Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 22:01 23. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 30 posts ]  Go to page Previous  1, 2
Author Message
 Post subject: Re: Černý meč katastrof
PostPosted: 16:53 16. Oct 2010 
Poutník
 ICQ  Profile

Souhlasím s darkvisionem. Mohl by se vrátit starý stav meče (úplně původní), který toho moc "neuklof" ale aspoň mohl zaneprázdnit NPC a nechal je vykouzlit. Jinak je to kouzlo 9.okruhu, které zřejmě nikdo nebude používat.

Reply with quote  

PostPosted: 17:56 16. Oct 2010 
Bůh
 Profile

-RoF- wrote:
A co druhý pohled?

Když si to tak vezmu, tak mág mohl být celou dobu v útočišti. Vyvolal ten starý meč a jen se díval. Nikoho nepotřeboval, dungy chodil sám.

Dle mě ta úprava je skrz to, aby mágové tolik nesólovali a brali sebou i někoho dalšího ....bojovníka například.

-darkvision- wrote:
Navrátit ten starý meč. Nemyslím Rejty ten, který si upravoval ty, ale úplně ten základní s nižšíma atributama, ano sice nic netrefí a tak, ale alespoň splňuje funkci, kterou splňovat má (dle mě).

Dočasně mimo.
Jsem Žena!

Nhill'nue Zau'ndar
Anirrinths Zau'ndar
Izzrar Zau'ndar - ten druhej, nebo první

Reply with quote  

PostPosted: 18:16 16. Oct 2010 
Ďábel
 Profile

-darkvision- wrote:
-RoF- wrote:
A co druhý pohled?

Když si to tak vezmu, tak mág mohl být celou dobu v útočišti. Vyvolal ten starý meč a jen se díval. Nikoho nepotřeboval, dungy chodil sám.

Dle mě ta úprava je skrz to, aby mágové tolik nesólovali a brali sebou i někoho dalšího ....bojovníka například.

-darkvision- wrote:
Navrátit ten starý meč. Nemyslím Rejty ten, který si upravoval ty, ale úplně ten základní s nižšíma atributama, ano sice nic netrefí a tak, ale alespoň splňuje funkci, kterou splňovat má (dle mě).

*mávne rukou* sem psal jen názor, at si to vyřeší vedení :wink:

Aria Oria - pohledná divoká dívka, která ráda své skvostné tělo vystavuje jen ve skromném oblečení. Její postava nese znaky dračí krve, od rudých křídel, přes oranžové dračí oči, až po tělo hřející tak, jako by měla horečku.
Měšťanka Karathy a členka Morusova stánku.

*otisk rudých rtů nad tím malý dráček držící mrkev a to vše ve zlatém poli*

Reply with quote  

PostPosted: 18:20 17. Oct 2010 
Mistr
 ICQ  Profile

původní originální meč byl opravdu jen na to zabavení NPC, tím tuším jedním utokem za kolo co měl opravdu nic netrefil natož zabil. Otazkou je, jestli by na online světe neměl ten meč zastoupit někdo z řad hráču? Build co vydrží rány lze udělat (sice je to extremně náročné a nudné ale jde), na protikouzlení si vzít další prskavky nebo sehnat spoustu flasek spell mantle. Možnosti jsou, ale je to reálné takto hrát? Bude někdo expit dlouhé roky tanka s miliardou AC a HP a vařit další milion flašek?

Reply with quote  

PostPosted: 18:31 17. Oct 2010 
Bůh
 ICQ  Profile

tao kan wrote:
původní originální meč byl opravdu jen na to zabavení NPC, tím tuším jedním utokem za kolo co měl opravdu nic netrefil natož zabil. Otazkou je, jestli by na online světe neměl ten meč zastoupit někdo z řad hráču? Build co vydrží rány lze udělat (sice je to extremně náročné a nudné ale jde), na protikouzlení si vzít další prskavky nebo sehnat spoustu flasek spell mantle. Možnosti jsou, ale je to reálné takto hrát? Bude někdo expit dlouhé roky tanka s miliardou AC a HP a vařit další milion flašek?

Problém známých dispellů a alchimie se vztahuje bohužel i na mantly. To znamená že si klidně vypiju ten topovej kterej ted abych nekecal pohltí něco 20+? Ale ta minuta než znova lognu tak jsem opět v podsvětí. V tom je ten největší problém.. My v podtemnu ani nemáme tolik prskavek abychom šli dung kde jsou naspáwněný čtyři epic mage + popřípadě boss. A i kdyby jsme je tam měli tak se v životě nesejdou všichni ve hře :) Pak problém 2, že těch spawnů je třeba po cestě 5 a to ty mágové pak nebudou mít nic jinýho a ještě budeš tahat dalšího na mh, pracky a další kouzla vyšších kruhů.

