Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 07:44 26. Jul 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 85 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
Author Message
 Post subject: Re: flame
PostPosted: 11:36 25. Nov 2013 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

Potíž s mým zklamáním možná i pramení v nedostatku informovanosti.
Nevěděl jsem třeba že právě spuštěný modul je "veřejným testem".
Rejty wrote:
Vážení hráči,
dneškem spouštíme rozšíření Thalie, označované jako NT (Nová Thalie). Pro hru si budete muset stáhnout nějaké další soubory, které naleznete zde: Ke stažení

Zároveň vás prosíme o trpělivost a vstřícnost, protože se jistě najdou nějaké ty chyby, které bude potřeba opravit. Pokud narazíte na chybu, nahlaste ji prosím na fóru do Hlášení chyb.

Test modul běžel dlouho, ladily se v něm subrasy a povolání, které jsou nadále zabugované a nebo zcela nefungující.
Pak se spustil modul pro testery - tedy současně vypadající modul ve kterém běhali lidé a hlásili co nefunguje.
A poté bylo spuštěno toto.

Takže se omlouvám, prostě jsem nevěděl že nebude fungovat vůbec nic. Pokud je to tak správně a teprve po nějaké době se NT skutečně rozjede, držím všem palce s laděním, nicméně zatím ten svět prostě není pro mě. Trpělivý a vstřícný jsem byl do té doby, dokud jsem prostě nacházel "nějaké chyby". Po zjištění skutečnosti že svět je tvořen pouze chybami to prostě vzdávám a nechám ladění mladším.

PostPosted: 11:40 25. Nov 2013 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

Bahnak wrote:
...

Veřejný test neproběhl, probíhá až teď. Do této doby probíhal pouze test s pomocí několika uživatelů, kteří o to měli velký zájem. A jak můžeš vidět, spousta věcí při něm zůstala neodhalena.

Ubohé mi připadá, že nenapíšeš v podstatě jediný klad a opakuješ pouze zápory, které už jsi jednou řekl v topicích, které jsou pro to určeny (v sekci chyb). Tam je to samozřejmě v pořádku, protože to světu k něčemu je. Tyhle tvé seznamy nefunkčností napsané s výsměšným podtextem nikomu k ničemu nejsou.

A ubohé mi připadá to, že pravděpodobně dobře víš, čím tvůrce tohoto projektu otrávit nejvíc (hesla jako "stydět se", "paskvil") a tak to ve svých příspěvcích opakovaně píšeš. A to právě považuji za vyřizování účtů z minula a jakousi formu msty. Můj subjektivní názor. :wink:

PostPosted: 11:45 25. Nov 2013 
DM Thalie
 Profile

Nevím nic o nějaké mstě nebo vyřizování osobních účtů, ale to co píšeš Bahňáku, je přece jen vůči NT trochu moc příkré. Jak sám můžeš vidět od ostatních hráčů, povrch je hodnocen docela kladně (a já sám se k tomu, přestože zdaleka všechno ještě není tak funkční jak by se dalo očekávat, přidávám).
Jak to zatím vidím, tak se holt nejvíc snahy upřelo na Karathu a její okolí a vůbec to nemám tvůrcům za zlé.

PostPosted: 11:48 25. Nov 2013 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

Aulus wrote:
Bahnak wrote:
...

Veřejný test neproběhl, probíhá až teď. Do této doby probíhal pouze test s pomocí několika uživatelů, kteří o to měli velký zájem. A jak můžeš vidět, spousta věcí při něm zůstala neodhalena.

Výborně, prosím, napiš tuto informaci někam viditelně a nejlépe dříve než po třech dnech.
Aulus wrote:
Ubohé mi připadá, že nenapíšeš v podstatě jediný klad

Omlouvám se, nenašel jsem žádný klad a to jsem se snažil opravdu moc.
Aulus wrote:
A ubohé mi připadá to, že pravděpodobně dobře víš, čím tvůrce tohoto projektu otrávit nejvíc (hesla jako "stydět se", "paskvil") a tak to ve svých příspěvcích opakovaně píšeš. A to právě považuji za vyřizování účtů z minula a jakousi formu msty. Můj subjektivní názor.

Heslo "sytdět se" a "paskvil" jsi jako první opakoval po mě až ty, v mém příspěvku se objevují pouze v jednom exempláři.
Takže nadále nerozumím tvému domnělému vyřizování účtů z minula.
V mém příspěvku je jen kritika faktů. Nic jiného. Logni se jako PC do podtemna a zkus být po pár hodinách hraní v lepším rozpoložení.

