Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 23:20 16. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 47 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 12:33 24. Jun 2007 
Čestný člen týmu Thalie
 ICQ  Profile

hmm...no, já bych prosil v tomhle ohledu o citlivej přístup a dvakrát měřit a jednou řezat

hrát lučištníka jinak než jako AA je v NWN skoro nemožný, kvůli tomu, jak sou luky hovadsky znevýhodněný: 1d8 DMG pro dvouruční zbraň je směšný, luk v ruce ti brání použít expetizu, parry, štít, sražení, disarm, sekáček, keen, flame weapon, darkfire, magic a greater magic weapon a navrch fasuješ opportunity attacky
AAčko na wizzardu nebo sorcce se sice hrát dá ale dvanáct lvlů wizz/sorc + něco AA není žádnej lučištník ale normální prskavaka, luk má pro zpestření na slabý soupeře, pokud de do tuhýho stejně ho schová, aby moh nahodit expetízu
a bard jako základ pro lučištníka...hm, zrovna to hraju ale to pravý ořechový to teda neni

na druhou stranu, snad ste viděli v akci "zen"build cleric/něco/AA a to asi není to, co tu chcete vidět běhat a to plně chápu

možná by sípy s elemental DMG nemusely stát deset tisíc, už to by lučištníkům trochu pomohlo, přece jenom výstřel za 100 gp si asi málokdo může dovolit

jinak "arcane" znamená tajemný, tajuplný, s magií to nijak nesouvisí ;)

Reply with quote  

Post subject:
PostPosted: 14:13 24. Jun 2007 
Šlechtic
 Profile

Sipy su drahe ako svina. Ale prave nato je ten kraft aby sa dali vyrobit. Zeby niekto strielal tisicky sipov s elementarnym zranenim to je uz vela nemyslis? Ja mam tiez postavu ktora striela s kusou. Pomala to zbran ale nestazujem sa. V pokladoch sa dali najst rozne sipy ktore pridali trochu zranenia navyse. A ked bolo treba vybral som hoc nerad normalnu zbran ako rapier a pouzival to slavne parry mode.

Videl som tu postavy s lukom, medzi nimi len jediny bard/aa a davali celkom slusne rany priseram.

Btw k tym featom ktore ti brani luk pouzivat tak tie featy su na zbrane na blizko. Opurtunitu dostavas vtedy ked stojis tesne u prisery no to je snad logicke ze ked stojim u bojovnika a mu mierim lukom do brucha ze schytam do hlavy kladivom ne?

Na zaver : AA len pre barda-wiznu-sorcku

Btw : A dokonca tu je aj hraniciar ktory vie s lukom narabat a nestazuje si ze nedava 120dmg jak poniektory s kosami!!!

Reply with quote  

Post subject:
PostPosted: 14:56 24. Jun 2007 
Čestný člen týmu Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Ja som skor ineho nazoru...AA by mal byt hraniciar, ako rozsirenie jeho schopnosti narabat s lukom...co ma co bard, wizna, sorcka spolocne s bojom s lukom? A dal by som k nemu jednu zasadnu podmienku AA sa moze stat len elf. Predsa len elfove su najlepsi lucisnici, tak nech je AA riadne prestizne povolanie pre hraniciarov elfov.

„Povinnost je těžší než hora, smrt je lehčí než peříčko.“

Večné hľadanie cudzích chýb je jednou z najväčších chýb vlastných.
(E.Hubbard)

Yeasterday, we sought each other.
Today, we face.
For one of us, tomorrow will never be.

Reply with quote  

Post subject:
PostPosted: 15:10 24. Jun 2007 
Bůh
 Profile

Souhlas s Daanrim, tak už to nějak zařidte :twisted:

já kontroluji každý jeho nádech
já podněcuji vaše neštěstí
zrozením i zabíjením
já vyvolám armageddon
krmen tisícem duší.

Reply with quote  

Post subject:
PostPosted: 15:13 24. Jun 2007 
Měšťan
 Profile

Daanri wrote:
Ja som skor ineho nazoru...AA by mal byt hraniciar, ako rozsirenie jeho schopnosti narabat s lukom...co ma co bard, wizna, sorcka spolocne s bojom s lukom? A dal by som k nemu jednu zasadnu podmienku AA sa moze stat len elf. Predsa len elfove su najlepsi lucisnici, tak nech je AA riadne prestizne povolanie pre hraniciarov elfov.

A kazdy carodej musi mit na hlave spidlaty klobouk a nosit splyvave roucho zdobene tajemnymi symboly. Zasadne se vyjadruje tak slozitou gramatickou formulaci, ze mu neni rozumet. Nikdy neudela jedinou chybu a vzdy reaguje zcela logicky. Kazdy trpaslik bude nadavat, hlasite prdet a vyjadrovat se neslusne. Hmmm - opravdu to chceme?

a kdyz uz jsem u toho: AA muze byt (Standartni nwn) jen elf nebo pul-elf. To vam tak vadi ti pul elfici?

Reply with quote  

Post subject:
PostPosted: 15:17 24. Jun 2007 
Vedoucí týmu Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Meli sme na serveru AA delanyho z barda a byl to smrtici strelec. Podle me to staci tak, jak to je tedka. Potom by to byla hrozna masina, ktera ustrili vse, co se hne.

Reply with quote  

Post subject:
PostPosted: 15:20 24. Jun 2007 
Čestný člen týmu Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Ee to nikto nevravi ze taky musi byt kazdy, ale holt ked je niekto iny je to skor vynimka ako pravidlo...a ked je dobre zahraty ci uz iny carodej, trpos alebo cokolvek ine tak to moze byt, ale nesmie sa vymikat svojim vlasnostam, presvedceniu a podobnym veciam. Ale to uz tu zachadzame si myslim do OT.

