|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
Krata
|
Post subject: Re: marná snaha? Posted: 12:23 26. Nov 2010 |
|
Joined: 18:00 28. Apr 2007 Posts: 2864 Location: Božský trůn
|
co všechno žorž musel udělat aby vznikla Ivorská domobrana? Začal jako ponocný pomocný, pak si sehnal zbraně, povolení, zbroj a lidi, aby mohla vzniknout první ivorská domobrana, ted má Najív jen hrobeček u Ivory a nikdo o něm nic neví
_________________ jsem uctívač démonů jsem otec tvé smrti já vyvolávám dávné zlo já kontroluji každý jeho nádech já podněcuji vaše neštěstí zrozením i zabíjením já vyvolám armageddon krmen tisícem duší.
|
|
Top |
|
G14
|
Post subject: Re: marná snaha? Posted: 12:26 26. Nov 2010 |
|
Joined: 16:24 13. Sep 2008 Posts: 540 Location: všudezdejší,momentálně Zákupy!
|
bylo by to hezke a tak treba to hned nemusi byt v realiich...mysleno tim,ze hraci Temne legie meli vzdy moznost sepsat nejaky krasny pribeh do ic sekce.....ten by treba tak zaujmul,ze by se po svoleni mohl vlozit do realii a nebo by si ho prinejmensim jen lidi proste cetli a vedeli by,ze neco takoveho vubec kdysi bylo..... ja napriklad jsem byla v blizkosti temne legie kratce a i tak se o ni alespon zminila ve svych pribezich v ic sekci,lidi si to cetli a psali jojo o te jsem slysel a nebo ano ano Temna legie to bylo neco! takze myslim,ze by nebylo od veci prvne neco sepsat,at se je ceho chytit..... a pokud uz je neco takoveho sepsane tak to predlozit te spravne osobe 
_________________ "Černá paní" ISabell Trpěla odsouzená božskou krásou,kurtizánou v tmavých koutech byla.Bičem omotávala pavoučí spásou,dobré i zlé pohledem oslepila.Nenáviděna i milována.Není prolité krve,které by litovala.Kdo přežil její lásku i bolest již nezapomene.To stovkám obětí její znak připomene.Lid jí nazval Černou paní, když se jitro krví zabarvilo.Přesto ticho jen po temné zbylo
|
|
Top |
|
Krata
|
Post subject: Re: marná snaha? Posted: 12:26 26. Nov 2010 |
|
|
ještě zareaguju na Grasovu odpověd v poděkování, které už nechci spamovat
Já sem v žádnym návrhu neviděl že z historie vymažete všechny PC postavy, které něčeho dosáhli.. chceš konkrétní příklad? už se ti tady začínají rýsovat a pokud chceš, projdem si celé realie s pajky a my ti řeknem, co udělali hráči a co si nezasloužej jen smyšlené NPC
jinak co vám brání to udělat znova? co když ted ve hře založim spolek kterej bude fungovat, budu mít dost čelnů, pak se zas přepíšou realie a najednou to už nebude můj spolek ale nějakého smyšleného NPC, a jako odpověd dostanu "no ono to prostě jinak nešlo"
_________________ jsem uctívač démonů jsem otec tvé smrti já vyvolávám dávné zlo já kontroluji každý jeho nádech já podněcuji vaše neštěstí zrozením i zabíjením já vyvolám armageddon krmen tisícem duší.
|
|
Top |
|
Glumišek
|
Post subject: Re: marná snaha? Posted: 12:27 26. Nov 2010 |
|
|
A co jste čekali? S názorem, který tu DG jakožto vrchní kronikář a DM prezentuje. O tom, jak se nahlíží na PC postavy ve hře. Mě to například vůbec nepřekvapilo. Vždyť o té době nic neví, nebyl tu a krom toho se mu to do krámu nehodí, když nastavuje svůj "nový" pořádek. Tak to je, tak se s tím prostě smiřme a šoupejme nohama, tahle stěna se prostě prorazit nedá, což je soudu z vlastní zkušenosti známo. 
