Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 12:36 22. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 151 posts ]  Go to page Previous  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Next
Author Message
 Post subject: Re: Relevel
PostPosted: 11:46 18. Sep 2012 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

Tadomekaari wrote:
Zas podtemno ma mensi kapacitu hracu zadnou postavu nad 30 lvl. Craft recepty oproti tomu co si mezi sebou předava povrch je mizerny atd atd. Ano mame vysperkovane buildy pokud to jde ale to je spis kvuli tomu ze jen malokdym uzes do dungu s vic jak 3 hraci.

NA povrchu jsou zase hráči více rozskupinkovaní. Ale nechci se tu dostat do bitek povrch-podtemno. Sám přesto cítíš tu nevyrovnanost a nevadí ti, což si myslím jasně ukazuje, že hlavní chyba mého návrhu nebude v nespravedlivosti, ale v tom, že se hodně lidem prostě nehodí do krámu. :wink:

Reply with quote  

PostPosted: 11:46 18. Sep 2012 
WB Thalie
 ICQ  Profile

kucik wrote:
Krysak wrote:
Omezení na dań v podobě 50% XP by bylo zcela dostačující, aby se navrhovaný systém nezneužíval a zároveń je to kompromis mezi odpůrci a příznivci relvl.

Bylo tam omezeni na poloviny levelu. To je mnohem tvrdsi nez polovina xp. Presto jsme to prave kvuli zneuzivani museli zrusit.

Jak se to zneužívalo?

Reply with quote  

PostPosted: 11:52 18. Sep 2012 
Nováček
 Profile

To Aulus: Jo do kramu nehodi :) Taky i kdyz by se nam releveli libili tak vime oc tu komu jde. Uz tak vas musime vyhane z podtemna jen za pomoci dm a npc bo se na nic moc jineho nezmuzem. Natoz aby vam dovolili si upnout bojove vlastnosti.

Reply with quote  

PostPosted: 11:55 18. Sep 2012 
Bůh
 Profile

No co se týče toho jak tu bylo zmíněno že by někdo vyexpil 26lvl a pak si nechal dát 13lvl. Nejdříve to vyexpil easy expící postavu a pak by si dal nejakou hustokruto přísnou - kde by mu to šlo pomaleji.

Tak za mě:
1. Vzít si jakoukoliv postavu a vyexpit na lvl 26 ? To je jednoduší si sehnat partáka a vyexpit si ten 13lvl. Člověk nad tím stráví méně času a nemá tam žádné malusy, bo všude bude poprvé.

2. Shard je nastaven ted tak, že jako low lvl si dokážeš vydělat nemalé částky (tedy na povrchu, v podtemnu je zcela odlišná komunita) za které si nakoupíš výbavu + alchymii = můžeš si jít směle vyexpit ten 13lvl at je to cokoliv.

Z mého hlediska by relvl pomohl akorát tem, co maj ve svým buildu chyby, aby si tak mohli vymenit sve RP featy, ci si zmenit body v dovednostech (skilly které zde šlo dříve využít a nyní už nejde, či jde částečně jen).
Takže shard by tímhle udělal krok vpřed. Lidé by si mohli opravit své chybičky či postavu přizpůsobit shardu jak je nastaven teď a ne jak byl nastaven před 2,3lety. Co si budeme povídat, těch změn se tu událo celkem dost.

Co se zneužití týče, napadají vás lidé kteří by toho chtěli využít? Tak si zkontrolujte jejich postavu a at vám řeknou co si jak chtěj změnit a za jakým účelem.
Každopádně by pro ně mělo platit stejné, chtěj si změnit feat? Tak at si ho změnej. Ale nebudou si měnit povolání. To by se melo asi zachovat.
Takže ono jestli z 26lvl zlodej/bojovnik se stane lvl 13 zlodej/bojovnik - a zmeni si featy bo třeba ví že lepší to je jet na stit a meč, tak at si to uděla. Bude shard ohrožen? Nebude. Zlepšíte tak hráčovi náladu? Určitě. Bavíme se o zábavě že?
No a kdo je na černé listině a Dm si ho budou chtít proklepnout, tak ať se nediví. Je to jako v reálu. Jsi v rejstříku trestů? Jo, tak bohužel, ale část lidí se na vás přes ty prsty dívat prostě budou.

No snad jsem to shrnul vše.

Dočasně mimo.
Jsem Žena!

Nhill'nue Zau'ndar
Anirrinths Zau'ndar
Izzrar Zau'ndar - ten druhej, nebo první

Reply with quote  

PostPosted: 11:55 18. Sep 2012 
Nováček
 Profile

Shaman88 wrote:
kucik wrote:
Krysak wrote:
Omezení na dań v podobě 50% XP by bylo zcela dostačující, aby se navrhovaný systém nezneužíval a zároveń je to kompromis mezi odpůrci a příznivci relvl.

