Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 23:59 19. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 26 posts ]  Go to page Previous  1, 2

Jaký system spolků by vás zaujal?
Poll ended at 14:30 29. Jun 2009
1. Svobodné spolky 24%  24%  [ 4 ]
2. stejný system jaký je nyní na Thalii - nic neupravovat 41%  41%  [ 7 ]
3. system "NF" upravený system Thalie 18%  18%  [ 3 ]
4. uplně jiný - napiš návrh 0%  0%  [ 0 ]
5. spolky mne nezajímají , je mi to úplně jedno 18%  18%  [ 3 ]
Total votes : 17
Author Message
 Post subject: Re: Struktura spolků
PostPosted: 14:00 07. Jun 2009 
Mistr
 ICQ  Profile

innfra wrote:
pokud chceš nějakej spolek, tak se předveď, nikdo ti tu nebrání a jestli si myslíš že ti jen tak ze srandy dá DM nějakou věc, tak možná tak prokletou panu... Já bych klidně v nějakým spolku byl, ale jelikož bych všem utek, tak bych musel bejt tahoun a zatím o to nemám zájem, navíc né všichni maj čas u toho sedět.
DM dělají hlavně atmosféru atd. , prostě jak chceš jako hráč udělat napadení vesnice nějakou nepřátelskou skupinou skřetvědů + další effekty... nevim, ale kdyby mi někdo začal whispovat telem, že se kolem mě začíná hroutit skála a padá strop tak bych se tomu akorát vysmál a dál rubal horninu a teprve pak bych vypadnul...
Prostě když kolem tebe začnou padat opravdový balvany tak je to teprve něco i kdyby ti prostě nezahvězdičkoval, že padá strop...

-----------------------------------------------------------------------------------------
1. Tahoun neni postava s najvyssim lvlom, to si si pomylil... a pokial som to zle pochopil ja tak sorry, ale nevidim iny sposob ako by si ty mohol ostatnym "utiect".

2. "ne vsichni maj cas u toho sedet" pokial narazas na seba, tak preco pises ze by si vsetkym utiekol ked nemas cas ?

3. k tej poslednej casti sa snad ani nevyjadrujem, som zvedavy ako by si si predstavoval aby okolo teba padali skutocne sutre.

http://wiki.mibbit.com/index.php/Icons
(>_(>_<)_<)

Když něco chcete, vynucujte si to od okolí. Neptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.

Reply with quote  

PostPosted: 15:25 07. Jun 2009 
Obyvatel
 Profile

Krata wrote:
Nelíbí se ti když DM patronuje gildě.. DM se stará o jeji chod a aktivitu, na jejich Q se může přidat kdokoliv jinej jesli chce, stačí si to zjistit takže určitě to neni suport určité skupiny hráčů...

Ja sem zazil jeden guildovni quest, proto reaguju tak, jak reaguju. *Nad Karathou se rozezvuceli zvony, zrejme mobilizace* Moje postava, ktera jeste tehdy nebyla ve spolku, se prisla podivat co se deje. Nikde nic, tak se vyptavala koho jineho nez toho kriklouna na namesti ze co se deje a co ji oznamil ... Pry je to jen pro armadu, obycejni lide maji smulu... Vychazim z toho ze i armada je jakysi spolek (guilda) a nemuze se pripojit kdo chce do jejich Q. Konkretne sme tam byli 3 hraci a ani jeden se nemohl pripojit do toho Q.

Quote:
Napsal si že hráči choděj na Q hlavně kvůli expum a pak teprve zábavě, ty to víš určitě lépe než DM :wink: .. někteří to tak možná dělaj, ale podle toho vypadá jejich hra a taky jejich odměna...

Taky sem reagoval tak, co sem slysel z ruznych stran od ruznych hracu... Az nebudes davat za questy zadnou odmenu (zadne exp, equip ani zlato) a bude ti na questy nekdo chodit, tak se da mluvit o dobre hracske zakladne a kvalitnim DM, ktery zaujme Q i bez naroku na odmenu.

Quote:
Mě osobně se líbějí gildy jako jsou ted, hráči maji dost na výběr a jesli chtěj něco jiného nebo maj jinej nápad, at napíšou DM.