-------
.: Damian je můj rypák a Xantipka má bohyně :.

Reply with quote  

PostPosted: 10:02 29. Oct 2010 
Bůh
 Profile

Chci se tedy optat. Vyjádřil se nám tu Rejty, ale dále po rozpracované odpovědi hráče, který ten spell využívá či využíval, už se dále nevyjádřil.

Tuto úpravu co jste tedy udělali. To je úprava konečná?
Doplňující otázka: Co Vás k tomu vedlo?

Děkuji

Dočasně mimo.
Jsem Žena!

Nhill'nue Zau'ndar
Anirrinths Zau'ndar

Reply with quote  

PostPosted: 14:33 29. Oct 2010 
Šlechtic
 Profile

-darkvision- wrote:
Doplňující otázka: Co Vás k tomu vedlo?
Děkuji

Jen jedna hráčská odpověď formou otázky ...... ono to není zřejmé? Dle mého přesně to samé co mělo za následek rozdání imunit na mysl ovlivňující kouzla a ovládnutí některým NPC a bossům a nejspíš to samé co vedlo k přísnému omezení využití kouzla zastav čas a co do budoucna bude mít možná vliv na úpravě kouzla vylepšené útočiště pokud se ho bude zneužívat tím stylem jak se zneužívá dnes.
Jen taková prognóza do budoucnosti.

Reply with quote  

PostPosted: 14:45 29. Oct 2010 
Bůh
 Profile

Aneb kdyz si mág a ses silnej. My ti 50% síly zkrouhnem.
At zijou plechovky.

Ja nelobuji za to aby to byla uber zbran. Ja lobuji za to aby se navratil ten starej mec, s nizkyma statama, ale s vyuzitelnosti, jakou mel. S tim sis bosse davat nemohl, protoze je ten mec netrefoval, tudiz sis to ani solovat nemohl.

Ted, s timto mecem jakej je, se mi bossaci daleko lepe solujou, ale zas to ma omezeni takove, ze mec nesplnuje kriteria ktera jsem mel na nej drive.
Takze ja bych byl rad aby se vratil ten zcela puvodni mec, nebudu si s nim moci solovat bosse (nebojte, jsou i jina reseni), ale alespon budu vyuzitelnejsi v parte.

O to mi jde.

Dočasně mimo.
Jsem Žena!

Nhill'nue Zau'ndar
Anirrinths Zau'ndar

Reply with quote  

PostPosted: 19:45 01. Nov 2010 
Bůh
 Profile

Jsem rád že se konecne Tým vyjádřil k tomuto tématu, ač v tématu jiném, ale vyjádřil se k věci. To bylo to, co jsem po Týmu celou tu dobu žádal.

Děkuji.

EDIT: TO co je níže neberte jako útok, jen v některých věcech máme asi každej jinej názor na věc. Nic proti Vám. Názor dělá člověka.

A jako dodatek bych jen rád vyvrátil něco DenGrassovi, teď mluvím já za sebe, ne za ostatní mágy/zaklínače. Jak to vidím já, nebo spíše, jaké zkušenosti s tím mám.

DenGrasse wrote:
Team provedl úpravu kouzla právě proto, aby NEMOHLO plnit původní účel. Původní meč byl totiž "plot item" a tudíž nesmrtelný. Samozřejmě, byl slabý a nic nezranil. Dal se však použít k tomu, aby se podstrčil nepříteli v dungu, který jej nemohl zničit (byl nesmrtelný) a vyplýtval na něj (marně) všechna svá kouzla. No a potom přišel mág s prstem v nose a pomocí naboostěného summona nebo jiných triků dung vykydlil a vybral.

