Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 04:25 26. Jul 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 29 posts ]  Go to page Previous  1, 2
Author Message
 Post subject: Re: Výroba pastí
PostPosted: 11:26 25. Sep 2008 
Ďábel
 WWW  Profile

kucik wrote:
To určitě ne. Crafty na sobě nemaj bejt zavislý, takže pro pasti by měly bejt potřeba nanejvýš polotovary ze základních craftů - stejně jako pro ostatní. Ideálně by všechny části měly bejt s většíma či menšíma obtížema koupitelný.
no je otázka jestli je alchymie základní craft nebo ne, každopádně nemá žádný základní, který bys potřeboval... jak píšu výš, postava se nemagickými schopnostmi těžko vyrobí past zraňující elektřinou nebo chladem, aniž by potřebnou komponentu zakoupila...

jako možnost jsem právě vidělpřidat výrobu něčeho takového do alchymie (nebo využít stávající, pokud by se vhodné našly) a zařídit, aby si výrobce pastí kupoval tyto od hráčských alchymistů. bez této komponenty by dokázal konstruovat jen nemagické, tj. šipkové apod. pasti...

Reply with quote  

PostPosted: 12:35 25. Sep 2008 
Měšťan
 ICQ  Profile

DenGrasse wrote:
... jak píšu výš, postava se nemagickými schopnostmi těžko vyrobí past zraňující elektřinou nebo chladem, aniž by potřebnou komponentu zakoupila...
....jako možnost jsem právě vidělpřidat výrobu něčeho takového do alchymie (nebo využít stávající, pokud by se vhodné našly) a zařídit, aby si výrobce pastí kupoval tyto od hráčských alchymistů. bez této komponenty by dokázal konstruovat jen nemagické, tj. šipkové apod. pasti...

Jako mnohem lepší bych viděl, že když to má být past řekněme ohnivá, tak tam přidáš břicho ohnivého brouka a hotovo. Nepotřebuješ k tomu někoho dalšího.
Alchymista nepotřebuje nikoho, aby dokázal vytvořit lektvar. Nevidím proto důvod, proč „pasťaři“ by někoho měli potřebovat. Prostě jde o vytvoření vyrovnaného craftu. Aby jedno povolání nebylo samostatné a druhé závislé na někom dalším (a tím znevýhodněné).
Než unifikace pastí (bez alchymie pouze fyzické zranění), zdá se mi lepší více druhů. Nejen zraňující, ale třeba dispel pasti, paralyzující, smrdící a pod.
A čistě osobní:
DenGrasse wrote:
....opět, píšu "jedna z možností". druhá je vlastní craft, to píšu taky. fakt nejdřív čti než reaguješ...

Já chápu, že to byl návrh, ale chci ukázat, proč se mi nezdá dobrý. Proto taky ta kovařina - alchymie - není problém najít v „laboratoři“ něco kovového, když už bych chtěl tu blbost (kovář/alchymista) nějak obhájit.

Reply with quote  

PostPosted: 13:03 25. Sep 2008 
Ďábel
 WWW  Profile

Anderson I wrote:
Jako mnohem lepší bych viděl, že když to má být past řekněme ohnivá, tak tam přidáš břicho ohnivého brouka a hotovo. Nepotřebuješ k tomu někoho dalšího.

abys mohl zporacovat břicho ohnivého brouka, musíš být alchymista, aspoň podle stávajícího stavu (pokud mu tedy dobře rozumím). tzn. musísš mít nějaké body xp v craftu alchymie, třeba ani ne moc...
Anderson I wrote:
Alchymista nepotřebuje nikoho, aby dokázal vytvořit lektvar. Nevidím proto důvod, proč „pasťaři“ by někoho měli potřebovat. Prostě jde o vytvoření vyrovnaného craftu. Aby jedno povolání nebylo samostatné a druhé závislé na někom dalším (a tím znevýhodněné).

mýlíš se. alchymista potřebuje nakoupit materiál, v této době od NPC. dosud nebyla zavedena výroba katalyzátorů a pokud se tak nestane, bude je potřebovat stále. stejně tak jsem předpokládal, že by výrobce pastí potřeboval nakoupit (pouze alternativně i sám vyrobit v jiném craftu) některé komponenty.
Anderson I wrote:

