|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
Krata
|
Post subject: Re: Omezeni zbrani a zbroji Posted: 15:58 22. Jan 2008 |
|
Joined: 18:00 28. Apr 2007 Posts: 2864 Location: Božský trůn
|
"Pojdme tedy radsi prestat resit omezeni a hrat. Doufam ze uz je to za dvermi" S tim souhlasim 
_________________ jsem uctívač démonů jsem otec tvé smrti já vyvolávám dávné zlo já kontroluji každý jeho nádech já podněcuji vaše neštěstí zrozením i zabíjením já vyvolám armageddon krmen tisícem duší.
|
|
Top |
|
Awadar
|
Post subject: Re: Omezeni zbrani a zbroji Posted: 16:15 22. Jan 2008 |
|
|
Awadar wrote: Prosím nekamenova, nečetl jsem celé téma. Co se týče navýšení zranění u obouruček tak zas tak hrozný to není. Ale je mě úplně jedno jestli to zůstane nebo ne, budu hrát co si vytoužím a zrovna Thalie mě to dovoluje(nemusím koukat jestli to bude super build nebo ne). Theo wrote: to Theogil: Ako si dospel k nazoru, ze nemyslim na ostatni? Lepsie by bolo pridanie bonusu +1d6 pokial zbran drzis obojrucne. Ale neviem ci to ide, a potom tie obmedzenia na silu ... neviem  Je pravda, že jedna z mých vysněných postaviček je právě hobit – bojovník – katana. A je pravda, že jsem to prozatím opustil vzhledem k této změně. Dlouhej meč v jedné ruce je úplně stejnej jako ve dvou, rozdíl je právě v tom z jakou silou s ním někoho flákneš. Toto zvýhodnění ti naskočí z každou obouručnou zbraní. Navýšení 1k4, 1k6 není tak hrozný, ale není to zbytečný jak bylo psáno? Cože hrát? jojojooo beru si dovolenou a jdem:)
|
|
Top |
|
Theo
|
Post subject: Re: Omezeni zbrani a zbroji Posted: 16:18 22. Jan 2008 |
|
|
to Awadar : Osobne by som ziadne zvysovanie u obojrucnych nerobil, sprvoti sa mi to pacilo ... kym som nekecal z WM hracom 
_________________ Ora et Labora
|
|
Top |
|
pilnik
|
Post subject: Re: Omezeni zbrani a zbroji Posted: 17:21 22. Jan 2008 |
|
|
Sorrow wrote: pilnik wrote: to sorrow: me zas zvyseni prumerne DMG obourucnich zbrani o cca 35procent prijde docela dost.Ale rikam ja si obourucak dopreju,ale pak nebrecte  a neni to problem jen obourucaku daleko lepsi je halapartna jelikoz na ni nepotrebuju takovou silu.Ale me se holt bojovej knez s halapartnou nelibi ,leda ze bych stal nekde u brany  No asi takhle, ty na to koukas jako z pohledu za klerika, ten nema problem s OC jako bojovnik.Nebo si myslis ze bojovnik s obourucnim mecem je rovnocenej protivnik k bojovnikum s pavezou a treba bastardem? Pokusim se doto vmisit trochu statistiky Ber dva protivniky co ma ji silu 14/+2 a Zakladni ÖC 10. jeden bude mit obourucak a bude delat dmg 2K6+3 coz je prumerne 10 zivotu, OC ma 10 druhy bude mit dlouhy mec a bude delat dmg 1d8+2 coz je prumerne 6,5 zivotu OC bude mit s pavezou o 3 vetsi tedy 13 postav tyto bojovniky proti sobe a at kazdy na toho druheho 20x zautoci a hodi pokazde jine cislo. Prvni bojovnik se trefi do toho s pavezou s hodem na utok 11 a vys. tudiz se do nej trefi celkem 10x.to vynasobis prumernou dmg a je mu tedy schopen udelal celkem prumernou dmg 100 zivotu Druhy bojovnik s pavezou se trefi do toho s obourucakem s hodem 8 a vys, tudiz se do nej trefi 13x, vynasobis opet prumernou dmg jednorucniho mece + sila a vyjde ti 84,5 zivotu. prijde mi ze furt tak obourucak je na tom o neco lip samozrejmne se to pak modifikuje podle sily obou levelu atd. ale myslim ze jednorucni zbran a paveza nikdy nepresahne razantne oburucak popripade sekeru
_________________ Obuki - ten vod Škopku
|
|
Top |
|
Rejty
|
Post subject: Re: Omezeni zbrani a zbroji Posted: 17:49 22. Jan 2008 |
|
|
Tohle tvoje porovnavani ,,nahych" bojovniku se stitem a mecem nebo obouruckou je naprosta hloupost. Chodi snad bojovnici takto nazi?