Zkusím to nějak bodově rozepsat:
a) Nerozumím pojetí "jiné triky" - kouzla?
b) Jestli to dobře chápu, mág (solista) přišel do dungu hodil meč, nechal vykouzlit npc, pak vykouzlil summona, naboostil a bosse zabil? Oukej, upravili jste to. Ted mág hodí 3mece, nebo 4summony a stejne si to soluje. V čem je teda rozdíl? Dříve se boss vykouzlil na meči, ted se vykouzlí na 3summonech.
c) Tady POZOR, me neslo o to aby si nekdo neco soloval, me slo o to kdyz jdes nekam v parte. Je krásne ze jste mec upravili aby si mag nic nesoloval, ale on si to ted soluje jeste vic, at se vam to libi nebo ne, je tomu tak. Mec kterej byl predtim, v mem pripade byl vyuzivan kdyz se nekam slo v parte a tak ho myslim vyuzivala vetsina. Bud tady na Thalii, nebo na Demone, ci na jinych serverech.
Jako sprominutim ty dungy ktere jste vytvorili? (mluvim o tech fakt EPIC) NPC s ab 50+,zachrane hody apod o tom ani radsi nemluvim jak jsou vysoke, AC ktere je pres 50.
*zapíná capslock aby to zduraznil a neztratilo se to v textu*
MŮŽETE MI ŘÍCI KTERÉ PARTY TO MAJ DÁT?
NEBO ZEPTAM SE JINAK, KDYŽ JSTE TO VYTVOŘILI, ZKOUŠELI JSTE, ZDA TO JDE PROJÍT V PARTĚ?
Mě se totiž zdá že ne, mohu se samozřejmě plést, to vím, pokad se pletu, tak me prosím opravte.

DenGrasse wrote:
Jinými slovy, finta s black blade je prachsprostým podvodem na tvůrcích světa i na ostatních, kteří tuto možnost nemají

To souvětí jsem si dovolil zkrátit, aby z něho vyzněla ta podstata, kterou jsi měl na mysli, pokad se mýlím, oprav me.
Touto větou myslím urážíš mnoho hráčů s takovým podkladem, že využívali něco, co jako Epic mágové/zaklínačové měli.
A propo, když Epic válečník využije devast a způsobí tak velmi velke zranení, tak je to samy co Mág ktery vyuzije black blade?

Ano či ne?
Pokad ne, proč?
Já Tě nechytám za slovo, jen se mi to zdá úplně stejné totiž.

Někdo je mág, využívá black blade.
Někdo je válečník, využivá devast a jednou ranou (dříve) nyní dvěma posíla npc do podsvětí.
Jakej je v tom rozdíl?
Mág nikdy nedosáhne na to co má válečník (ano kvílení banší apod, ale ty hody co maj nynejsi npc? Promin, tam ti kvilivka nepomuze, takze mág na to nedosahne)
Tak jako Válečník nikdy nedosáhne na to, že zakouzlí Black Blade.

Kde je rozdíl? Nikde žádnej nevidím totiž.
Každé Epic povolání má své výhody/nevýhody. Kdyby se to mělo sepsat, je to na několik stránek.

Pokad to někdo dočetl do konce, tak má mé díky a děkuji že jste tomu věnovali čas.
S přáním hezkého zbytku večera
:)

Dočasně mimo.
Jsem Žena!

Nhill'nue Zau'ndar
Anirrinths Zau'ndar

Reply with quote  

PostPosted: 20:32 01. Nov 2010 
Ďábel
 WWW  Profile

DenGrasse wrote:
Úpravy herní mechaniky nejsou "mým hobby", takže k tomu řeknu jen v krátkosti svůj názor.

-darkvision- wrote:
Jsem rád že se konecne Tým vyjádřil k tomuto tématu, ač v tématu jiném, ale vyjádřil se k věci. To bylo to, co jsem po Týmu celou tu dobu žádal.
Fakt nechápu, co je na mé první větě nesrozumitelného. Jasně říkám, že následující příspěvek vyjadřuje MÉ a čistě MÉ stanovisko, tj. NENÍ jednotným stanoviskem Týmu.
-darkvision- wrote:
A jako dodatek bych jen rád vyvrátil něco DenGrassovi, teď mluvím já za sebe, ne za ostatní mágy/zaklínače. Jak to vidím já, nebo spíše, jaké zkušenosti s tím mám.
Neumím si představit, jak bys mi mohl můj názor, podpořený dlouhodobým sledováním hráčů ve hře (včetně tebe), vyvrátit. To co popisuju se reálně v modulu děje, na tom není nic k vyvracení.

Obecně: pokud jsi z mého příspěvku nepochopil, kde leží problém, je zcela zbytečně ti to dále vysvětlovat, protože je zjevné, že to chápat nechceš. Už dávno jsem pochopil, že mrhat silami na vysvětlování věcí lidem, kteří nechtějí chápat, je marným plýtváním energie a proto jsem to už dávno přestal dělat. Zkusím v krátkosti odpovědět na tvé připomínky, a to z posledního záchvěvu naděje, že to opravdu nechápeš a nikoli že to nechceš chápat, nebo chápeš a snažíš se za každou cenu protlačit do hry výhody pro svou postavu.

