Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 05:41 27. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 191 posts ]  Go to page Previous  1 ... 9, 10, 11, 12, 13  Next
Author Message
 Post subject: Re: Připomínka ke questům
PostPosted: 10:02 11. Nov 2008 
Šlechtic
 Profile

nomis_b wrote:
Pokud mnate nejakej napad na obdobny pevny Q jen pro vydelek penez, tak sem s nima !
Jak tak nejak pozoruju, vykup bylinek a kuzi neni az tak popularni jako prave baliky.

Takze jestli mate napad, jeslti se jeste neco da prenaset z mista na misto, tak to hodte nekam do napadu a pripominek.
Btw tusim ze nejake drogy se planovaly, ale zatim neni odkud kam je donaset.. snad az bude to temny mesto dokonale pristupne.

no dle meho zasadni rozdil mezi baliky a jinymi Q je v tom, ze baliky si vydelam mnohonasobne vic nez sbiranim bylinek nebo cekanim, az nekdo bude chtit konkretni kuzi...
na bylinky se pockat da, ty nezabiraji tolik mista, ale pri kuzich je to spis nahoda, ze bude chtit neco co je zrovna dostupny nebo co sem uz pred tim ulovil, schovavat v zasobe kuze moc nejde...
ale celkove sem chvili zkousel bylinky a pak dost baliky a financne to srovnat fakt nejde, odhaduju, ze postou si vydelam tak 100x tolik (mozna trochu nadsazeny)

Reply with quote  

PostPosted: 10:28 11. Nov 2008 
Ďábel
 WWW  Profile

já si poštou nevydělám nikdy nic :mrgreen:

ale je pravda, že když se někdo specializuje na balíky, může to sypat slušně. kdysi jsem navrhoval legální/nelegální balíky (legální s registračním poplatkem a za míň peněz, nelegální kdokoli za víc, ale s rizikem přepadení, kontroly stráží atd..).

Reply with quote  

PostPosted: 10:47 11. Nov 2008 
Urozený
 Profile

Aznar wrote:
nomis_b wrote:
Pokud mnate nejakej napad na obdobny pevny Q jen pro vydelek penez, tak sem s nima !
Jak tak nejak pozoruju, vykup bylinek a kuzi neni az tak popularni jako prave baliky.

Takze jestli mate napad, jeslti se jeste neco da prenaset z mista na misto, tak to hodte nekam do napadu a pripominek.
Btw tusim ze nejake drogy se planovaly, ale zatim neni odkud kam je donaset.. snad az bude to temny mesto dokonale pristupne.

no dle meho zasadni rozdil mezi baliky a jinymi Q je v tom, ze baliky si vydelam mnohonasobne vic nez sbiranim bylinek nebo cekanim, az nekdo bude chtit konkretni kuzi...
na bylinky se pockat da, ty nezabiraji tolik mista, ale pri kuzich je to spis nahoda, ze bude chtit neco co je zrovna dostupny nebo co sem uz pred tim ulovil, schovavat v zasobe kuze moc nejde...
ale celkove sem chvili zkousel bylinky a pak dost baliky a financne to srovnat fakt nejde, odhaduju, ze postou si vydelam tak 100x tolik (mozna trochu nadsazeny)