Bylo tam omezeni na poloviny levelu. To je mnohem tvrdsi nez polovina xp. Presto jsme to prave kvuli zneuzivani museli zrusit.

Jak se to zneužívalo?

Hmm polovina lvl? to je z 30 na 15 lvl to snad ani co se tyce buildu zneuzit neda. Leda by jim bylo dovoleno změnit kompletni classy.

Reply with quote  

PostPosted: 11:56 18. Sep 2012 
Urozený
 Profile

A co takhle WIPE?

Rodwen - divoká elfka, druidka

Reply with quote  

PostPosted: 11:57 18. Sep 2012 
Bůh
 Profile

Aulus wrote:
Krysak wrote:
Klady a zapory jsi vpodstatě komplet shrnul ve svém prvním postu. Co je klíčové řici, že není jen 1 hráč, ale je jich spousta, vznikem elitářského systému se do skupiny kolem thalie vnese určitá nespravedlnost, nebo potencionální nespravedlnost. Spokojenost jedince pak může být snadno převážena nespokojeností celku.

Nikdo tady nemluvil o elitářském systému. Relevel by si mohl udělat každý, kdo by odvedl poctivou práci (aspoň podle mého návrhu). To je, jako bys řekl, že je elitářské a nespravedlivé, že někdo dělá přesčasy a dostane větší odměnu.

Točili by jsme se dokola, řečeno bylo vše v přispevku o lidech jakotakových a jejich tendenci získávat pro sebe výhody na úkor jiných.
Osobně vidím tvou siu jako GM investovanou do příběhů atd..... Jen pro zajímavost proces schvalování:
1. Žádost o relelv, s komplexním popisem co má ted a co plánuje mít ke schválení
2. Vyjádření nejméně dvou gm k žádosti
3. Provedení relvl
4. Kontrola GM, že dotyčný dodržel, co slíbil
5. Zápis o relvl

Jinak nebude možné kontroly a objektivity dosáhnout. Kontrola více gm je nezbytná, viz precedenc "Ares"

z hlediska GM se jedná minimálně o ztracenou hodinu života u vyšších lvl. Při počtu hráčů a postav se z tebe stane administrátor relevlů.
Jsem pro to, aby gm svět oživovali.... atd.....
Vyexpít postavu na rozumný lvl v současnsoti není až takový problém. mimochodem hodně lidí se mne ptalo na build, strávil jsem čas radami, aby si to pak udělali po svém a plakali jako želvy, proč by gm měla napravovat velmi často něco, na co byl dotyčný upozorněn a kašlal na to?

je tady topick s radami na buildy, když se ukáže nový hráč, proč by nemohl jiný zkušenější dát tomu hráči radu at koukne na stránky atd.....

PS: moc se bavím u některých hráčů, zejména u těch s kategorií RPer, že nehrají na své staty, ale hají so co chtějí. Když mám mága, co ma charismu 8, rejpu se v nose, drbu na prdeli. Nehraju si na siláka, ani krasavce. Staty mají a musí odrážet hru postavy, pokud tomu tak není, je to špatně.

Last edited by Krysak on 12:01 18. Sep 2012, edited 1 time in total.

Reply with quote  

PostPosted: 11:58 18. Sep 2012 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

Tadomekaari wrote:
To Aulus: Jo do kramu nehodi :) Taky i kdyz by se nam releveli libili tak vime oc tu komu jde. Uz tak vas musime vyhane z podtemna jen za pomoci dm a npc bo se na nic moc jineho nezmuzem. Natoz aby vam dovolili si upnout bojove vlastnosti.

Nás? :mrgreen: Jo, hrál jsem povrchňanskou postavu, ale teď se snažím spíš DMkovat a nehodlám se omezovat jen na povrch. A nejde mi rozhodně o to, abych omezoval Podtemno. Můj primární zájem je, udělat z některých těžko hratelných postav postavy hratelné. Pokud ve všem vidíš jenom podraz, těžko můžu čekat, že mi někdy dáš za pravdu.

Reply with quote  

PostPosted: 12:05 18. Sep 2012 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

Krysak wrote:
...

S tím ztraceným časem máš pravdu, nicméně tu byly i návrhy, kdy by se to dalo řešit čistě systémově a taky by to nebylo nefér.

A ani tak mi nejde o postavy, které nemají žádný příběh a vyexpily se za dva týdny. Jsou tady i rok staré postavy s příběhem, které prostě není tak jednoduché zrušit a založit si novou. Buď to hráč udělá a bude otrávený ze ztráty postavy, a nebo to neudělá a bude otráven z její slabosti.