Ja s tebou souhlasim v podstate. Jen se mi moc nezamlouva ze ty spolky maji pod patronatem DM, ktere otevrene priznavaji ze je supporti :) Ja ti nevim jak to bylo napriklad s renovaci toho stareho hradu pro Rytire Usvitu ale nedostali to hraci moc lehce ? Kolik casu muselo HRACI obetovat aby mohli rict ze si ten hrad oddreli ? Rozdil mezi guildami na Thalii a EQ je v tomto konkretnim pripade ten, ze na EQ se stavi hrad nekolik mesicu real a stavi ho predevsim hraci (RP) a DM je jen jakysi graficky doplnek ze hrad nabyva jiste podoby (stavenistem, nanosy kamenu, pisku, leseni, pokacene stromy atd.) DM stanovi podminku napr. 1 000 liber kamene na jeden sah opevneni a hraci proste shaneji matros, pak se musi najit nejakej kamenik a bla bla... Guilda (hraci) se bavi a az to dostavi tak jejich postavy budou moci rict "Tak tohle sem stavel ja." Samozrejme majitel zamku jim neco malo i zaplati. Ale ta castka je fakt jen symbolicka. A hned se jinak budou koukat na ten hrad, jak kdyz ho dostanou od DM. Stejne je to s interierem. Pri tom case co stavi hrad, kdyby lootili tak by meli asi 8-10x vic jak dostnou za staveni.

Reply with quote  

PostPosted: 15:58 07. Jun 2009 
Čestný člen týmu Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Celkovo si clenom nejakej gildy alebo DM aby si mohol posudzovat nejaky DM "support" v gildach???

Pokial som spravne pochopil tak nie. Vsetko z coho usudzujes nake svoje zavery, ktore tu prezentujes pochadzaju len z rozpravania inych hracov. Osobne je mi proti "srsti", ked niekto hodnoti nieco co sam nepoznal na vlastnej kozi, coho sa nezucastnil alebo z coho nema vlastne zazitky a vytvara si nazor len na rozpravani druhych. Z nejakeho dovodu mi to pripomina stare babky na trhu, ktore nadavaju na vsetkych i ked sa tomu prd rozumeju.

Takze moj nazor, ked budes dlhodobym clenom nakej gildy alebo DM, ktory pozna cele pozadie sveta, vidi do Q a do "supportu" gild, tak mozes nieco hodnotit a tvoj nazor bude mat aj naku vypovednu hodnotu. Skor, nehnevaj sa na mna a ani to neber osobne, je to len obycajne tliachanie do vzduchu.

Ospravedlnujem sa za mozno tvrdsie vyznievajuci prispevok, ale holt mam dva tyzdne do statnic a nemam naladu trpezlivo vysvetlovat jasne veci. :wink:

„Povinnost je těžší než hora, smrt je lehčí než peříčko.“

Večné hľadanie cudzích chýb je jednou z najväčších chýb vlastných.
(E.Hubbard)

Yeasterday, we sought each other.
Today, we face.
For one of us, tomorrow will never be.

Reply with quote  

PostPosted: 17:41 07. Jun 2009 
Obyvatel
 Profile

Daanri wrote:
Celkovo si clenom nejakej gildy alebo DM aby si mohol posudzovat nejaky DM "support" v gildach???

Skor ako polozis ruky na klavesnicu a natukas tam nejaky nezmysel tak si over nejake informacie a potom mozes kludne do mna rypat. v opacnom pripade pises uplne z cesty. Hovorim, ze som zazil quest na ktory som sa vlastne ani nedostal pretoze som nebol clenom armady, o DM supporte spolkov sa na fore priznavaju sami DM (tak neviem co riesis) a hovoria to aj hraci.

Reply with quote  

PostPosted: 18:02 07. Jun 2009 
Mistr
 ICQ  Profile

aster3 wrote:
Daanri wrote:

Skor ako polozis ruky na klavesnicu a natukas tam nejaky nezmysel tak si over nejake informacie a potom mozes kludne do mna rypat. v opacnom pripade pises uplne z cesty. Hovorim, ze som zazil quest na ktory som sa vlastne ani nedostal pretoze som nebol clenom armady, o DM supporte spolkov sa na fore priznavaju sami DM (tak neviem co riesis) a hovoria to aj hraci.

Ten Q ak sa nemylim tak som vyhlasoval ja "karathou zneju poplasne zvony". Ak ide o tento "Q" tak sa jednalo o to, ze niekto napadol clena armady priamo v meste. Dal sa na utek a tak sa vyhlasilo patranie a stihanie. Nahrnulo sa par hracov a vsetkym som napisal to same do tellu "ze im straz udala popis alebo ich upozornila aby boli ostrazity" .. prepac ale ked mi pisu priblizne 4 skupinky hracov z coho kazdy je inde tak to nemam ako inak riesit nez takymto systemom. A nebolo nic take, ze sa nemoze nikto zucastnit, koniec koncov sa utvorila druzina, ktora pachatela sla stopovat. A co som videl tak asi si bol v tej skupinke na namesti a vasa "aktivita" bola, ze ste stali na mieste so zbranami v rukach. Nemozem vas vodit za rucicku "aha pozri, tam utekal .... pockaj, nehyb sa ja ta k nemu hodim .... nie nebojuj ja ti dam XP uz len za to ze si tu ... "
Vsetko si ber osobne len ak sa jedna o tento pripad, ale myslim, ze hej.

