Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 16:50 16. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 44 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next

Podle mě je nejsilnější
mág 44%  44%  [ 8 ]
zaklínač 28%  28%  [ 5 ]
hraničář 0%  0%  [ 0 ]
druid 0%  0%  [ 0 ]
klerik 17%  17%  [ 3 ]
zloděj 0%  0%  [ 0 ]
barbar 0%  0%  [ 0 ]
bojovník 11%  11%  [ 2 ]
bard 0%  0%  [ 0 ]
paladin 0%  0%  [ 0 ]
Total votes : 18
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 11:47 01. May 2007 
Čestný člen týmu Thalie
 WWW  ICQ  Profile

No jo za carodeja treba mat dobru strategiu a vediet co ake kuzlo robi a kedy ho pouzit. A hlavne nechat radsej bojovat tych sumonov pripadne pritelickov ako seba :lol: :lol:

no kombinace su tiez vcelku huste. Zlodeja/SD som nehral tak nevim, ale da sa mu velmi jednoducho utiect a carodej ma proti nemu vcelku dobru vyhodu vdaka kuzla na zvysenie vsimavosti. No a bojovnik/klerik je no proste hustej, ale aj tak si myslim ze na prskavku se nechyta. 8)

„Povinnost je těžší než hora, smrt je lehčí než peříčko.“

Večné hľadanie cudzích chýb je jednou z najväčších chýb vlastných.
(E.Hubbard)

Yeasterday, we sought each other.
Today, we face.
For one of us, tomorrow will never be.

Reply with quote  

Post subject:
PostPosted: 11:48 01. May 2007 
Šlechtic
 ICQ  Profile

Mag se zlodeji/SD stejne muze smat. :D

Reply with quote  

Post subject:
PostPosted: 11:56 01. May 2007 
Šlechtic
 Profile

Najsilnejsi je mag lebo :
Spravny mag si da na seba vsetky boosty vratane elementarneho stitu a kyselinoveho stitu. Premeni sa na golema cim ziska pekne vela imiek a boostov. Takto sice nic neskoli ale NPC utociace na takehoto maga sa zabiju same o jeho stity. (viem o tom ze alasijske tigre, ci nacelnik kyklopov takto padnu a to staci jeden jediny mag na nich)

Dalej by som chcel podotknut ze zas nemozete rozhodovat ktore povolanie je najsilnejsie. Lebo kazde jedno povolanie ma svoj urcity stupen kde vinikne. Niekto je silnejsi zo zaciatku ale potom oslabne. A iny su na zaciatku ako muchy ale na konci vladnu svetu.

Reply with quote  

Post subject:
PostPosted: 11:57 01. May 2007 
Vedoucí týmu Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Kombinace je klerik/mag + 4. lvl bojovnika je blbost. Tyhle povolani, pokud jsou cisty jsou daleko silnejsi...

Reply with quote  

Post subject:
PostPosted: 12:05 01. May 2007 
Šlechtic
 Profile

2 rejty : nesu blbost preco by sa potom robili ne?
Ked niekto dava dualclass s bojovnikom tak koli - viac utokom za kolo, maxovaniu discipliny a predsa taky wizard14/fighter4 dokaze citat zvitky 9 urovne aj ked sam nema 9 uroven v povolani wizard. :!:

Reply with quote  

Post subject:
PostPosted: 12:06 01. May 2007 
Nováček
 ICQ  Profile

najsilnejsie v com ? v zabijani npc ? v pvp ? v zakradani sa ? kazde povolanie ma svoje vyhody a nevyhody, ak mas na mysli kto co dokaze vykosit tak je to zhruba tak ze do cca 10ho levelu dominuju melee classy, cca do 16ho levelu je klerik uber a 16+ uz su zrejme najsilnesi magovia a zaklinaci, vsetko je ale relativne, ked dispellnes maga tak je chodiaca mrtvola, klerik zase nema disciplinu..
na vysokych leveloch je velmi silny monk aj paladin ale zavisi to velmi od vybalansovania sveta. na thalii je tendencia oslabit magicke povolania upravou kuziel ale podla mojej mienky na toto [znizena doba trvania buffov] doplacaju viac povolania ako bard alebo paladin pretoze to malo kuziel ktore maju, maju este osekane.. velmi slusni by mohli byt lukostrelci ale zase su oproti melee classom znevyhodneni tym, ze ich mag nemoze posilnit kuzlami ako keen edge, gmw a podobne. bohuzial na thalii nie je dostatocny pocet bezne hrajucich hracov aby sa ostatne classy ktore nie su az take samostatne mohli rozvijat. Thalia koniec koncov nie je o tom kto co dokaze vybit ale kto ako dokaze hrat, opat je tu ale ten problem ze casto krat nie je s kym, myslim ze sa vsetci preto tesime ked bude lepsi server a snad aj vacsia hracska zakladna.

