|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
DenGrasse
|
Post subject: Re: Prekupnik Posted: 14:27 21. Jun 2011 |
|
|
Tak dycky je třeba si představit, za kolik byste tu věc koupili vy sami. Jako stane se, že nějaký hilvl, kterému zrovna dojde uhlí si koupí hroudu či dvě za 500+, ale určitě to nebude pravidlem. Uhlí se dá získat zadarmo jen trochou času; pokud bych si pro něj nechtěl běhat, těžko dám víc než 50 za hroudu a i to nerad, když vím jak těžko je vydělávám.
_________________ hyperpasivní myšohryz pokud mi píšete na ICQ, napište co chcete jsem jenom autor. číst ty reálie musíte sami...
|
|
Top |
|
Nalkanar
|
Post subject: Re: Prekupnik Posted: 14:57 21. Jun 2011 |
|
Joined: 14:21 13. Feb 2010 Posts: 9274 Location: Brno/"Znojmo"
|
1) Podívám se, jestli někdo neprodává stejné zboží a za kolik 2) Uvážím, jak psal Dengrasse, dostupnost zboží a jak bych ho asi tak ocenil 3) Pokud stále netuším, tak snad jde se zeptat někoho (=postava, bo i jen hráč) na odhad nějaké ceny 4) Pokusím se určit cenu a vložím k překupníkovi
_________________ .
|
|
Top |
|
-darkvision-
|
Post subject: Re: Prekupnik Posted: 15:24 21. Jun 2011 |
|
|
Hrouda uhlí s cenou do 400gp je, nebo podle mě, byla vyhovující. Do těch 400gp / ks jsem to kupoval bez problému.
_________________ O podtemnu se v posledních letech říká, že tam hrají samé čuňata a PKčka. Tento mýtus bohužel nemáme čas vyvracet, protože "JEDEME BOMBY!"
Dočasně mimo. Jsem Žena!
Nhill'nue Zau'ndar Anirrinths Zau'ndar Izzrar Zau'ndar - ten druhej, nebo první
|
|
Top |
|
Thuereg
|
Post subject: Re: Prekupnik Posted: 16:18 21. Jun 2011 |
|
|
Mě spíš fascinuje, že tam jsou někteří schopni anrvat věci jako jsou ampule a flašky, tedy předměty které jsou k mání zdarma a bez práce.
_________________ Theureg syn Theureguv, syna Grumova z rodu Darwolf: Cestu životem si razí mečem, ale občas překvapí rozumem či duší. V tom jenž vypadá jakoby mu v žilách kolovala krev samotných obrů se možná skrývá víc než jen hrubá síla svalů. Možná.
|
|
Top |
|
Prasokralik
|
Post subject: Re: Prekupnik Posted: 16:50 21. Jun 2011 |
|
Joined: 01:53 05. Dec 2010 Posts: 4507 Location: Land Down Under
|
DenGrasse wrote: Tak dycky je třeba si představit, za kolik byste tu věc koupili vy sami. Jako stane se, že nějaký hilvl, kterému zrovna dojde uhlí si koupí hroudu či dvě za 500+, ale určitě to nebude pravidlem. Uhlí se dá získat zadarmo jen trochou času; pokud bych si pro něj nechtěl běhat, těžko dám víc než 50 za hroudu a i to nerad, když vím jak těžko je vydělávám. tak to jsi vyjímka, já si jako lowík vydělával prodejem uhlí, cca 300 za kus, sypalo mi to
_________________ Ignore list: Theogil I, Krysak, Koninho87, Kokosak, Grin, efu_redo
Pain is temporary. Victory is forever.
|
|
Top |
|
Terbee
|
Post subject: Re: Prekupnik Posted: 17:50 21. Jun 2011 |
|
|
Thuereg wrote: Mě spíš fascinuje, že tam jsou někteří schopni anrvat věci jako jsou ampule a flašky, tedy předměty které jsou k mání zdarma a bez práce. to víš, co kdyby! 
_________________ "Lidé jsou ve tmě a nevědí, jak dál, já měl jsem lampičku, v ní plamínek plál, teď zhasl: já dlaň tvou hledám, co chci? jen nebýt ve tmě sám."
"I'm not scare of dying I just don't want to!" Robbie Williams, Come Undone
|
|
Top |
|
drake127
|
Post subject: Re: Prekupnik Posted: 20:10 21. Jun 2011 |
|
|
Tak každému se stane, že ustřelí a nemá pak význam, aby tam ty věci smrděly týdny, protože se k nim nedostane ani majitel.
_________________ Als sie mich holten, gab es keinen mehr, der protestieren konnte.
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: Prekupnik Posted: 00:37 22. Jun 2011 |
|
|
-darkvision- wrote: Hrouda uhlí s cenou do 400gp je, nebo podle mě, byla vyhovující. Do těch 400gp / ks jsem to kupoval bez problému. Prasokralik wrote: DenGrasse wrote: Tak dycky je třeba si představit, za kolik byste tu věc koupili vy sami. Jako stane se, že nějaký hilvl, kterému zrovna dojde uhlí si koupí hroudu či dvě za 500+, ale určitě to nebude pravidlem. Uhlí se dá získat zadarmo jen trochou času; pokud bych si pro něj nechtěl běhat, těžko dám víc než 50 za hroudu a i to nerad, když vím jak těžko je vydělávám. tak to jsi vyjímka, já si jako lowík vydělával prodejem uhlí, cca 300 za kus, sypalo mi to Jo občas tam craftí bohatej hilevl, kterýmu se nevyplatí zdržovat se uhlím a v poměru k cenám surovin jsou náklady na uhlí marginální. Ale na to nejde spoléhat, že to tak bude vždycky. A když tam leží 20 kusů uhlí za 300 tejden, tak to asi tak jak píšete úplně neni. To že tam někdo narve uhlí za 1250, přece neznameá, že ho tam narvu taky za tu cenu. Takže podívat se za kolik se to prodává jinak, taky neni úplně relevantní; fakt to chce trochu rozumu.