_________________ Durman Zlomocný - Helgaronův válečný kněz
|
|
Top |
|
Krata
|
Post subject: Re: marná snaha? Posted: 12:28 26. Nov 2010 |
|
|
Glumišek wrote: A co jste čekali? S názorem, který tu DG jakožto vrchní kronikář a DM prezentuje. O tom, jak se nahlíží na PC postavy ve hře. Mě to například vůbec nepřekvapilo. Vždyť o té době nic neví, nebyl tu a krom toho se mu to do krámu nehodí, když nastavuje svůj "nový" pořádek. Tak to je, tak se s tím prostě smiřme a šoupejme nohama, tahle stěna se prostě prorazit nedá, což je soudu z vlastní zkušenosti známo.  popravdě mě to taky moc nepřekvapilo, už dříve sem si všiml že se Thalie mění na Dengrasii.. ale ty realie už bylo něco jako poslední kapka 
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: marná snaha? Posted: 12:32 26. Nov 2010 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
Krata wrote: a pokud chceš, projdem si celé realie s pajky a my ti řeknem, co udělali hráči a co si nezasloužej jen smyšlené NPC
Víš co? Tak to udělej. Ale prosimtě jenom o tom planě necancej. Ono kritizovat cizí práci s prstem v nose umí každej kdo má do řiti díru. To jste se fakt vyznamenali. Několikrát bylo řečeno, že doplňující příběhy mohou a budou přibývat. Ale to vy slyšet nechcete. Hlavně si vylejt srdíčko a zanadávat někomu, kdo vám pije krev. Od ostatních bych to čekal, ale aspoň od Krati ne.
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
Krata
|
Post subject: Re: marná snaha? Posted: 12:36 26. Nov 2010 |
|
|
proto sem tohle prvně dal do poděkování, protože se mi nové realie líběj, ale smazali všechnu dosavadní práci jráčů.. pak se to rozjelo trochu jinym směrem já zas kuciku čekal že ty se zastaneš spíš hráčské komunity, nebo se už nesnažíme dělat věci pro hráče? Já s dengrasem ty realie rád projdu, sám je nesepisuju ale ani se do jejich sepisování nemontuju, když vim že to nedám EDIT: a odpust si ten ton zpráv kdy se mnou mluvíš jako s kreténem 
|
|
Top |
|
LDamian
|
Post subject: Re: marná snaha? Posted: 12:43 26. Nov 2010 |
|
|
Pokud si nekdo da tu praci a prepracujete ty realie tak, aby vic zminovaly zasluhy hracskych postav a jejich jmena, bude to super.
Take jsem si vsiml ze prace hracu z realii zmizela. A je fakt, ze by se mi mnohem vic libil stav, kdy by naopak cokoli co hracske postavy udelaly a melo to smysl v realiich dostalo o to vetsi prostor, ze bylo mozne je prepracovat.
Koneckoncu kdyz se prepisou jmena treba peti novych slechtickych rodu a trochu pozmeni jejich puvod, tak to v praxi nikomu vadit nebude (doufam, ze ani Dengovi, koneckoncu jsou to jen smyslene postavy, co ve hre nikdo nehral), naproti tomu, kdyz zmizi jmeno jakehokoli hrace, co neco dokazal z realii, tak ho to pravdepodobne zamrzi. Takze naopak jmena uspesnych hracskych postav klidne oproti realite jeste mnohonasobne zduraznit! Vzdyt kdo vi, co ty epicke hracske postavy mohly behem tech sto let dokazat! Mnoho nynejsich vysoce postavenych npc mohou byt prave s nimi spriznene a chlubit se tim. NPC by tak pro hracske postavy ziskala mnohem vetsi dulezitost. Protoze je fakt, ze v soucasne podobe mne to take spis demotivuje se ty npc jmena ucit a spis mam chut cely ten svet npc tak nejak ignorovat, protoze mam pocit, ze on ignoruje svet hracskych postav. A to neni dobre.
