|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
slencak
|
Post subject: Re: Příručka k povoláním - diskuse Posted: 14:39 20. Apr 2012 |
|
|
Mám neutrálně zlého prďolu z mrtvého/temného lesa s bastardem přes sílu, říznutého s bojovníkem.  Baví mě.Jop a taham Vrrrka.
Attachments: |

Ech....JPG [ 38.93 KiB | Viewed 2932 times ]
|
_________________ S bratrstvem oceli nikdy na věčné časy a nikdy jinak....ten s Leprou. [color=#804000]Gorhunk Dračí kůžeProtector of mankind! Hrdinný trpaslík, který se pouze s pivem v ruce pustil do klepetnatce a nakonec padl vyčerpán k zemi http://www.youtube.com/watch?v=gD5tU-5NXd4
|
|
Top |
|
Theogil I
|
Post subject: Re: Příručka k povoláním - diskuse Posted: 14:59 20. Apr 2012 |
|
|
Barbar321 wrote: Theogil I wrote: Opravdu záleží která proměna se ti líbí a kterou yb jsi chtěl potom na 99% využívat. Každá proměna nastavuje různé staty napevno a uznává různé předměty na sobě nebo při sobě a podle těchto specifik se pak při tvorbě rozdělují body do statů, zadávají featy atd..
Co jsem tak pročítal grimoár, tak mi přijde, že těžko by se druid/měnavec mohl soustředit jen na jednu proměnu, kterou by na 99% používal. Proměna, která bude na prvním levelu měňavce jako ideální, bude na 5-tém levelu už nepoužitelná. Z tohoto hlediska je asi lepší spíš opravdu koukat až na tu finální proměnu. Osobně bych ale těžko od stolu jen podle tabulky dokázal říct, jestli je výhodnější rakšasa nebo třeba nějaký golem, či potvora z řad nemrtvých. Opak je bohužel pravdou, v případě kombinace druida a měňavce není cílem cesta nýbrž koncový "produkt". To samozřejmě za předpokladu, že o nějaké bodíky, staty a výhody stojíš. Já třeba do mechaniky tvorby postav trošku pronikl, ale mé postavy se od nějakých ideálů velmi liší. Vysvětlím to třeba na tom koboldím komandu co jsem nakousl. Koboldí komando si pevně nastavuje obratnost v proměně na 25, je tedy nepraktické si obratnost dávat, davá se vysoká síla a pořád se zvětšuje a to z důvodu vyššího dmg a ab, moudrosti stačí 15 (10 lvl druida, někteří dokonce obětují 5 okruh kouzel a dávají moudrost na 14) inteligenci podle toho jaké featy chce postava využívat (dovedu si představit 14), obratnost na minimu tj. 8, charizma není třeba - opět 8, zůstává nám tedy síla a odolnost, vše bych dal do síly a pokud něco zůstane tak do odolnosti. Jak vidíš s druidem to má velmi málo společného, je to slabé jako čaj (zpočátku) a další body dáváš jen do síly, proto nikdy nedosáhneš vna proměny v démony (podmínkou je moudrost 25). Koboldík pak uznává jeden předmět, zbraň a brnění, vzhledem k tomu, že sám si nastaví zbraň +6 doporučuji třeba i obyčejnou zbraň ale s co nejvíce různého elementárního poškození vyjma kyseliny a bodného. No a takové to tedy je, já bych to hrát moc nechtěl, asi bych se u toho zbláznil, ale jsou i tací. Zatímco gargoila, ještěřák, kostěný lord, rakša ... mají zase svá jiná specifika.