-darkvision- wrote:
Zkusím to nějak bodově rozepsat:
a) Nerozumím pojetí "jiné triky" - kouzla?
samozřejmě
-darkvision- wrote:
b) Jestli to dobře chápu, mág (solista) přišel do dungu hodil meč, nechal vykouzlit npc, pak vykouzlil summona, naboostil a bosse zabil? Oukej, upravili jste to. Ted mág hodí 3mece, nebo 4summony a stejne si to soluje. V čem je teda rozdíl? Dříve se boss vykouzlil na meči, ted se vykouzlí na 3summonech.
Ty 3 summony měl mág už předtím a NAVÍC měl ten meč. Vidíš rozdíl? Summon je běžná součást mechaniky. NENÍ NEZRANITELNÝ. Je třeba silný, ale pokud argumentuješ, že tvůj summon vykydlí dung stavěný pro postavy o deset levlů níž, pak to není příliš platný argument. Až vykydlí dung stavěný pro partu na tvém levelu, bude to pro WB dlvod k zamyšlení.
-darkvision- wrote:
c) Tady POZOR, me neslo o to aby si nekdo neco soloval, me slo o to kdyz jdes nekam v parte. Je krásne ze jste mec upravili aby si mag nic nesoloval, ale on si to ted soluje jeste vic, at se vam to libi nebo ne, je tomu tak. Mec kterej byl predtim, v mem pripade byl vyuzivan kdyz se nekam slo v parte a tak ho myslim vyuzivala vetsina. Bud tady na Thalii, nebo na Demone, ci na jinych serverech.
Bylo by dobrý aby sis ujasnil stanovisko. Buď nesóluješ, nebo sóluješ ještě víc než předtím. Přijde mi, že v tom máš trochu zmatek.
-darkvision- wrote:
Jako sprominutim ty dungy ktere jste vytvorili? (mluvim o tech fakt EPIC) NPC s ab 50+,zachrane hody apod o tom ani radsi nemluvim jak jsou vysoke, AC ktere je pres 50.
*zapíná capslock aby to zduraznil a neztratilo se to v textu*
MŮŽETE MI ŘÍCI KTERÉ PARTY TO MAJ DÁT?
NEBO ZEPTAM SE JINAK, KDYŽ JSTE TO VYTVOŘILI, ZKOUŠELI JSTE, ZDA TO JDE PROJÍT V PARTĚ?
Mě se totiž zdá že ne, mohu se samozřejmě plést, to vím, pokad se pletu, tak me prosím opravte.
Pokud mluvíš o dungu stavěném pro partu postav na lvl 35+, je logické, že by jí jeden mág kolem lvl 30 sám neměl dát. Na tom nevidím nic divného.

-darkvision- wrote:
To souvětí jsem si dovolil zkrátit, aby z něho vyzněla ta podstata, kterou jsi měl na mysli, pokad se mýlím, oprav me.
Touto větou myslím urážíš mnoho hráčů s takovým podkladem, že využívali něco, co jako Epic mágové/zaklínačové měli.
Nikoho neurážím. Použil jsem záměrně silnější výrazivo, aby si ti, kdož si neustále na něco stěžují uvědomili, že jejich nářky jsou zcela nemístné a naopak urážejí slušné hráče, kteří nepodřizují všechno své úsilí tomu,a by od Týmu získali jakoukoli cestou (nejlépe na foru) výhodu pro svou postavu. Netvrdím, že je to tvůj případ, ale z toho cos zatím předvedl se jinak soudit nedá.
-darkvision- wrote:
A propo, když Epic válečník využije devast a způsobí tak velmi velke zranení, tak je to samy co Mág ktery vyuzije black blade?
Ano či ne?
Pokad ne, proč?
Někdo je mág, využívá black blade.
Někdo je válečník, využivá devast a jednou ranou (dříve) nyní dvěma posíla npc do podsvětí.
Jakej je v tom rozdíl?
Mág nikdy nedosáhne na to co má válečník (ano kvílení banší apod, ale ty hody co maj nynejsi npc? Promin, tam ti kvilivka nepomuze, takze mág na to nedosahne)
Tak jako Válečník nikdy nedosáhne na to, že zakouzlí Black Blade.
Kde je rozdíl? Nikde žádnej nevidím totiž.
Jestli ti to neušlo, devast se taky opravil. A popravdě, devast měl horší vliv na CvC než na boj s monstry. Devast se totiž dá celkem dobře do stavby dungu započítat, i když to taky není úplně ono. Ale proti nesmrtelné potvoře je každá rada drahá.

Jak jsem předeslal výše, i toto je pouze můj názor. Chápu, že máš jiný, ale tak už to v životě chodí.