Stokrát ani snad néé :) , pravdou ovšem je, že balíček je na konkrétní časový úsek a nevadí, když na tu chvíli (delší dobu) přetíží, stejně se ho v dohledné době zbavíte. Sběru se občas věnuji s Wahibahem a to jen pro to, že jako RDD má sílu jak dva jiní a utáhne toho jak mula. bylinky i když se to nezdá také něco váží, tekře sbírat je s nesilouvou postavou do zásoby je nemožné. Měl bych k tomu návrh na úravu - asi nejspíše směřováno pro Nomise - zvýšit cenu vykoupení 1 bylinky, snížit počet požadovaných kusů a možnost vygenerování v rámci jedné poptávky požadavek na více ruhů bylin.. Dle mého by to mohlo mít následující efekt ... chtěla bych po tobě 5 rostlinek aloe, 5 cucků z bavlníku a 5 česneků. Za každou rostlinku ti dám 75,-Kz. Výsledek pak je, že se dá pro tyto rostlinky vyrazit, je slušná pravděpodobnost, že je jsem schopen všechny natrhat v rozumné době a získat za to 1125,-Kz. Takže žádné futrování do zásoby, tímto je zohledněn nový přístup ke sběru (nižší výtěžnost z jedné rostliny), finanční motivace v dohledném časovém horizontu. No a co se týče kůží a jejich zatraktivnění - já mám ten pech, že vždy když se zeptám chce kůže z potvory o které nemám ani tuchu kde žije a myslím si, že bych se k ní nepřiblížil ani na 100 honu aniž bych zaklepal bačkůrkama, a teď si představte dva druhy koželuhů, jednoho smradlavého od louhovacích kyselin a barvících esencí, co žije v Rybářově (chudinské čtvrti) a zpracovává kůže prasat, jezevců, vysoké, občas medvědů, netopárů a na chemikálie potřebuje různé pírka, jedové malé váčky, slizy atd. (prostě bězně dostupné věci pro low levely) a tyto požadavky opakuje a za dané věci, protože je nutně potřebuje nabízí 1,5 násobek toho co by zaplatil jiný nákupčí a máme tu druhého kožešníka sídlícího ve čtvrti místní honorace, dámičky si k němu chodí kupovat chlupaté boa a kožíšky na svá svůdna těla a to vše formou zakázkové výroby, ten pak vykupuje různé polární potvory, exotické obludy a z nich pak dělá právě ty fajnové zakázky (kůže si samo nechává vyčinit jinde, tedy nemrdí atd.) no a ten už se návratnosti investice nebojí a nybízí právě dvakrát tolik co ko jiný kdy může nabídnout. Výsledkem jsou dva různí obchodníci s užším sortimentem poptávek, ale s jakousi lvl diferencí a vyšší pravděpodobností, že si své lovné zvíře najde více dobrodruhů a lovců.
No na závěr, u obou je možná méně někdy více, myslím tím počet požadovaných kusů do zakázek a o trošku vyšší výkupní cenu, pumpovat zlato do systému v době kdy není hotový kraft a paleta je myslím nebezpečné, takže spíše jen kosmeticky upravit zábavnost a záživnost třeba tím, že se bude jednat o méně kusů více druhů s přiměřeným výdělkem vzhledem k obtížnosti získání. T.

Reply with quote  

PostPosted: 11:03 11. Nov 2008 
Šlechtic
 Profile

no soucasny stav je asi takovy, ze lowlevel si vydela na zacatek hodne slusny prachy postou, a to relativne rychle a prakticky bez rizika, coz by pri bylinkach byt nemuselo, o kuzich ani nemluve...
no a vyssi level uz si dokaze vydelat penize i bez Q, a to vetsinou vic nez questem (jediny co se mu vyplati je lovec odmen)...
tohle by se asi melo nejakym zpusobem zohlednit, myslim hlavne ty bylinky a kuze pro lowlevel, stejne jsou tyhle Q primarne urceny pro ne, vyssi level uz je fakt nepotrebuje

Reply with quote  

PostPosted: 14:31 11. Nov 2008 
Měšťan
 Profile

No ja ted dva dny nosil baliky(ne cele dva dny :lol: ) a vydelal jsem si par tisic, ale spousta zadavatelu tohoto q uz nic posilat nechtela, coz znamena ze uz tam prede mnou pravdepodobne nekdo byl-coz znamena ze je tu spousta postaku :)

Jinak bylinkarske q obcas delam tez, a da se nimi vydelat taky slusne penize, rekl bych ze by se to mozna v pohode vyrovnalo poste, ale nevim o tolika NPC co by ty bylinky potrebovali. Ona je pravda ze vetsi pocet bylinek vazi docela dost, ale diky alchymistickym pomuckam se daji zpracovat, a potom nevazi temer nic. Proto myslim ze je treba zohlednit skutecnost ze mame alchymisty(nebo jen bylinkare) protoze pro ne je napr 5ks nejake rostlinky smesny pocet. A obcas se me stane ze treba za cca 15 ks bylinek dostanu kolem tisicovky, coz si myslim ze je velice slusne.