_________________ Theogil Mistrovské ostří - strážce králova pokladu, kovář v Ivory Boindil - trpasličí zvěd, velký čtenář a lenochod Wahibah Zafirah al Talibah - dědic dračího odkazu, strážce legend
|
|
Top |
|
KaTo
|
Post subject: Re: Příručka k povoláním - diskuse Posted: 17:41 20. Apr 2012 |
|
Joined: 15:24 23. Jun 2007 Posts: 6754 Location: Severní okraj Středozemě
|
Pro měňavce - bojovníka nablízko platí "trojkombinace" Expertiza (1), Vylepšená Expertíza (2), Sražení (3). Z proměn - Dráček, Kobold jsou "malá" postavička, tedy potřebují i Vylepšené sražení (4). Pak je to Boj poslepu (5) - podle mě se hodí, neboť na Thalce má kdeco (včetně PC v CvC) částečný Concealment, ať už z kouzla, nebo z "povahy" potvory. Na měnavce pak potřebuješ Alertness (6) - NUTNOST. Podle rasy zbývají 1-2 featy. Houževnatost případně rozšířený kritičák. Tím sme vyčerpali featy a nastupuje epic: Proměna do nemrtvého na 21 (pokud se na 21lvlu bere 10tý lvl měňavce). Pokud se měnavec nechá na lvl10 a dál se jede druid, pak na lv27 si druid může vzít epic feat Dračí rytíř (to je "slavný" CvC sumonn s Fearem). Armor skin (+2 armor) na 24. Pokud se na epicu jede jen měňavec, tak se vpodstatě bere pořád "Epická moudrost" a kdykoli to vyjde tak Epické proměny - démoni, golemové a třešnička na dortu DRAK  . Možností spousty  , kdy se "šikovně" kombinuje měňavec a druid, čímž se odsouvají "výhody" obého, ale tak nějak ta postavička sílí "plošně". Má ja kouzla, tak proměny. //nicméně jak se řeklo na začátku - celou dobu je to z dlouhodobého hlediska průůůůůůůměr a možnost zajímavého "RP".
_________________ Síla tě osvobodí! - Sithský kodex, 12.12.2011 (TOR-preorder) Bylo to peklo! - Error 37, Error 3005, Error 3007, 15.5.2012 (Diablo3) Až s vámi skončím, nebudete věřit vlastní mysli! - Mesmer, 28.8.2012 (GW2) Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují. - Din Dagor, Mrazen 1147 (EQ) Tento rok bude začátek konce. - neznámý vojín
|
|
Top |
|
-darkvision-
|
Post subject: Re: Příručka k povoláním - diskuse Posted: 18:44 20. Apr 2012 |
|
|
Barbar321 wrote: Tak já se hlavně ptám kvůli tomu, že znám efekt tak 1/3 featů a kouzel ještě míň. Proto bych ocenit ty navazující řady jak co a kdy brát (a co nebrat, protože je to zbytečnost)
Kupříkladu jsem pořád jel s rangerem na míření a rychlou střelbu, ale teď vidím, že od nějakého rozuměnjšího levelu je už skoro k nepotřebě. Druid 4utoky, na zenstrelbu. ab 41. To je hezky ne? Do party dostacujici.
_________________ O podtemnu se v posledních letech říká, že tam hrají samé čuňata a PKčka. Tento mýtus bohužel nemáme čas vyvracet, protože "JEDEME BOMBY!"
Dočasně mimo. Jsem Žena!
Nhill'nue Zau'ndar Anirrinths Zau'ndar Izzrar Zau'ndar - ten druhej, nebo první
|
|
Top |
|
Gufi Brusinka
|
Post subject: Re: Příručka k povoláním - diskuse Posted: 15:55 15. Aug 2012 |
|
 |
Nováček |
|
|
Pročítal jsem si návody a není tam hraničář a keho varianty? Není to trochu škoda? Mohl by někdo, kdo ví co kam patří, napsat, až bude mít čas a náladu nějaký ten řádek?
Díky
|
|
Top |
|
soul1
|
Post subject: Re: Příručka k povoláním - diskuse Posted: 10:09 01. Jul 2013 |
|
Joined: 14:04 24. Jul 2011 Posts: 525 Location: In your mind
|
nemohl by někdo dopsat povolání čaroděje x pana smrti jak se oněm zminilo prosím?