Reply with quote  

PostPosted: 21:53 01. Nov 2010 
Bůh
 Profile

DenGrasse wrote:
-darkvision- wrote:
Fakt nechápu, co je na mé první větě nesrozumitelného. Jasně říkám, že následující příspěvek vyjadřuje MÉ a čistě MÉ stanovisko, tj. NENÍ jednotným stanoviskem Týmu.

DenGrasse wrote:
Team provedl úpravu kouzla právě proto ...

Ostatní nebudu komentovat ani, bo bych musel zase kopírovat apod. To mě vážně neba.

Ps. Nevím kdes vzal tuto větu
DenGrasse wrote:
snažíš se za každou cenu protlačit do hry výhody pro svou postavu.

Nevim kolikrat ti to mam napsat, zkusim to capslockem, specialne pro tebe:
S NOVYM MECEM SE MI DUNGY SOLUJOU DALEKO LÉPE, LÉPE, LÉPE.

Dočasně mimo.
Jsem Žena!

Nhill'nue Zau'ndar
Anirrinths Zau'ndar

Reply with quote  

PostPosted: 22:27 01. Nov 2010 
Měšťan
 Profile

Ted jen ciste systémově, jak narocne by bylo, aby NPC BBoD ignorovala? Prsote by byl puvodní meč, NPC by si ho nevšímalo a cekalo na neco zajimavejsího? Takhl je to opravdu jen dalsí summon.

Quido z Červíčkova - dobrácký gnóm a zapřísáhlý antiteista.

Reply with quote  

PostPosted: 22:37 01. Nov 2010 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

-darkvision- wrote:
S NOVYM MECEM SE MI DUNGY SOLUJOU DALEKO LÉPE, LÉPE, LÉPE.

Juhů, problém vyřešen, úpravu kouzla konečně někdo docenil :mrgreen:
...život je opět krásný...

Menderone, chápu dobře že ti přijde fajn uprava kouzla, ktera by vyvolala meč, který by byl ignorován ze strany NPC?
Tak schválně, já si v reálu zahvízdám a k nohám mi přiběhne mladej klučina s kudlou v ruce a rozběhne se na tebe.
Budeš stat a čekat až zahvízdám znova a přiběhne jinej týpek, přižemž do tebe bude klučina s usměvem na rtech bodat kudlou?
Opravdu jsem nepochopil vyznam ignorovaneho mečiku. Leda by ignoroval i mečík NPCčka, ale obvykle sesíláš kouzlo z důvodu aby se něco dělo, ne aby na sebe 10 minut koukal summon a NPC...
((to už by jim rovnou mohly začít nad hlavou běhat hlášky: *dává si s potvorou kafe a cigárko*, *kecaj o počasí*, apod...))
Hezkej večer přeju :P

Reply with quote  

PostPosted: 23:12 01. Nov 2010 
Měšťan
 Profile

Nepochopení mého příspěvku chápu, napsal jsem ho jako prase, ale pochopit se to dalo.... alespoń domyslet.

K věci:
Jde o to, aby se NPC chovala proti BBoD odlišně, aby nekouzlila to, co nefunguje, ale jen to co funguje, a pokud by si s tim nemohla poradit, pak by se jen bránila s minimem ztrát kouzel... byl jsem jen zvědavý na možnosti nastavení AI - Artificial Intelligence.
Je pochopitelné, že NPC nemá kam zdrhat, než by se zaseklo, když bude kouzlit na BBoD a využije všechny schopnosti na něj, je to dle sdělení DG spatně, s tím nelze než souhlsit. Ptám se jen na jiná možná řešení v oboru možných. Ignorování BBoD je jedno z možných řešení - NPC by kouzlila jen rozptýlní a tak.

Jsem byl jen zvědavý, zda je možné AI nastavit na danou situaci. Vím, že by to bylo pracné a zbytečné, jen jsem se pal na realizovatelnost.

Quido z Červíčkova - dobrácký gnóm a zapřísáhlý antiteista.

Reply with quote  

PostPosted: 23:40 01. Nov 2010 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

už si rozumíme :-D
AI nastavovat a předělávat jde, netuším jak moc by to bylo HARD nastavit chování NPC vůči kouzlu, ovšem nemyslím že by měl jakýkoliv scripter čas zrovna na takové drbání kvůli jediného kouzla, nicméně třeba tím někoho nadchneš a stane se tak.
Případně platí pravidlo: když to chci mít nejlepší, udělám to sám.
Scripterů je nedostatek a pokusum se meze nekladou.
Dobrou... :lol:

Reply with quote  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 30 posts ]  Go to page Previous  1, 2

All times are UTC + 1 hour [ DST ]