Tu ide o to, ze ked su na Thalii obmedzene povolania na 2 (co je uplne spravne), tak AA by sa mali prave stavat hraniciari, povedzme nieco ako vyssi stupen ich schopnosti ovladat luk. Ked ti to logicky odovodnis tak wizna skor ako s lukom bude bojovat s kuzlami, sorcka tak isto i ked u nej by som to este chapal, a bard no tak ten sa mi na AA nak moc nehodi. Ten hraniciar tomu zodpoveda viac. A vobec tu nejde o silu ono bard/AA a hraniciar/AA su porovnatelne silny, resp. by som tvrdil ze az rovnako. Len je to podla mna logickejsie.

„Povinnost je těžší než hora, smrt je lehčí než peříčko.“

Večné hľadanie cudzích chýb je jednou z najväčších chýb vlastných.
(E.Hubbard)

Yeasterday, we sought each other.
Today, we face.
For one of us, tomorrow will never be.

Reply with quote  

Post subject:
PostPosted: 15:24 24. Jun 2007 
Čestný člen týmu Thalie
 ICQ  Profile

jo, tak nějak sem to měl na mysli, proč ne fajtr ? AA je něco jako WM na luk, proč ne zloděj ? a proč ne třeba barbar ?
hlavně to tomu bardovi neberte, proto ho hraju :)
jinak já si nestěžuju, hraju to, co mě baví a ne to, co je výhodný, postavit klerikfajtra dokážu taky ;)

Reply with quote  

Post subject:
PostPosted: 11:51 25. Jun 2007 
DM Thalie
 WWW  ICQ  Profile

No povida se tu o vsem moznem, takze prihodim take dotaz (premyslim, ze bych to tu nekdy zkusil).

Jak je tu reseny devast? Na webu v upravach jsem si niceho nevsiml, pricemz na shardu jako je Thalie je to jedna z moznych vyraznych nevyvazenosti (nejsou tu zrejme imunity na kritikaly v predmetech). Ptam se bez znalosti systemu, takze mozna uplne spatne, ale zajima mne to.

Pokud to jeste reseno nebylo a bude se resit:
Problem devastu podle mne neni v tom, ze je neomezeny, ucinkem je smrt a podobne - to je fajn a vyvazuje to maga, klerika a podobne. Imho je problem v tom, ze bez ohledu na zachrane hody soupere si staci pockat az souper hodi 1 bez ohledu na jeho zachrany hod na vydrz (i kdyby byl v promene do draka a mel vydrz 60). Primlouvam se za to, aby devast nebyl zakazovan (zvyhodni to opet maga) ani nijak vyrazne omezovan (pouziti jednou za den), ale aby pouze v pripade, ze souper prehodi DC devastu i na 1 (rekneme DC devastu bude 35 a zachrany hod na fortitudu 38 ), tak devast nefungoval. Tim se proti postavam s devastem daji stavet postavy s vysokyma zachranyma hodama na fortitudu - tedy treba champion of torm, paladin, ci valecnik (trpaslici obrance a ja nevim co) s featama na fortitudu + zachrane hody z predmetu. Devast tak bude pouzitelny, ale nebude stacit nabehnout a pockat si, az to padne u kohokoli, krome tech s imunitou (PM, shifter v undeadovi, nemrtvi).

Reply with quote  

Post subject:
PostPosted: 13:06 25. Jun 2007 
Měšťan
 Profile

to LDamian: Mam dojem, ze to o cem mluvis je zde jiz davno zavedeno, jakmile mas zachrany hod zakladem vice nez pozadovane DC tak jsi uspel... mozna staci i treba fort 22+1(na 1k20) vs DC 23.
Snad se nepletu, tak dlouho zde nehraju ale uz parkrat jsem si jednicku hodil a bez efektu kouzel kdyz jsem zachrany hod souctem stejne mel.

Reply with quote  

Post subject:
PostPosted: 13:25 25. Jun 2007 
DM Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Istvan wrote:
to LDamian: Mam dojem, ze to o cem mluvis je zde jiz davno zavedeno, jakmile mas zachrany hod zakladem vice nez pozadovane DC tak jsi uspel... mozna staci i treba fort 22+1(na 1k20) vs DC 23.
Snad se nepletu, tak dlouho zde nehraju ale uz parkrat jsem si jednicku hodil a bez efektu kouzel kdyz jsem zachrany hod souctem stejne mel.

To by bylo fajn, pokud to takhle funguje.

Reply with quote  

Post subject:
PostPosted: 13:27 25. Jun 2007 
Vedoucí týmu Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Hod 1 na Thalii neni automaticky neuspech. To jsme zrusili.

Reply with quote  

Post subject:
PostPosted: 14:19 25. Jun 2007 
DM Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Rejty wrote:
Hod 1 na Thalii neni automaticky neuspech. To jsme zrusili.

Ok, dobre vedet. :)

Reply with quote  

Post subject:
PostPosted: 15:52 25. Jun 2007 
Čestný člen týmu Thalie
 ICQ  Profile

rozumná věc, tím se máte chlubit a ne, že to z vás musíme páčit :lol: :lol: :lol:

Reply with quote  

Post subject:
PostPosted: 21:36 25. Jun 2007 
DM Thalie
 WWW  ICQ  Profile

photter wrote:
rozumná věc, tím se máte chlubit a ne, že to z vás musíme páčit :lol: :lol: :lol:

To je fakt. Konečně shard, kde je něco takového. Na web s tím! :) :)

Reply with quote  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 47 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]