_________________ Gorag - Neuvěřitelna sila, žadna inteligence. -_Lost_- Eliathar Elereth - Ten jenž vždy z nervozni v přitomnosti ženy -_R.I.P v Ivory_- Adriel Bathor Vavelden - Brambory to je moje! Rhael Etriss - Smrt je jen další začatek
|
|
Top |
|
Shaman88
|
Post subject: Re: Příručka k povoláním - diskuse Posted: 13:05 01. Jul 2013 |
|
|
Prakticky na tom není co zkazit. Kombinace je vyloženě slabší.
|
|
Top |
|
soul1
|
Post subject: Re: Příručka k povoláním - diskuse Posted: 13:20 01. Jul 2013 |
|
Joined: 14:04 24. Jul 2011 Posts: 525 Location: In your mind
|
a vyplatí se to nebo je lepší jet čistě maga?
_________________ Gorag - Neuvěřitelna sila, žadna inteligence. -_Lost_- Eliathar Elereth - Ten jenž vždy z nervozni v přitomnosti ženy -_R.I.P v Ivory_- Adriel Bathor Vavelden - Brambory to je moje! Rhael Etriss - Smrt je jen další začatek
|
|
Top |
|
Shaman88
|
Post subject: Re: Příručka k povoláním - diskuse Posted: 13:37 01. Jul 2013 |
|
|
Já bych preferoval čistého mága.
|
|
Top |
|
KaTo
|
Post subject: Re: Příručka k povoláním - diskuse Posted: 13:50 01. Jul 2013 |
|
Joined: 15:24 23. Jun 2007 Posts: 6754 Location: Severní okraj Středozemě
|
Na povrchu to má (od cca 8mého lvlu PM) poněkud problematické RP - kostěná ruka. Jinak většinu "výhod" které povolání dává se hodí spíš pro bojovníka a jako čaroděj to nevyužiješ (jseš v GSku  , tak tě imky na snejky a kritičáky moc nezajímají). Naopak ztrácíš kouzla (dostáváš je "později"). Moje rada je - když už PM brát, tak až na epickém lvlu, kdy máš "základního" plnohodnotného mága hotového, včetně 1-2 epický featů.
_________________ Síla tě osvobodí! - Sithský kodex, 12.12.2011 (TOR-preorder) Bylo to peklo! - Error 37, Error 3005, Error 3007, 15.5.2012 (Diablo3) Až s vámi skončím, nebudete věřit vlastní mysli! - Mesmer, 28.8.2012 (GW2) Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují. - Din Dagor, Mrazen 1147 (EQ) Tento rok bude začátek konce. - neznámý vojín
|
|
Top |
|
Prasokralik
|
Post subject: Re: Příručka k povoláním - diskuse Posted: 17:48 01. Jul 2013 |
|
Joined: 01:53 05. Dec 2010 Posts: 4507 Location: Land Down Under
|
Noobové. PM/Bard je adept na zabijáka roku. Jen škoda že nedje trojkombinace s RDDčkem ale to se dá oželet.
_________________ Ignore list: Theogil I, Krysak, Koninho87, Kokosak, Grin, efu_redo
Pain is temporary. Victory is forever.
|
|
Top |
|
Caehan
|
Post subject: Re: Příručka k povoláním - diskuse Posted: 19:07 01. Jul 2013 |
|
|
Prasokralik wrote: Noobové. PM/Bard je adept na zabijáka roku. Jen škoda že nedje trojkombinace s RDDčkem ale to se dá oželet. No, rozhodně je to adept na posledního na nohou roku... s tím zabijákem je to prý trochu horší... i když alchymka spraví všechno, že....
