue Zau'ndar
Anirrinths Zau'ndar

Reply with quote  

PostPosted: 12:07 08. Jun 2010 
Rytíř
 Profile

Trošku si agresivní byl, ale kdo není :mrgreen:

Co se týká NPC, je důležité si uvědomit, že stejně jako hráč si vybírá cíle NPC podle toho jak jsou silné si i NPC mají nárok vybrat své cíle. Další věc, kterou si je třeba ohledně NPC uvědomit je, co kdyby NPC používali Timestop a GS a sesílali z něj instant kill? Zas by to vzbudilo vlnu odporu. Když mohou PC, proč né NPC? Aspon takhle to tu chodí, nebo ne?

Reply with quote  

PostPosted: 12:14 08. Jun 2010 
Rytíř
 Profile

no o tohle se nejak nepidim........
i cloveka v GS muzes zabit a to napr. kvilenim banshee,vyrivym utokem (proti kterymu nic nemam) atd.
vsem je zname,ze to kouzlo buguje
ale co musim uznat je fakt,ze kombinace kouzla time stop a GS,co jste omezili nebo hodlate omezit,je vrazedna.......myslim ze tim ze se zrusila taktika utoceni summona z GS na nepritele v 9 timestopech za sebou je pro nektere z nas dost velkym trestem,ale zas chapu vyvazeni stabilit jednotlivych povolani od teamu.......asi tak :wink:
jen tu nezakazujte vzhled hlavy z dlouhejma vlasama!!to uz bych neprezila :mrgreen:

"Černá paní" ISabell Trpěla odsouzená božskou krásou,kurtizánou v tmavých koutech byla.Bičem omotávala pavoučí spásou,dobré i zlé pohledem oslepila.Nenáviděna i milována.Není prolité krve,které by litovala.Kdo přežil její lásku i bolest již nezapomene.To stovkám obětí její znak připomene.Lid jí nazval Černou paní, když se jitro krví zabarvilo.Přesto ticho jen po temné zbylo

Reply with quote  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 190 posts ]  Go to page Previous  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]