Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 22:38 24. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 40 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next
Author Message
 Post subject: Re: Přehazování věcí
PostPosted: 14:02 30. Dec 2010 
Obyvatel
 Profile

Dvě odlišné acc, dvě odlišné IP adresy, dvě odlišné postavy a nejspíše dva odlišné CD klíče. To bych tím pádem nemohl obchodovat s nikým.

Last edited by Xaarth on 15:25 30. Dec 2010, edited 1 time in total.

Reply with quote  

PostPosted: 14:22 30. Dec 2010 
WB Thalie
 ICQ  Profile

Xaarth wrote:
Dvě odlišné acc, dvě odlišné IP adresy, dvě odlišné postavy a nejspíše dva odlišné CD klíče. To bych tím pádem nemohl obchodovat s nikým, ale je dost možný, že to chápu špatně.

Tohle není vůbec důležité, důležité je jestli tam jsou 2 rozlišní lidé za tím pc.

Reply with quote  

PostPosted: 14:49 30. Dec 2010 
Měšťan
 Profile

Shaman88 wrote:
Xaarth wrote:
Dvě odlišné acc, dvě odlišné IP adresy, dvě odlišné postavy a nejspíše dva odlišné CD klíče. To bych tím pádem nemohl obchodovat s nikým, ale je dost možný, že to chápu špatně.

Tohle není vůbec důležité, důležité je jestli tam jsou 2 rozlišní lidé za tím pc.

Důležitější mi dokonce přijde za jakou cenu jsi si ty věci překoupil. Protože tomu kolegovi, kterýho jsi posadil za ten druhej komp jsi řekl za jakou cenu ti to má prodat. Spíš jde o tu cenu jestli byla poctivá, ale to už se nikde nedohledá, že. :-)

Reply with quote  

PostPosted: 15:03 30. Dec 2010 
Urozený
 Profile

hrusi wrote:
Důležitější mi dokonce přijde za jakou cenu jsi si ty věci překoupil. Protože tomu kolegovi, kterýho jsi posadil za ten druhej komp jsi řekl za jakou cenu ti to má prodat. Spíš jde o tu cenu jestli byla poctivá, ale to už se nikde nedohledá, že. :-)

Anichž bych se chtěl kohokoli zastávat ..... co když ta cena byla poctivá, co když věřím, že u dvou počítačů byli dva lidé, měli dvě acc, dva klíče, dvě IP adresy?
Mě to přijde jako vcelku zajímavá otázka, protože jednou může někomu křápnout v hlavince a říct, že se vlastně s bráchou supportujeme nebo nás nutit dělat si fotky z domu, že oba sedíme u vlastního komplu a ne že je doma jen jeden, ovládá oba komply a "pod cenou" si přetahuje suroviny nebo že vlastně nejsme dva, nebo že si prodáváme pod cenou a já nevím co ještě. :?:

Reply with quote  

PostPosted: 15:10 30. Dec 2010 
Měšťan
 Profile

Není náhodou v pravidlech že přehazování věci ( každej tomu říká jinak, někdo
přehazování, jinej support, nebo obchodování ) je zakázáno v rámci
jednoho CD keye a IP adresy?

Nic jinýho jsem ještě v pravidlech nenašel i na jinejch servrech... :?:

ono tě to přejde.

Reply with quote  

PostPosted: 15:43 30. Dec 2010 
Ďábel
 WWW  Profile

Theogil I wrote:
Anichž bych se chtěl kohokoli zastávat ..... co když ta cena byla poctivá, co když věřím, že u dvou počítačů byli dva lidé, měli dvě acc, dva klíče, dvě IP adresy?
Mě to přijde jako vcelku zajímavá otázka, protože jednou může někomu křápnout v hlavince a říct, že se vlastně s bráchou supportujeme nebo nás nutit dělat si fotky z domu, že oba sedíme u vlastního komplu a ne že je doma jen jeden, ovládá oba komply a "pod cenou" si přetahuje suroviny nebo že vlastně nejsme dva, nebo že si prodáváme pod cenou a já nevím co ještě. :?:
Je zásadní rozdíl, jestli si ty věci předáváte mezi dvěma různými hráči různých postav (což je váš případ), nebo jestli si je předáš mezi svými vlastními postavami na svých účtech s tím, že pro účel předání pžádáš bráchu, aby hrál za tvou postavu (jednu z tvých postav). Přestaňte porovnávat neporovnatelné.

Reply with quote  

PostPosted: 15:46 30. Dec 2010 
Rytíř
 Profile

Tohle obchodování (mezi dvěma postavama stejnýho hráče) se na fóru už řešilo. Bohužel jsem to vlákno nenašel. Dopracovalo se k závěru, že pokud je ta cena odpovídající tak se to neřeší (možná že tam byla zmíňka o pořízení screenu, který v tomhle případě stejně nic nevysvětlí). Jen si nejsem jist jestli tento závěr byl uznán i thalijským týmem, ale rozhodně se to už řešilo.

Hladový pes loví nejlíp.

Drowí mysl

Reply with quote  

PostPosted: 15:53 30. Dec 2010 
Ďábel
 WWW  Profile

Zcela určitě nebyl uznán Rejtym...