Jak funguji lovci kozesin a trofeji, to bohuzel nevim (na to muj alchymista moc neni, a za trpaslika ted zatim nehraju) kazdopadne parkrat co jsem se zeptal co by chteli ulovit, tak z odpovedi me postavicce naskocila husi kuze, pac uz jen podle nazvu bych rekl ( jak je psano vyse) ze bych se k takove potvore nepriblizil ani na 100 honu. Ale lovce trofeji, bych spis osobne videl, jako ze se sebere parta a jde na takovou mensi vypravu, nez ze to dokaze jedinec (timto nechci urazit nejmocnejsi hrace :D

Jedine co me tedka napada na obdobne q, je delat eskortu nejakemu obchodnickovi, nebo tak nejak, ale nedokazu si predstavit, co by bylo, kdyby chudak po ceste umrel- tak asi kriminal pro tu eskortu :D

Reply with quote  

PostPosted: 14:55 11. Nov 2008 
Měšťan
 ICQ  Profile

Můj názor je - současný stav neměnit, alespoň pokud jde o bylinky a jídlo. Pokud se nabídne 5 ks od 3 druhů, tak to znamená, že první, kdo tam přijde, splní quest a na ostatní se nedostane. Nosit u sebe 10 druhů věcí po 5 kusech je maličkost, ale mít u sebe 10 x 22 ks - tak to už se pořádně pronese. Jestli něco měnit, tak když ti ty bylinky/jídlo vyhodí, nabízet quest dál. Teď když to vyhodí, tak už jí novou várku nejde prodat.

Taky bych uvítal obnovu vyřešených questů, ale chápu, že nelze nekontrolovaně přilévat peníze. Ostatně, už dnes se najdou milionáři - pro mě jako 10 lvl naprosto nepochopitelné - zatím.

Co s kůžemi nevím, zatím jsem je nepoužil, protože ani nevím, kde se příslušná zvířátka dají najít. Ale dělat ty questy jen pro low lvl mi přijde škoda. Nápad se dvěmi nabídkami (jedno pro low lvl a jedno pro mid lvl) mi přijde docela dobrý. Ale nespěchal bych s tím - jestli tedy vůbec něco dělat, craft mi přijde o hoooodně důležitější.

Reply with quote  

PostPosted: 17:45 11. Nov 2008 
Ďábel
 WWW  Profile

mě se ten theogilův nápad líbí.

co se týče lovu potvor a shánění kůží, ještě nikdy jsem se neodvážil jít potvoru hledat a s kůžemi jsem to taky nikdy netrefil... což mi zase tak nevadí, protože když někdo dostane za medvědí kůži desetinu toho, co na tržnici za oříšky :mrgreen: tak se nepřetrhne...

asi by stálo za to kůže a trofeje odladit tak, aby zadávali jen omezený okruh příšer, které se vyskytují v regionu, kde žije zadavatel. to rozdělení na low a hi level trofejí je taky dobré.

hlavní ale bude uvést celý systém do nějakého osuladu ohledně financí, aby vstupy nebyly větší než výstupy a aby vstupy nepřevyšovaly běžné ceny na trhu atd. a aby spotřební věci stály méně než trvalé atd.

co se týče odlivu peněz, to bych řešil nějak komplexněji, spolu s občanstvím/jiným statutem postav, daněmi, poplatky atd.

EDIT1: nebo, ale nevim esli je to technicky možný, po vyhlášení questu tu příšeru někde poblíž (o 2-4 lokace dál) vygenerovat :mrgreen:

Reply with quote  

PostPosted: 11:15 12. Nov 2008 
Měšťan
 ICQ  Profile

DenGrasse wrote:
nebo, ale nevim esli je to technicky možný, po vyhlášení questu tu příšeru někde poblíž (o 2-4 lokace dál) vygenerovat :mrgreen:

Jsem absolutně proti. Ono je to taky o znalosti, kde co roste a kde co žije.