To je asi tak jako se tu srovnavalo, ze bojovnik da za 20 kol vetsi zraneni nez mag, protoze mlati furt. Ale to nema cenu resit.
_________________ Vedoucí týmu Thalie
|
|
Top |
|
pilnik
|
Post subject: Re: Omezeni zbrani a zbroji Posted: 18:41 22. Jan 2008 |
|
|
Rejty wrote: Tohle tvoje porovnavani ,,nahych" bojovniku se stitem a mecem nebo obouruckou je naprosta hloupost. Chodi snad bojovnici takto nazi?
To je asi tak jako se tu srovnavalo, ze bojovnik da za 20 kol vetsi zraneni nez mag, protoze mlati furt. Ale to nema cenu resit. no tak navlikni na tyto bojovniky stejne zbroje a dej jim stejne levely.Pokud nebude extremni konbinace ze budou na 1 levelu a budou mit platy, tak mi tento souboj vychazi dost varovnane. Je to pouze statistika. S magii to nema nic spolecneho, snazil jsem se jen sorrowovi naznacit ze kombinace obourucaku proti konbinaci mece a pavezy je docela vyrovnana - statisticky.A proto mi pride navyseni dmg obourucnich zbrani jako zasah do vyrovnanosti DnD soubojoveho systemu, ktery je uplatnovan i v NwN. Rekl bych ze ale tvurci DnD a NwN maji urcite ucinne nastroje jak toto posoudit a tak to je nastavene tak jak je.
|
|
Top |
|
ingPepa
|
Post subject: Re: Omezeni zbrani a zbroji Posted: 23:24 22. Jan 2008 |
|
|
pilnik wrote: ... A teď zkus počítat se zbraněmi +2, nebo +3. Pochopitelně nezapomeň očarovat i pavézu.
|
|
Top |
|
pilnik
|
Post subject: Re: Omezeni zbrani a zbroji Posted: 23:32 22. Jan 2008 |
|
|
to ingpepa: kouzla bych do toho nemychal, to muzes pak pocitat co udela s dmg obourucaku vetsi sila ,haste,rage atd. naopak vetsi magicnost zbrane bych rek hraje ve prospech obourucaku, mas vetsi procento ze se trefis a tudiz zpusobis nepriteli vetsi prumernou dmg.
|
|
Top |
|
pepa48
|
Post subject: Re: Omezeni zbrani a zbroji Posted: 00:44 23. Jan 2008 |
|
|
to pilnik: prave ze ty nemuzes pocitat s holyma bojovnikama, proc? jednoduse ti odpovim.. kdo na serveru bude hrat bojovnika s obycejnou zbrani a zbroji bez jakychkoliv predmetu az treba do 20. lvlu? Nikdo... a rozumne hrajici bojovnik ktery ma pavezu a jednorucku proste nemuze padnout proti bojovnikovi s obouruckou pri standardni vybave rekneme napr. na 15. lvlu
edit: ten level je smz orientacni..plati to pro jakykoliv lvl kdy postava ma uz vybavu napr. +3
|
|
Top |
|
LDamian
|
Post subject: Re: Omezeni zbrani a zbroji Posted: 01:08 23. Jan 2008 |
|
|
pilnik wrote: ... Nemyslím si. Pokud máš zbraně +0, tak ten základní rozdíl v damage tam hraje dost velkou roli ve chvíli, kdy to porovnáš procentuálně. U zbraní +3 je ta role už menší, oboje se navýší na damage stejně při každé ráně. Při zbrani +5 je ten rozdíl ještě menší. Například u těch nemagických zbraní co jsi uvedl je to 10 a 6,5 - ok. Rozdíl je 35%. U zbraní +3 je to 13 a 9,5 tedy rozdíl je 27%. To samozřejmě může vyvážit větší síla. Například na 15. úrovni bude mít válečník s počáteční silou 16 a vše do síly sílu už 19, s nějakými těmi boosty třeba 22 (tuším +6). Tedy obouručák +3 bude dělat 2k6+12 (18) a dlouhý meč 1k8+9 (13). Ale pavéza +3 je už +6 na obranu. Tedy pokud se bojovník s pavézou trefí 10x, tak bojovník s obouručním mečem se trefí 4x. Pokud ten s pavézou 15x, tak ten s obouručním mečem 9x. Tedy obouručák udělí například damage: 9x18=162, zatímco