Než unifikace pastí (bez alchymie pouze fyzické zranění), zdá se mi lepší více druhů. Nejen zraňující, ale třeba dispel pasti, paralyzující, smrdící a pod.
problém, je, jak logicky zdůvodnit, že tento zcela nemagicky založený hobit dokáže tak zručně manipulovat s magií, že sestrojí elektrickou, ledovou atd. past. (prakticky všechny tyto efekty jsou magické a jediný způsob, jak zapracovat magickou energii do předmětů, je alchymie).
A čistě osobní:
Anderson I wrote:

Já chápu, že to byl návrh, ale chci ukázat, proč se mi nezdá dobrý. Proto taky ta kovařina - alchymie - není problém najít v „laboratoři“ něco kovového, když už bych chtěl tu blbost (kovář/alchymista) nějak obhájit.
to je právo na tvůj názor, ale musím říct, žes mne nepřesvědčil (a přirovnáváním k absurditám nikdy nepřesvědčíš...). jsme omezeni určitými reáliemi a settingem hry a světa a musíme uvažovat v jeho intencích. prostě, alchymie na thalii nevyžaduje nic kovářského (snad kromě kotle a moždíře) a kdyby vyžadovala, musel bych být buď kovář a vyrobit si je, nebo si je koupit - což je přesně ten stav, který navrhuji pro pasti a jejich magické komponenty (vyrobit jako alchymista nebo koupit...) - neshledávám na tom nic nevyváženého ani jinak řešeného než ostatní... i pokročilé crafty budou vyžadovat výrobky ze základních (ingoty kovu, látky, zpracované kůže atd.) dost dobře tedy nechápu, proti čemu se bouříš.

Reply with quote  

PostPosted: 14:16 25. Sep 2008 
Měšťan
 ICQ  Profile

DenGrasse wrote:
problém, je, jak logicky zdůvodnit, že tento zcela nemagicky založený hobit dokáže tak zručně manipulovat s magií, že sestrojí elektrickou, ledovou atd. past. (prakticky všechny tyto efekty jsou magické a jediný způsob, jak zapracovat magickou energii do předmětů, je alchymie).

Manipulace s energií? Prostě vybuchlo břicho ohnivé brouka, přilepil jsi se na váček snovače nebo jsi se napíchl na úhoře (elektrika). Proč pořád magie, když to jde vysvětlit jinak. Že někoho spálíš plamenem, usmažíš elektřinou nebo omámíš plynem není kouzlo. Mimo to, je to hra, nemusí to mít čistě reálný základ.
DenGrasse wrote:
dost dobře tedy nechápu, proti čemu se bouříš.

Ale to je přeci docela jednoduché:
- Jsem alchymista a nakoupím si cosi od NPC, které je ve hře 24/7/365. V klídku si pracuji a cvičím se (expím) v jednom craftu. Za X hodin práce ze mě bude mistr. Výbava na to má 5 kilo i s vagónem zpracovaných surovin. Když je něco těžkého, tak to zpracuji hned (nikam to netahám).

Tebou navrhovaná možnost výroby pastí:
    - Najdu alchymistu - v lepším případě NPC, katastrofu typu PC nechci domýšlet:
      - X dní OOC domlouvání, kdy kdo bude mít čas, aby ti prodal 20 kousků čehosi
      - případně vidíš ho ve hře, tak hned přes tell „kde jsi“, hlavně honem, než ti uteče ...... už to tu bylo
    - Koupím od něj cosi, z čeho pak udělám past
    - Vyrobím si něco z kovařiny pro past (musím to přitáhnout do dílny (rudu 5lb + uhlí 5lb), tam se mi 80% surovin ztratí (zkazím výrobek) takže běhám mezi dolem a dílnou a výsledkem je drátek/závlačka 0.1 lb
    - Vyrobím si něco z dalšího craftu pro past ......
Výsledek:
- Jsem výrobce pastí, nakupuji kde se dá a když se cvičím, musím ve 3 - 4 craftech. Za 4*X hodin práce budu mistr.

Co ti na tom přijde fér?

Reply with quote  

PostPosted: 14:41 25. Sep 2008 
Čestný člen týmu Thalie
 ICQ  Profile

Location: po 8me za 5 let se zase stehuju.. uz si to proste nepamatuju
urcite jestli se bude delat "pastarina", tak se bude delat tak, aby byla co nejmene zavisla. Zavisla bude max. na zakladnich craftech (tj ty co sou doted spustene).

To, ze katalyzator stoji penize tak bude porad. Do kazdeho Thalijskeho craftu je nutny vstup penez, aby se tim zajistovala minimalni vykupni cena a nedoslo k "rozdavani" vecem ostatnim hracum.

