|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
ripatko
|
Post subject: Re: Externi progam + bananek.) Posted: 18:39 20. Nov 2009 |
|
|
Necrooo wrote: Jednu vec mi řekni. Píšeš že na Thalii se máš bavit, je tu mnoho věcí pro zábavu. Tvá zábava tedy byla zapnout ten program, daát nohy na stul, votevrit knizku a cist si? Proc tedy zapinas nwn, kdyz si chces cist nebo delat ukol? Tak na miste bigbulla ( cimz se ho nechci zastavat ) bych na tenhle dotaz ani neodpovidal... Kdo jsi chlapce, ze mas to pravo soudit druhy ?
|
|
Top |
|
Necrooo
|
Post subject: Re: Externi progam + bananek.) Posted: 18:48 20. Nov 2009 |
|
 |
Měšťan |
|
|
ripatko wrote: Necrooo wrote: Jednu vec mi řekni. Píšeš že na Thalii se máš bavit, je tu mnoho věcí pro zábavu. Tvá zábava tedy byla zapnout ten program, daát nohy na stul, votevrit knizku a cist si? Proc tedy zapinas nwn, kdyz si chces cist nebo delat ukol? Tak na miste bigbulla ( cimz se ho nechci zastavat ) bych na tenhle dotaz ani neodpovidal... Kdo jsi chlapce, ze mas to pravo soudit druhy ? Ja soudim? Vazne to tak vyznelo? Ja jen postradam logiku. Chci cist, du cist. Musim udelat ukol, du delat ukol. Chci delat veceri, du delat veceri. Oproti tomu, chci cist? Zapnu nwn, dam program a pak du cist. (postradam logiku - kde je zabava ze hry, kdyz mam zabavu ze cteni?)
|
|
Top |
|
nomis_b
|
Post subject: Re: Externi progam + bananek.) Posted: 18:50 20. Nov 2009 |
|
Joined: 18:00 26. Aug 2007 Posts: 3090 Location: po 8me za 5 let se zase stehuju.. uz si to proste nepamatuju
|
to BigBull : ja bych jen kdyz uz mam 2 prestupky dal ocas mezi nohy a sekal dobrotu. Urcite bych nezkousel "co mi jeste povoli".
To, ze se nevedelo, jak se poradne zachovavat k externim programum je otazak, ze se to neprobralo na WB+DM foru. Ted uz je to probrane a vschny dalsi tresty budou podobneho razu.
jako prilohu posilam, co sem ti presne rekl, at nemas pochyby. (PS to ze te budu hlidat sem odeslal jeste pred tim, nez sem si byl 100% jisty, ze mas ten externi program.)
PS: ta rec o nahodnych vecech nas ceka vsechny, pokud se najde jeste 1 dalsi odvazilec vyuzivajici takovyto program. Craft pak bude obsahovat vec, ktera stizi zivot vsem crafterum, protoze se budou kontrolovat. takze vsechny podezreni na externi programy klidne piste PM , at se to zarazi ze zacatku.
Attachments: |

Joana Amorel gin.jpg [ 40.38 KiB | Viewed 2704 times ]
|
_________________ A zase se craftí...
|
|
Top |
|
bigbull666
|
Post subject: Re: Externi progam + bananek.) Posted: 18:52 20. Nov 2009 |
|
|
Necrooo wrote: bigbull666 wrote: Jednu vec mi řekni. Píšeš že na Thalii se máš bavit, je tu mnoho věcí pro zábavu. Tvá zábava tedy byla zapnout ten program, daát nohy na stul, votevrit knizku a cist si? Proc tedy zapinas nwn, kdyz si chces cist nebo delat ukol? Mno tak zaprve, pro kazdeho zabava znamena neco jineho. Zadruhe, pisu i ctu celkem pomalu, tak pro me automat znamenal ulevu, pac jsem pak stihal kecat s ostatnima hracema. Soucasne se ti omlouvam, protoze jsi byl zrovna jednim z tech, ktere postihla moje blbost... Tedy pracovat a zaroven mit pusteny automat. Tehdy jsem to udelal vedome a za to se jeste jednou moc omlouvam. Od te doby jsem se snazil byt u PC a az na "zakladni instinkt" tomu tak bylo. A pak kdyz me Nomis capnul byl jsem pro zmenu zamyslen nad tim jestli pit lahev nebo to risknout a treba zemrit v prahvozdu. Podotykam, ze ve hre jsem byl krom Nomise jakozto DM jen ja, a nejaky podtemnan. Protoze se do nepratelskeho mesta nesmi, nehrozi, ze by prisel do dilny... a Joane pokud by ho potkala by se mu venovala jako jakemukoliv jinemu podtemnakovi - zdrhla by  Mno jo jenze NOmis je vychytrale DM a misto nejakych reci typu "Spravce: co se to tu deje" a podobne mi za zada hodil sopku. Ja mel zoom temer az na doraz, takze jsem si ji vsimnul az po delsi chvily...
