|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
Barbar321
|
Post subject: Re: Par dotazu novacka Posted: 12:57 29. Mar 2012 |
|
|
Bohužel se mi ale vynořil další dotaz a nyní už ne teoreticky. Mohl by mi někdo poradit, jak přesně funguje kryt? Dám konkrétní příklad i s rozepsáním toho, co bych potřeboval zjisti:
Vezmu si skill kryt +4, obratnost +3, feat vylepšený kryt +4, štít +5 To je celkově na kryt +16.
Nyní narazím na potvoru, dám kryt a co se v tuto chvíli děje? Potvora útočí přes můj kryt a nebo přes OČ? Když jsem pozoroval hodnoty, připadalo mi, že šla přes standardní OČ, ale k čemu je pak velikost krytu? V popisku píšou, že redukuje útočné číslo přicházejícího útoku soupeře. Jak ale? Je to třeba tak, že má bonus +4, ale proti krytu jen +1?
Obdobný dotaz je pak i na samotný protiútok.
Poradí mi někdo, jak to vlastně s touto schopností je?
_________________ je cosi shnilého ve státě dánském ...ale plíseň je dobrá pro penicilín z hodně léků však bolí hlava ...a tvoří se závislost Vhodný čas na odvykací kůru
člen ligy pro zákaz veškerých změn na thalii
|
|
Top |
|
klobouk
|
Post subject: Re: Par dotazu novacka Posted: 13:03 29. Mar 2012 |
|
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Par dotazu novacka Posted: 13:07 29. Mar 2012 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
Viz wikina http://nwn.wikia.com/wiki/ParryVe stručnosti házíš na kryt proti útoku protivníka. Zásadní problém je, že může vykrýt jen tolik útoků za kolo, kolik jich sám máš. Navíc můžeš vykrýt vždy jen první útok v každé flurry. Tím pádem je parry vlastně použitelný jen na nízkých levelech, kde máš málo útoků. Protiútok nastává pokud přehodíš útok o 10 a více.
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
Prasokralik
|
Post subject: Re: Par dotazu novacka Posted: 13:22 29. Mar 2012 |
|
Joined: 01:53 05. Dec 2010 Posts: 4507 Location: Land Down Under
|
kucik wrote: Viz wikina http://nwn.wikia.com/wiki/ParryVe stručnosti házíš na kryt proti útoku protivníka. Zásadní problém je, že může vykrýt jen tolik útoků za kolo, kolik jich sám máš. Navíc můžeš vykrýt vždy jen první útok v každé flurry. Tím pádem je parry vlastně použitelný jen na nízkých levelech, kde máš málo útoků. Protiútok nastává pokud přehodíš útok o 10 a více. a víš že třeba s epic dodge v duelu s dobrým parry vyblokuješ bojovníka jak prd? o rdd ani nemluvě
_________________ Ignore list: Theogil I, Krysak, Koninho87, Kokosak, Grin, efu_redo
Pain is temporary. Victory is forever.
|
|
Top |
|
Barbar321
|
Post subject: Re: Par dotazu novacka Posted: 13:30 29. Mar 2012 |
|
|
kucik wrote: Viz wikina http://nwn.wikia.com/wiki/ParryVe stručnosti házíš na kryt proti útoku protivníka. Zásadní problém je, že může vykrýt jen tolik útoků za kolo, kolik jich sám máš. Navíc můžeš vykrýt vždy jen první útok v každé flurry. Tím pádem je parry vlastně použitelný jen na nízkých levelech, kde máš málo útoků. Protiútok nastává pokud přehodíš útok o 10 a více. Takže ze začátku je to tím spíš k ničemu, když mám OČ vyšší než kryt. Kryt jsem měl 16, obranu 18. A navíc ještě vlastně v krytu zas tak často neútočím, že?
_________________ je cosi shnilého ve státě dánském ...ale plíseň je dobrá pro penicilín z hodně léků však bolí hlava ...a tvoří se závislost Vhodný čas na odvykací kůru
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Par dotazu novacka Posted: 14:03 29. Mar 2012 |
|
|
Prasokralik wrote: a víš že třeba s epic dodge v duelu s dobrým parry vyblokuješ bojovníka jak prd? o rdd ani nemluvě Nezkoušel jsem to. Vzhledem k tomu, že epic dodge má bug, kdy blokuje vždycky vlastně první útok v kole a parry blokuje jen první útoky v každé flurry, tak nevim, co by z toho vzniklo.