Reply with quote  

PostPosted: 11:33 12. Nov 2008 
Měšťan
 ICQ  Profile

DenGrasse wrote:
...co se týče odlivu peněz, to bych řešil nějak komplexněji, spolu s občanstvím/jiným statutem postav, daněmi, poplatky atd....

Nějaký konkrétní návrh?

Reply with quote  

PostPosted: 11:53 12. Nov 2008 
Čestný člen týmu Thalie
 ICQ  Profile

Taky bych ze všech těch vandráků, zvaných "dobrodruzi", učinil právoplatné poddané a občany Karathského království! Tím by získali mnoho práv a svobod...obzvláště pak právě právo měsíčně odvádět pochopitelnou daň. :lol: Jen se obávám, že žádný systém to asi nezařídí. :)

Částečně mimo thalijský provoz, ovšem v psaní neustávající: http://kibucim.blogspot.cz/

Reply with quote  

PostPosted: 16:38 12. Nov 2008 
Ďábel
 WWW  Profile

Anderson I wrote:
Jsem absolutně proti. Ono je to taky o znalosti, kde co roste a kde co žije.

mě je to osobně šumák, já se tim nezabejvam... ale argumenty jsou zhruba dva:
- když ti to vypíše potvoru co žije na druhym konci světa jsi bez
- mělo by to určitej IC smysk (nedaleko města byla spatřena potvora XY, běžte a přineste její hlavu...) ne jenom "v tuto sezónu s eloví modrý drak..."

ale jak říkám, je mi to jedno, bylt o jenom nápad.
Anderson I wrote:
Nějaký konkrétní návrh?

Žorž wrote:
Taky bych ze všech těch vandráků, zvaných "dobrodruzi", učinil právoplatné poddané a občany Karathského království! Tím by získali mnoho práv a svobod...obzvláště pak právě právo měsíčně odvádět pochopitelnou daň. :lol: Jen se obávám, že žádný systém to asi nezařídí. :)
konkrétní návrh zde... zařídit to může kdekdo i z hráčů, kdo bude pasován na výběrčího daní :mrgreen: máš zaplacený daně hobite? ne, a co na příští rok? a víš že za kosu je příplatek?
:mrgreen:
a asi i systémově by šlo ošetřit že by někdo na radnici zaplatil a dostal glejt (dal bych na rok, měsíc je krátká doba, to by jenom platil...)

Reply with quote  

PostPosted: 16:50 12. Nov 2008 
Temnota
 WWW  ICQ  Profile

Nemýlím-li se, tak daně dříve platívali jen ti, kteří se nějak poctivě živili (za což vykrádání hrobů nepovažuju) a dál se platilo za církevní služby.

Takže nevim, od koho bys něco vlastně vybral. :wink:

Brûlante et suant les poisons,
Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique
Son ventre plein d'exhalaisons.

Reply with quote  

PostPosted: 16:54 12. Nov 2008 
Ďábel
 WWW  Profile

ZFF!!!!! ruleeeezzzz!

Zdaňte Fšude Fšecko...

vykradače hrobů zdanit před oběšením :!: poprava a všechno kolem byly náležitě mastné věci, to se solilo fest...

nedostatku nápadů bych se nebál, určitě se najde sto věcí, který se daj vymyslet a rozumně zdůvodnit. daň z nemovitosti, příspěvek na obranu království, mýtné, poplatek za povolení obchodovat ve městě, cechovní poplatky a tisíc dalších věcí...

Reply with quote  

PostPosted: 17:27 12. Nov 2008 
Měšťan
 Profile

Mozna by uplne stacila dan za hlavu, a dan z majetku :)

Reply with quote  

PostPosted: 17:34 12. Nov 2008 
Ďábel
 WWW  Profile

proberte to na srazu s žoržem, já se možná tady zastavím :mrgreen:

Reply with quote  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 191 posts ]  Go to page Previous  1 ... 9, 10, 11, 12, 13  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]