|
|
Top |
|
venomeq
|
Post subject: Re: Externi progam + bananek.) Posted: 18:56 20. Nov 2009 |
|
 |
Šlechtic |
|
|
DenGrasse wrote: ... Samo chapu co tim chces rici a jen ze nektrei lidi vopravdu cas od casu nepremyslej...ja kdyz du hrat nwn tak se snazim co nejmene premyslet na vsym moznym a jen reaguju na podnety.A kdyz je clovek 3-4 hodiny v dilne uz ho to zacina otupovat a aby se zabavil tak zacne delat jinou vec mimo nwn jenze pak mu zapne hlava a rekne si...tak pro bych to nemohl udelat tim ze budu craftit a pritom delat neco jineho...pomuze mi v tom program.Ale prvni co udela je ze si precte pravidla zda to neni zakazane...a to ze tim ziska nad ostatnima hracema vyhodu to uz bouzel nevidi a jen malo kdo se nad tim zamysli v tu chvily.Napadne ho to teprve az kdyz je upozornen nebo potrestan. Coz mne privadi k tomu aby se tomuto vyvarovalo hodit to na Web pro jistotu ze se proste externi program muze uzivat...ale jen v mire kdy nad tim bdite a vite co se vokolo deje a ne ze jdete do pryc a nechate to bezet.... popripadne Externi programy sou zakazane tudiz nic takoveho pod hrozbou nasledujciho trestu. Samozrejme nikdo neni dokonaly a nikdo neumi cist myslenky.Takze chapu ze se vam to nepodari vychytat veci hned a postupne to zlepsujete proto taky oroduju za to aby to na tom Webu bylo pridano ohledne tech externich programech at hrac kterej prijde a chce si zahrat misto toho aby premejslel nad vesmirem vi na cem je.) Mojim umyslem nikdy nebylo utocit na to ze to mate nedokonaly ci snad ze delate chyby...pouze sem ukazal na moznosti ktere bych mel rad ujasnene jak se to odehralo a zda v tom hrac nebyl nevine kdyz by na to nebyl upozornen...Jednal sem tak v zajmu hlavne svym abych se nedostal popripadne do stejne situace.
_________________ Artorius Krows - Bývalý Paladin čestných ochránců úsvitu, člen VI.roty
Darius - RDD bez nároku na kousek štěstí.
|
|
Top |
|
nomis_b
|
Post subject: Re: Externi progam + bananek.) Posted: 18:57 20. Nov 2009 |
|
Joined: 18:00 26. Aug 2007 Posts: 3090 Location: po 8me za 5 let se zase stehuju.. uz si to proste nepamatuju
|
varovani?
Podle me je tam jasne: je zakazano pouzivat cheety. a cheet to podle me je, protoze te obohacuje na ukor poctive hry.