Problém je například i to, jak určíš cenu alchymistické suroviny tak, aby byla odpovídající. Zase jsme u toho, že si jí určí hráč sám, což je pochopitelně nepřijatelné.

Určitou možnost poskytuje persistentní obchodník, ale i když má nastavené minimální ceny, zrovna u surovin to moc nefunguje (a i pro jiné věci je dost nízká). Tým teď řeší zda bude povolen přeprodej mezi vlastními postavami přes persistentního obchodníka a pokud ano, tak za jakých podmínek (např. po 24 IR hodinách).

Podotýkám, že i kdyby to bylo povolené (což není) tak není možné aby si výměnu hráč udělal sám bez dozoru DM. Nijak totiž neprokáže, že ty věci pravdu zaplatil.

Reply with quote  

PostPosted: 15:55 30. Dec 2010 
Měšťan
 WWW  ICQ  Profile

DenGrasse wrote:
...

tady jde spise o to, ze jednoho krasneho dne muze dojit na to, ze bude zpochybnena existence jeho bratra "zadny tvuj bracha to nebyl, obe postavy hrajes ty a tvrdis, ze mas bratra..." :)

Reply with quote  

PostPosted: 15:59 30. Dec 2010 
WB Thalie
 ICQ  Profile

Celkově je přendávání věcí mezi postavami jednoho hráče blbost.

Mělo by to být zakázané bez výjimek.
Pokud se to nějak povolí třeba s DM asistencí tak je to úplná blbost, lidi to budou ochcávat jak jen to jde, budou využívat toho že peníze nejsou vystopovatelné takže postava A dá 50k postavě B, pak si postava A zavolá DM že chce prodat za asistence DM postavě B nějaké itemy a za asistence DM to vyměněj...

Reply with quote  

PostPosted: 16:03 30. Dec 2010 
Nováček
 Profile

Woxa wrote:
DenGrasse wrote:
...

tady jde spise o to, ze jednoho krasneho dne muze dojit na to, ze bude zpochybnena existence jeho bratra "zadny tvuj bracha to nebyl, obe postavy hrajes ty a tvrdis, ze mas bratra..." :)

Tak to, kdo sedí za tim kompem si nemůžeš bejt nikdy jistej. :-)

Reply with quote  

PostPosted: 16:03 30. Dec 2010 
Mistr
 ICQ  Profile

DenGrasse wrote:
Zcela určitě nebyl uznán Rejtym...

....
Podotýkám, že i kdyby to bylo povolené (což není) tak není možné aby si výměnu hráč udělal sám bez dozoru DM. Nijak totiž neprokáže, že ty věci pravdu zaplatil.

??? Copak persistentní obchodník vydá věc bez zapacení ? A cena zaplacená persistentnímu obchodníkovui po odečtění rabatu se přece posílá na účet v bance ...

Sandra Ztruhly, nalezenec, Aasimar, kněžka a řemeslnice
Ga Muru, nešťastný plod náhodného setkání lidského ožraly a orčí děvky
Elena Spod, dívka která ztratila paměť

Reply with quote  

PostPosted: 16:08 30. Dec 2010 
Rytíř
 Profile

Cena kytek je u při náhodně generovaných miniQ od NPC stanovena na 50 zl/ks. Urlraen ingredience odkupoval cca za 20 - 100 podle potřeby na lektvary. Podobně by se mohly pohybovat ceny u obchodníka.

Hladový pes loví nejlíp.

Drowí mysl

Reply with quote  

PostPosted: 16:15 30. Dec 2010 
Ďábel
 WWW  Profile

Woxa wrote:
Existence Theogilova bratra je prokázána dostatečně, takže se nemusí bát.
Shaman88 wrote:
Celkově je přendávání věcí mezi postavami jednoho hráče blbost.

Mělo by to být zakázané bez výjimek.
Pokud se to nějak povolí třeba s DM asistencí tak je to úplná blbost, lidi to budou ochcávat jak jen to jde, budou využívat toho že peníze nejsou vystopovatelné takže postava A dá 50k postavě B, pak si postava A zavolá DM že chce prodat za asistence DM postavě B nějaké itemy a za asistence DM to vyměněj...
Souhlasím. Také podle toho Tým postupuje. Žádné výjimky zatím povoleny nebyly.

monstera wrote:
??? Copak persistentní obchodník vydá věc bez zapacení ? A cena zaplacená persistentnímu obchodníkovui po odečtění rabatu se přece posílá na účet v bance ...
Potrestané předání proběhlo bez účasti persistentního obchodníka. Nicméně, jak správně podotýká Shaman88, i to lze obejít.

Reply with quote  

PostPosted: 17:11 30. Dec 2010 
Urozený
 Profile

Jenže v tom příspěvku nešlo jen o "Theogilova" bratra, jednalo se o obecné pojetí příkladem. Zkrátka se mi nelíbí ta netransparentnost a spousta možných výkladů. Stejně jako Urlraen mám totiž pocit, že už se to tu řešilo a závěr byl mírně jiný, ale .... . V každém případě budu respektovat oficiální stanovisko, jen si myslím že se zase zavádí restrikce, což je vždy nemilé a pro Thalii nepřínostné. Opravdu nevím co se stalo a jsem dalek to hodnotit, jen přemýšlím kam až to může tímto tempem zajít.

Reply with quote  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 40 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]