|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
Sielencer
|
Post subject: Re: ---Klub přátel permanentní smrti--- Posted: 15:36 11. Jun 2010 |
|
|
Bluud_Elf wrote: Dokud se postava nemusi bat smrti, nikdy to neni takovy zazitek a kvalita hry je o dost slabsi. Nejlepsi pribehy v nwn byly ukuty prave za pomoci permanenti smrti. S tím nelze nic než souhlasit. Dle mého názoru je právě RP hra + permanentní smrt aspekt který dělá nwn tak výjímečným. Dokonce bych se nebál říct, že tohle má nwn svět společné s Realným životem. Člověk který si myslí, že má ještě moře času a smrt nevnímá, nikdy nejedná tak bezchybně jako ten, jemuž smrt šeptá do ouška.
Top |
|
-darkvision-
|
Post subject: Re: ---Klub přátel permanentní smrti--- Posted: 18:05 11. Jun 2010 |
|
|
Lidda wrote: ... Ne každej RP hráč je smířenej s tím, že postava co zemře v CvC se božím přičiněním znovu dostane do světa a například úkladná vražda tak skončí jen ztrátou paměti dotyčného... Tohle jsem asi špatně pochopil. Tím spojením chce autor říci, že postavy nejsou tak silně věřící? Pokad ano, pak mě zaráží, že takové postavy jsou v podtemnu. Drow co nevěří v Xi´an jak může být vůbec drowem? Ano, věří třeba málo, ale tím spochybnuje moc nejvyšší kněžky ne? (možná se pletu, at me kronikar kdyztak opraví)
_________________ O podtemnu se v posledních letech říká, že tam hrají samé čuňata a PKčka. Tento mýtus bohužel nemáme čas vyvracet, protože "JEDEME BOMBY!"
Dočasně mimo. Jsem Žena!
Nhill'nue Zau'ndar Anirrinths Zau'ndar Izzrar Zau'ndar - ten druhej, nebo první
|
|
Top |
|
sandoftime
|
Post subject: Re: ---Klub přátel permanentní smrti--- Posted: 18:35 11. Jun 2010 |
|
|
takže když sejmu kohokoliv z toho seznamu, tak ho sejmu nadobro? to se mi líbí, navíc po mě to nikdo vyžadovat nemůže, což se mi líbí ještě víc v případě neúspěchu, protože se resnu, časem na něj narazím znova a zkusím to znova... *něco si píše do deníčku*
_________________ Your strikes are way too quick to parry Your expression I can't read The game is on! Here I go, but you frighten me!
|
|
Top |
|
Thenesen
|
Post subject: Re: ---Klub přátel permanentní smrti--- Posted: 19:16 11. Jun 2010 |
|
|
sandoftime wrote: takže když sejmu kohokoliv z toho seznamu, tak ho sejmu nadobro? to se mi líbí, navíc po mě to nikdo vyžadovat nemůže, což se mi líbí ještě víc v případě neúspěchu, protože se resnu, časem na něj narazím znova a zkusím to znova... *něco si píše do deníčku* ale neee:) vymluvi se ze ses creeper a ze nema cenu kvuli tobe hrat perma smrt 
_________________ Scrio
Thenesen
|
|
Top |
|
Radim
|
Post subject: Re: ---Klub přátel permanentní smrti--- Posted: 20:08 11. Jun 2010 |
|
Joined: 16:12 06. Oct 2008 Posts: 3269 Location: Petrovice u Rakovníka
|
Quote: Co OOC vím, tak tu pár lidí permku (hi-lvly) zahrálo a zvládli to i bez topicu Jak napsal KaTo Každý ať si hraje jak se mu zlíbí,ale říkat že sem dobrý hráč jen proto že hraju na permku je ubohé a uráží to ostatní hráče co tu už něco dokázali. Až se nám předvedete tak mluvte jak jste dobří
_________________ Zara´thea Zau'ndar oddaná služebnice Xi´an
|
|
Top |
|
Bahnak
|
Post subject: Re: ---Klub přátel permanentní smrti--- Posted: 20:12 11. Jun 2010 |
|
|
Hm, zamyšlení... Dlouho už jsem nenapsal nic nesmyslně dlouheho u čeho při čtení lidi usínají, tak to napravím  Nápad veselý ale spíše mi to přijde jako kravina. Nikdo přece nemůže nijak nikoho zohledňovat, jestli zabít nebo nezabít z OOC důvodu. Rejty i Dan Graase k tomu napsali svoje , plně souhlasím s oběma, těžko objektivně řešit... Thalie říká: Systém smrti Pokud klesnou životy postavy pod nulu, postava upadne do bezvědomí a začne krvácet. V tu chvíli je může někdo pomoci kouzlem, nebo léčící soupravou.