_________________ A zase se craftí...
|
|
Top |
|
Amrodel
|
Post subject: Re: Externi progam + bananek.) Posted: 18:59 20. Nov 2009 |
|
 |
Nováček |
|
|
Ahoj, taky bych se chtěla k pár věcem vyjádřit. Především je absurdní mluvit o tom, že bigbull666 měl puštěné 2 PC a hrál 2 postavy ve smyslu, že si jen tak ze schýzy vytvořil na dvou účtech dvě postavy. Amrodel Gin rozhodně není jeho postava, ta je moje (acc. Amrodel) a on s ní jen tu a tam něco zahrál, ale tak 98% času jsem s ní hrála já. Takže bych i byla ráda, abyste si dávali pozor, třeba i do budoucna, čí postavy to vůbec mažete. Další moje připomínka se týká zakázaného/povoleného automatu: venomeq wrote: Zákaz cheetovaní * Je zakázáno využívání cracků nebo případných chyb ve hře, které by mohly být označeny jako podvod při hře. Protoze z tohodle vopravdu nepoznam zda se exerni program muze uzivat nebo ne.) S tímhle souhlasím, pod cheaty jsem si vždy představovala že ve hře pustím např. nějakou konzoli, tam naklepu kód a rázem budu mít např. o level víc. Až tohle budou automaty umět, tak bude jasné, že jsou zakázané. bigbull666 wrote: Cairon psal: "Jdeme po těch, co používaj automaty, kdo je má, bude mít problémy." otázka: "Teoreticky, když mám automat, a reaguju, tak problemy mít nebudu?" odpověd: "Tak jak jsi reagoval to bylo v pohodě." Jak už Jirka výše psal, měla jsem s Caironem na toto téma malou diskuzi. Mám pocit, že tak jak jsem tu otázku položila, mu muselo být jasné, jak se věci s klikátkem mají (jestli ne, tak je to jen má mylná domněnka). To že nás pak chytli, když jsme si odskočili a nechali klikátko puštěné je věc jiná, prostě jsme přestali dávat pozor. Ano, tady jsme udělali něco špatně. Tak a ještě něco k tomu nenahlášenému bugu. Obvinění, že neohlásil bug odebírání craftu mi přijde zcestné. Jakmile jsme to oba zjistili, tak jsme oba několikrát psali do DM kanálu (bez reakce). Když jsme viděli, že tam se odpovědi nedočkáme, psali jsme na forum jednomu z DM, který nám trest dal, soukromou zprávu. Dotyčný si ji PŘEČETL! Ale nic se už dál nedělo. Tolik k tomu neohlášení... A jak se vlastně o tom nomis dozvěděl? S největší pravděpodobností tak, že mu to Jirka řekl. Dva, tři dny tady oba naháníme DMka... a pak když s jedním konečně mluvil, tak mu to řekl. Je toto opravdu nenahlášení? Jen tak mimochodem, někteří zkušení crafteři jistě ví, že nacraftit pár levlů během pár dní není žádný problém a vůbec na to není potřeba automat. Ten stejně nijak nezkracuje čas, když pouze simuluje zmáčknutí tlačítka myši prstem v jediném určitém místě na obrazovce. Rozhodně nechci tady vyvolávat dojem, že jsme dva nevinní bezbranní hráči, na kterých si zlá DM vylévají špatnou náladu... Ale na druhou stranu, přiznejme si to, nikdo nejsme bez chyb. To, že tady oba píšeme, jak jsme to viděli, to je šance i pro druhé. Hráči se mohou poučit, co že se to vlastně ještě nesmí a třeba i DMka zjistí, že jsou věci, na které je třeba dobré upozornit v pravidlech nebo jak se na věc dívají hráči. DenGrasse: no, nevím, ale když nás na FELu učí programovat nebo i cokoliv jiného tvořit, co pak bude používat jiná lidská bytost, tak jedním z nejdůležitějších částí projektu je, aby to bylo blbuvzdorné, tedy ošetřit všechny možné i nemožné mezery. Protože člověk je tvor zvídavý a dá se čekat, že se bude rejpat. No a nakonec, možná i trochu paradoxně, jedno poděkování. Dlouho jsme s Jirkou řešili, co když dostane ban. Moc mě nelákalo, že bych tu měla zůstat bez něj, ale zase se mi nechtělo moc vzdávat se postavy na 20. lvl, kterou jsem si piplala. Takže díky, že jste mě zbavili nutnosti tohle řešit 
Last edited by Amrodel on 19:03 20. Nov 2009, edited 1 time in total.
|
|
Top |
|
Necrooo
|
Post subject: Re: Externi progam + bananek.) Posted: 19:00 20. Nov 2009 |
|
 |
Měšťan |
|
|
No, ne jednou, dvakrat. To ale čert vem. Asi nejsem moc technickej typ, pze nechapu jak bys mohl si psat s lidma po tellu a pritom by ti program klikal na stolek. Bo si psat treba po icq a do toho ti ten program klikal na stolek. Na jedny vobrazovce, to fakt nechapu.
