Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 00:06 20. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 166 posts ]  Go to page Previous  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12  Next

Kouzelne vaky se snizenim vahy...
Nechci, je to hloupost. 23%  23%  [ 8 ]
Chci, ale s omezenim 1 na postavu. 54%  54%  [ 19 ]
Chci, neomezene. 9%  9%  [ 3 ]
Je mi to jedno. 6%  6%  [ 2 ]
Jine reseni (napsat). 9%  9%  [ 3 ]
Total votes : 35
Author Message
 Post subject: Re: Kouzelne vaky na snizeni vahy
PostPosted: 22:13 22. Feb 2008 
Libovej frajírek
 ICQ  Profile

kucik wrote:
...

No hrál sem jak za slabou postavu tak za silnou... tej silnej většinu nosnosti sežere brnění a štít, takže ve výsledku zbyde zhruba stejně prostoru pro zbytečnosti jak silnej tak slabej postavě. ALE ten kdo jede pře sílu, si stejně dá zase body a předměty do síly. Potom už unese většinu v pohodě, pokud ze sebe nedělá teda mulu. Ten kdo jede přes dex si může taky dát body do síly, když mu chybí. Ty magický batohy právě zvýhodňujou ty co na sílu kašlou, a cpou body jinam. Jasně, batoh si může koupit jak slabá tak silná postava a nikoho tim teda nezvýhodní jak někdo řiká. Jenže při neomezenym počtu je ve výsledku úplně jedno kdo jakou má sílu, protože třeba ty 2 body v síle vykompenzuje třeba jeden batoh.
Já bych nechal teda maximálně ten jeden magickej batoh na nějaký to harampádí co se občas potřebuje a tim to končí. Ten kdo jede přes dex nosí stejně jen hadry a krom lékáren nic jinýho tolik neváží.

PostPosted: 22:22 22. Feb 2008 
Temnota
 WWW  ICQ  Profile

jitka wrote:
Kuciku uz jsi nekdy videt uplne a zcela spokojeneho cloveka? Ja ne nikdy a je to dobre protoze kdyby byli vsichni spokojeni nic by se neposouvalo vpred nebylo by proc kdyz by vsichni byli spokojeni .

Ale samozrejme.
Jde o to, ze v kazdem z nas je ta soutezivost. Byt silnejsi, rychlejsi, lepsi, mit lepsi veci a cim vic toho mame, tim vic chceme a tim mene si vazime toho, co uz mame. Kazdy by chtel mit to, co mel pred wipem - a to nejlepe hned (tim na nikoho nenarazim, je to proste podvedoma touha vetsiny z nas). Jakmile neco ziskame chceme, neco dalsiho, silnejsiho a mocnejsiho. Tady je prave jadro pudla - oddalit co nejvice stav, kdy ma postava vse, na co si vzpomene. V takove chvili uz neni o co usilovat a hra pro mnohe ztraci na krase.

Brûlante et suant les poisons,
Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique
Son ventre plein d'exhalaisons.

PostPosted: 23:05 22. Feb 2008 
Rytíř
 ICQ  Profile

Daanri wrote:
Znova podotykame, ze toto nie je omezenie, ale ustupok. Batohy mali by zrusene uplne. :wink:

O tomhle bych se snad radši nahlas ani nezmiňoval, protože bychom se mohli začít ptát, kdo to pro boha a u všech svatých vůbec navrhl. Co by přišlo pak, zrušení veškerých zbraní a zbraní z kovu a vybavení dřevěnými meči? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Kariena - zabita duergary chvíli po té, co jí byla poprvé v životě vyznána láska.... zemřela v lese, daleko od svého rodného hvozdu

PostPosted: 23:14 22. Feb 2008 
Rytíř
 ICQ  Profile

kucik wrote:
Jde o to, ze v kazdem z nas je ta soutezivost. Byt silnejsi, rychlejsi, lepsi, mit lepsi veci a cim vic toho mame, tim vic chceme a tim mene si vazime toho, co uz mame. Kazdy by chtel mit to, co mel pred wipem - a to nejlepe hned (tim na nikoho nenarazim, je to proste podvedoma touha vetsiny z nas). Jakmile neco ziskame chceme, neco dalsiho, silnejsiho a mocnejsiho. Tady je prave jadro pudla - oddalit co nejvice stav, kdy ma postava vse, na co si vzpomene. V takove chvili uz neni o co usilovat a hra pro mnohe ztraci na krase.

