Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 01:18 26. Jul 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 74 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
Author Message
 Post subject: Re: Doba bronzová
PostPosted: 12:25 24. Feb 2008 
Čestný člen týmu Thalie
 ICQ  Profile

monstera wrote:
Kiri wrote:
Rejty wrote:
Brambory v palete jsou. :mrgreen:

haha, ja jen ze se nikde nepestuji a to mi prijde jako docela zvlastniii

Thalie nemá kontakt s americkým kontinentem, takže brambory do Thalie dosud nebyly přivezeny !

Co vy víte, thalijské brambory jsou po vzoru uhlÝ ve skutečnosti třeba rozinky...a ty se už k nám Osmanské říše dostaly. :mrgreen:

Částečně mimo thalijský provoz, ovšem v psaní neustávající: http://kibucim.blogspot.cz/

Reply with quote  

PostPosted: 21:16 24. Feb 2008 
Čestný člen týmu Thalie
 ICQ  Profile

Location: po 8me za 5 let se zase stehuju.. uz si to proste nepamatuju
DenGrasse wrote:
...

No to je sice fakt hezke.. chapu jak to myslis, ale opravdu v jednoduchosti je sila..

Nevim jak bys uspel s nazvy typu mec z 12020.4 apod...

Prijde mi to jako zbytecnost mit zbrane typu: horsi ocelovy mec, lepsi ocelovy mec, jeste lepsi ocelovy mec ...

To uz i ty kobaltove a mithrilove by se musely predelat.. takhle je to naderne na prvni pohled srozumitelne a jasne.

Imho tomu porovnani 17 s bronzi bych i veril ale tak zhlediska korozivzdornosti , a mozna pritazene za vlasy z hlediska mechanickych vlastnosti nejake hodne slabe 17 s zihanim na mekko... :mrgreen: ony sou v tomhletom hledisku ty ceske normy fakt nahovno.. 17 zacinaji od urciteho procenta chromu, a pritom to muze byt jen blato, se zvysenym obsahem Chromu.. az do nejakych 25%Cr 15%Ni atd... :lol:
EU normy z hlediska chemickeho slozeni se k popisu materialu stejne hodi vice :twisted:

Reply with quote  

PostPosted: 23:46 24. Feb 2008 
Mistr
 Profile

To nomis: hlavne mi sem netahej diagramy, ma nocni mura ze strojarny :D

Reply with quote  

PostPosted: 00:10 25. Feb 2008 
Ďábel
 WWW  Profile

nomis_b wrote:
Nevim jak bys uspel s nazvy typu mec z 12020.4 apod...
Prijde mi to jako zbytecnost mit zbrane typu: horsi ocelovy mec, lepsi ocelovy mec, jeste lepsi ocelovy mec ...
To uz i ty kobaltove a mithrilove by se musely predelat.. takhle je to naderne na prvni pohled srozumitelne a jasne.

no, to slovo ´ocelový´by tam být nemuselo... všichni by věděli, že je ocelový. myslel jsem, že by se jmenoval prostě ´dlouhý meč´ (atd.) a v popisu by měl: toto je hrubý řemeslný výrobek z dílny kováře XY. na spodní části čepele nad záštitou je jeho značka zkříženého kladiva. není to úplně nejlepší meč, jaký můžete sehnat... ale co byste chtěli od vesnického kováře?
vycházím z toho, že popisek meče může být stejný, ať už se jedná o jakýkoli z těchto mečů... (pokud se pletu ať mne někdo z WB opraví).

co se týče kobaltu - o tom moc nevím, vídal jsem ho hlavně jako prášek :shock: , ale tuším že existuje kobaltová ocel, nebo ne?

mithrilové zbraně jsou trochu s otazníkem, nikde v Tolkienovi (nikde jinde jsem na mithril nenarazil, nepočítám-li epigony) se o zbraních nepíše a pochopil jsem, že byl vhodnej tak na šperky a drátěný košile; ale na druhou stranu, proč ne - nepíše se ani že vhodnej nebyl. adamantium je v pohodě, myslím že je tak myšlený, ačkoli kdo ví, jak se do NWN dostalo:
wikipedie praví:
´Adamantium je (reálně neexistující) kov z komiksového multivesmíru Marvelu. Adamantium se pokládá za nezničitelné a chemický proces kterým se vyrábí je extrémně náročný a velmi drahý. Adamantium se nejvíce proslavilo jako kov, který vyztužuje kostru Wolverina, jednoho z X-Menů.Adamantium se vyrábí smícháním několika chemikálií: přesný recept je tajemstvím vlády Spojených států amerických.´

pokud bych měl navrhnout nějaké rozšíření, v BG2:SoA byl nějaký kov, který se po přinesení na slunce rozpadl v prach a používali jej drowové v Podtemnu... mohl by se jmenovat třeba orelion...