k tym povolaniam

Barbar - je velmi silny melee class, ma nevyhodu oproti fighterovi v mensom vybere featov, jeho najsilnejsia "zbran" by mal byt rage, ten sa vsak mina ucinku ak su na serveri bezne dostupne +2 itemy na ability, kazdy fighter si dokaze urobit vybavu kde dosiahne maximum +12 a barbar taktiez. Medzi jeho dalsie vyhody patria skilly, ma taunt, ktory je velmi dobra zbran ak ju hraci vedia pouzivat ale 99% barbarov ma charismu 6 az 8 a tento skill odignoruju, dalej ma velku vyhodu v tom ze ma classovy skill listen, a tym padom je barbar idealna zbran proti monkom a roguom. zase je to otazka vybalansovania serveru a ak si "sneakeri" dokazu nahrabat z itemov vysoke cisla hide a move silently vyhoda listen odpada. +10% do rychlosti je taktiez velka vyhoda

Bard - jeden z najpodcenovanejsich a najtazsie hratelnych classov ale vie byt velmi silny. Na thalii je vsak skoro nepouzitelny pretoze kuzla ako great magic weapon alebo buffy vydrzia len kratko.. Dokaze byt velmi slusny bojovnik s jeho "pesnickou" je velmi platny v skupine, dokaze liecit a na roleplaying je to vyborny class

Cleric - jeden z najsilnejsich ked nie najsilnejsi class.. jeho jedinym obmedzenim je vyspelost hraca, ak ho hra tak ako sa ma, to znamena ze dodrziava nariadenia svojho boha modli sa a podobne.. sam o sebe vie byt vyborny "mag" moze mat divine might a tym davat nerezistovatelny dmg etc..

Druid - odbdoba klerika, obmedzeny je napriklad tym ze druidi by podla dnd nemali pouzivat ziaden kov, od toho maju ironwood, jedini druidi co to maju povolene su vyznavaci mielikki.. maju velku vyhodu vo svojom familiarovi, dokazu velmi dobre kuzlit a aj bojovat ale silou su oproti klerikom slabsi

Fighter - na zaciatku najsilnejsi class, najvacsia jeho vyhoda je v mnozstve featov, v parte s magickym povolanim je z neho vyborny "summon" cim vyssi level je, tym tazsie to vsak ma, pretoze staci daky mind spell a fighter je vyradeny z boja, sice moze zvysovat obranne hody a podobne ale vsetci vieme aku silu maju jednotky na kockach.

Monk - cim vyssi level tym je silnejsi, ma vysoke sejvy, je najrychlejsi, obmedzeny je zase dost cez roleplaying pretoze by to mal byt lawfull class mal by dodrziavat zasady svojho radu a podobne. najvacsia vyhoda monka je ze je na vysokom leveli skoro nezabitelny je to class ktory dosiahne velmi vysoke ac, ma spell resistence a dokaze sa vyborne skryt, monk je nepriatel magov cislo jedna, s improved knockdownom, pluskovymi rukami mnozstvom utokov a schopnostou zabit na jeden uder sa ich magovia mozu najviac bat.

Paladin - na vysokom leveli urcite najsilnejsi melee class, nema tolko featov co fighter ale vsetky ktore potrebuje dosiahne, sam od seba si vie zvysit charismu o +9 len z kuziel, v kombinacii s divine might a divine shield ma vysoke ac a neubranitelny damage s vysokym ab. na thalii trpi tym ze sa nemoze s nicim skombinovat, gmw kuzlo je mu zbytocne pretoze hned zmizne, podobne aj buffy. paladin najviac trpi na to, ze sa magovia mali obmedzit, co samozrejme neskoncilo mensim vyskytom magov iba vytratenim sa paladinov :)

Ranger - velmi sikovny class, vie sa dobre skryvat sam o sebe je najlepsi detektor, tendencia je hravat rangera ako lukostrelca ale pri nevyvazeni tejto formy boja idu vacsinou na two weapon fighting. ma vyhodu v bonusoch na vybranych nepriatelov a jeho familiar je tiez velka pomoc, opat podobne ako paladin trpi na obmedzenie niektorych kuziel kedze nema taky batalion ako napriklad sorcerer..