Pokud klesnou životy pod -10 bodů, postava umírá. Po smrti putuje její duše do podsvětí, kde je vydánna na milost Astarothovi. Pokud jí nikdo nepomůže, musí Astarothovi věnovat část svojí duše (5% získaných zkušeností) a sumu zlata v závislosti na levelu postavy, aby se směla vrátit zpět mezi živé. Mrtvola může být vzkříšena také klerickými kouzly oživ mrtvého a vzkřísení. U kouzla vyššího kruhu ztrácí méňe zkušeností, než u kouzla ,,oživ mrtvého”.Mrtvola může být také odnesena do chrámu, kde jí kněz za sumu úměrnou náročnosti rituálu oživí (postava ztrácí jen 1% xp).
Po určité době je mrtvola na zemi sežrána bestiemi a nadobro ztracena.
Stínová zranění
Ve hře je systém stínových zranění. Nefunguje zřejmě na použití kouzel, ale funguje například i na zabití pomocí ničivého zranění (devast). Stínová zranění simulují možnost ubití nepřátelské postavy do bezvědomí. Pokud máte stínová zranění při zabití zaplá a zahájíte dialog s ležícím tělem zabité hráčské postavy se stahovacím nožem v ruce, můžete buďto mrtvole standartně ukrást hlavu nebo ji obrat o zlato, ale můžete ji i nechat probrat z bezvědomí.
Znesvěcení mrtvoly Pokud je například postava zabita v CvC, může útočník její mrtovlu znesvětit tím, že jí uřízne hlavu. Takto znesvěcená mrtvola již nejde vzkřísit a je vydána na milost pánu podsvětí. Uříznutou hlavu si může útočník ponechat jako trofej, či jako důkaz o smrti svého soka.Nechci kázat ani něco špekulovat. Jen ukazuji na fakta. Thalie je RP server (PC málokdy zabíjí PC bez komunikace - viz. stínové životy) Pakliže dochází k smrtím bez jakéhokoliv prokecnutí, stále to může být kvůli IC dění (zkouška vraha, nájemná vražda, rozmar drowa, nával vzteku půlorka... ) Pernamentní smrt je IC záležitost, kdy bůh nad daným dobrodruhem zanevře a odmítne jej postavit mezi živé. Upálení čarodějnice na hranici, oběšení bandity sužující město či rituální poprava Aasimara Xian jsou jen příklady co mě napadají. Hlavní a jediné slovo tady mají spíše DMka, málokterý hráč se smrtí dobrovolně souhlasí. Pakliže se někdo vědomě žene do Permky, vidím v tom jednoduchou psychologii. Hráč nízkého levlu kolem sebe kope nohama, neboť nesouhlasí se způsobem své smrti. Není schopen přijmout IC druhé strany. Chce tímto počinem upozornit na vlastní důležitost a dává okolí najevo nesouhlas se vším, co se negativně promítá na jeho postavě. Sám jsem ve svých začátcích kopal kolem sebe. Nelíbilo se mi že me nekdo přepadl. Nechtěl jsem se s ním bavit ani rozvíjet IC, byl jsem naštvaný a panovačný, hrál si na hrdinu. (jsou případy kdy to asi ani nejde hrát jinak, třeba Aasimar vs. thiefling apod., ale to je zas na další vlákno) Škola života mě ale již dávno dovedla úplně jinam. Dnes vím, že ti co loví jsou na tom mnohdy biti více než ti lovení. Jen tím vším chci říct, že se mi to celé zdá jako vyhrožování a honění ega. Rozhodně nikdy nebudu jakkoliv zohleďnovat to, jestli si chce někdo dobrovolně dát Permku. Je to jeho rozhodnutí a já to po něm nechci. A přijde mi trapné že tím někdo mává někomu před nosem. Kromě toho že obdivuji ty co to dočetli (já bych na to vůli neměl), tak jen zdvořile jako obyčejný hráč hráče prosím, aby můj text nikdo necitoval a neurážel mě za něj. Napsal jsem jen to jak tuhle problematiku cítím, budu si za tím stát, nikoho jmenovitě neosočuju a ani se o to nesnažím. Nechci nikomu kázat, jen předhazuji fakta a svůj názor. Nekamenujte mě, raději jděte ven, je tam hezky...
