Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 01:22 24. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 69 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
Author Message
 Post subject: Re: Mapa
PostPosted: 17:44 21. Jun 2011 
Šlechtic
 WWW  Profile

Shaman88 wrote:
Jo udělejte mapu - alespon pro města....
Hodilo by se na nošení balíků, u poloviny měst nevím ani kde leží....
U nováčků mě vždy překvapovalo, že se nedožadují doprovodu do míst, o kterých neví, kde leží. Pokud potkají Isioliu a ta zrovna nebude mít něco důležitého, přes den jim ráda ukáže cestu do kteréhokoliv balíkového místa na povrchu kromě Murgondu (cestu tam sice zná také, ale je to moc riskantní).

[Desatero přikázání pro role-playera]   [Hry na hrdiny: Teorie RPG]

Reply with quote  

PostPosted: 18:06 21. Jun 2011 
Obyvatel
 Profile

davidsoft wrote:
Shaman88 wrote:
U nováčků mě vždy překvapovalo, že se nedožadují doprovodu do míst, o kterých neví, kde leží. Pokud potkají Isioliu a ta zrovna nebude mít něco důležitého, přes den jim ráda ukáže cestu do kteréhokoliv balíkového místa na povrchu kromě Murgondu (cestu tam sice zná také, ale je to moc riskantní).
Budu-li mluvit jako nováček, je pro mě řádově obtížnější nějakého hráče vůbec potkat a ještě jednou tolik obtížnější dostat z něj víc než pozdrav mizejíc v dáli. Ve srovnání s tím je kličkování mezi vlkodlaky a skřety bezstarostná procházka.

Jasně, dělám si to dost sám nenavštěvováním populárních kempících místeček, ale potkám-li třeba takovou Isioliu, potkám ji na dost dlouho, abych na ni nemusel pokřikovat přes půl lokace a potkám ji v situaci, kdy se můžu alespoň domnívat, že by mohla být svolná k doprovodu? Neříkám, že se máte o nováčky aktivně zajímat, tím bych to jen přehodil na jiná ramena (navíc ta, která to vůbec nemusí zajímat), ale prostě "zapojení se" není tak triviální úloha a svět to svojí rozlehlostí a nezávislostí vůbec neulehčuje.

Reply with quote  

PostPosted: 18:25 21. Jun 2011 
Bůh
 Profile

-darkvision- wrote:
Prasokralik wrote:
drake127 wrote:
No jo, dej ženě mapu ... není divu, že jsi došla podle špatné mapy správně. :D

spíš je chytřejší než vy dva dokupy a umí se v mapě orientovat

:lol: :lol: Ten byl dobrej .. teď jen nevím co si myslet o Tobě, pokads to myslel vážně , když tvrdíš že někdo si najde na mapě bod A a dojde tam i přesto že v reálu (ber jako ve hře) ten bod A je ve skutečnosti na druhé straně, že se umí orientovat v mapě .. tak dle mě tedy ne. :roll:

Jo? A co přesně je na té mapě jinak než ve hře? nebo chceš říct že gruberik není na sever od tartenu?

Pain is temporary. Victory is forever.

Reply with quote  

PostPosted: 18:31 21. Jun 2011 
Šlechtic
 WWW  Profile

drake127 wrote:
davidsoft wrote:
Shaman88 wrote:
Budu-li mluvit jako nováček, je pro mě řádově obtížnější nějakého hráče vůbec potkat a ještě jednou tolik obtížnější dostat z něj víc než pozdrav mizejíc v dáli. Ve srovnání s tím je kličkování mezi vlkodlaky a skřety bezstarostná procházka.

Jasně, dělám si to dost sám nenavštěvováním populárních kempících místeček, ale potkám-li třeba takovou Isioliu, potkám ji na dost dlouho, abych na ni nemusel pokřikovat přes půl lokace a potkám ji v situaci, kdy se můžu alespoň domnívat, že by mohla být svolná k doprovodu? Neříkám, že se máte o nováčky aktivně zajímat, tím bych to jen přehodil na jiná ramena (navíc ta, která to vůbec nemusí zajímat), ale prostě "zapojení se" není tak triviální úloha a svět to svojí rozlehlostí a nezávislostí vůbec neulehčuje.
Dobrý postřeh. Musíš ji potkat ve městě, nebo alespoň na dohled stráží.