Reply with quote  

PostPosted: 00:15 25. Feb 2008 
Mistr
 Profile

:roll:

Reply with quote  

PostPosted: 08:37 25. Feb 2008 
Urozený
 Profile

Na jednu stranu hezké, podložitelné -- na druhou stranu nevím kdo by se s tím teď chtěl předělávat a zapracovávat do kraftu povrchové žíhání kobaltovým práškem, nitridaci, několikanásobné kalení a popouštění nebo podobné srandy. Na tváři mi vyloudila úsměv představa trpaslíků se zatmavenými brýlemi ja svařují části zbraní a zbrojí v ochranné atmosféře. :D
Ja bych to s tím reálnem vůbec nepřeháněl, to si můžeme zahrát venku na ulici nebo pro ty co preferují elektronické hry v SIMS či jak se to jmenuje.

Reply with quote  

PostPosted: 09:09 25. Feb 2008 
Měšťan
 Profile

zdá se mi to, nebo je to debata o ničem. To bych mohl argumentovat, jaktože postava pod zbrojí nenosí spodní vycpávky, jaktože postava nosí víc zbraní a zbrojí a vůbec všeho v batohu, že se zde vyskytují vývojove technicky rozdílné zbraně...

neblázněte. je to stejné jako u "class". Berte to jen jako rozdělení : horší, lepší, nejlepší..... :roll:

Cress del Ssivah N´Abarn

Sibaris de Cifris

Merlin

Reply with quote  

PostPosted: 09:12 25. Feb 2008 
Velmistr
 WWW  ICQ  Profile

tak ja nevim ,ale odepsat se musi: CHA CHA CHA CHA CHA *smeje se pod stolem * Jakto, ze vsechyn rukavice maaj univerzalni velikost? rpo elfy i pro lidi?! :mrgreen:

creeping zabiiji!!!

Pisu sam za sebe

Reply with quote  

PostPosted: 09:22 25. Feb 2008 
Šlechtic
 ICQ  Profile

Kiri wrote:
tak ja nevim ,ale odepsat se musi: CHA CHA CHA CHA CHA *smeje se pod stolem * Jakto, ze vsechyn rukavice maaj univerzalni velikost? rpo elfy i pro lidi?! :mrgreen:

Coz vo to , rukavice este budiz, ale predstav si hobita v lidskym plasti :mrgreen:

Reply with quote  

PostPosted: 09:45 25. Feb 2008 
Měšťan
 Profile

Kiri wrote:

:)

Cress del Ssivah N´Abarn

Sibaris de Cifris

Merlin

Reply with quote  

PostPosted: 11:08 25. Feb 2008 
Ďábel
 WWW  Profile

Teesha wrote:
zdá se mi to, nebo je to debata o ničem. To bych mohl argumentovat, jaktože postava pod zbrojí nenosí spodní vycpávky, jaktože postava nosí víc zbraní a zbrojí a vůbec všeho v batohu, že se zde vyskytují vývojove technicky rozdílné zbraně...
neblázněte. je to stejné jako u "class". Berte to jen jako rozdělení : horší, lepší, nejlepší..... :roll:
pokud je pro tebe tato debata o ničem, nemusíš do ní přispívat.
ale věcně k argumentům: na rozdíl od tématu tohoto topicu, tebou zmíněné problémy jsou natvrdo nastavené v enginu NWN- tedy postava má na sobě oblečení nebo zbroj atd. bere se to tedy tak, že předmět zbroj obsahuje i potřebné vrstvy oblečení a vycpávek atd. nic proti ničemu neshledávám.
moje postava nenosí v batohu víc zbrojí a zbraní (RP je i to, kolik zbraní nosíš v batohu :wink: ) a nikdo tě k tomu nenutí
technicky rozdílné zbraně - ano, souhlasím, tvůrci NWN si s dobami hlavu nelámali, takže máme krátké meče vedle obouručáků, katany, kordy. a abych nezapomněl, máme kosy, patrně za trest. to se samozřejmě dá na serveru ošetřit, pokud WB chtějí.
pokud jsou ale věci dodělávané, je dobré je dodělat tak, aby byly co nejvíce uvěřitelné, zejména pokud se jedná o věci reálně existující. toť vše.
Kiri wrote:
tak ja nevim ,ale odepsat se musi: CHA CHA CHA CHA CHA *smeje se pod stolem * Jakto, ze vsechyn rukavice maaj univerzalni velikost? rpo elfy i pro lidi?!
no, určování velikosti je (viz. výše) problém NWN engine, nikoli tvůrců serveru. dá se vyřešit tím, že rukavic bude víc druhů, třeba i pro každou rasu (nebo sílu, co já vím, jestli to jde nastavit - problém je, že je to hrozně pracné, protože to postihne tuny předmětů). na EQ byly některé věci rozdělené do dvou kategorií - pro lidi atd. a pro hobity atd. a měly to v popisu... zatím to ber tak, že když to kupuješ, tak ti prodávající prodá vždycky ty pro tvou postavu a nenabízí ti orčí, když seš gnóm... stejně tak i s plášti atd.

