|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
kucik
|
Post subject: Re: Dotaz na nejnižší(craft) Posted: 15:05 15. Apr 2008 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
Awadar wrote: Přiznám se že jsem to ani nezkusil, ale ani se o to zatim nebudou pokoušet.
Nooo ten herbář je pěkná věc – základní popis bylin a tak. To beru jako jednu z prvních věcí která je potřeba.
Další by bylo dobrý vědět nějaké základní poměry – je těžký něco udělat z ničeho(ani vymyslet to snad nejde, nemluvím o štěstí)
Příklad : alchymisti by tě za určitý obnos zasvětili do tajů alchymie: - blablabla(kecání o alchymii) do začátku se nauč zpracovávat jednotlivé byliny - po dosažení určité zkušenosti přijdeš za alchymistou a ten ti poodhalí další věci(zase za poplatek) - blablabla(kecání o alchymii) pro získání základních komponentů kombinuj dvě byliny (poměr 1:1) - a tak dále - pro získání šťáv kombinuj dva stejné komponenty + dvě stejné byliny(2:2) - pro získání základní lektvaru potřebuješ dvě různé nebo stejné šťávy a komponent (1:1:1; 2:1) - ………..
To v závorkách by samozřejmě nikdo neřekl, to by musel každý pochopit z vyprávění alchymisty.
Narážím na nějaký náznak systému, bez toho to bude dost těžký. Udělat z x bylin něco když nemám ani tušení jak někdo jiný uvažuje je takřka nemožný. Ono to ale neni zdaleka tak komplikovane. Knihy s recepty se muzou prodavat za penize, podle kvality receptu.
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
monstera
|
Post subject: Re: Dotaz na nejnižší(craft) Posted: 15:33 15. Apr 2008 |
|
|
Ono to ale neni zdaleka tak komplikovane. Knihy s recepty se muzou prodavat za penize, podle kvality receptu.[/quote]
NO ty knihy tu měly být hned se spuštěním kraftu, a jejich cena může být úměrná tomu, za kolik je možno potom produkty podle nich vytvořené prodat - řekněme jako 50 násobek kupní ceny součtu podle receptu vyrobitelných finálních výrobků
_________________ Co neumím, se naučím ( a nebo taky ne ) + Lucia Exos, kněžka a řemeslnice, Hřbitov v Ivory, první řada vpravo, osmý hrob + Ranuncula Acera, řemeslnice a zaklínačka s halapartnou, Hřbitov v Karathe třetí řada vpravo Sandra Ztruhly, nalezenec, Aasimar, kněžka a řemeslnice Ga Muru, nešťastný plod náhodného setkání lidského ožraly a orčí děvky Elena Spod, dívka která ztratila paměť
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Dotaz na nejnižší(craft) Posted: 16:00 15. Apr 2008 |
|
|
monstera wrote: NO ty knihy tu měly být hned se spuštěním kraftu, a jejich cena může být úměrná tomu, za kolik je možno potom produkty podle nich vytvořené prodat - řekněme jako 50 násobek kupní ceny součtu podle receptu vyrobitelných finálních výrobků Nemely a ani byt nemohly. Pokud jsem to nenapsal dost jasne, tak tedy jeste jednou: Alchymie je v testovani. Jednoduse nedovedem nahodit hned na prvni pokus idealne hratelnou vyvazenost. Posouvat to jde jen jednim smerem. Je mozne to postupne zjednodusovat, ale zpatky uz to jde tezko.
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: Dotaz na nejnižší(craft) Posted: 16:00 15. Apr 2008 |
|
|
osobně nejsem pro aby existovaly precizní návody na všechno... to pak craftění ztratí většinu svýho kouzla a bude to zpátky jen o nekonečném opakování a honění co nejvyššího skillu. alchymisti jsou tajnůstkáři a svá tajemství si hlídají... neradi se o ně dělí. rozhodně bych nedával do hry knihy návodů, maximálně jednotlivé svitky (s návody na něco lehčího) a i ty bych ještě dělal poškozené (s vynechanými několika slovy), špatně opsané (inu každý není mistr písař) či záměrně zfalšované (konkurence je nepřející). skutečně pravých návodů bych pustil jen pár, pokud možno na jednodušší věci... měly by být velice vzácné (a neškodilo by jim nějaké opotřebení nebo tak...)
_________________ hyperpasivní myšohryz pokud mi píšete na ICQ, napište co chcete jsem jenom autor. číst ty reálie musíte sami...
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: Dotaz na nejnižší(craft) Posted: 16:05 15. Apr 2008 |
|
|
no a klidně by mohly existovat i deníky starých alchymistů, kde by popisovali své pokusy a výsledky... někdy správně, někdy se mohli mýlit... jejich shromažďováním a porovnáváním by se dalo luštit ve starých manuskriptech, jak to s tím či oním recepisem opravdu je... testovat a potvrdit si či vyvrátit jejich teorie...
_________________ hyperpasivní myšohryz pokud mi píšete na ICQ, napište co chcete jsem jenom autor. číst ty reálie musíte sami...
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Dotaz na nejnižší(craft) Posted: 16:08 15. Apr 2008 |
|
|
DenGrasse wrote: .... Dost podobne je to cele zamysleno. Jenom opotrebovani receptu je nesmysl. Recept je kus papiru s popisem vyroby a neni problem si ho opsat, nebo zapamatovat.
