Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 00:58 26. Jul 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 61 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
Author Message
 Post subject: Re: Zvýšenie zranenia u niektorých zbraní
PostPosted: 11:07 19. May 2008 
DM Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Dival jsem se na tu hul a je pravda, ze utok ma stejny jako club (1d6 x2). Vzhledem k tomu, ze se zde posilovaly vsechny obourucni zbrane, tak systemove je ok, pokud se posili i hul. Ovsem to posileni se delalo dle zakladni sily zbrane. Napriklad velky mec dostal +1k6, zatimco kopi pouze +1k4. Takze pokud by se mela posilovat hul, tak odpovidajici by bylo +1k2 - +1k4. Takze rozhodne zadne vyrazne posileni jako je +2k6 (kterym by se ta hul dostala na uroven velkeho mece).

Kopi uz sve zvyseni dostalo, z 1k8 dostalo 1k8+1k4. Da se bavit o tom, zda by to nemelo byt 1k8+1k6 a to je tak maximalni rozumny mantinel tehle debaty IMHO. Zavadeni noveho druhu hole - nevim, zda by tam nebyl problem s featama na to a podobne. Viz ostatni nove zbrane, jako je falchion.

A jinak to, jake ma zbran proficience je take dulezite. Napriklad ja mam na silu postaveneho zlodeje a mohu si volit, zda se spokojim s kordem, kratkym mecem a podobne nebo si vezmu feat na "poradne zbrane". Podobne kdyz hraji druida. Stejne tak exotic obdoba mecu (katana, bastard) je proste silnejsi nez dlouhy mec v martial weapons, vyzaduje zkratka o feat vic a ne kazde povolani jich ma hromadu. Takze roli to dle zakladniho systemu hraje.

Tiefling Merakh a Amadeo Crowley. Aasimar Auriel. Hakavarn Skall Ocellom. Drow Nadas a Malzar Zau'ndar. Elf Melron Sil Naril, hobit Peranoel Thoris, lidé Ramon a Adrian Bach, Taranis a asi dvacet dalších. .o)

Aktivní, kontaktovat kvůli: záseky, questy, aréna a dění v Kel A Hazru

Reply with quote  

PostPosted: 11:12 19. May 2008 
Vedoucí týmu Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Asi tak, na bastard nebo katanu si musi postava vzit feat navic. Navic ted je to odstupnovane dle minimalni sily, takze si i jine zbrane nez ty nejsilnejsi najdou uplateni.

Davat holi statistiky obourucniho mece je hloupost, dyt je to jen klacek, kterej muze kazdej. To se pak muze dyka zvedat na uroven bastarda, aby ji nekdo pouzival...

Jeste se mozna da uvazovat zavest neco jako novy exoticky zbrane, ze se napr. remdihu zvedne zraneni o 1k2 (tj. bude mit stejne zraneni jako bastard), ale lze pouzit jen s featem exoticke zbrane a vetsi silou...

Reply with quote  

PostPosted: 11:15 19. May 2008 
Čestný člen týmu Thalie
 ICQ  Profile

ne, nesouhlasim, proficience je o tom, s čím class/rasa umí zacházet samosebou a na co musí "vyplejtvat" feat a ne o účinnosti zbraní
exotický zbraně jsou pak (kromě toho, že je to naprostá zhovadilost) extra zvýhodněný, protože na ně nemá proficienci nikdo a je to teda pro každýho "za feat"

Reply with quote  

PostPosted: 11:20 19. May 2008 
Mistr
 ICQ  Profile

To Damian: s featama by problem nebol, systemovo by sa nova hul nezavadzala, iba by sa v obchodoch predavali dve rozne hole

To Rejty: ako som uz pisal, hul moze vziat kazdy tak ako aj ja alebo ty, ale je rozdiel medzi tym kto tu hul len "zoberie" a sem tam s nou nieco udre a tym kto sa s nou uci cely zivot.
A argument s dykou, nechapem jeho podstatu, pretoze dyku pouzivaju zlodeji a vrahovia ak sa nemylim, a mne tu ide o pouzivanie zbrani ktore sa nepouzivaju, dalsia vec k tej dyke, dyka je lahunka a je na nu ja feat "finty.." cize pre dexove buildy sa hodi , naproti tomu na hul nie je nic.

Nevadi, chcel som spestrenie hry, neujali sa ani systemove ani realne argumenty. Hold zostaneme pri starych tendenciach a 90% ludi bude mat obojrucnu sekeru. :wink:

Cesta spravedlivého ze všech stran lemována jest nespravedlností,sobectvím a tyranií lidské zloby.Požehnán buď ten,kdo ve jménu lásky a dobré vůle vyvede slabé z údolí temnoty,neb ten jest skutečným pastýřem a spasitelem zbloudilých dětí.A já srazím k zemi mocným trestem a divokým hněvem všechny,kdo se pokusí otrávit a zničit mé bratry.A když uvalím svou mstu na tebe,seznáš,že jméno mé je DM!