_________________ Eribor Tanithil - elfský bylinkář a lukostřelec.
Deirdra Monteil - čarodějka z Karathy
Incoherent fire dissipates all contingency. ZANEPRÁZDNĚN
|
|
Top |
|
Prasokralik
|
Post subject: Re: Příručka k povoláním - diskuse Posted: 20:03 01. Jul 2013 |
|
Joined: 01:53 05. Dec 2010 Posts: 4507 Location: Land Down Under
|
Last (wo)man standing je vítěz.
_________________ Ignore list: Theogil I, Krysak, Koninho87, Kokosak, Grin, efu_redo
Pain is temporary. Victory is forever.
|
|
Top |
|
Bahnak
|
Post subject: Re: Příručka k povoláním - diskuse Posted: 20:05 01. Jul 2013 |
|
|
Zkusím odpovědět, leč není to úplně tak jednoduché jak to vypadá. Předpokládám že jsi na Thalii nováčkem. Nejsem si vůbec jistý jak moc velkým nováčkem jsi co se týče mechaniky NWN. Pokud chceš jednoduché povolání které kouzlí (ať už posiluje družinu kolem sebe nebo je to útočící prskavka), doporučuji jako ostatní jet čistého mága, kterého za opravdu hodně dlouho po nabrání epických levlů můžeš zkusit trošku ponemrtvit a získat tak zajímavé bonusy. Dopředu říkám že to nebude cesta nikterak krátká. Pakliže máš mechaniku v malíku a vyznáš se v Thalijské alchymii, bude kombinace Bard/PM či dokonce prskavka/PM opravdu smrtelná - staví se obvykle jako bojovník na blízko, vyniká vysokým AC a imunitou na kritické zásahy. Spolu s kouzly a alchymií tak vytvoříš zajímavého "nemrtvého" bojovníka. (a Prasokrálíkovo povzdychnutí nad absencí prestižka RDD je zde zcela na místě  ) ALE: Nedoporučuji pro nováčky - opravdu těžké nároky na alchymii pokud to má být hratelné a chceš z toho vyždímat maximum. Nemluvě o pochopení mechanické stránky věci, požívání určitých kouzel a kombinací alchymie a kouzel. Nedporučuji pro lidi co neradi používají ruce jako chobotnice. Tak za mě asi zhruba takto no... Doporučení: Osobně doporučuji jet obyčejnou prskavku, uživíš se vždycky, alespoň nebudeš muset přede všemi schovávat nemrtvou ručičku a kdybys náhodou trpělivě vydržel až k opravdu hodně vysokým levlům, pro PM se můžeš rozhodnout vždycky. Sám pak po tomto čase pochopíš "o co jde".
_________________ KDVP Kucik:153, Bahnak:175, Drake: 48, Fryn:163, Klobouk:19, Derken:8, Vejk:8, Nomis -16, Terka:1
|
|
Top |
|
Krysak
|
Post subject: Re: Příručka k povoláním - diskuse Posted: 07:39 02. Jul 2013 |
|
 |
Bůh |
|
|
Systémově je Mag/PM bída, když neji vysoká lvl. Jak pisi ostatní - Bard/PM je zase zrůda.
Za kritické na povrchu považuji ty projevy nekromancie, potažmo nemrtvosti. Pokud se bude opravdu PM důsledně hrát, ohřeje se ve městě Karatha jen pár minut, musí být neuveřitelně opatrný atd. Do Alwarielu se, myslím, ve vyšších stadiích ani nemá co podívat, protože magie místních druidů ho vyhmátne na hony.
Kapitola o sobě je paladinská klika na povrchu, zde je objektivní, aby GM umožnila pravidelné, stále snižující se hody na prokouknutí PM při vzájemné interakci. O koncích v ohni pak lze spekulovat s vysokou jistotou.
Za mne osobně je PM vhodné jen pro zkušeného harcovníka, který si chce zahrát vyvrhela atd.... Jasně, aby to bylo hratelnější, tak se PM vyskytují celkem často, ale je to ojebávka RP, kde minimálně dva národy - lidé a elfové mají vůči tomuto povolání zcela nulovou toleranci.
|
|
Top |
|