_________________ hyperpasivní myšohryz pokud mi píšete na ICQ, napište co chcete jsem jenom autor. číst ty reálie musíte sami...
|
|
Top |
|
-darkvision-
|
Post subject: Re: Prekupnik Posted: 00:43 22. Jun 2011 |
|
|
Samozrejme ze to chce rozum.. to bez debat. Já když Verens byl low, tak tam taky dával uhlí, ale jen tehdy pokad ho neprodal tem dole. Protoze kdyz jsem zašel do dílen a craftili tam a uhlí nemeli, tak se dalo střelit i 500/ks .. deset kousků uhlíčka prodáno hned .. a vydelal jsem si jeste vice, nez kdybych to dal prekupnikovi ..
Co mi nahore asi nejvice u prekupnika vadilo bylo to velke mnozstvi ingredienci do alchymie, coz podle me, si myslim,, ze moc lidi nekupovalo, ne za tu cenu za jakou to tam bylo .. to si to clovek snad radsi sel obehnout .. Protoze pak cena lektvaru jen diky ingrediencim vzrostla treba o 250 ani se nemrklo, ci i o vice .. a to je pak v tom velkem mnozstvi lektvaru znat.
_________________ O podtemnu se v posledních letech říká, že tam hrají samé čuňata a PKčka. Tento mýtus bohužel nemáme čas vyvracet, protože "JEDEME BOMBY!"
Dočasně mimo. Jsem Žena!
Nhill'nue Zau'ndar Anirrinths Zau'ndar Izzrar Zau'ndar - ten druhej, nebo první
|
|
Top |
|
Prasokralik
|
Post subject: Re: Prekupnik Posted: 11:59 22. Jun 2011 |
|
|
DenGrasse wrote: To že tam někdo narve uhlí za 1250, přece neznameá, že ho tam narvu taky za tu cenu. Takže podívat se za kolik se to prodává jinak, taky neni úplně relevantní; fakt to chce trochu rozumu. To máš pravdu, já se vždy díval kolik je cena uhlí, které už u překupníka bylo a dával jsem to tam po Baťovsku vždycky o fous levnější, aby se to moje prodalo první. Ale takhle se holt dělá kšeft no O:-)
_________________ Ignore list: Theogil I, Krysak, Koninho87, Kokosak, Grin, efu_redo
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: Prekupnik Posted: 12:45 22. Jun 2011 |
|
|
Tak to dělá většina, nejsi sám. Ale právě když tam někdo hodí exces jako uhlí za 1250 a ty ho tam dáš o fous levnější, jen se zvětší hromada neprodejného (nebo obtížně prodejného) uhlí.
|
|
Top |
|
Sobik
|
Post subject: Re: Prekupnik Posted: 13:18 22. Jun 2011 |
|
|
Já sem se nad překupníkem narozčiloval dost, dokonce sem několikrát s Ghorinem ty hovadiny vykoupil i za několik tisíc a za rohem je vyhodil, jen aby tam nepřekážely. 
_________________ Říkejte mi Sob Gorok Kovadlina - Trpasličí bojovník z rodu Kovadlinů, stavbař a truhlář. Manžel Agrily.
|
|
Top |
|
pilnik
|
Post subject: Re: Prekupnik Posted: 14:08 22. Jun 2011 |
|
|
Sobik wrote: Já sem se nad překupníkem narozčiloval dost, dokonce sem několikrát s Ghorinem ty hovadiny vykoupil i za několik tisíc a za rohem je vyhodil, jen aby tam nepřekážely.  tim si vehnal vitr do plachet vsem tem, co to tam dali, neb zjistili, ze se vyplati tam takove kraviny prodavat 
_________________ Obuki - ten vod Škopku
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: Prekupnik Posted: 15:03 22. Jun 2011 |
|
|
Aneb tajemství úspěchu prodeje za přemrštěné ceny je na světě.
|
|
Top |
|
Prasokralik
|
Post subject: Re: Prekupnik Posted: 19:34 22. Jun 2011 |
|
|
Sobik wrote: Já sem se nad překupníkem narozčiloval dost, dokonce sem několikrát s Ghorinem ty hovadiny vykoupil i za několik tisíc a za rohem je vyhodil, jen aby tam nepřekážely.  Když obědváš a pod stolem se ti motá kocour, nebo pes, je to podobná situace. Jsou tací, co se domnívají, že když tomu zviřátku hodí kus žvance, ono se nažere a dá pokoj. Skutečnost je ale jiná. Zvíře se nažere a za dvě minuty je pod tím stolem znovu. A další den a den poté taky. Zjistil totiž, že se mu loudění vyplatilo.
|
|
Top |
|