|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
Urlraen
|
Post subject: Re: Emoteri Posted: 12:19 27. Aug 2010 |
|
|
Myslim, že popisovat každej krok opravdu nemusí. Koneckonců jde to i vidět, když se dá postava do pohybu nebo ne? Já rád použivam emoce třeba na pokývání hlavou jako souhlas přímo z emote menu. At hráč prostě dává u hry pozor a ne že si to bude hledat kdesi v logu. Přijde mi lepší využívat už nastavených věcí než jen stát a napsat *pokýve souhlasně hlavou*
_________________ Urlraen Zau'ndar - Vůdce klanu Zau'ndar.
Hladový pes loví nejlíp. Drowí mysl
|
|
Top |
|
Tashara
|
Post subject: Re: Emoteri Posted: 01:49 28. Aug 2010 |
|
 |
Obyvatel |
|
|
Opravdu si myslis, ze hvezdickovani *vstane od stolu a odejde* je kvalitni RP hra? Ja si naopak myslim,ze je to s hranim role nema nic spolecneho. Zaprve, at s timto emotem, nebo bez nej, postava proste vstala a bez jedine vety odesla od stolu, jen s tim emotem to vlastne udelala dvakrat, takhle to vidim ja... jednou odesla jako a pak odesla doopravdy.
Mozna jsem spatny erpe hrac, protoze jsem si myslel, ze hrani role je spis vziti se do sve postavy a oprosteni se od veskerych OOC informaci, ktere se mi donesou a drzezeni presvedceni a stylu hry postavy jako, ze jednam stejne s low lvlem jako s high a ne podle toho , jetli mi dotycny muze rozmlatit repu, protoze vim ze je 30 a nebo ne, porotoze je to maly lvlik...
Hvezdickovani veci, ktere muze postava udelat pomoci mechaniky hry, mi prijde naopak uplne neerpe, respektive neni to hrani zadne role, vzdyt postava to zahrala sama proc bych na to mel jeste upozornit vsechny v doslechu. Jo pardon, ted jsem si vzpomel, kdyz to i napisu, tak nemusim vymyslet nic jineho abych, dostaval dalsich sest minut expy...
EDIT: obvzlaste zarazejici je, ze emoty typu vstane a odejde atd, se pouzivaji hlavne v ivory v hospode ze? Jako kdyz jsem videl, jak nejaky hrac kazdych sest minut v hospode udelal neajkou akci se svym kotakem ktere si sebou prinesl. Pro me je to uplne stejne jako by tam kazdych sest minut napsal otoci list stranku v knize kterou cte. Pise to jen proto aby dostal expy, kdyby si s kotetem hral a psal jednu vetu zadruhou, je to mozna kvalitni hra, ale tohle je obycejne farmeni timeexpu podle me
|
|
Top |
|
Elverin
|
Post subject: Re: Emoteri Posted: 03:30 28. Aug 2010 |
|
|
Co se tyce toho vstavani od stolu a tak, mozna je to i lepsi. Alespon tim ujistim ostatni ze se nepreklepl v lagu atd. Nebo pripadne pokud postava nekde jentak stoji, ci sedi je podle me vhodne dat nejakym emotem najevo ze ta postava je schopna interakce a hrac neafkuje 
_________________ Elverin z rodu Darwolf - Všechno ví, všechno zná, všude byla dvakrát, za moře vidí a klíče má i od lesa
|
|
Top |
|
mandos
|
Post subject: Re: Emoteri Posted: 04:30 28. Aug 2010 |
|
Joined: 23:19 23. May 2009 Posts: 524 Location: Kladno/Praha
|
Mě osobně nevadí když někdo popíše i akci která je vidět, je to jeho věc a nevim jak vám ale mě to nic neudělá prostě jen další řádka v logu no a co...Občas to dokonce uvítám zvlášť ve větším počtu hráčů a na blbé grafice ,když nehraju doma, mi dělá problém orientovat se v tom co dělají třeba všichni u jednoho stolu musím dohledávat co bylo řečeno. Tvrdit že někdo hraje špatně RP protože píše věci co jsou vidět se nedá, ve hvězdíčkách je prostě psáno co je vidět/slyšet/cítit, není snad pravdou, že to že postava vstane prostě je vidět a tudíž vůbec nevadí že to někdo ještě napíše. Pokývání hlavy systémově bych si asi nevšiml nikdy ani kdybych hrál jen s jedním dalším hráčem v dohledu. Co se týče hvězdičkování myšlenek tak to je asi trochu blbost osobně používám zkusit si představit jak by se při té které myšlence postava reálně zatvářila a to napsat. A co se týče toho hraní s kotětem a pod. tak já třeba tímhle strávim polovinu času nynější hry prostě protože nemam s kým hrát a nechce se mi chodit bít dungy tak aspoň nějak získávám expy celou dobu jsem u monitoru ale napíšu něco třeba jednou za 5 minutu nebo i víc a nemyslím si že by to byla známka mé špatné RP hry....a ještě jednou...myslím že to nikomu nic neudělá... navíc co je víc hard core než strávit celej den tim že si hraju RP sám pro sebe třebas s kotětem (dobře já chodim lovit malé lesní zmije s jestřábem) 
_________________ Pokrok je jako stádo sviní v humně. Z takého stáda, to sa mosí uznat, je užitek. Je uzený špek, je ovar, je prejt, sú klobásky, sú nožky v rosolu. Tož sa nesmí ohrnovat nos, že je všecko posrané.