PostPosted: 11:49 25. Nov 2013 
Ďábel
 WWW  ICQ  Profile

Podpořím Bahňáka v tom, že jsem taky žil v dojmu, že to je UŽ spuštěná NT a ne open-beta-test-server v kterém nejsou odladěný bugy z closed-test-serveru.

P.S.
Na ladění v mém (takřa Bahňákově :mrgreen: ) věku taky nemám nervy, takže díky všem, kteří ladí... Laďte se, množte se, já si zatím budu pohrávat s CV :oops: .

P.P.S.
Abych jen nechválil a když už jsme ve flamu - chrám Lilith je strašnej. Na to že ta "potvora" je kromě ohně patronkou i magie (teda aspoň na ST byla) a je to ŽENSKA, co přefikla půlku božskýho pantheonu, tak tohle jako Její chrám mi přišlo jak "kastrovaný" asexuální chrám Dei Ananga (jen s lávovou podlahou). Pravoúhlý, nudný, bezpohlavní...cosi. Lilith, Lilith, co ti to udělali?! :lol:
Skoro se děsím, jak asi vypadá chrám poživačného Moruse :D :D .

Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují. - Din Dagor, Mrazen 1147 (EQ)
Tento rok bude začátek konce. - neznámý vojín

PostPosted: 11:53 25. Nov 2013 
Bůh
 Profile

KaTo wrote:
P.P.S.
Abych jen nechválil a když už jsme ve flamu - chrám Lilith je strašnej. Na to že ta "potvora" je kromě ohně patronkou i magie (teda aspoň na ST byla) a je to ŽENSKA, co přefikla půlku božskýho pantheonu, tak tohle jako Její chrám mi přišlo jak "kastrovaný" asexuální chrám Dei Ananga (jen s lávovou podlahou). Pravoúhlý, nudný, bezpohlavní...cosi. Lilith, Lilith, co ti to udělali?! :lol:
Skoro se děsím, jak asi vypadá chrám poživačného Moruse :D :D .

Sedni k toolsetu, dohodni se s tvůrcem a vylepši tu lokaci. ;)

Mireia Chica de Guerra Vasquez - vysoká bojovnice z ciziny s falchionem většinou držící flašku alkoholu - Mireia

Lucka Jehlička - malá hobití druidka s medvědem v kapse - Lucka

PostPosted: 12:00 25. Nov 2013 
Ďábel
 WWW  ICQ  Profile

Puxina wrote:
Sedni k toolsetu, dohodni se s tvůrcem a vylepši tu lokaci. ;)
Přijeď na víkend, rozchoď mi tool a ukaž jak se v něm dělá. Učit se to metodou pokus omyl nechci.

P.S.
...co bylo špatné na původní lokaci chrámu, že se jen "neupravila" :( na NT hacky a musela se takhle...eee...vylepšit( :mrgreen: )?

Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují. - Din Dagor, Mrazen 1147 (EQ)
Tento rok bude začátek konce. - neznámý vojín

PostPosted: 12:02 25. Nov 2013 
Bůh
 Profile

Asi měl někdo jinou představu ;)

Mireia Chica de Guerra Vasquez - vysoká bojovnice z ciziny s falchionem většinou držící flašku alkoholu - Mireia

Lucka Jehlička - malá hobití druidka s medvědem v kapse - Lucka

PostPosted: 12:05 25. Nov 2013 
WB Thalie
 ICQ  Profile

kokosak wrote:
Nekrouši :D

Na povrchu to z mýho pohledu vypadá dobře, chodí se do dungů, loot taky něco je. V tuhle chvíli vidím (za sebe) na NT dva hlavní problémy:

- Padavej server. Když spadne co chvilku server, nebo to člověka kickne, případně padá klient, tak si nedokážu představit nějakou náročnější akci. Takhle jednoho uhlodá cokoli.

- Blbě dostupný až nedostupný mistři. Když je jeden na prvním levelu a na druhej se nedostane, protože k mistrovi prostě nedorazí (pokud nemá k ruce DM nebo není lítací pixina), tak se mu nebude moc chtít hrát.

Upřímně řečeno ta padavost mi dělá celkem starosti. Všechno ostatní vím, že se dá vyřešit, ale nestabilnost modulu může bejt způsobená třeba i obrovskejma lokacema s tunou placeablů, výkonnostně neodladěnym systémem.... Vidíte nějak, že by se to mohlo zlepšit?

Pady jsou stale jako na ST způsobeny připojením DM.