Ja stale nechapu ze te "uspokojovalo" (myslena forma zabavy) crafteni tak, ze si necraftil ty, ale craftil program za tebe.
|
|
Top |
|
venomeq
|
Post subject: Re: Externi progam + bananek.) Posted: 19:08 20. Nov 2009 |
|
 |
Šlechtic |
|
|
nomis_b wrote: To co si psal jemu ze by te to za emote *Zamysli se* strhlo expy nebo portlo do vezeni se taktez jinde rika Takzvane AFK KONTROLA ...to znamena ze kdyz uz je povolen nejakej ten externak tak stale u toho hrac musi byt a do urciteho casu reagovat na podmet od DM. Doporucil bych udelat neco ve styl tabulky s nahodnym jednoduchym prikladem kdy by do rekneme minuty musel hrac ze 4 odpovedi vybrat tu spravnou. Tak sem to aspon zazil na jendom serveru kde to bylo popularni a i hraci stim souhlasily. Jinak nomis promin nejak se v tom neorientuju asi sem malo znalej ... Znam cheaty kdy ti pod urcitou formulaci kodu prida z niceho nic zlato,veci a tak dale... a pak sou tu externi programy ve kterych jdou delat takzvane Makra ktera ulehcujou praci avsak kdy cas na tvorbu,expy,vyrobek ostavaji stale stejne jako by to delal sam.Jedna se pouze o to ze je to ulehceni nad vecnym klikanim. Problem tam nastava tehdy kdyz dotycny si jde lehnout do postele a nechava to bezet...to uz pak je jak se tu reklo Nefer a nemoralni vuci ostatnim hracum. Proto porad pisu aby se to frklo na web.Nebot sou i taci co si pod tim nazvem cos napsal nepredstavi externi program a radi ho nekam jinam...proto by bylo lepsi upresneni To necroo: Tam se jednalo z toho co sem hlavne pochopil hlavne o to ze on pustil ten program a nedokazal ...uz bud nepritomnosti ci snad pomalyma reakcema kdo vi ...reagovat na podmety ve hre ktere vytvorily hraci ci DM.To ze si poridil program diky kteremu nemusel klikat a mohl v klidu procitat tell bylo pro neho ulehcenim a mysim ze to hru nekazilo kdyby byl schopnej vcas zareagovat na pdomet vydany Dm viz to co pise.To jestly ho to bavilo nebo ne je uz o necem jinem nebot jak rekl nekoho bavi neco jineho...nekoho treba bavi sedet na zadku v ivory a bavit se s ostatnima a jineho zas behat po svete a zabijet potvory no a dalsiho zas bavi craft...
_________________ Artorius Krows - Bývalý Paladin čestných ochránců úsvitu, člen VI.roty
Last edited by venomeq on 19:21 20. Nov 2009, edited 1 time in total.
|
|
Top |
|
bigbull666
|
Post subject: Re: Externi progam + bananek.) Posted: 19:15 20. Nov 2009 |
|
|
nomis_b wrote: to BigBull : ja bych jen kdyz uz mam 2 prestupky dal ocas mezi nohy a sekal dobrotu. Urcite bych nezkousel "co mi jeste povoli".