Rogue - velmi platny class do party, ale pri vyskyte pixies u magov ktore nie su nijak zmenene je skoro zbytocny. vyhodu ma v sneak attackoch, tie su mu ale prd platne napriklad pri nemrtvych, dalsou jeho vyhodou je use magic device na pouzivanie zvitkov, ale kedze samotni magovia maju problem ich pouzit kvoli vysokemu dc, roguovia na tom nebudu o nic lepsie asi.. pekne na thalii je ze sa tu daju pouzivat aj skilly ako appraise ktore nie su az take bezne na inych serveroch, ale velka naplast pre rogua to asi nebude, je to vyslovene party charakter a na serveri s malym poctom hracov trpi

Sorcerer - zo zaciatku otravne bremeno neskor masina.. sorc ma najviac kuziel obmedzeny je ich poctom, pri vhodnom vybere metamagickych featov ale ma v podstate vsetko co potrebuje. bat sa musi v podstate iba inych magov alebo sneakerov u nich je ale riziko ci si vobec na takeho maga trufnu. pri absencii zbrani typu +5 a beznemu vysokemu levelu inych postav si naplno vyuziju kuzla ako premonition. oproti wizardom ma nevyhodu v malom pocte skillov ale to je ina pesnicka.

Wizard - sprti.. :) .. wizard je nieco ako takticka zbran, ked vie do coho ide je skoro najsilnejsi, vyhodu ma v tom ze si moze obmienat kuzla nevyhodu zase v ich mensom pocte ako sorcerer a nemoznosti vyuzivat metamagicke featy tak ako on, tie su mu platne iba pri uceni sa kuziel spontanne ich pouzivat nemoze, vyhodou mu je zase velky pocet skill pointov, dobry wizard elf sa vie velmi dore skryvat, moze pouzivat taktiku "hit&run" ked zo skryvania sa pouziva utocne kuzla..

je jasne za najsilnejsie na thalii vychadzaju magicke povolania, je to v podstate aj bezne, ostatne povolania by potrebovali podporu zo strany itemov. Otazne je vzdy ako sa server chce vyladit ci tak, aby hraci museli vyhladavat skupinu alebo tak, ze kazdy dokaze uhrat sam co potrebuje. Je naivne sa domnievat ze na rp serveri na tom nezalezi, predsa len nikoho nebavi neustale zomierat a byt odkazany na druhych.
Je skoda ze nevidime viac rangerov alebo bardov, je az trochu komicke ze "skryvacie" povolania skoro nevidime. Obmedzovanim urcitych kuziel vznika opacny efekt toho, ze je magov viac pretoze ti s ich velkym poctom su menej ovplyvneni ako ti ktori si mozu zakuzlit raz dva krat za odpocinok.

Reply with quote  

Post subject:
PostPosted: 12:09 01. May 2007 
Libovej frajírek
 ICQ  Profile

Jasný, kdybych chtěl mít nejsilnější postavu tak si vemu místo 2 šavlí 2 krátký meče kvůli menšímu postihu, ale když mě se šavle líbí - jsou hezčí a stylovější (a jde na ně nakouzlit ostrost :lol: :lol: :lol: )...

Bojovník je hodně silnej, hlavně pán zbraně. Ale potřebuje lektvary a imky... noční můra je paralýza, strach (kterej sem si skoro nikdy jako naschvál nehodil, parta hrdinů s namakanym bojovníkem kterej se bojí a utíká). Mnich bojovníka dá docela v klidu pokud se mu povede omračující útok. Čistě střílecí povolání jsem moc ještě na Thalii neviděl, snad kromě hraničáře Michala, kterej s lukem snad i spal :-)

Last edited by igor on 12:22 01. May 2007, edited 1 time in total.

Reply with quote  

Post subject:
PostPosted: 12:18 01. May 2007 
Nováček
 ICQ  Profile

igor wrote:
Jasný, kdybych chtěl mít nejsilnější postavu tak si vemu místo 2 šavlí 2 krátký meče kvůli menšímu postihu, ale když mě se šavle líbí - jsou hezčí a stylovější (a jde na ně nakouzlit ostrost :lol: :lol: :lol: )...

a kvoli tomu sa pouzivaju kukri :) sabla je jedna z najsilnejsich zbrani, 1d6 a kritikal moze dosiahnut az 12-20 , pri weapon mastrovi 10-20 ..