PostPosted: 12:09 25. Nov 2013 
WB Thalie
 ICQ  Profile

KaTo wrote:
...co bylo špatné na původní lokaci chrámu, že se jen "neupravila" :( na NT hacky a musela se takhle...eee...vylepšit( :mrgreen: )?

Upravit na NT haky šlo asi 5% všech lokací, zbytek se musel dělat komplet odznova.

PostPosted: 12:28 25. Nov 2013 
WB Thalie
 ICQ  Profile

Bahnak wrote:
Jdu nekřit tento krásnej Topic:

Shrnu svůj zážitek z hraní NT, aneb důvod proč tady hodně dlouho nebudu a počkám až to OPRAVDU zprovozníte.

PODTEMNO:
A) Nedá se nikde spát.
B) Buglé frakce uvnitř zazemního města
C) Z města se dá dojít na 3 místa:
1) Kanály s krysami a slizem - sliz postavu na prvnímním lelvu zabíjí automaticky a je imunní na +0 zbraně. Vzhledem k ILR náročnosti +1 zbraně tipuji dungeon který si projdu nejdříve za rok.
2) Podzemní divočina - po projití prázdných podzemních divočin 1-4 dojdete do divočiny 5 kde čekají popínavé výhonky s paralázou a AB 13, čili smrt pro všechny kdo nemají imku na paralýzu. A tu nemá ani bronzový duergar.
3) Hned za branou Stirga s AB 21...
D) Nefungují subrasy Illithid a bronzový duergar (jediné dvě které jsem chtěl hrát)
E) Putování dlouhými lokacemi ve kterých vůbec nic není?
F) Putování které bohužel nejde provádět klikáním myší?
G) Za startovní peníze nejde pořídit vůbec nic, s čím by se dalo jakkoliv rozumně začít. Na ST si alespoň koupil nějakou střední zbroj, k tomu štít a bacátko a vrhl se na jezevce či skřety. Tady si koupí taktak bacátko a nezbyde mu už na nic jiného.
H) Loot? Kde je loot? Prošel jsem X lokací kolem města i pod městem a zatím jsem nenašel jedinou bedýnku/pytlíček/truhličku s penízkou. Základní lektvar co léčí minimum HP stojí 20gp za kus. :wall:
I) ILR-WTF? Abych mohl docílit s bojovníkem alespoň AC 20 (tedy aby mě potvora s AB NULA hitovala jen dvackou - mimojiné taková potvora v podtemnu ani není), potřebuji těžkou zbroj a pavézu +0, zjišťuji že si na ni šáhnu až ve chvíli, kdy budu s postavou na reálném levlu kolem 10. Tedy až když mám na účtu částku 225.000 XP. Na staré Thalii jsem byl s 225.000 XP po epiku na 21.levlu s +5 výbavou.
Děkuji pěkně... právě jsem se snažil vypočítat kdy mi NT dovolí obléct +2 výbavu se kterou bych se bez obav již mohl vypravit na výpravu za bránu města a hrdinně se postavit základní potvoře co tam na mě čeká a alespoň na 50% ji porazit. Vyšlo mi že když budu hrát každý den 8 hodin denně a časovkovat, tak po zhruba 6 měsících bych to mohl prubnout.
J) Podpora RP - díky za absolutní podporu RP, neboť creepit se v podtemnu nedá.

Bye za pár týdnů, to nakouknu jestli jste zprovoznili alespoň něco základního s čím by se dalo pracovat, takhle je to svět se kterým jste si akorát ukousli ohromný kus ostudy. Ano, vidím ohromný kus práce se kterým jste se prali. Ale nějak nevidím ten výsledek který by se po tak dlouhé době měl dostavit. Jen dlouhou spoustu chyb. Neodvažuji se hodnotit jak na tom je povrch (byť jsem tam díky špatně nastavené frakci Ilithida nakoukl), ale v podtemnu se nedá dělat vůbec nic než sedět na zadku s únavou 100% a časovkovat s buglou řečí kde ani podtemňák nerozumí druhému podtemňákovi.