Mno a to je asi ten problem... 1.prestupek byla pitomost a to fatalni! 2.prestupek je spekulovatelny. Bohuzel a zaroven bohudik maj DM vzdy pravdu, takze co jsem mohl delat. Navic mi vazne nedoslo, ze se to nesmi. Az v momente, kdyz jsem byl na ceste z posledniho "lupu" meteoru a diamantu. Uz nevim, kterej z trpalsiku mi to presne rek - vsici maj skoro stejny mena, kdo si to ma pamatovat:D - ze ma pocit, ze se to nesmi. Koukam na forum a v pravidlech nic nevidim a nez bych procet zbytek fora, kde by to mohlo byt, tak bych zasedivel. Psal jsem do DM kanalu a nic... Nakonec jsem narknut z toho, ze pisu do DM kanalu jen proto abych zjistil, jestli tam jsou DM. Tady jsem se z toho nakonec vykecal. Pokud bych psal do DM kanalu za timto ucelem, pak bych rozhodne byl uplne pitomej, pac jak jinak bych se dostal za mesto jinak nez ze bych ho uz jednou prosel a tim bych se vlastne priznal, ze jsem sel krz mesto... - navic bylo mi receno ze je to prkotina A k automatu: psal jsem ti ze se snazim hrat fer. Me automat ulehcoval zivot a protoze jsem byl u PC (az na vyjimky = moje pitomost) nevidel jsem v tom zady problem. Tedy nedelal jsem nic spatneho, takze stazenej ocas jsem mel nebo jsem si to aspon myslel. Kazdej mame holt jinej metr na to co je spravne a co spatne...
|
|
Top |
|
Pajule
|
Post subject: Re: Externi progam + bananek.) Posted: 19:18 20. Nov 2009 |
|
Joined: 13:23 30. Apr 2007 Posts: 4709 Location: Gremliní nora pod sněhem
|
hmm já ani nevim co to je  , ale mylsim ,že by to nebylo od věci někam napsat raději  aby se to tu někdy v budoucnosti neřešilo znovu 
_________________ Nieninquë - legenda Lilien - magie, magie, magie
Keep talking I'm analyzing you.
,,Halapartna is the way of život!" Lusignandnes, 12.8.2020, 23:53, Discord
Thalijský gremlin, creeper první třídy, neRP hráč, bílá vrána
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: Externi progam + bananek.) Posted: 19:18 20. Nov 2009 |
|
|
Amrodel wrote: ... Co se týče zákazu externího klikátka, jedním z důvodů, proč takový zákaz nebyl vydán, je, že by byl zcela neúčinný - resp. není možné kontrolovat jeho dodržování. Jak Cairon naznačil, trestné není samo použití klikátka (nikdo nepozná co za tebe kliká, dokud se ti nenaboří do kompu), ale způsob jakým ho využíváš. Pokud ho necháš spuštěné i když nejsi u počítače, pak to už, jednoznačně, je cheetování, protože získáváš nějakou výhodu bez vlastního úsilí (stažení autoclickeru z netu nepovažuju za úsilí). To je, myslím, jednoduchým selským rozumem snadno rozlišitelné. Amrodel wrote: DenGrasse: no, nevím, ale když nás na FELu učí programovat nebo i cokoliv jiného tvořit, co pak bude používat jiná lidská bytost, tak jedním z nejdůležitějších částí projektu je, aby to bylo blbuvzdorné, tedy ošetřit všechny možné i nemožné mezery. Protože člověk je tvor zvídavý a dá se čekat, že se bude rejpat. Nechci ti sahat do svědomí, ale "blbuvzdorné" se, aspoň tak jak to znám já, používá ve smyslu ošetření chyb plynoucích ze špatného nebo nesrozumitelného ovládání. nemá to nic společného s cíleným útokem proti výtvoru prováděným s úmyslem a odbornými znalostmi. PS: zatím se jednalo o craft. Není ovšem příliš těžké podobným způsobem simulovat běh časových XP. To by bylo, podle tebe, taky v pořádku? Jen proto, že nikde není explicitně zakázáno používat klikací makro???