Ano, v životě to tak prostě chodí, ale proč by to tak mělo chodit ve hře, která má lidi primárně bavit?

Reply with quote  

PostPosted: 12:37 18. Sep 2012 
Temnota
 WWW  ICQ  Profile

Shaman88 wrote:
kucik wrote:
Krysak wrote:

Jak se to zneužívalo?

Vyexpit jednoduchej build a pak si ho nechat přeházet na jinej. Nebo mě přestala bavit postava, tak si tuhle zrušim a nechám si přeházet levely na jinou.

Brûlante et suant les poisons,
Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique
Son ventre plein d'exhalaisons.

Reply with quote  

PostPosted: 12:46 18. Sep 2012 
Nováček
 Profile

Hmm v tom nevidim moc zneuzivani ono ty low lvly naskakuji docela rychle za 2-3 dny mas ten 13-15lvl hotovy Nema cenu kvuli low lvlu nicit high lvl postavu pokud nejde o to ze chces aby ta new postava "zastoupila" tu znicenou v rp světě.

Reply with quote  

PostPosted: 12:58 18. Sep 2012 
Bůh
 Profile

kucik wrote:
Vyexpit jednoduchej build a pak si ho nechat přeházet na jinej. Nebo mě přestala bavit postava, tak si tuhle zrušim a nechám si přeházet levely na jinou.

Uvědomuješ si ale že to první "zneužití" je naprsotý nesmysl? Když uděláš z levelu 26 lvl 13, jde o znevýhodnění, nikoliv zlepšení. Argumenty tu už padly ale pro rekapitulaci

1. Lvl 13 má shcopný hráč za necelé dva dny
2. bez relevelu si pěkně šetřím bonusové expy za zabíjení bossů

Když si tohle dáš dohromady vyjde ti jasná rovnice - je lepší expit build jaký chci od začátku, z toho jasně vyplývá, že relevel nepomůže tomu, kdo chce rychle expit silný build, ale tomu, kdo chce odstranit noob nedodělky na psotavčice, na které mu opravdu záleží.

Jen pro tvou informaci, mám bojovnici na level 16 která si dávala na 14. vlkodlaky. Co tím chci říct? Není problém se semhle dostat za prá dní. Problém je, že pokud mám nějakou postavu rád a je zmršená, tak je idiotské (sorry ale je to tak) házet klacky pod nohy tomu, aby mohly její příběhy zůstat zachované a přitom byla hratelná. Ale ok, jestli politika thalie radši vidí tuny nových neznámých ale hypersilných postav, pak je to o něčem jiném....

Navíc všechna zneužití která popisuješ se dají ošetřit pravidlem. Aulus s tímhle jistě rád pomůže :P

Pain is temporary. Victory is forever.

Reply with quote  

PostPosted: 13:07 18. Sep 2012 
Bůh
 Profile

Myslím že hlavní chybou je to, že TÝM si neuvědomuje, že ty low postavy při nynějším nastavení se dají vyexpit fakt rychle.

Za víkend v partě 6ti lidí zde uděláte epicy. Myslíte že takoví hráči by potřebovali relvl? K čemu? K ČEMU?!

Nevidím zde jediný pádný argument který by poukazoval na to že relvl by se dal zneužít. Možná na jiným shardu, ale těžko tady.

A ano, tímto lobuji za ty hráče, kteří mají své RP postavičky s chybami a kterým by se relvl hodil.

Dočasně mimo.
Jsem Žena!

Nhill'nue Zau'ndar
Anirrinths Zau'ndar
Izzrar Zau'ndar - ten druhej, nebo první

Reply with quote  

PostPosted: 13:46 18. Sep 2012 
WB Thalie
 ICQ  Profile

kucik wrote:

Jo jako vy jste dělali kompletní převod na novou postavu, já myslel jako relevel jako jen relevel typu seberu expy a znova je dám... žádná nová postava...

Reply with quote  

PostPosted: 13:47 18. Sep 2012 
Rytíř
 Profile

[/quote]
Vyexpit jednoduchej build a pak si ho nechat přeházet na jinej. Nebo mě přestala bavit postava, tak si tuhle zrušim a nechám si přeházet levely na jinou.[/quote]

No, nechám si přeházet levly na jinou postavu? Relevl jsem bral samozřejmě tak, že postava zůstane jak je - jen se jí vysají expy na první levl a pak se jí určitý počet expů vrátí, tj. první levl jsem bral, že jí každopádně zůstane, novou postavu jsem na mysli neměl, páč tam by byl problém například s expama za lokace, za bossy atp. Je jasné, že někdo třeba už částečně mohl zmršit postavu na prvním levlu, ale většina jí domrší až na levlech vyšších. :D

Reply with quote  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 151 posts ]  Go to page Previous  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]