_________________ KDVP Kucik:153, Bahnak:175, Drake: 48, Fryn:163, Klobouk:19, Derken:8, Vejk:8, Nomis -16, Terka:1
|
|
Top |
|
alchariot
|
Post subject: Re: ---Klub přátel permanentní smrti--- Posted: 20:43 11. Jun 2010 |
|
|
Quote: Jen tím vším chci říct, že se mi to celé zdá jako vyhrožování a honění ega. Rozhodně nikdy nebudu jakkoliv zohleďnovat to, jestli si chce někdo dobrovolně dát Permku. Je to jeho rozhodnutí a já to po něm nechci. A přijde mi trapné že tím někdo mává někomu před nosem. Mno doby kedy som si "honil" ego su uz davno za mnou a pochybujem, ze niekto chce odpisovat postavu dobrovolne, ale ak k tomu vedie situacia neda sa svietit, tak to chodi. Tu predsa nikto nikomu nemava pred nosom "Nezabijaj ma, lebo si dam permku...". Skor chcel niekto upozornit na to, ze niektore situacie by, keby ludia neboli zvyknuty sa ozivovat, vyzerali uplne inak. PS: Kazdy ma na to svoj nazor a kazdy ma pravo sa k tomu postavit po svojom. Ja nebudem nikomu hovorit, ze ty si zly RP hrac a ty si dobry RP hrac, kazdy ma rad nieco ine. Ale je dobre tych, ktori maju radi nieco ine respektovat. Nadavanie a vyhrozovanie odsudzujem (ak to nie je RP  ), ale vzdy som za otvorenu diskusiu ak ma niekto pocit krivdy, kazda strana to vzdy bude vidiet inak. Al.
|
|
Top |
|
-darkvision-
|
Post subject: Re: ---Klub přátel permanentní smrti--- Posted: 23:35 11. Jun 2010 |
|
|
Lidda wrote: Proto na vás apeluju - berte prosím ohledy na hráče, kteří se rozhodnou hrát tímto stylem. Nepochopte mě špatně, v žádným případě neprosím o slitování, jen o hráčskou solidaritu.
Za jakých okolností nechat postavu IC zemřít: *Permanentní smrtí se v tomto případě rozumí smrt v encountru s hráčskou postavou nebo NPC DM. Vše by mělo být dobře RP sehrané.
No na me osobne tohle výše napsané působí jako to "mávání". Dám jednoduchý příklad: Moje postava potká jinou, něco se semele a co ted, ze situace vypline, ze bych ho mel zabit (takova je treba povaha me postavy), ale protoze to je hrac, ktery hraje permku, tak ho necham zit - a ejhle ma postava se defakto zachova jinak, diky "ooc zalezitosti" se dá řici. Takhle to působí na mě, můj názor jen.
_________________ O podtemnu se v posledních letech říká, že tam hrají samé čuňata a PKčka. Tento mýtus bohužel nemáme čas vyvracet, protože "JEDEME BOMBY!"
Dočasně mimo. Jsem Žena!
Nhill'nue Zau'ndar Anirrinths Zau'ndar Izzrar Zau'ndar - ten druhej, nebo první
|
|
Top |
|
Quin_Fryar
|
Post subject: Re: ---Klub přátel permanentní smrti--- Posted: 09:40 12. Jun 2010 |
|
|
Můj názor je že celý tenhle topic je blbost. To že někdo hraje na permku je čistě jeho věc, pokud se chce vykašlat na postavu kterou x hodin piplal, tak to mě je vcelku jedno, protože je to čistě věc daného hráče. Ale je to jeho svobodné rozhodnutí.... Navíc souhlasím se sandoftime. Pwnit, pwnit, a zase pwnit... 
|
|
Top |
|
Lidda
|
Post subject: Re: ---Klub přátel permanentní smrti--- Posted: 09:54 12. Jun 2010 |
|
|
Takže pro ty, co to nepochopili nebo přispívali bez toho, aniž by četli úvodní příspěvek to zopakuju.
Klub vznikl proto, aby si všichni hráči uvědomili, že jejich RP může i nemusí mít fatální vliv na hru ostatních hráčů. Vznikl proto, aby si hráči uvědomili že trocha solidarity nikomu ještě neublížila. A klidně zopakuju znovu, že nežádáme, aby postavy hrály proti svýmu přesvědčení ani jinou pitomost. Hrajte jak hrajete, jen u toho používejte selskej rozum.