Nicmene jak rikam - nekdo si s tim ted musi dat tu praci a doladit to. Koneckoncu upravy v systemu se take casto jeste zpetne ladi. Celkove ty realie jsou pekne (byt misty dost slozite) a ocenuji praci na nich. Tohle je spis zkratka nutne doladeni.
_________________ Půlork BU, bývalý šampión arény. BU! UGHR! Tiefling Merakh a Amadeo Crowley. Aasimar Auriel. Hakavarn Skall Ocellom. Drow Nadas a Malzar Zau'ndar. Elf Melron Sil Naril, hobit Peranoel Thoris, lidé Ramon a Adrian Bach, Taranis a asi dvacet dalších. .o)
Aktivní, kontaktovat kvůli: záseky, questy, aréna a dění v Kel A Hazru
|
|
Top |
|
Krata
|
Post subject: Re: marná snaha? Posted: 12:51 26. Nov 2010 |
|
|
souhlas abych to schrnul, já nerejpu do Grasovi práce, už sem několikrát řekl že se mi ty realie líběji.. ale zmizeli z nich hráčské skutky, jsou tam popisované ale už tam neni jméno hráčů ale smyšlenejch NPCeček... o tom se bavim, já nechci slyšet o doplnujících příbězích který jsou fakt super (nebo co chcete ode mě slyšet  ) ale o nýnějších realii, kde jsou skutky hráčů ze staré Thalie zapomenuty, prostě za ně ted nese slávu někdo vymyšlenej.. jak řikal Damian, pokud to dokázal hráč, mělo by se jeho jméno ještě víc zdůraznit, ne zapomenou, zahrabat a když se na to někdo ptá, tak odpovědět "no ono to jinak nešlo" jak nešlo?! vy jste tvůrci světa, pochybuju že výměna pár jmen v realiich je až takhle nemožné
|
|
Top |
|
Lord_Berserk
|
Post subject: Re: marná snaha? Posted: 13:21 26. Nov 2010 |
|
|
Tak realie sou pekny ... podle me neni problem doplnit rok (pokud si ho nekdo pamatuje)  a udalost a cloveka co se necim zaslouzil. Co mi napada je urcite Vrog Kurval, Najiv, Danielle William (jezevcobijec), Zayll Wall, Lucie Exos ... atd. pak este urcite dalsi v dobach davno pred wipe, kdy Thalie zacinala. Kazdej je prece rad ze muze mit tu cest se vobjevit v dejinach sveta ... a na jeho ciny se nezapomene  Ja si nestezuju sem tam hned 3x  Léto 1497 k.l. - to zacalo  - no moc casu uz neni orkove se dozivaj prej 40 let max 
_________________ ...VIKINGS are back...your agony begins !!!  No...You'll never make a Berserk... Berserker's Party Erik The Viking
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: marná snaha? Posted: 13:54 26. Nov 2010 |
|
|
Krata wrote: Glumišek wrote: A co jste čekali? S názorem, který tu DG jakožto vrchní kronikář a DM prezentuje. O tom, jak se nahlíží na PC postavy ve hře. Mě to například vůbec nepřekvapilo. Vždyť o té době nic neví, nebyl tu a krom toho se mu to do krámu nehodí, když nastavuje svůj "nový" pořádek. Tak to je, tak se s tím prostě smiřme a šoupejme nohama, tahle stěna se prostě prorazit nedá, což je soudu z vlastní zkušenosti známo.  popravdě mě to taky moc nepřekvapilo, už dříve sem si všiml že se Thalie mění na Dengrasii.. ale ty realie už bylo něco jako poslední kapka  Některý myšlenky zde vyslovené snad ani nebudu komentovat, poněvadž jsem slušný člověk a ony slušně komentovat nejdou. Krátké vysvětlení - kdo chce, zamyslí se a třeba pochopí, kdo nechce, je zbytečné na něj plýtvat energií. Hraju PnP skoro 20 let, od doby, kdy se tu objevilo DrD. Píšu ještě dýl, víc než 30 let. Dovoluju si tvrdit, že o těch věcech, obou, neco málo vím. Proto vím, jak těžké je psát o RPG hře jako takové,a by to mělo nějakou fazónu, tedy čitelnou formu a aby to nevyapdalo jako (CENSORED) "naprostá hloupost". Je to velice těžké i v PnP, kde se třeba hraje na