Mimo město jsou běžná přepadení (občas i ve dne), mágové chodí zásadně neviditelní, takže je nepotkáš, pokud do nich přímo nevrazíš na cestě. Svět je sice rozlehlý, ale má svoje velké dopravní uzly, kterými všichni (nebo skoro všichni) procházejí. Spoléhat na ně je zatím nejefektivnější strategie, kterou jsem objevil. Také viz http://thalie.pilsfree.cz/forum/viewtopic.php?p=103787#p103787

Pokud bys chtěl Isioliu opravdu potkat, já osobně se v případě nováčků nebráním ani domluvě "kdy a kde se naše postavy náhodou potkají". Není to možná úplně v pořádku, ale podle mě je mnohem lepší být na místě a rovnou začít než tři hodiny sedět v Ivory a čekat, zda se náhodou někdo neobjeví, což by udělala málokterá postava.

//edit:
A ještě jeden dodatek. Musíš ji potkat v rozumnou IC dobu. Přes noc se většina balíků doručit nedá (alespoň ne bezpečně).

[Desatero přikázání pro role-playera]   [Hry na hrdiny: Teorie RPG]

Last edited by davidsoft on 18:40 21. Jun 2011, edited 1 time in total.

Reply with quote  

PostPosted: 18:32 21. Jun 2011 
Bůh
 Profile

Prasokralik wrote:
Jo? A co přesně je na té mapě jinak než ve hře? nebo chceš říct že gruberik není na sever od tartenu?

Vycházel jsem z tohodle :

Tretas wrote:
Shaman88 wrote:
Jo podle té mapy jsem se snažil z tartenu dojít do gruberiku. Po 4 pokusech kde jsem umřel jsem to vzdal....

Podle mapy je napravo nahoře nad tartenem a směrovky na cestách mi ukazovali smerem na západ... zmatek.

To je tím, že mapa je kreslená před změnou pozic některých měst. Tehdy byla přesná, dnes už ne.

EDIT: Tak jsem se na tu mapu podíval a Gruberik je malovanej někde tam, kde je jistej dungeon.
Skutečně je Gruberik ale několik lokací doleva, asi 5-6 .. což je dost velkej rozdíl ..

Dočasně mimo.
Jsem Žena!

Nhill'nue Zau'ndar
Anirrinths Zau'ndar
Izzrar Zau'ndar - ten druhej, nebo první

Reply with quote  

PostPosted: 18:37 21. Jun 2011 
Bůh
 Profile

Nojo, tak když se tam někdo snaží dostat vzdušnou čarou, měl by si pořídit křídla. Naštěstí jsou i lidé, co umí použít hlavu a nepotřebují k mapě gpsku.

Ta mapa má pár odchylek, obzvlášť po tom co se trochu změnila msíta jako dornovo utočiště, resp. jejich lokality ale stále je více méně přesná, kidy typu "jít z bodu A do bodu B když e bod B na uplně opačném konci" nejsou na místě ani omylem

Reply with quote  

PostPosted: 18:43 21. Jun 2011 
Bůh
 Profile

Prasokralik wrote:
Nojo, tak když se tam někdo snaží dostat vzdušnou čarou, měl by si pořídit křídla. Naštěstí jsou i lidé, co umí použít hlavu a nepotřebují k mapě gpsku.

Ta mapa má pár odchylek, obzvlášť po tom co se trochu změnila msíta jako dornovo utočiště, resp. jejich lokality ale stále je více méně přesná, kidy typu "jít z bodu A do bodu B když e bod B na uplně opačném konci" nejsou na místě ani omylem

Podle me je celkem rozdíl, jestli jdeš
A) 3lokace na sever, jednu na východ, jednu na sever
nebo
B) 3lokace na sever, jednu na západ, jednu na sever a pak ty další 4-5lokací jsou si už ted po úpravě nepamatuji.

Nedostávám se tam vzdušnou čarou, ale podle mě celkem rozdíl to je, zda jdeš doprava či doleva.
Nemluvě o tom že gruberik je malovanej "jakoby doprava" .. ale tak nikdy nebejval, vždy bejval "nalevo"

Takže "kydy" bod A, B přitom sou body jinde, na místě celkem jsou. Protože podle mě je stále rozdíl jestli se vydáš na východ nebo na zapád .. asi tak jako bys jel podle mapy autem a a odbočils doprava nebo doleva. Podle tebe v tom rozdíl není, podle me v tom je rozdíl celkem velkej.

Dočasně mimo.
Jsem Žena!