Ano, za tímhle se skrývá touha každého Admina každého herního serveru - udělat server tak, aby postava neustále po něčem toužila a "nikdy" ji to nepřestalo bavit a motivovat. Zažil jsem to taky v DM teamu.

Jenže ono to nejde, není to perpetum mobile. Velmi často to hráči řeší tím, že si založí novou postavu na stejném serveru a jedou zase od začátku. Ale pozor, krizové místo je právě v tom, jak moc těžké je tu postavu udělat. Jestliže je to velmi náročné, tak mu sice bude dlouho trvat ta první postava, ale do druhé se mu po omrzení už moc chtít nebude, protože mu to bude připadat jako strašný martyrium.

Samozřejmě rychlý vývoj a všechno na talíři je taky blbost, souhlasím s tím, co jsi napsal. Ale jak říkám, najít tu vyváženou chvíli, kdy to ještě pro většinu hráčů (musí se brát průměr, ne extrémy) stojí za to se na serveru po nějakém dosažení uspokojení z postavy reinkarnovat, je hodně těžký.

Kariena - zabita duergary chvíli po té, co jí byla poprvé v životě vyznána láska.... zemřela v lese, daleko od svého rodného hvozdu

PostPosted: 00:48 23. Feb 2008 
Mistr
 Profile

Ja se musim smat tem vasim prikladum o nutnosti snizujicich baglu at uz z nutnosti vice unest nebo z uklidu v invu.Inventar ma sam o sobe asi 5 oken a vy mi chcete namluvit ze tam mate neprehlednej svinec?Tak netahejte ja nevim kolik kusu nepotrebnejch veci a mate pokoj :wink: A za druhe, hraju za maga a to ze bych byl pretizenej se mi stava jen vyjimecne a to jen kdyz neco zbiram.Musite holt chodit castejc prodavat a ne to u sebe drzet tejden abych toho co nejvic naskubal ci podrezal.Dost bych taky byl pro system kazeni potravin, jak plodu tak i masa a kuzi a bylo by po ptakach.A co se tyce siloveho povolani, tak i to sem hral a nosil obleceni na prevlekani a taky sem nemel zadnej problem s nosnosti...
Osobne jsem hlasoval pro jeden snizujici bagl a to jakykoliv ale rozdelene podle ceny za snizeni.Holt by se kupoval postupne az treba k 100% baglu...

PostPosted: 00:54 23. Feb 2008 
Rytíř
 ICQ  Profile

Jistě sorrowe - rada - netahejte sebou tolik věcí je doslova k nezaplacení. Jo, doslova, protože trezor stojí nesmyslných 15 tisíc. Takže je přeci pohoda si věci odložit a netahat je sebou.

Bordel v inventory je věc nepříjemná a každý ji zažil. Nemusíme to snad popisovat víc, ne?

JInak aby nebyla mýlka, já tu nelobuji pro nekonečný počet batohů:)

PostPosted: 00:56 23. Feb 2008 
Mistr
 Profile

No jisteze rada k nezaplaceni.Jinak si to totiz nedovedu predstavit proc potom tak touzite...

PostPosted: 01:00 23. Feb 2008 
Rytíř
 ICQ  Profile

Já mám jen jeden důvod. Zažil jsem to jako naprosto normální součást hry a zrušení mi přijde jako nesmyslné omezení v honbě za jakousi pofiderní herní vyvážeností.