A aj tak mi pride na hlavu postavene robit zavery na vsetky Q na zaklade jedneho Q, ktoreho si sa dokonca ani nezucastnil...

Ad Support: na to ti odpoviem jednoducho: spolocenostvo (gilda) bude mat vzdy vacsie vyhody ako jednotlivec a nikto nikomu nebrani aby sa k nejakemu pridal (dokonca naopak je to plne podporovane) - takze nechapem staznosti typu: on je "supportovany a ja nie", je to len a len jeho chyba.

Cesta spravedlivého ze všech stran lemována jest nespravedlností,sobectvím a tyranií lidské zloby.Požehnán buď ten,kdo ve jménu lásky a dobré vůle vyvede slabé z údolí temnoty,neb ten jest skutečným pastýřem a spasitelem zbloudilých dětí.A já srazím k zemi mocným trestem a divokým hněvem všechny,kdo se pokusí otrávit a zničit mé bratry.A když uvalím svou mstu na tebe,seznáš,že jméno mé je DM!

Reply with quote  

PostPosted: 18:03 07. Jun 2009 
Mistr
 ICQ  Profile

Jo este jedna vec, by ma zaujimalo co si vlastne predstavujes konkretne pod tym "supportom". Rad by som vedel, ake "pravdive" a informacne hodnotne telle koluju medzi hracami.

Cesta spravedlivého ze všech stran lemována jest nespravedlností,sobectvím a tyranií lidské zloby.Požehnán buď ten,kdo ve jménu lásky a dobré vůle vyvede slabé z údolí temnoty,neb ten jest skutečným pastýřem a spasitelem zbloudilých dětí.A já srazím k zemi mocným trestem a divokým hněvem všechny,kdo se pokusí otrávit a zničit mé bratry.A když uvalím svou mstu na tebe,seznáš,že jméno mé je DM!

Reply with quote  

PostPosted: 18:24 07. Jun 2009 
Obyvatel
 Profile

Ja som zrejme nebol ten co stal v meste so zbranou v ruke ani som sa nedozvedel ze islo o nejakeho utocnika. Na namesti sme stali 3 postavy a od trubaca sme sa dozvedeli len tolko, ze sa jedna o zalezitost armady a ostatni sa maju rozist. To bolo cele. Neinformoval nas o nicom inom. Takze si ma zrejme pleties s niekym.

Tak ja neviem presne povedat o ake supporty sa jedna. Co mam ja sam skusenost tak som ako clen spolku dostal plast s istym pohltenim a + OC. Co sa tyka celkovo spolku tak myslim ze svoju zakladnu (hrad) dostali za par supiek od DM. Nevim ci sa ten hrad staval, alebo ci ho hraci nejak pomahali renovovat ale nikde som o tom nenasiel ziadne topici. Ani na verejnom ani na guildovnom fore. Preto predpokladam ze ho dostali za facku. A ked sa mylim a hraci sa fakt nadreli na renovacii toho hradu, tak by to mohlo byt aspon niekde spomenute ako jedna z vyznamnych veci. Jedine co som videl tak sa riesil nazov toho hradu.

Reply with quote  

PostPosted: 18:33 07. Jun 2009 
Bůh
 Profile

Tak jak můžeš řikat že si zažil Q když si ho vlastně nezažil..

Ten zámek byl plánovej hrozně dlouho, už od wipu měl být valstně ve hře.. ale bylo moc práce jinde, pak se armáda hezky rozjela tak se ten zámek dostavil.. zámek je hezkej a je to zázemí gildy.. stejně jako maj jiné gildy své zázemí, armáda má sice zámek kde si člověk řekne juuu... ale pořád je to pár lokací kam jinej nemůže, stejně jako u jinejch postavenejch gild sídel

Jinak by mě taky zajímal ten support, myslíš že DM dává těm "svým" hráčum velké itemi a extra expi, nebo že jim snad po tellu něco radí?

já kontroluji každý jeho nádech
já podněcuji vaše neštěstí
zrozením i zabíjením
já vyvolám armageddon
krmen tisícem duší.