Jo když se chceš hádat tak klidně.
A) Ano byla to chyba, je už opravená. Více se o těchto chybách rozepíšu na konci.
B) Nevšiml jsem si žádného reportu buglých frakcí.
C) Podtemno je obtížné na hraní, to bylo vždycky, máte výzvu, sezen si partu, postav si postavu co s tím nemá problém. (Strigu ti zabije každá mág)
D) Illithid už funguje, u Bronzového nevidím chybu.
E) Jo to je příprava do budoucna, to jsem první bod co ti akceptuju, že si na to můžeš stěžovat.
F) Nechápu - proč by nešlo putovat klikáním myši.
G) To je zřejmě chyba u tebe, já koukal že si jde koupit malý štít, koženou zbroj a zbraň a ještě ti zbyde něco na lektvary.
H) To nevím, podtemno neznám, nicméně bude to souviset s bodem X.
I) Jsou nastavené jiné podmínky, na nízkých lvlech jsou velmi důležití mágové a jiní summoneři. Celkově podtemno je drsnější, zkus povrch.
J) Bez komentáře.
K) Řeč - jazyky neměli být dostupné nyní, ale až v nějakém řádově třetím větším patchi. Omlouvám se tedy že jsem je tam přidal a v prvním (opravdu jen v prvním) nastavení byly buglé... a že jsem to narychlo do necelých 8 hodin celé předělal a opravil.

X - Poslední 3 měsíce jsem na foru veřejném i Brainstormovém hledal testety kteří by zkoušeli NT. Kromě karoliny, Diema a Mollyho se mi nepřihlásil praktcky nikdo. Tito hráči testovali povrch. Když se blížilo spuštění tak jsem do testu dal přístup také některým hráče podtemna, nebudu jmenovat, jistě je znáš. Tito hráči testovali podtemno a žádnou z chyb které píšeš výše mi nenahlásili.

PostPosted: 12:49 25. Nov 2013 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

Quote:
Jo když se chceš hádat tak klidně.

Hádat se nechci, nerad se hádám, raději píši fakta.
Quote:
A) Ano byla to chyba, je už opravená. Více se o těchto chybách rozepíšu na konci.

Ještě dnes ráno tato chyba opravena nebyla
Quote:
B) Nevšiml jsem si žádného reportu buglých frakcí.

můj report buglých frakcí si můžeš přečíst v chybách, konkrétně ilithid či platnéř a zákazník v duergaří čtvrti
Quote:
C) Podtemno je obtížné na hraní, to bylo vždycky, máte výzvu, sezen si partu, postav si postavu co s tím nemá problém. (Strigu ti zabije každá mág)

Podtemno nebylo nikdy nijak těžké na hraní, neboť staré podtemno mělo low-level lokace s nízkým creepem - našel jsem z města tři cesty a ani jednu jsem solo nebyl schopen přežít. Podtemno nepůjde hrát bez party? Jedna věc je podporovat hraní v družině, druhá věc je nastavit svět tak aby nešel hrát bez ní. Stirgu možná zabije každý mág (můj ji třeba zabít nedokázal), ale dnes ráno to zkusil bojovník, a proti AB 21 čoveče nic moc.
Quote:
D) Illithid už funguje, u Bronzového nevidím chybu.

Výborně, díky za report. Chybu bronzového máš vypsanou v chybách.
Quote:
E) Jo to je příprava do budoucna, to jsem první bod co ti akceptuju, že si na to můžeš stěžovat.

Taktéž děkuji za vysvětlení, taktéž akceptuji.
Quote:
F) Nechápu - proč by nešlo putovat klikáním myši.

Neboť herní plocha není tvořena rovnou plochou, ale hrboly a kopci z placeblů, po kliknutí namísto toho aby PC vyrazilo z bodu A do bodu B setrvává na bodě A zaseklá a snaží se přijít na to co po ni chceš.
Quote:
G) To je zřejmě chyba u tebe, já koukal že si jde koupit malý štít, koženou zbroj a zbraň a ještě ti zbyde něco na lektvary.
Díky za vysvětlení, taktéž jsem byl schopen zakoupit pouze lehkou zbroj (ne střední) a bacátko, na malý štít třeba mě už nezbylo. Ale vytáhl jsem to na AC 13 tak to beru jako úspěch.
Quote:
H) To nevím, podtemno neznám, nicméně bude to souviset s bodem X.

To je možné, do žádných reportů jakéhokoliv testování jsem nikdy přístup neměl.
Quote:
I) Jsou nastavené jiné podmínky, na nízkých lvlech jsou velmi důležití mágové a jiní summoneři. Celkově podtemno je drsnější, zkus povrch.
Frakce by neměla rozhodovat o náročnosti hry. Podtemno si nevybírám kvůli "obtížnosti" creepu, ale kvůli atmosféry, lidí, RP a náplně hry jako takové. Takže bohužel.
Quote:
J) Bez komentáře.