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: Dotaz na nejnižší(craft) Posted: 16:12 15. Apr 2008 |
|
|
kucik wrote: DenGrasse wrote: .... Dost podobne je to cele zamysleno. Jenom opotrebovani receptu je nesmysl. Recept je kus papiru s popisem vyroby a neni problem si ho opsat, nebo zapamatovat. máš pravdu jen částečně... když bude recept dostatečně složitý, ne každý si ho opíše... a pak se může zničehonic rozpadnout (třeba když se vynese z prastaré hrobky na vzduch...) ještě by se to dalo zpestřit nějakou alchymistickou hantýrkou, tu a tam neznámé slovo, které by se muselo hledat někde ve starých knihách...
|
|
Top |
|
Krata
|
Post subject: Re: Dotaz na nejnižší(craft) Posted: 16:20 15. Apr 2008 |
|
Joined: 18:00 28. Apr 2007 Posts: 2864 Location: Božský trůn
|
Když bude složitý tak si ho neopíšeš? písmenak snad není těžký opsat ne? .. ale pochopit složitější by mohlo
_________________ jsem uctívač démonů jsem otec tvé smrti já vyvolávám dávné zlo já kontroluji každý jeho nádech já podněcuji vaše neštěstí zrozením i zabíjením já vyvolám armageddon krmen tisícem duší.
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: Dotaz na nejnižší(craft) Posted: 17:24 15. Apr 2008 |
|
|
Krata wrote: Když bude složitý tak si ho neopíšeš? písmenak snad není těžký opsat ne? .. ale pochopit složitější by mohlo myšleno tak že třeba ve staré hrobce najdeš pergamen s neúplným textem na dvě stránky... ale nemáš čas si ho opisovat, protože na tebe dotírá mumie původního majitele... prcháš pryč a venku zjistíš, že držíš v ruce jen torzo a hrst popela... 
|
|
Top |
|
Krata
|
Post subject: Re: Dotaz na nejnižší(craft) Posted: 17:45 15. Apr 2008 |
|
Joined: 18:00 28. Apr 2007 Posts: 2864 Location: Božský trůn
|
jo takhle, tak to jo 
_________________ jsem uctívač démonů jsem otec tvé smrti já vyvolávám dávné zlo já kontroluji každý jeho nádech já podněcuji vaše neštěstí zrozením i zabíjením já vyvolám armageddon krmen tisícem duší.
|
|
Top |
|
steel_martin
|
Post subject: Re: Dotaz na nejnižší(craft) Posted: 21:48 15. Apr 2008 |
|
Joined: 17:43 18. May 2007 Posts: 168 Location: Plzeň / Železná Ruda
|
Mě se také líbí myšlenka, že by složitější recepty byly přenášeny pouze mezi hráči.
_________________ Venori'elginn N'Abarn _______________
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: Dotaz na nejnižší(craft) Posted: 09:43 16. Apr 2008 |
|
|
náhodou, hned na první pokus jsem vyrobil kyselinu... ale postava si jí vylila na nohy chtěl jsem se zeptat: jestliže se mi tohle stane, je to výsledek neobratnosti postavy v zacházení s kotlem nebo jen dala dohromady nevhodné ingredience? bylo by dobré tyhle dvě věci asi odlišit, protože jinak se nedoberem nikdy ničeho - beru to tak, že postava nezvládla manipulaci a byla nešikovná, ale něco vyrobila a pak to na sebe zvrhla... - kdyby nic nevyrobila, směs pár rostlin by jí asi neměla uškodit (pokud katalyzátor není žíravina sám o sobě, ale to by nemusel, vzhledem k tomu, že se to pak má třeba pít  ) - pokud postava převrhne kotel a opaří se, možná by bylo vhodnější zranění ohněm než kyselinou (ta právě evokuje dojem, že se něco vyrobilo) je to nějak rozlišené?
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Dotaz na nejnižší(craft) Posted: 09:53 16. Apr 2008 |
|
|
DenGrasse wrote: náhodou, hned na první pokus jsem vyrobil kyselinu... ale postava si jí vylila na nohy chtěl jsem se zeptat: jestliže se mi tohle stane, je to výsledek neobratnosti postavy v zacházení s kotlem nebo jen dala dohromady nevhodné ingredience? Ne, je to tim, ze postava nepouzila zadnou nadobu, do ktere by to slila. Potom se ji vytvor vylil na nohy.
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: Dotaz na nejnižší(craft) Posted: 09:58 16. Apr 2008 |
|
|
kucik wrote: Ne, je to tim, ze postava nepouzila zadnou nadobu, do ktere by to slila. Potom se ji vytvor vylil na nohy. ehm, nenapadlo mě hodit nádobu do kotle 
|
|
Top |
|
photter
|
Post subject: Re: Dotaz na nejnižší(craft) Posted: 12:05 16. Apr 2008 |
|
|
tys nikdy nehrál adventury "použij všechno na všechno" ? 
_________________ Usstan rin'ov ragar z'lonzic draeval shar'tleg ussta velve wun l'harventh
|
|
Top |
|