|
|
Top |
|
jachyra
|
Post subject: Re: ---Klub přátel permanentní smrti--- Posted: 10:13 12. Jun 2010 |
|
|
Je mi kupodivu, jak dokáže niekto hovoriť o solidarite hráčov, keď je tu možno týždeň aj s topánkami (presný čas neviem). Poznám tu viac ako dosť hráčov, ktorí na perm za vážnych okolností kľudne hrajú, taktiež berú ohľad na to, že svojim počínaním môžu spôsobiť permku iným hráčom. Popravde, ja narovinu kľudne kedykoľvek a za každých okolností zabijem podtemnáka a nebudem sa s ním párať, alebo ho čapnem, oživím niekde vo väzení a tam nech si hnije zvyšok svojho života. Ak to nedokáže dotyčný hráč rozdýchať, nech si permku dá. Ak to rozdýcha, nech pokračuje ďalej tak, ako som i ja pokračovala, keď som bola podtemnákmi zabitá  Rovnako súhlasím s tými, ktorí podotýkajú, že hráči, ktorí založili tento topic sa len chcú vystatovať, akí sú oni dokonalí hráči. A to, že kto nehrá na perm, nie je dobrý RP hráč .. s dotyčným človekom sa neoplatí ani začať diskusiu, nakoľko asi ani nevie, čo to pojem RP znamená. PS: skúste si pozornejšie čítať jednotlivé novinky, čo do reálií. Možno si KONEČNE všimnete, čo Cairon napísal a to v zmysle, že každý hráč bude za svoje správanie riadne braný na zodpovednosť a prípadne mu hrozí aj PERM smrť! Alebo neviete, že je teraz krajina rozdelená na dva tábory a akýmkoľvek vstupom na nepriateľské územie: 1) odboj riskuje PERM pri poprave od kanclera 2) kanclerovi verní riskujú pri špionáži a pod PERM od Lacaranta ?
_________________ madam Kora Meynolds - bývalá manželka Fallionova, matka Kelrany a dvojčiat Dermonta a Artoriusa pomenovaných podľa tých, ktorí asistovali pri ich pôrode, sestra imperiálnej krásky Divy Bývalá podporučíčka VI. roty karathskej armády, nech naveky žije sláva vrchného inkvizítora Lacaranta a bôžika spamu Kráťatka
|
|
Top |
|
Lidda
|
Post subject: Re: ---Klub přátel permanentní smrti--- Posted: 10:38 12. Jun 2010 |
|
|
Souhlasím téměř se vším, jen musim vytknout, že nikdo v tomhle topicu neřekl nic ve smyslu toho, že kdo nehraje na permku neni dobrej RP hráč. Ba naopak, několikrát bylo zdůrazněno, že tohle neni ten případ.. Taky pokud si jeden pečlivě projede úvodní příspěvek, určitě si povšimne dvou mrtvejch postav - my se smrti nebráníme : )
Jen jsem dala návrh a očekávala nějaký konstruktivní připomínky, abych doladila pravidla. A potěšilo mě vidět reakce hráčů, který na permku hrajou - jak jsem řekla předtim, asi jsme jen měli smůlu ze začátku.
A pokud tohle berete jako vytahování se, vymlouvat vám to nemá smysl, ale hlavně je to bezpředmětný.
|
|
Top |
|
Thenesen
|
Post subject: Re: ---Klub přátel permanentní smrti--- Posted: 11:16 12. Jun 2010 |
|
|
proste jenom skemrate, aby jsme vas usetrili kdyz vas chytneme...
_________________ Scrio
Thenesen
|
|
Top |
|
Lidda
|
Post subject: Re: ---Klub přátel permanentní smrti--- Posted: 11:28 12. Jun 2010 |
|
|
Thenesen wrote: proste jenom skemrate, aby jsme vas usetrili kdyz vas chytneme... Ten byl dobrej : ) Dva dny jsem mela postavu v podtemnu, sehrala muceni a obetovani posleze. Postava je mrtva a me to nemrzi. Od zacatku az do konce to bylo skvely RP. Kdeze je to skemrani?
|
|
Top |
|
Urlraen
|
Post subject: Re: ---Klub přátel permanentní smrti--- Posted: 11:43 12. Jun 2010 |
|
|
Lidda wrote: Proto na vás apeluju - berte prosím ohledy na hráče, kteří se rozhodnou hrát tímto stylem. Nepochopte mě špatně, v žádným případě neprosím o slitování, jen o hráčskou solidaritu.
Tomuhle nějak nerozumím. Chcete, aby hráč postavu hrál bez slitování jako tomu bývá při setkání například s povrchňany. Jinak řečeno úplně normálně a zároveň žádáte o braní ohledů. Přiijde mi to jako vylučování jednoho druhým. Kdybyste to nějak osvětlili, abych to pobral  Dál tenhle topic slouží čistě jako klub (/gilda) těch co se chtějí zapsat jako HC hráči nebo co?  Nějak mi uniká význam toho celého. Ale možná jsem jen brzda i když jsem to četl asi 5x 
_________________ Urlraen Zau'ndar - Vůdce klanu Zau'ndar.
Hladový pes loví nejlíp. Drowí mysl
|
|
Top |
|