Reply with quote  

Post subject:
PostPosted: 12:20 01. May 2007 
Vedoucí týmu Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Takova savle u pana zbrane jeste s devastem... :lol: :lol: :lol:

Reply with quote  

Post subject:
PostPosted: 12:26 01. May 2007 
Libovej frajírek
 ICQ  Profile

Njn, já měl za weapon mastera bastard, taky nebyl špatnej ale kam se to hrabe na kosu :D
Rejty: a na kolikátym lvl vemeš na devast sílu 25 ze základu? Toho se snad nikdo nedožije ;-)

Reply with quote  

Post subject:
PostPosted: 12:29 01. May 2007 
Nováček
 ICQ  Profile

igor wrote:
Njn, já měl za weapon mastera bastard, taky nebyl špatnej ale kam se to hrabe na kosu :D
Rejty: a na kolikátym lvl vemeš na devast sílu 25 ze základu? Toho se snad nikdo nedožije ;-)

u half orka na 20m :)

Reply with quote  

Post subject:
PostPosted: 12:29 01. May 2007 
Čestný člen týmu Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Heh tak ten popis od Nimmrodel na povolania je vcelku rozsiahli. :lol:

Thalia sa stale rozvija a pribudaju nove veci neustale, preto to mozno teraz vyzera ze niektore veci su nevybalancovane ale casom si myslim sa to vybalancuje.

Tak isto zalezi vsetko od hracov co chcu hrat, ako to chcu hrat. Ci chcu hrat silne povolania, ktore si same vybiju kazdy jeden dung a budu mat pocit ze su nesmrtelny a neznicitelny (co potom vedie k zbytocnym smrtiam v Q ked si myslia ze znicia celu armadu samy), alebo ci chcu hrat skor RP postavy ktore zapadaju do sveta a hraju radsej v druzine a podla toho si navolia aj vlasnosti a hraju ich (tym myslim ze niekto s INT 10 nevymysla extremne bojove strategie a niekto s CHA 8 sa nevydava za krasavca atd). Ale to uz sme zase trosku myslim off topic ohladne najsilnejsich povolani. :lol:

(E.Hubbard)

Today, we face.

Reply with quote  

Post subject:
PostPosted: 12:31 01. May 2007 
Čestný člen týmu Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Jo cisto strielacie povolanie tu jedno je. Jedna skvela elfka ktora to s lukom vazne umi :lol: :lol: :lol:

(E.Hubbard)

Today, we face.

Reply with quote  

Post subject:
PostPosted: 12:36 01. May 2007 
Nováček
 ICQ  Profile

Daanri wrote:
Heh tak ten popis od Nimmrodel na povolania je vcelku rozsiahli. :lol:

Thalia sa stale rozvija a pribudaju nove veci neustale, preto to mozno teraz vyzera ze niektore veci su nevybalancovane ale casom si myslim sa to vybalancuje.

Tak isto zalezi vsetko od hracov co chcu hrat, ako to chcu hrat. Ci chcu hrat silne povolania, ktore si same vybiju kazdy jeden dung a budu mat pocit ze su nesmrtelny a neznicitelny (co potom vedie k zbytocnym smrtiam v Q ked si myslia ze znicia celu armadu samy), alebo ci chcu hrat skor RP postavy ktore zapadaju do sveta a hraju radsej v druzine a podla toho si navolia aj vlasnosti a hraju ich (tym myslim ze niekto s INT 10 nevymysla extremne bojove strategie a niekto s CHA 8 sa nevydava za krasavca atd). Ale to uz sme zase trosku myslim off topic ohladne najsilnejsich povolani. :lol:

no a da sa to aj tak aj tak :) napriklad silna postava ktora hra rada v parte a je pomocna druhym viac ako sebe.. ked sa niekto hra na poloboha a zomiera v kvestoch tak dobre mu tak, ono roleplaying nie je ani o tom byt chudacik ani poloboh.. to hranie podla vlastnosti je zase otazka vyspelosti hraca rovnako ako hranie presvedcenia a pod..

ale spat k powergamingu :)) myslim ze k tomu balansu by celkom pomohlo ak by sa dali v pokladoch najst veci ktore davaju napriklad dispel 1x za den, protection from elements 1x za den a podobne

Reply with quote  

Post subject:
PostPosted: 12:45 01. May 2007 
Šlechtic
 Profile

Co sa bojite.. ochvilu uz nebude PG existovat tak ako poznate o to sa postaram z casti aj ja. Fear me. :D

Reply with quote  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 44 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]