PostPosted: 01:04 23. Feb 2008 
Mistr
 Profile

:roll: tak holt si stale mel tu svoji no...Ale osobne si myslim ze sou tve protiargumenty za hromadu baglu na zadech k smichu :wink:

PostPosted: 01:11 23. Feb 2008 
Temnota
 WWW  ICQ  Profile

Darien wrote:
Já mám jen jeden důvod. Zažil jsem to jako naprosto normální součást hry a zrušení mi přijde jako nesmyslné omezení v honbě za jakousi pofiderní herní vyvážeností.

Ja treba zazil jako normalni soucast hry, ze se hraci odpojovali, jakmile se na server pripojil jisty DM. To ovsem neni duvod, abych to musel zazit i tady.
Pokud ti moje odpoved prijde mimo, zamysli se nad tim, cos napsal.

Brûlante et suant les poisons,
Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique
Son ventre plein d'exhalaisons.

PostPosted: 01:14 23. Feb 2008 
Rytíř
 ICQ  Profile

Sorrow wrote:
:roll: tak holt si stale mel tu svoji no...Ale osobne si myslim ze sou tve protiargumenty za hromadu baglu na zadech k smichu :wink:

Nemám žádné protiargumenty za hromadu báglů. Píšu turecky? Já tady nelobuji za hromady báglů.) Je to dostatečně česky?:)

Kucik - máte právo jako DM nastavit tu cokoliv. Svaté právo. Já tu jen prezentuji své názory.

PostPosted: 01:17 23. Feb 2008 
Mistr
 Profile

Tak v tom pripade si pred kazdou svou odpovedi precti co si psal naposled, zavani to totiz sklerozou...

PostPosted: 01:21 23. Feb 2008 
Rytíř
 ICQ  Profile

Sorrow wrote:
Tak v tom pripade si pred kazdou svou odpovedi precti co si psal naposled, zavani to totiz sklerozou...

Nikde jsem nepsal o hromadě báglů. Pokud tu najdeš nějaký můj příspěvek o počtu, tak osobně jsem říkal - třeba tři. Ale to je detail, já se tu bavím zejména o principu. O principu rušení věcí.

PostPosted: 01:22 23. Feb 2008 
Mistr
 Profile

Princip ruseni baglu bych bral, kdyby tu byl nakej bagl k sehnani od zacatku powipove doby :wink:

PostPosted: 01:49 23. Feb 2008 
Ďábel
 WWW  Profile

jen několik postřehů:

těm, co volají po ´nehnání věcí k reálu, proboha´:
ano, fantasy se liší od normálního světa. To, čím se liší, je přítomnost magie a nadpřirozených bytostí. Neliší se změnou základních fyzikálních zákonů jako je síla člověka nebo velikost jeho zad. Nejlépa je to vidět ve fantasy literatuře:
lze se mnohdy dočíst, že hrdina seslal kouzlo nebo křápl někoho magickým mečem
nedočetl jsem se, že by měl na zádech tři batohy.
já osobně, jako člověk, pokud mám batoh, mám jen jeden, protože druhý už prostě nemám kam dát. i kdybych uměl seslat fireball, pořád bych ho neměl kam dát.
fantasy se od reálu liší v tomto případě exaktně tím, že vůbec existuje nějaký batoh se snížením váhy.

zásadně nesouhlasím s tím, že kouzelný batoh je výrobkem krejčího/kožešníka... bez magie se prostě neudělá (teoreticky by mohla existovat kůže nějakého tvora, která by tuto vlastnost již měla a stačilo by ji použít na batoh, ale to by muselo být přesně definováno) a pokud kožešník magií nevládne... smůla.

PS: RP je i o tom, kolik máte batohů

to kucik: šperkovnice a další malé schránky jsem přirozeně nezahrnoval mezi batohy

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 166 posts ]  Go to page Previous  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]