|
|
Top |
|
Muthor6
|
Post subject: Re: Emoteri Posted: 09:08 28. Aug 2010 |
|
Joined: 10:54 28. Dec 2008 Posts: 107 Location: Valašské království
|
mandos wrote: ... Stane na to dej bacha, pokud to dobře chápu, tak podle nového pravidla to může být klasifikováno jako prohřešek. viz-http://thalie.pilsfree.cz/forum/viewtopic.php?p=79205#p79205 Jinak ale naprosto chápu tvoji situaci, protože jsem v té samé, a tak prostě loguju většinou jen večer, když tam mám někoho s kým hrát A abych nebyl uplně OT, tak psani myšlenek ne, ale ostatní věci proč ne, RP je přece o fantazii a té se meze nekladou 
_________________ Magbug - vesnický půlork-žoldák Mutharil - Okřídlený elf bojující výhradně s oboustranným mečem a vlastnoručně vyrobeným lukem Raphael le Mars
Tohle by mělo povinně hrát v každé lokaci jako hudba: http://www.youtube.com/watch?v=63W9AKlpGZk
|
|
Top |
|
Pajule
|
Post subject: Re: Emoteri Posted: 09:12 28. Aug 2010 |
|
Joined: 13:23 30. Apr 2007 Posts: 4709 Location: Gremliní nora pod sněhem
|
proč nepsat otočení listu?když už postava nějakou tu knížku čte,tak je blbost,aby byla furt na jedný stránce a aspoň je vidět,že reaguje a nesedí jen a afkuje
_________________ Nieninquë - legenda Lilien - magie, magie, magie
Keep talking I'm analyzing you.
,,Halapartna is the way of život!" Lusignandnes, 12.8.2020, 23:53, Discord
Thalijský gremlin, creeper první třídy, neRP hráč, bílá vrána
|
|
Top |
|
Tretas
|
Post subject: Re: Emoteri Posted: 09:16 28. Aug 2010 |
|
Joined: 13:12 01. Oct 2008 Posts: 1450 Location: Rožnov p. R.
|
Já třeba stojím u brány Isilu (když s nikým nehraju a to se bohužel děje často) a prostě sedím u monitoru takže vidím jestli tam nechodí někdo co tam nemá co dělat atd. No ale v té době si přece nenechám unikat expy, tak raz za čas tam kliknu ať zas nabíhají. Vždyť ono je to v podstatě RP vojáka. A nějaké hvězdičkování pro pobavení: *přijde k trpaslíkovi, který se mu vůbec nelíbí a rozhovor s ním mu dělá problémy* 
_________________ Hant Sendt - Ztracen neznámo kde. Jorg syn Jargena - Trpoš-člen klanu Nordových kladiv, velitel Černého pluku a bývalý kaprál VI. roty Karathské armády.
|
|
Top |
|
mandos
|
Post subject: Re: Emoteri Posted: 09:28 28. Aug 2010 |
|
Joined: 23:19 23. May 2009 Posts: 524 Location: Kladno/Praha
|
to jako ikdyž u toho sedim celou tu dobu, nemam ským hrát protože prostě nemůžu a vážně se mi nechce creepit nemůžu si jen tak pro sebe hrát RP které zapadá do toho co má postava neustále tvrdí že dělá...tak to jsem to pravidlo asi pochopil špatně no nic už to dělat nebudu a logovat se jen když bude někdo v Isilu....takhle se tam brzo nebude logovat nikdo...