Reply with quote  

PostPosted: 14:48 25. Sep 2008 
Ďábel
 WWW  Profile

Anderson I wrote:
Manipulace s energií? Prostě vybuchlo břicho ohnivé brouka, přilepil jsi se na váček snovače nebo jsi se napíchl na úhoře (elektrika). Proč pořád magie, když to jde vysvětlit jinak. Že někoho spálíš plamenem, usmažíš elektřinou nebo omámíš plynem není kouzlo. Mimo to, je to hra, nemusí to mít čistě reálný základ.

no vždyť, já mluvím o hře. ve hře břicho ohnivého brouka nevybuchuje, ale dá se zpracovat na alchymistickou surovinu... o ničem jiném nevím.
Anderson I wrote:
Ale to je přeci docela jednoduché:
- Jsem alchymista a nakoupím si cosi od NPC, které je ve hře 24/7/365. V klídku si pracuji a cvičím se (expím) v jednom craftu. Za X hodin práce ze mě bude mistr. Výbava na to má 5 kilo i s vagónem zpracovaných surovin. Když je něco těžkého, tak to zpracuji hned (nikam to netahám).
Tebou navrhovaná možnost výroby pastí:
    - Najdu alchymistu - v lepším případě NPC, katastrofu typu PC nechci domýšlet:
      - X dní OOC domlouvání, kdy kdo bude mít čas, aby ti prodal 20 kousků čehosi
      - případně vidíš ho ve hře, tak hned přes tell „kde jsi“, hlavně honem, než ti uteče ...... už to tu bylo
    - Koupím od něj cosi, z čeho pak udělám past
    - Vyrobím si něco z kovařiny pro past (musím to přitáhnout do dílny (rudu 5lb + uhlí 5lb), tam se mi 80% surovin ztratí (zkazím výrobek) takže běhám mezi dolem a dílnou a výsledkem je drátek/závlačka 0.1 lb
    - Vyrobím si něco z dalšího craftu pro past ......
Výsledek:
- Jsem výrobce pastí, nakupuji kde se dá a když se cvičím, musím ve 3 - 4 craftech. Za 4*X hodin práce budu mistr.
Co ti na tom přijde fér?

tak od začátku:
nikde jsem netvrdil, že si součástky na craft pastí nebudeš moci koupit (jestli od NPC nebo PC je mi celkem šumák). vyrobit si je byla ALTERNATIVA. bez toho, aby sis je obstaral jedním z těchto dvou způsobů, se neobejdeš, ať se budeš na fóru dožadovat sebevíc... crafty na thalii jsou tak postavený, pokud dobře chápu (což chápu, díky nomisi).
míněno bylo, že si koupíš HOTOVÉ komponenty pro past (opět je jedno, jestli od NPC kováře nebo PC). jestli zkazíš výrobek nebo ne sem do této diskuze rozhodně nepatří (řešíme podstatu craftu, ne jeho technické problémy) a stejně tak sem nepatří stížnosti na nedostupnost PC postav.

nikdo nikdy (krom tebe) netvrdil, že by ses musel zdokonalovat ve 3-4 craftech. to co myslím, znamená, že máš volbu - nakupovat součástky, nebo se vycvičit i v pomocném craftu a vyrábět si je (pokud teda WB tuhle možnost přidají, což možná ne, to nezáleží na mně...) a obětovat trochu času pro ten přípravný craft. nikdo netvrdí, že v něm musíš být mistr (to je jen tvoje posedlost), stačí ti nějaká základní úroveň, abys zpracoval co potřebuješ a pak už se můžeš věnovat svému pasťařství do aleluja.

PS: více zkušeností, jak stihnout více craftů, jistě rád dodá monstera :mrgreen:

Reply with quote  

PostPosted: 14:57 25. Sep 2008 
Ďábel
 WWW  Profile

nomis_b wrote:
urcite jestli se bude delat "pastarina", tak se bude delat tak, aby byla co nejmene zavisla. Zavisla bude max. na zakladnich craftech (tj ty co sou doted spustene).
z tohoto pohledu je tedy achymie základní craft?

pro vysvětlení: návrh na odvozování pasťařské dovednosti z ostatních, který byl některými špatně pochopen jako principielní a podnítil zbytečnou diskusi, byl vznesen jako ALTERNATIVA pro případ, že se pasťařství jako samostatný craft dělat NEBUDE.