Reply with quote  

PostPosted: 11:22 19. May 2008 
Vedoucí týmu Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Ja si teda nedovedu predstavit valecnika v platovce a s holi... Jinak hul sem videl u magu a i u druidu. Je to zakladni zbran, muze ji kazdej. Jinak nevidim duvod, proc by se hul mela rovnat sekere?

*edit: A kde si vzal tu statistiku, ze 90% lidi ma obourucni sekeru?

Reply with quote  

PostPosted: 11:31 19. May 2008 
Urozený
 Profile

A mě něco napadlo, tak to sem napíšu .... Rejty pamatuješ jak jsi mi u Theogila měnil mitrilovou halapartnu s bonusem k OČ na halapartnu s bonusem k útoku? No něco podobného jsem někde viděl (myšleno ve hře) kdy hůl byla vhodná i k obraně a měla nějaký ten bonus k OČ ... no a pokud by to byl bonus z oblasti uhýbání nebo "jako má štít" pak je to parádní zbraň .... propisuje 1,5 násobek ze síly k DMG a AB, a má v sobě obranu jako by daná postava nesla štít aniž by ji to omezovalo ve skrývání, kouzlení atd. .... takhle by byla taky použitelné a myslím že slušně.

Reply with quote  

PostPosted: 11:34 19. May 2008 
Vedoucí týmu Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Tam je problem, ze by se ten bonus nescital s bonusem treba na helme...

Reply with quote  

PostPosted: 11:44 19. May 2008 
Obyvatel
 Profile

Já používám zbraně, se kterými má postava vypadá nejlíp. Používání exotických zbraní sem si bral hlavně kvůli biči.

Xarx Jednooký - duergar jenž zabil Karienu chvíli po té, co jí byla poprvé v životě vyznána láska.... zabil ji v lese, daleko od jejího rodného hvozdu.

Reply with quote  

PostPosted: 11:49 19. May 2008 
Čestný člen týmu Thalie
 ICQ  Profile

recht, ja si vzal kraťasy taky jenom kvúli tomu, že vypadaj sexy na zádech :mrgreen: :mrgreen:

Reply with quote  

PostPosted: 11:55 19. May 2008 
Urozený
 Profile

Rejty wrote:
Tam je problem, ze by se ten bonus nescital s bonusem treba na helme...

Rejty a to není možné při rekonstrukci věcí do obchodů a tak vůbec vyměnit (v tomto případě přidat) na předmětu ten bonus z odražení třeba na uhýbání? Nevím jak se to dělá tak po mě laskavě neházejte ty kameny hned, ale prvně mi alespoň odpovězte. :lol:

Reply with quote  

PostPosted: 11:56 19. May 2008 
Rytíř
 Profile

Nestačil jsem vše pročíst , ale je pravda že obouručné zbraně dávají šupy a k tomu když jim ještě dám býčí sílu tak to je teda něco , za ty údery by se nemuseli stydět postavy na 25-30 lvlu na jiných serverech, ale to mne osobně netrápí - to je věc šefa modulu jak chce mít silné postavy ve hře, kdy a na jakém lvlu mají kam dojít a co vymlátit.
K tomu zatraktivění jiných zbraní si myslím že by bohatě stačili nějaké bonusy (jak píše Theogil) , ale to už se dnes občas dá najít v obchodě - zbraň s nějakým bonusem , pravda je jich asi málo ,
ale třeba po tomto topicu přibudou.
Jinak já používám rapír , postava je lehká pohyblivá tak proč těžkou mačetu.
No uvítal bych něco s featem fines weapons (finty se zbraní) s větším poškozením
teď dávam rany tak 5-7 (tak je rapír slabý) i kdyby se na to musel použít feat
exotické zbraně (který zatím nemám) .
Postavy používají stejné zbraně také proto že si dají feat - zaměření na zbraň -
Tak bych chtěl požádat , než si dám zaměření na zbraň , pokud s tím budete hýbat tak hlavně rychle, až bude mít více lidí zaměření na zbraň tak se jim změna nemusí moc líbit.

Reply with quote  

PostPosted: 12:00 19. May 2008 
Vedoucí týmu Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Theogil I wrote:
Rejty a to není možné při rekonstrukci věcí do obchodů a tak vůbec vyměnit (v tomto případě přidat) na předmětu ten bonus z odražení třeba na uhýbání? Nevím jak se to dělá tak po mě laskavě neházejte ty kameny hned, ale prvně mi alespoň odpovězte. :lol:

Ne, jdou davat jen urcity bonusy na urcitej typ predmetu. Na zbran treba jen odrazeni, na amulet zase natural, atd.