_________________ Pokrok je jako stádo sviní v humně. Z takého stáda, to sa mosí uznat, je užitek. Je uzený špek, je ovar, je prejt, sú klobásky, sú nožky v rosolu. Tož sa nesmí ohrnovat nos, že je všecko posrané.
|
|
Top |
|
KaTo
|
Post subject: Re: Emoteri Posted: 10:27 28. Aug 2010 |
|
Joined: 15:24 23. Jun 2007 Posts: 6754 Location: Severní okraj Středozemě
|
Klid lidi (Muthor6, mandos) jako chápu, že se řídíte heslem: "Udržujme paniku", ale všeho s mírou  ...ono to není tak černé/růžové jak si zřejmně myslíte  .
_________________ Síla tě osvobodí! - Sithský kodex, 12.12.2011 (TOR-preorder) Bylo to peklo! - Error 37, Error 3005, Error 3007, 15.5.2012 (Diablo3) Až s vámi skončím, nebudete věřit vlastní mysli! - Mesmer, 28.8.2012 (GW2) Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují. - Din Dagor, Mrazen 1147 (EQ) Tento rok bude začátek konce. - neznámý vojín
|
|
Top |
|
Molly23
|
Post subject: Re: Emoteri Posted: 10:59 28. Aug 2010 |
|
Joined: 16:55 18. Sep 2009 Posts: 5217 Location: Bad Reichenhall
|
Ještě by bylo fajn kdyby se dalo erpením nějak vydělávat hehe. Já jako necreeper, necrafter se topím v dluzích  mám nenaklikané lvly protože na to prostě nemám a práce co dělám je fakt... ale fakt žalostně nevýnosná  . Expy tedy ted moc nevnímám, protože je mi to fakt jedno, protože dlouhou dobu ty levely prostě nenaklikám. Mnohem horší než psaní každé kraviny mi přijde naprostá ignorance. Už se mi několikrát stalo, že jsem potkal postavu a .... Postava přiběhla do lokace. Já: Dobrý den. Postava odevzdala balík, zarazila když si mě všimla a slyšela můj pozdrav. Po dvou sekundách vzala další balík a sprint hned pryč. Tomu já říkám RP jak ... no nevím co  . A jednomu hráčovi se to dokonce vymstilo cheche... ho po cestě z balíkem sejmuli drowí npc a pak si mi stěžoval a já jen  Měl jsi zůstat se mnou hehehehe. Tenhle svět je někdy fakt nevyzpytatelnej.
_________________ ▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬ Molly23 alias Mišák
▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬
|
|
Top |
|
zachy
|
Post subject: Re: Emoteri Posted: 11:31 28. Aug 2010 |
|
|
Vydělat se dá. Jen něco za něco žejo?  třeba nedávno jsem nejmenované postavičce dal pěkný obnos za to že jí uříznu prst do alchymie 
_________________ Jake Buchar, Kybernautický detektiv A když se to těm ouřadům na radnici nelíbí, můžou si strčit do tý svý zazobaný zadnice tenhle prostředníček a tak hluboko, až budou pištět jako prasata na líbánkách!
Azhael Morten Hbitý tiefling s vyššími zájmy, uctívač Helgarona a prince pekla Astarotha Grombo Omborg Vychytralý půlkork s velikými ambicemi, PRASOBIJEC
|
|
Top |
|
EXITUS999
|
Post subject: Re: Emoteri Posted: 11:42 28. Aug 2010 |
|
|
Tak hned na začatku se musim přiznat, že jsem asi jeden z těch vašich "emoterů". Daný je to jednou prostou věcí: Jsem papírák. Hraju DrD dobrých 10 let a jsem na takovou hru zvyklý. Proto mi to občas ujede a napíšu co bych psát neměl. Za to se omlouvám. NA druhou stranu někteří dost přehání, což koukám tady na příspěvěk od Tretase Tretas wrote: A nějaké hvězdičkování pro pobavení: *přijde k trpaslíkovi, který se mu vůbec nelíbí a rozhovor s ním mu dělá problémy*  Tohle jsou šaptně přepsaná má slova, která zněla: *příjde k trpaslíkovi, a ač je očividné, že se mu to nelíbí a rozhovor s ním mu dělá problémy, mluví* Je v tom rozdíl? Jo, já ho vidím dost zřetelně  To co jsem psal já je to, co trpaslík může vyčíst z tváře, postavení a řeči těla všeobecně, nepříjde mi to jako psaní myšlenek... Ovšem, jsem jen papírák, nejsem tak dobrej v RP stylu: Ahoj Ahoj *usmál se* *zazubí se* Ahoj Ahoj A postavy jdou pryč... Tohle je možná RP stručný rychlý, ale mě se nelíbí, jsem halt zvyklý rozvádět, popisovat řeč těla a i občas očividné věci, které Vám přijdou zbytečné...  Jinak nikomu nenádávám, jen jsem se chtěl taky zapojit do diskuze, když jsem poznal včerejší hru mírně pozměněnou  Na konec to shrnu tak, že si třeba myslíte že jsem emoter, ale jak koukám, nečtete pozorně hru a z toho pak vznikají předstudky a problémy  Myšlenky mi občas ujedou (zlozvyk z papíru), ale tak často to rozhodně není, jen rozvádim  )