ten s pavézou dá 15x13=195 Při pavéze+5 (klerik), je to ještě víc vidět a to navíc tohle porovnávání obouručáku trochu lichotí, protože v pvm jsi častěji proti víc monstrům s trochu nižšími hodnotami než jsou tvé - tedy bojovník s pavézou se reálněji dostane na hodnotu, kdy ho monstrum trefí jen na kritikal, zatímco bojovník s obouručákem bude stále dostávat zranění. Navíc každý další bonus na útok (klerik, paladin...), elementární damage na zbrani, specializace na zbraň, to vše dál snižuje ten rozdíl v udíleném zranění. Ten obouručák začne být výhodný při vysokých silách. Například při síle 42 s bonusem tuším +16 dá už obouručák+5 ránu za 2k6+29 (35), zatímco dlouhý meč+5 dá 1k8+21 (25) - to už hraje svou roli, pokud máš ve hře předměty s redukcí zranění třeba nebo když máš mlátit do acid shieldu. Ale jinak při téhle síle už máš nejspíš stejně devast. Navíc na Thalii tuhle sílu téměř nedostaneš - neuděláš tu moc buildu třeba s RDD slušných, nedotáhneš tak vysoký level, nezískáš dost boostů do vlastnosti... Jinak obouručáku budou zřejmě nahrávat kritické zásahy. Je pravda, že u WM by možná šlo postavit něco, co by na těch posílených obouručkách docela slušně profitovalo - nevím, nikdy jsem se WM nezabýval nějak víc. Šlo by koneckonců víc zajímavých buildů, jeden mně ostatně právě napadl. Ale celkově mi taky přijde, že obouruční zbraně jako takové jsou na nastavení Thalie spíš v nevýhodě a tak jejich posílení by neměla být taková pohroma (když už se pro něj tým rozhodl) a možná bude i přínosné a víc lidí bude obouručky volit. Koneckonců se uvidí, zda to není moc. PS: psal jsem to dost unavený, tak je možné, že tam mám někde chyby. Ale jinak ten základní odhad je myslím v pořádku. Budu rád, když to někdo zkusí spočítat třeba pro WM, jak moc výhodně by to mohlo teď vycházet a porovná to třeba s klerikem/fighterem kombinace jednoručka+pavéza.
_________________ Půlork BU, bývalý šampión arény. BU! UGHR! Tiefling Merakh a Amadeo Crowley. Aasimar Auriel. Hakavarn Skall Ocellom. Drow Nadas a Malzar Zau'ndar. Elf Melron Sil Naril, hobit Peranoel Thoris, lidé Ramon a Adrian Bach, Taranis a asi dvacet dalších. .o)
Aktivní, kontaktovat kvůli: záseky, questy, aréna a dění v Kel A Hazru
|
|
Top |
|
LDamian
|
Post subject: Re: Omezeni zbrani a zbroji Posted: 01:21 23. Jan 2008 |
|
|
Ještě poznámka. Pokud by to bylo tak, že ten s pavézou trefí třeba jen 8x, tak ten obouručákem 2x. Udílená damage je potom: Obouručák: 2x18=36, zatímco ten s pavézou dá 8x13=104. Samozřejmě nestane se ti běžně, že by byla tak nízká útočná čísla prvních útoků oproti obranám. Jenže na vyšších levelech už máš i druhé a třetí a čtvrté útoky a tam se přesně tenhle poměr začne objevovat. Třeba prvním útokem je to poměr jednoručka/obouručka - 16/10, druhý útok bude 11/4 a třetí útok bude 5/1(hod 20). A právě to ti to hodně ovlivní. Takže celkově za běžné situace se ti ten obouručák vyplatí, dokud si dokážeš udržet výrazně vyšší útok než mají tví soupeři obranu. Pokud bude mít soupeř už vyváženou obranu, začne se vyplácet jednoručka. Jinak tohle vše je samozřejmě pro původní nastavení zbraní. Bylo by zajímavé to teď spočítat s tím novým a mrknout, jak moc se to změní. Ale už se mi do toho nechce. EDIT: jo a jen aby někdo nežil v omylu - můj nápad to s tím zvýšením damage u obouruček nebyl, takže buď chválu nebo nadávky adresujte jinam. A PB na to zřejmě udělat půjde, ale on jde udělat skoro na všechno. Čistě IMHO tak jak byla Thalie před wipem byla co se vyvážení týče celkem v pohodě až na předměty s moc velkými bonusy do vlastností, které to rozbíjely, nastavení kraftu/lootu/přestupu a možná pár dalších věcí. Jednu dobu také summoni byli mimo. Podle některých byl i mág a klerik příliš silný (podle jiných mág ne a klerik ano), ale to už je na diskuzi. V podstatě všechny tyhle věci se nějak ovlivňovali pokud vím, takže situace bude v tomhle dost odlišná a nějak přesněji odhadnout jak to celé bude fungovat až do toho přijdou hráči je momentálně asi mimo reálné možnosti drtivé většiny lidí. Takže nějak se to nastavilo, teď bych počkal až se to spustí a uvidíme. Jediné co by mě zajímalo je kdyby sem někdo postnul ten build na WM s obouručkou, abych viděl, jak bude drsný. Klidně i do pošty. Mohu odepsat pár buildů na jednoruční zbraně a můžeme porovnat, jak moc co bude hrozné. Třeba v porovnání s klerdou, shifterem, WM na devast, championem, paladinem, BG, nějakým solidním válečníkem... ať řešíme jen ty zblízka. Případně pokud to někdo nechce celé psát a vymýšlet teď, tak jen mrkněte na podobný build na character build search a pošlete mi link ať vím, jaký typ postavy máte na mysli. 
_________________ Půlork BU, bývalý šampión arény. BU! UGHR! Tiefling Merakh a Amadeo Crowley. Aasimar Auriel. Hakavarn Skall Ocellom. Drow Nadas a Malzar Zau'ndar. Elf Melron Sil Naril, hobit Peranoel Thoris, lidé Ramon a Adrian Bach, Taranis a asi dvacet dalších. .o)
Aktivní, kontaktovat kvůli: záseky, questy, aréna a dění v Kel A Hazru
|
|
Top |
|
jiromir
|
Post subject: Re: Omezeni zbrani a zbroji Posted: 13:21 23. Jan 2008 |
|
|
hele pilníku, kolik jsi viděl ve hře postav s kosou, kopím nebo obouručákem? Já za tu dobu co tu hraju snad ani jednu...tak neprskej ze se jim zvedla dmg skoro o 35%, protoze bud s tema zbrane stejne nikdo dál hrát nebude a pokud bude, tak to bude jedině dobře, že uvidíš v akci jiný wepny nez dlohej meč, dlouhej luk, kuši sekeru a nazdar...
|
|
Top |
|
Theo
|
Post subject: Re: Omezeni zbrani a zbroji Posted: 13:29 23. Jan 2008 |
|
|
jiromir wrote: hele pilníku, kolik jsi viděl ve hře postav s kosou, kopím nebo obouručákem? Já za tu dobu co tu hraju snad ani jednu...tak neprskej ze se jim zvedla dmg skoro o 35%, protoze bud s tema zbrane stejne nikdo dál hrát nebude a pokud bude, tak to bude jedině dobře, že uvidíš v akci jiný wepny nez dlohej meč, dlouhej luk, kuši sekeru a nazdar... A ja videl hraca z kosou a dostal som od neho kritic ~120 dmg ...
|
|
Top |
|
Krata
|
Post subject: Re: Omezeni zbrani a zbroji Posted: 13:35 23. Jan 2008 |
|
Joined: 18:00 28. Apr 2007 Posts: 2864 Location: Božský trůn
|
Já viděl všechny tři možnosti 
_________________ jsem uctívač démonů jsem otec tvé smrti já vyvolávám dávné zlo já kontroluji každý jeho nádech já podněcuji vaše neštěstí zrozením i zabíjením já vyvolám armageddon krmen tisícem duší.
|
|
Top |
|
Theo
|
Post subject: Re: Omezeni zbrani a zbroji Posted: 13:39 23. Jan 2008 |
|
|
Krata wrote: Já viděl všechny tři možnosti  Ach ! Ja zabudol na Najiva  Na Ginnu  Na ...
|
|
Top |
|