Nhill'nue Zau'ndar
Anirrinths Zau'ndar

Reply with quote  

PostPosted: 18:54 21. Jun 2011 
Bůh
 Profile

nejdeš ani na východ, ani na západ, jdeš na sever, co na tom nechápeš? pokud musíš zahnout, zahneš proto, abys mohl na sever pokračovat, protože ti něco stojí v cestě

Reply with quote  

PostPosted: 21:33 21. Jun 2011 
Urozený
 ICQ  Profile

Prasokraliku, ty to teď asi posuzuješ z pozice někoho, kdo ví, kde Gruberik je. Za sebe (nevím, kde Gruberik je) říkám, že když jsem se tam snažil dojít podle mapy, tzn. zhruba na polovině cesty z Tartenu do Doubkova odbočit na Gruberik a dojít tam po cestě, tak jsem opravdu nepochodil :)

Reply with quote  

PostPosted: 22:37 21. Jun 2011 
Bůh
 Profile

No jak se zdá, Terbee to heldala podle mapy a našla. Jiný hlupec hledal podle mapy, umřel u toho místo aby došel a nevěděl nic lepšího než své selhání okomentovat sexistickým vtipem.

Vy byste potřebovali místo map gpsku, těm chytřejším stačí mapa na webu. howg.

Reply with quote  

PostPosted: 22:42 21. Jun 2011 
Urozený
 ICQ  Profile

A ty potřebuješ přestat lidi osočovat z různých věcí, co nejsou pravda. Nepotřebuju GPS, poukazuji na to, že ta mapa není přesně.

Reply with quote  

PostPosted: 23:29 21. Jun 2011 
Bůh
 Profile

Prasokralik wrote:
No jak se zdá, Terbee to heldala podle mapy a našla. Jiný hlupec hledal podle mapy, umřel u toho místo aby došel a nevěděl nic lepšího než své selhání okomentovat sexistickým vtipem.

Vy byste potřebovali místo map gpsku, těm chytřejším stačí mapa na webu. howg.

Podle chybový mapy na místo nedojdeš .. ani ve hře ani v reálu .. to že se koukla na mapu a z ní zjistila, že gruberik je někdě na severu .. ale přitom reálně je na severozápadě .. ji jen lehce usměrnilo .. po cestě jsou dva nebo tři typy npc .. pokad má někdo invis tak si to dá daleko snáže, než ten co invis nemá .. pokad nekdo zná npc, dá si to taky daleko snáze, než někdo kdo ty npc nezná a je pak například vystrašen .. pokad má někdo v grupě, nebo ve hře někoho koho zná, kdo je zkušenější, tak si s ním může potellovat a dá to samozřejmě taky daleko snáže, než někdo kdo tu možnost nemá..

Jedinou věc co na Tobě nechápu, je ta, že říkáš že gruberik je někde, kde vlastně reálně není. Když se podívaš na mapu, tak gruberik je skoro u těch ledových hor (bo jak to tam je, nemam ted mapu u sebe a hledat ji nechci) .. na mapě je zakreslen na "lehkým" severovýchodě .. není přímo na severu .. takže pokad srovnáme to kde je zakreslen a to kde leží reálně, tak dojdeme k závěru takovému, že kdyby se někdo držel přesně podle mapy, tak by nikdy dojít na místo nemohl. .. protože když jdeš od tartenu 3lokace na sever, tak je tam rozcestí, které říká, že gruberik je na západ, pokad se ale podíváš do mapy, tak je "lehce" na východ .. z toho plyne, že kdybys šel podle mapy, odbočíš doprava a tudíž se do gruberiku nedostaneš .. pokad si ale dal přednost ukazateli a odbočil doleva (směr východ) tak se již neřídíš podle mapy, ale podle ukazatele..

Musel jsem Ti to rozepsat, slovíčko po slovíčku, abys to, už koněčně pochopil. Howgh ! 8)

Dočasně mimo.
Jsem Žena!

Nhill'nue Zau'ndar
Anirrinths Zau'ndar

Reply with quote  

PostPosted: 23:50 21. Jun 2011 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

Ano, mapa nyní neodpovídá tomu, jak se lokace mají.
Ano, je v tom rozdíl.
Ano, dá se tam dojít i tak, stačí neignorovat rozcestníky, trošku to prozkoumat a zapojit mozek.

:mrgreen:

Reply with quote  

PostPosted: 01:04 22. Jun 2011 
Velmistr
 Profile

Já vám nevím, já se vždy dostanu kam chci...Kliknu na "Jdi na" a jsem tam :-D

Reply with quote  

PostPosted: 01:33 22. Jun 2011 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

Maya wrote:
Já vám nevím, já se vždy dostanu kam chci...Kliknu na "Jdi na" a jsem tam :-D

Pak je to bug a nám to nefunguje jak má :mrgreen:

Reply with quote  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 69 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]