Reply with quote  

PostPosted: 18:38 07. Jun 2009 
Čestný člen týmu Thalie
 WWW  ICQ  Profile

aster3 wrote:
Daanri wrote:

Citas vobec co pises?

Za 1. nerypem do teba, len konstatujem, keby som rypal vyzeralo by to inac. Za 2. zazil si Q, ktoreho si sa vlastne ani nezucastnil, cize si ako vlastne nezazil. Za 3. nikde sa nepise o nakom support spolkov ale o podpore spolkov, ktoru dostavaju hraci za Q, tak isto ako hraci, ktori nie su clenmi spolkov a za Q dostanu odmenu, ktoru si podla svojho hrania zasluzia.

Co sa tyka ucasti gildovnych Q, tak DM ktore ten Q organizuje ma pravo si vybrat, kto sa toho Q zucastni, ci to budu len clenovia gildy ci ktokolvek, tak isto ako si ma DM moznost vybrat, ked robi Q pre hracov mimo gildy. Je to slobodna vola kazdeho DM vybrat si pre koho Q urobim. Ci chces nakazovat DM komu ma robit Q? Pretoze, mi to z tvojich viet tak pripada. A naozaj nerypem.

Co sa tyka hradu alebo akehokolvek sidla pre gildu alebo spolok, bolo po wipe, kedy sa vyznamne menil setting Thalie odsuhlasene, ze kazda gilda dostane svoje vlastne sidlo. Nedostavaju ho hraci, ale dostava ho gilda, ktora bude fungovat aj keby nemala ani jedneho clena. Bohuzial doteraz sa to nepodarilo dodrzat pre vsetky gildy z dovodu casovej vytazenosti WB.

A co sa tyka priamo toho hradu rytierov, tak ja si este pamatam jak sa zacal stavat pred samotnym wipom a ze bola za tym aj urcita seria Q. :wink:

„Povinnost je těžší než hora, smrt je lehčí než peříčko.“

Večné hľadanie cudzích chýb je jednou z najväčších chýb vlastných.
(E.Hubbard)

Yeasterday, we sought each other.
Today, we face.
For one of us, tomorrow will never be.

Reply with quote  

PostPosted: 18:47 07. Jun 2009 
Obyvatel
 Profile

Krata wrote:
Tak jak můžeš řikat že si zažil Q když si ho vlastně nezažil..

Nezazil sem jej protoze ten quest byl jen pro jiste hrace (cleny armady) Tym nechci rict ze to je spatne ani si nestezuju na DM. Ingame muzu skutecne DM jen chvalit. Nektere mi delalo miniquestik i pro me jako jednotlivce co opravdu ocenuju.

Quote:
Ten zámek ...

Zamek mi vubec nevadi, jen sem rekl ze by bylo hezci a hraci by si tyhle vymozenosti vice vazili, kdyby za budovani svych zakladen potili krev, nez stylem : "A hele mame hrad." :wink:

Quote:
Jinak by mě taky zajímal ten support, myslíš že DM dává těm "svým" hráčum velké itemi a extra expi, nebo že jim snad po tellu něco radí?

To si nemyslim ze by DM tak okate zvyhodnovalo svoji guildu. Ale na druhou stranu jak tak ctu forum a hraci se tu kousou ze nekdo byl informovan o aukci a nekdo na posledni chvili, nekdo nemel pristup vubec na aukci, ti co meli ten pristup tak koupili pomerne vzacne itemy za hubicku... Dyt ty nectes forum ? ja sem tam sice nebyl, ale taky se mi moc nezamlouva ze ta akce byla jen pro jiste lidi a ne zrovna pro nejake zacatecniky. Mi to prislo jakoze bohatym a tem co travi cele dny v dilnach prilepsime a ostatni kteri necrafti at zavidi. Urcite si zas budete myslet ze jim zavidim ale neni to tak. Moje postava neni bohata, jedine co ma tak je obyc fullplate a prsten zivota (a to mam 10lvl) nedavno sem dostal plast od spolku do ktereho sem byl prijat ale ja sem spokojenej, nezenu za nejakym extra equipem. De mi spis o princip.

Reply with quote  

PostPosted: 18:57 07. Jun 2009 
Bůh
 Profile

jesli myslíš tento kontkrétní případ, tak ten se řešil.. i na to forum a samotné DM, co ten Q připravoval, tam pak napsal. Nemůžeš z jedné akce soudit všechny

já kontroluji každý jeho nádech
já podněcuji vaše neštěstí
zrozením i zabíjením
já vyvolám armageddon
krmen tisícem duší.

Reply with quote  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 26 posts ]  Go to page Previous  1, 2

All times are UTC + 1 hour [ DST ]