Doporučuji zkusit na vlastní kůži, pak budeš mít komentář sám.
Quote:
K) Řeč - jazyky neměli být dostupné nyní, ale až v nějakém řádově třetím větším patchi. Omlouvám se tedy že jsem je tam přidal a v prvním (opravdu jen v prvním) nastavení byly buglé... a že jsem to narychlo do necelých 8 hodin celé předělal a opravil.
Omluva přijata

Quote:
X - Poslední 3 měsíce jsem na foru veřejném i Brainstormovém hledal testety kteří by zkoušeli NT. Kromě karoliny, Diema a Mollyho se mi nepřihlásil praktcky nikdo. Tito hráči testovali povrch. Když se blížilo spuštění tak jsem do testu dal přístup také některým hráče podtemna, nebudu jmenovat, jistě je znáš. Tito hráči testovali podtemno a žádnou z chyb které píšeš výše mi nenahlásili.
Tohoto aktu si nejsem vědom, tedy nejspíše mi unikl jakýkoliv officiální příspěvek teamu, ve kterém by byl text s žádostí o pomoc v tomto směru. O víkendu jsem mluvil s kluky co testovali podtemno, kupříkladu to že v podtemnu nejde spát ti prý hráči hlásili opakovaně, taktéž hlásili problémy které jsem ve svém příspěvku zmínil, jmenovitě třeba onu stirgu s AB 21 či výhonky s paralýzou, tudíž tvou výmluvu "že ti žádnou z chyb které píšu nenahlásili" nemohu bohužel akceptovat.

Nadále bych to už prostě nerozebíral, znovu opakuji že jsem nevěděl, že to co je spuštěno je testovací verze a že namísto hraní vlastně jen testujeme co všechno ještě nefunguje. Z Rejtyho oficiálního vyjádření to prostě takto nevypadalo, tak se prosím nezlobte nad mou původní nevraživost, neboť dle Rejtyho slov jsem prostě čekal jen "pár chyb" a ne shard na kterém nejde nic.
Aulus již vše uvedl na pravou míru a já všem držím palce a pevné nervy s testováním kterého se bohužel nezúčastním.

Last edited by Bahnak on 13:05 25. Nov 2013, edited 1 time in total.

PostPosted: 13:03 25. Nov 2013 
WB Thalie
 ICQ  Profile

1) To je fakt divné, Derken mi včera psal že už v Nambě v pokojích spát jde.
2) Familiar by měl stirgu zabít díky svému pohlcení.
3) Určitě nemusíš ve všech lokacích běhat WSAD... psal jsi že ses praticky nedostal z města, minimálně ve městě by mělo fungovat pohyb myší.
4) Sice si podtemno nevybíráš kvůli creepu ale celé tvé stěžování je hlavně na creep. Která z těch chyb co píšeš se týká atmosféry, lidí, RP a náplně hry jako takové.
5) Opět se budu opakovat, stirgu s AB 21 ani výhonky s paralýzou nepovažuju za chybu.

Pokud máš s něčím problém, obrat se na DM. Ze zabití stirgy by mohl být pěkný miniquestík.

Pokud ti tvá postava příjde slabá tak je to čistě tvojí volbou. Každý hráč má možnost poslat vizitku pro novou postavu a získat cca 5. lvl.

PostPosted: 13:06 25. Nov 2013 
Urozený
 Profile

Aulus wrote:
Bahnak wrote:
...

Shaman88 wrote:

Tak na tohle musím reagovat. Já zatraceně moc chtěl pomoct "nějakým" způsobem s TH, ať už starou či novou. Několikrát jsem se nabízel, že bych rád "něco" udělal. "Něco" co bych zvládl, protože grafiku vážně neumím a do programování bych připuštěn nebyl z hlediska nízkých zkušeností. Tak jediné do čeho jsem se zapojil byl report na test modulu z vlastní vůle a bez jakékoliv žádosti, což mi po nenadálem ukončení testu přišlo jako že to nebylo vhodné, abych to reportoval. Že byla možnost testovat více, se ke mě nedostala. Což jsem osobně zklamán.

A ať nejsem OT:
Osobně jsem očekával horší start a tohle mě velice příjemně překvapilo. Výsledek téhle náročné práce je vidět a stojí za to. Že server pod návalem hráčů a stahovačů laguje si myslím není nic neobvyklého. To by mi začalo dělat obavy až tak po měsíci, kdy opadne nápor downloadu. Případně dalších spouštěných systémů.

Alexandr Rázný - "Už mě to tu nebaví! Puste mě ven!"
Tomáš Alrik Tane - "Já vim, moc mluvim."
Tagar Kovadlina - "Háááá Hřbitůváčka!" - Smazán

Elitní Kazišuk!

PostPosted: 13:14 25. Nov 2013 
WB Thalie
 ICQ  Profile

Ano, dodám že všichni testeři museli projít schválením u Rejtyho.

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 85 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]