Reply with quote  

PostPosted: 15:32 25. Sep 2008 
Temnota
 WWW  ICQ  Profile

Imho řešíte blbosti. Co nebude moct výrobce pastí vyrobit, to bude moct koupit za cenu odpovídající nákladům. Podstatné je, aby crafter nebyl nezbytně závislý na jiném craftu.

Brûlante et suant les poisons,
Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique
Son ventre plein d'exhalaisons.

Reply with quote  

PostPosted: 15:42 25. Sep 2008 
Měšťan
 ICQ  Profile

DenGrasse wrote:
Anderson I wrote:

no vždyť, já mluvím o hře. ve hře břicho ohnivého brouka nevybuchuje, ale dá se zpracovat na alchymistickou surovinu... o ničem jiném nevím.

Konečně je mi to jasné. :shock: Jeden postulát mi to celé osvětlil. :roll:

2 nomis_b a Kucik
Za ujištění a informaci děkuji.

Editováno. Důvod editace: Po Kucikově příspěvku byla část již zbytečná.

Reply with quote  

PostPosted: 16:10 25. Sep 2008 
Mistr
 ICQ  Profile

DenGrasse wrote:
nomis_b wrote:
u

Alchymista by měl kupovat lahvičky od keramika - skláře !

Sandra Ztruhly, nalezenec, Aasimar, kněžka a řemeslnice
Ga Muru, nešťastný plod náhodného setkání lidského ožraly a orčí děvky
Elena Spod, dívka která ztratila paměť

Reply with quote  

PostPosted: 16:23 25. Sep 2008 
Temnota
 WWW  ICQ  Profile

monstera wrote:
DenGrasse wrote:

Alchymista by měl kupovat lahvičky od keramika - skláře !

Alchymistovi je putna, kdo mu je prodá, když to bude za dobrou cenu.

Brûlante et suant les poisons,
Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique
Son ventre plein d'exhalaisons.

Reply with quote  

PostPosted: 18:11 25. Sep 2008 
Ďábel
 WWW  Profile

kucik wrote:
Alchymistovi je putna, kdo mu je prodá, když to bude za dobrou cenu.

přesně tak. nicméně, pokud craft sklářství zahrne výrobu alchymistických lahviček, zvážil bych, jestli nepodstoupím pár levlů tohoto craftu, abych si je mohl vyrábět sám... podle jejich obtížnosti.

Reply with quote  

PostPosted: 09:34 27. Sep 2008 
Čestný člen týmu Thalie
 ICQ  Profile

Location: po 8me za 5 let se zase stehuju.. uz si to proste nepamatuju
no ono v keramice byla vyroba forem a tech nebylo moc, tak sem to tam prisoupl. Ale bojim se, ze sem to udelal naopak a vyroba skel je celkem obtizna. btw ono se take blbe dela cena, kdyz ta lahev v obchode jde koupit za +-6gp tak se ji podle mne ani nevyplati vyrabet craftem, jelikoz to neni hromadna vyroba. Mozna by se to mohlo zmenit tak, ze se najednou vyroby 10 lahvicek, aby to melo cenu craftit... no uvidime.

Reply with quote  

PostPosted: 07:33 29. Sep 2008 
Urozený
 Profile

nomis_b wrote:
no ono v keramice byla vyroba forem a tech nebylo moc, tak sem to tam prisoupl. Ale bojim se, ze sem to udelal naopak a vyroba skel je celkem obtizna. btw ono se take blbe dela cena, kdyz ta lahev v obchode jde koupit za +-6gp tak se ji podle mne ani nevyplati vyrabet craftem, jelikoz to neni hromadna vyroba. Mozna by se to mohlo zmenit tak, ze se najednou vyroby 10 lahvicek, aby to melo cenu craftit... no uvidime.

Zdar a sílu po dovolené, v keramice se začíná pískem a až po tom se jde na hlínu (čištění), při glazování je také jednodušší udělat kyblík roztaveného sklářského kmene, tak pokud to jde stejně chronologicky pak budou láhve a ampule jednodušší než formy, jak se tam dostanu budu referovat a nabízet kvalitní sklo pro ty vaše utrejchy. Jinak se dobrou sílou je keramika dobrý craft a když pominu že se ze začátku pořád válíte pod pecí i se sílou 23 se to hezky rozběhne a je radost pozorovat jak se postavička zlepšuje.

Reply with quote  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 29 posts ]  Go to page Previous  1, 2

All times are UTC + 1 hour [ DST ]