Reply with quote  

PostPosted: 12:01 19. May 2008 
Čestný člen týmu Thalie
 ICQ  Profile

Theogil I wrote:
...odražení třeba na uhýbání? Nevím jak se to dělá tak po mě laskavě neházejte ty kameny hned, ale prvně mi alespoň odpovězte. :lol:

*hazí dlažební kostkou*
nejde, je to natvrdo podle slotu, jak je věc náhrdelník, dává natural, jak je věc chránič nebo hadry dává armor, jak je věc boty, dává dodge, jak je to štít, dává shield a pokud je to něco jinýho dává deflection

Reply with quote  

PostPosted: 12:05 19. May 2008 
Urozený
 Profile

Díky za osvětlení.

Reply with quote  

PostPosted: 12:13 19. May 2008 
DM Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Shrnuti moznych uprav:

Lehky cep: +1d2
Staff: +1d4
Dire Mace: +1d2

Podrobne rozepsano

Simple weapon:

vsechno +- vyvazene, dava bud 1d6 a nasobitel x2 nebo jako treba u dyk 1k4 a nasobitel je 19-20 x2 (+ jsou tiny, tedy vhodnejsi pro obouruc). Morningstar (ktery tu byl navrhovany na posileni) dava 1d8 mi naopak prijde jako nejlepsi volba pro nekoho, kdo ma pouze simple weapon. Posilit by se lehce mohla ta hul, jakozto obourucni zbran - o tech 1k4. Jinak mi to prijde vyvazene.

Poznamka: zajimava volba by byl Trident, ale nejsou na nej myslim featy a neni moc rozsireny.

Martial weapon:

Jednorucky jsou celkem vyvazene. Daji se rozdelit do skupin mensich zbrani - handaxe, light hammer. Potom do zbrani co jsou vyuzivany kvuli kritikal range - rapier, scimitar. Hlavni zbrane jsou zde long sword, valecne kladivo a lehky cep. Z tech tri je podceneny asi lehky cep, takze tady souhlasim s nejakou upravou (pokud se bude delat). Dobre by asi bylo zvednout mu damage (protoze nasobitel 3 ma valecne kladivo a vetsi rozsah 19-20 ma longsword). Tedy damage lehkeho cepu by mohla byt 1d10 misto 1d8.

Obourucni zbrane zahrnuji: velkou sekeru, velky mec, halapartnu a tezky cep. Pokud to vezmu ciste podle tech cisel a rozsahu, tak je to celkem vyvazene, halapartna ma problem se zminovanym bugem, jinak by byla za urcitych situaci nejvhodnejsi (dava bodne i secne). Mozna by sla posilit, ale spis to chce vyresit to udelovane zraneni (pokud uz to neni). Takhle si ji nikdo brat nebude, ale je to problem s temi redukcemi. Tezky cep je ciselne v pohode, ma vyhodu tupych zbrani, ale zaroven i nevyhody, kvuli kterym podle mne mnoho lidi sahne vedle (nejde na nej ostrost, obvykle neni tolik rozsireny - hur se schani dobra zbran).

Exotic weapon:

Bastard a Katana jsou v podstate to same, trpaslici valecna sekera zaostava stejne jako vsechny sekery proste proto, ze vetsina lidi zvoli radeji vetsi krit rozsah nez nasobitel. S tim se neda nic moc delat. Kama, kukry i bic maji sve zvlastni vyuziti. Zbyvaji dvojite zbrane - oboustranny mec a sekera a dire mace. Dire mace je podle cisel skutecne trochu mene vyhodna. Je to sice tupa, coz je vyhoda, ale zase ta ostrost.. IMHO by ji mohlo byt zvednuto zraneni na 1d10.

Poznámka: přestaňte lobbovat za "svoje" zbraně a prosazovat posilování zbraní obecně. Je to kravina!

Poznámka pro Phottera: přestaň do toho tahat logiku. Nemá s tím co dělat. :)

Tiefling Merakh a Amadeo Crowley. Aasimar Auriel. Hakavarn Skall Ocellom. Drow Nadas a Malzar Zau'ndar. Elf Melron Sil Naril, hobit Peranoel Thoris, lidé Ramon a Adrian Bach, Taranis a asi dvacet dalších. .o)

Aktivní, kontaktovat kvůli: záseky, questy, aréna a dění v Kel A Hazru

Reply with quote  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 61 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]