permku postava a v online systémech je to ještě těžší (Hrdinný Anormo byl ten den dvakrát k smrti ubit svými nepřáteli, ale již druhý den hrdinně pobíhal po lese a těch jezevců, co ze vzteku na svou předchozí ztrátou zkušeností skolil! - sorry Sendysi, nothing personnally). Proto říkám, že zaznamenávat činy postav 1:1 v herním kontextu je nemožné, pokud reálie nemají vypadat hoodně podivně. Tomuto upravování se říká autorská licence a je celkem běžné. Nic ve zlém - nikomu ze stěžovatelů - ale bylo by lepší, kdybyste si zkusili sami něco napsat, než jen naříkat. K těm příkladům, co v diskusi zazněly... realie wrote: skupina mladých čarodějů založí Stříbrný kruh Jména zakladatelů zde zmíněna nejsou (není tedy pravda, že PC postavy byly nahrazeny NPC. realie wrote: a založili na Ostrovech zlopověstnou Temnou legii, podporovanou nevyzpytatelnými vládci Podtemna opět jména zakladatelů nejsou zmíněna. Není tedy pravda, že jména PC byla nahrazena jmény NPC. realie wrote: Právě v těchto dnech je položen základ slavné ivorské domobrany jakožto přímého výsledku Branova ušlechtilého úsilí. je tu jen psáno, že vznikla v důsledku Branovy činnosti, netvrdí se však, že ji založil on osobně. Jméno zakaldatele opět není zmíněno a opět tedy není pravda, že byl někdo něčím nahrazen. Nějaké další příklady? Fakt mě štve, že tady pouštíte do vzduchu lži, navíc na první pohled nepravdivý.
_________________ hyperpasivní myšohryz pokud mi píšete na ICQ, napište co chcete jsem jenom autor. číst ty reálie musíte sami...
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: marná snaha? Posted: 13:58 26. Nov 2010 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
Já se nezastávám nikoho. Pouze mě výrazně popudil tón, jakým to celé začlo. Myslím, že pokud bys napsal: ,,Hele, chybí mi v reáliích zmínění těhle a těhle činů, poskytnu k nim informace, byl bych rád za doplnění." vyřešilo by se to mnohem klidněji a nebylo potřeba tolik emocí.
Myslim, že sám víš, kolik to dá práce, aby všechno fungovalo, aby do sebe reálie zapadaly, aby navazovaly na tvář světa a mechaniku.
Když ti bylo odpovězeno, že pro tohle všechno je tam stále prostor, tak sis stále vedl svou. Že si obvyklé firmy kopnou, když mají příležitost, to se nedivim. Od tebe jsem po tom všem čekal trochu nadhledu.
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
menderon
|
Post subject: Re: marná snaha? Posted: 15:05 26. Nov 2010 |
|
 |
Měšťan |
|
|
Ahoj, osobně si vážím snahy o vypacování historie, osobně ji vnímám jao nadstandardní a prpracovanou,ale méně stravitelnou pro běžného čtenáře. Ke jménum postav, myslím, že pokud se daný hrac zapojí a přepracuje danou kapitolu aby byl zacován jeí význam a doplní tam jména a dá to schválit GM teamu, tak se to dá promítnout. Ale kdybych byl na miste DG a dalších autorů tak bych ted okopoval doma židli, že na mne všichni řvou a nadaval si do blbců že jsem si tu práci dával. návrh? potrefené husy dopacují dané části dějin azašlou Dg ke schválení....  Edit: jedá se o základní dějiny, nemuže tam být každá věc, ktrou vaše postavy udělaly musíme to číst i my ostatní a ja bych moc víc než tam je nezkousl a nejsem sám. Což ovšem neznamená že by nemohla byt nová odražka slavní hrdinové thalie..... kde by se vešlo více. Dám příklad Aria Oria - nyní 150 letá prabába, matka mnoha dětí, vnuků, pravuků, prapravnuků..... stále žijící, narodila se.... blba lba bla a žije až do dnes.