_________________ hyperpasivní myšohryz pokud mi píšete na ICQ, napište co chcete jsem jenom autor. číst ty reálie musíte sami...
|
|
Top |
|
Cairon
|
Post subject: Re: Externi progam + bananek.) Posted: 19:19 20. Nov 2009 |
|
|
Amrodel wrote: bigbull666 wrote: Cairon psal: "Jdeme po těch, co používaj automaty, kdo je má, bude mít problémy." otázka: "Teoreticky, když mám automat, a reaguju, tak problemy mít nebudu?" odpověd: "Tak jak jsi reagoval to bylo v pohodě." Jak už Jirka výše psal, měla jsem s Caironem na toto téma malou diskuzi. Mám pocit, že tak jak jsem tu otázku položila, mu muselo být jasné, jak se věci s klikátkem mají (jestli ne, tak je to jen má mylná domněnka). Když napíšu že jdeme po těch co používají automaty tak je přeci jasné že je na tom něco HODNĚ špatného když musí DM kontrolovat každého kraftéra kvůli automatům místo aby se věnovali questům ne ? Nenapsal jsem ti že nebudeš mít problémy , napsal jsem že tak jak si reagovala to bylo v pořádku a při mém prvním testování to u tebe na automat nevypadalo , protože si správně reagovala. To jestli je někdo šikovný a umí si něco naprogramovat není omluva pro švindl. To by tu zachvilku někdo mohl vyžadovat dokonce odměnu za to , že vycvičil křečka aby mu mlátil do klávesy a kraftil za něj...
_________________ " Je skutečně úžasné , co všechno lidé udělají , když jim to dostatečně důrazně zakážete. " Lord Vetinari , Patricij Ankh-Morporku
" Za každý zločin musí být někdo potrestán. Je-li to pachatel , tím lépe. " Lord Vetinari , Patricij Ankh-Morporku
|
|
Top |
|
venomeq
|
Post subject: Re: Externi progam + bananek.) Posted: 19:28 20. Nov 2009 |
|
 |
Šlechtic |
|
|
Ja uz svou diskuzi koncim nebot sem mi dostalo odpovedi ...Ano je to zakazane nepouzivat a ano hrac si za ta muze sam ze nereagoval. To je to co sem chtel dekuji vam...a jeste jednou podotknu jen ze by bylo rozumne to dat na web ze externi programy sou proste tabu.Ulehci to tak tim padem aspon castecne tem kontrolam crafteru. Pod nazvem cheat si proste obycejnej clovek nepredstavi externi program nebot ne vsichni sou znaly a ne kazdej si pod tim predstavuje stejne veci co dm. Howk domluvl sem 
|
|
Top |
|
Tretas
|
Post subject: Re: Externi progam + bananek.) Posted: 19:30 20. Nov 2009 |
|
Joined: 13:12 01. Oct 2008 Posts: 1450 Location: Rožnov p. R.
|
bigbull666 wrote: . Az v momente, kdyz jsem byl na ceste z posledniho "lupu" meteoru a diamantu. Uz nevim, kterej z trpalsiku mi to presne rek - vsici maj skoro stejny mena, kdo si to ma pamatovat:D - ze ma pocit, ze se to nesmi. Koukam na forum a v pravidlech nic nevidim a nez bych procet zbytek fora, kde by to mohlo byt, tak bych zasedivel. Psal jsem do DM kanalu a nic... Nakonec jsem narknut z toho, ze pisu do DM kanalu jen proto abych zjistil, jestli tam jsou DM. Tady jsem se z toho nakonec vykecal. Pokud bych psal do DM kanalu za timto ucelem, pak bych rozhodne byl uplne pitomej, pac jak jinak bych se dostal za mesto jinak nez ze bych ho uz jednou prosel a tim bych se vlastne priznal, ze jsem sel krz mesto...
Tady mužu potvrdit, že Joane (hráče) jsem na průchod podtemňáckým městem upozornil ať se pro jistotu zeptá DM, takže opravdu zjišťování jestli je DM ve hře nedělal. Hráč o tom nevěděl a protože já jsem si také nebyl 100% jistý, řekl jsem mu ať se radši zeptá vás-DM.
_________________ Hant Sendt - Ztracen neznámo kde. Jorg syn Jargena - Trpoš-člen klanu Nordových kladiv, velitel Černého pluku a bývalý kaprál VI. roty Karathské armády.
|
|
Top |
|