_________________ ======================================================================= Stupidní otázky jsou lepší, než stupidní chyby, aneb zeptejte se, nic za to nedáte  =======================================================================
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Emoteri Posted: 11:46 28. Aug 2010 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
mandos wrote: navíc co je víc hard core než strávit celej den tim že si hraju RP sám pro sebe třebas s kotětem (dobře já chodim lovit malé lesní zmije s jestřábem)  Ano, vidam obcas tenhle styl hrani a osobne me to skutecne neoslovuje. Nechapu, proc nekdo musi vlezt mezi nejvetsi skupinu lidi a ve hvezdickach si tam honit ptaka (presneji jestraba). Proc tyto informace ostatnim cpu, kdyz je to zjevne nezajima? Navic pokud se pobliz par lidi bavi, tak jim jen spamuje kanal. Uprimne jsem nikdy nebyl zastancem takovehoto druhu ... (doplnte libovolny slusny nazev)... Pokud neco hraju, tak to hraju pro ostatni. Ne proto, abych neprerusil prisun xp. A byt po mem, tak bych po takovych exhibicich jako DM proste xp zastavoval. Molly23 wrote: Postava přiběhla do lokace. Já: Dobrý den. Postava odevzdala balík, zarazila když si mě všimla a slyšela můj pozdrav. Po dvou sekundách vzala další balík a sprint hned pryč.
Nesdilim tvuj nazor. Ikdyz je to samozrejme extrem, tak proc se ma postava obtezovat s nekym, kdo ji vubec nezajima, kdyz ji stoji prace? Proc bych se mel s takovym elfem vubec bavit? Treba je mi maximalne nesympaticky. A to uz zabihame k tematu notorickych zdravicu, aneb: ,,Proc na me tak cumi? Zapomnel jsem si snad oblect kalhoty? Proc me zdravi? Ze bych mu dluzil nejaky prachy? Radsi se zdejchnout." Aneb proc nereaguju na proletnuvsiho bezce, kterej vyhodi voicesetovej pozdrav a leti dal. Pripadne horsi varianta: Prijde ke skupince hracu, pozdravi a pak vypada prekvapene, ze se ho hned neptaji na pocasi.
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
Tretas
|
Post subject: Re: Emoteri Posted: 11:46 28. Aug 2010 |
|
Joined: 13:12 01. Oct 2008 Posts: 1450 Location: Rožnov p. R.
|
Já v tom teda žádný rozdíl nevidím, obě věty vyjadřují to samé. Ale to neřeš, nedával jsem to tu abych na tebe útočil, ale spíš pro pobavení. 
_________________ Hant Sendt - Ztracen neznámo kde. Jorg syn Jargena - Trpoš-člen klanu Nordových kladiv, velitel Černého pluku a bývalý kaprál VI. roty Karathské armády.
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Emoteri Posted: 11:52 28. Aug 2010 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
Tretas wrote: A nějaké hvězdičkování pro pobavení: *přijde k trpaslíkovi, který se mu vůbec nelíbí a rozhovor s ním mu dělá problémy*  EXITUS999 wrote: *příjde k trpaslíkovi, a ač je očividné, že se mu to nelíbí a rozhovor s ním mu dělá problémy, mluví*
Nejsou to same. V prvnim popisujes vnitrni boj postavy, prestoze to navenek muze treba uspesne maskovat. V druhem se primo rika, ze je to ocividne. Takze to na postave je videt. Proste vidis, ze se s tebou nekdo bavit nechce. Pokud se rozhodnes, ze postava nevladne takovou empatii, aby takova gesta poznala, muzes to ignorovat.
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|