_________________ "Prohlášením, že jsi nevinen, potvrzuješ svojí vinu." Neznámý muž na neznámém míste při neznámé příležitosti.
Quido z Červíčkova - dobrácký gnóm a zapřísáhlý antiteista.
Last edited by menderon on 15:10 26. Nov 2010, edited 1 time in total.
|
|
Top |
|
sendys
|
Post subject: Re: marná snaha? Posted: 15:08 26. Nov 2010 |
|
 |
Rytíř |
|
|
každy ma svuj nazor na to jak to ma být jak to bude a jak to je den rika ze je to v poradku stary hraci rikaji ze to vporadku neni nema smysl se dohadovat staci se jen ozvat a ne aby ste se tu hadali neni to nutne ani neni nutne se vyjadrovat k nazoru jineho prece jen kazdy mame svuj nazor a takovy to bude furt
_________________ Život je svině, a teď vypadni mám práci.
|
|
Top |
|
Krata
|
Post subject: Re: marná snaha? Posted: 15:49 26. Nov 2010 |
|
|
kucik wrote: Já se nezastávám nikoho. Pouze mě výrazně popudil tón, jakým to celé začlo. Myslím, že pokud bys napsal: ,,Hele, chybí mi v reáliích zmínění těhle a těhle činů, poskytnu k nim informace, byl bych rád za doplnění." vyřešilo by se to mnohem klidněji a nebylo potřeba tolik emocí.
Myslim, že sám víš, kolik to dá práce, aby všechno fungovalo, aby do sebe reálie zapadaly, aby navazovaly na tvář světa a mechaniku.
Když ti bylo odpovězeno, že pro tohle všechno je tam stále prostor, tak sis stále vedl svou. Že si obvyklé firmy kopnou, když mají příležitost, to se nedivim. Od tebe jsem po tom všem čekal trochu nadhledu. ono skrz klávesnici se špatně propasujou emoce, možná sem se nechal strhnout a nasadil trochu drsnější ton.. každopádně tvoje odpoved mi moc nepomohla k uklidnění.. bohužel si stále asi povedu svou, realie jsou hezké, ale chybí tam ta ruka hráčů, ted je to jen technická knížka, něco jako manual k Thalii, ne Thalii jakou ji vytvářeli hráči.. tak jak se pořád tvrdilo, hráč se může zapsat do dějin.. dějiny se předělali, prodloužili, pojal se novej věk a neni tam jediná zmínka, proto se ted spíš zastávám hráčů než týmu, tohle by zarmzelo i mě, při tom nikdo nemluví o překopání celých realii, ani nehanovim práci jako celek, ale chybí mi tam prostě pár detailů zahrnující jakoukoli zmínku o hráči.. to je tak těžký napsat "a v té době, tehdejší pomocný ponocný Najív Virtues zakládá Ivorskou domobranu z prvních dobrovolníků, skládající se z řad sedláků a rolníků" .. v té době sem hrál a Bran už v té době byl pod kytičkama, vim že se realie přetvořovali ale jako toho, co si ty časy zažil, to ve mě budí asi jiné emoce než v ostatních, který jen vidi že se stará garda Thalie hádá nad čimsi, co nezažili.. je mi líto Kuciku že sem zklama tvé očekávání mého nadhledu, bohužel asi nehodlám držet rypák a krok a když se mi něco nelíbí, tak se ozvu.. pravda, příště možná použiju mírnější ton a určitě poznámky si odpustim (i když to rejpalství mám prostě v krvi  )
|
|
Top |
|