Reply with quote  

PostPosted: 11:16 25. Feb 2008 
Velmistr
 WWW  ICQ  Profile

DenGrasse wrote:
ano, souhlasím, tvůrci NWN si s dobami hlavu nelámali, takže máme krátké meče vedle obouručáků, katany, kordy. a abych nezapomněl, máme kosy, patrně za trest. to se samozřejmě dá na serveru ošetřit, pokud WB chtějí

No ja bych to az do takovejch extremnich detajlu nehrotil... navic nikde neni rec vo naky dobre (starovek, stredovek...)
todle je svet fantasy takze klidne vedle sebe muze ten obourucak, katana a ja nevim co jeste bejt :wink:

Raci at se dodelaj uzitecnejsi veci...hmm jako trebas panacek na zmenu vzhledu nebo jak tu nekdo psal podepsani zbrane atd... *piska si*

Erik The Viking

Reply with quote  

PostPosted: 11:20 25. Feb 2008 
Urozený
 Profile

Lord_Berserk wrote:
DenGrasse wrote:
ano, souhlasím, tvůrci NWN si s dobami hlavu nelámali, takže máme krátké meče vedle obouručáků, katany, kordy. a abych nezapomněl, máme kosy, patrně za trest. to se samozřejmě dá na serveru ošetřit, pokud WB chtějí

No ja bych to az do takovejch extremnich detajlu nehrotil... navic nikde neni rec vo naky dobre (starovek, stredovek...)
todle je svet fantasy takze klidne vedle sebe muze ten obourucak, katana a ja nevim co jeste bejt :wink:

Raci at se dodelaj uzitecnejsi veci...hmm jako trebas panacek na zmenu vzhledu nebo jak tu nekdo psal podepsani zbrane atd... *piska si*

No jestli ta změna vzhledu bude stát tolik co barva, tak ať ho raději ani nedělají ... znovu být zklamán a nasrán nemusím.

Reply with quote  

PostPosted: 11:28 25. Feb 2008 
Ďábel
 WWW  Profile

Lord_Berserk wrote:
no ja s tebou v zásadě souhlasím, ať se dodělaj důležitý věci.

ale jinak se nedá moc souhlasit s tím, že 'fantasy svět' je univerzální zaklínadlo, kterým se všechny rozdíly smažou. vývoj zbraní totiž úzce souvisí s vývojem společnosti, zejména její zechnické úrovně. na začátku byly kyje a kamenný sekyry, pak zbraně měděný, bronzový a ocelový. no a ty se dělaly podle toho, jaký byly zrovna třeba - tzn. v antice hlavně krátké meče peší, delší jízdní, kopí, vrhací oštěpy a těžké dýky. barbaři k tomu používali sekery. ve středověku byl hlavní zbraní dlouhý meč, zbraň rytíře a přežívaly všechny ty předchozí v nějakých formách. rozvoj meče vedl k bastardům a obouručákům, stejně jako potřeba obrany pěšáka před jezdcem vedla k píkám a halapartnám... ovšem to už se blížíme éře střelného prachu.
šavle se rozvíjela primárně tam, kde se nenosily zbroje (ať už chudoba nebo horko), protože zasahuje sekem, někdy až řezem a proti těžké zbroji je neúčinná. no a kord je na tom podobně - bez ústupu zbrojí, způsobených střelným prachem, by se nikdy tak nerozvinul... o kataně víme všichni jak to s ní je, to je zcela izolovaná větev vývoje se specifickými podmínkami.
vůbec, mnoho zbraní je v NWN podivných, ať už oboustranné meče a sekery (vhodné maximálně tak k vlastní dekapitaci), nebo obyčejné halapartny - ukažte mi dobrodruha, který by to chtěl vláčet. navíc je to zbraň pro vojenské použití, pro jednotlivce dosti nevhodná. bizarnosti jako strašlivý palcát nebo kosa netřeba rozebírat...

Reply with quote  

PostPosted: 11:39 25. Feb 2008 
Šlechtic
 WWW  ICQ  Profile

DenGrasse wrote:
..,
vůbec, mnoho zbraní je v NWN podivných, ať už oboustranné meče a sekery (vhodné maximálně tak k vlastní dekapitaci)...

juchůů, konečně někdo ,kdo sdílí můj názor na tyhle zrůdnosti :)
Jinak já s Grassem souhlasim. Ale to neni problém jenom NWN ,ale hlavně DnD3e ze kterého vychází.

Reply with quote  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 74 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]