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
KaTo
|
Post subject: Re: Par dotazu novacka Posted: 14:18 29. Mar 2012 |
|
Joined: 15:24 23. Jun 2007 Posts: 6754 Location: Severní okraj Středozemě
|
kucik wrote: Prasokralik wrote: a víš že třeba s epic dodge v duelu s dobrým parry vyblokuješ bojovníka jak prd? o rdd ani nemluvě Nezkoušel jsem to. Vzhledem k tomu, že epic dodge má bug, kdy blokuje vždycky vlastně první útok v kole a parry blokuje jen první útoky v každé flurry, tak nevim, co by z toho vzniklo. *Plha se hlásí* Ještě je tam okrajová podmínka (pokud se nepletu  ), že případný protiútok bere tvůj útok, který určuje i počet počtů parry (do maxima 3). Tj. když mám "jen" tři útoky, vykryju první útok a zároveň dám protiútok, třetí útok už jde "do masa". Když mám šest útoků, tak 3x vykryju a zároveň můžu 3x dát protiútok. edit: Jsem teď koukal na Wikinu a ta tvrdí, že protiútok je free. *krčí rameny*
_________________ Síla tě osvobodí! - Sithský kodex, 12.12.2011 (TOR-preorder) Bylo to peklo! - Error 37, Error 3005, Error 3007, 15.5.2012 (Diablo3) Až s vámi skončím, nebudete věřit vlastní mysli! - Mesmer, 28.8.2012 (GW2) Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují. - Din Dagor, Mrazen 1147 (EQ) Tento rok bude začátek konce. - neznámý vojín
|
|
Top |
|
Prasokralik
|
Post subject: Re: Par dotazu novacka Posted: 15:09 29. Mar 2012 |
|
Joined: 01:53 05. Dec 2010 Posts: 4507 Location: Land Down Under
|
protiutok je navazany na usepsne vykryti a je zadarmo
_________________ Ignore list: Theogil I, Krysak, Koninho87, Kokosak, Grin, efu_redo
Pain is temporary. Victory is forever.
|
|
Top |
|
Barbar321
|
Post subject: Re: Par dotazu novacka Posted: 08:52 30. Mar 2012 |
|
|
Potřeboval bych otravovat ještě s dalším dotazem. Jak je v tomto světě brán pojem “interiér“. Je pod tím brána veškerá vnitřní lokace (domy, kopky, jeskyně, stoky, vnitřní průchody aj.) nebo jsou to jen logické interiéry (uměle vytvořené stavby – baráky, kobky, stoky) a přírodní nikoliv.
V podstatě se mi jedná o dotaz, zda-li je možné vzít sebou do jeskyně k zdrojům surovin vola a nebo jestli musí zůstat venku. Pokud musí zůstat venku, je možné s ním aspoň projít skrze jeskynní průchody?
Je toto zavedeno jen z hlediska RP, kdy přecejen v hospodě vůl nebo kůň vypadá dost divně a nebo to dělá problémy technického rázu (lagy, strhává server aj.)
|
|
Top |
|
Krysak
|
Post subject: Re: Par dotazu novacka Posted: 09:12 30. Mar 2012 |
|
 |
Bůh |
|
|
Ahoj, tady bych požil spíš rozum. Vola určitě vezmes s sebou do dungu na nakopaní, jinak by skoro nemělo smysl ho používat. Je ale ostuda brát si volka s sebou do hospody, dílny bytu.
jízda na koni v "interiérech není možná" bo jezdec na koni jezdí rychle a nemá 2 metry ale tak 2,7 m výšku, + kůn hopká...... Vůl má v kohoutku dle plemena od 1,7 m do 2,2 m, takže asi stejne jako takovej normální ork nebo člověk. kdyby jsi s tim měl problém skoč si do dboukova pro nákladní prasátko.
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Par dotazu novacka Posted: 10:12 30. Mar 2012 |
|
|
Voli a obecně zvířata nesmí do interieru, protože by tam po nich mohl zbýt bordel. Z toho lze odhadnout, kam by tě s volem nepustili.
Na koni se nesmi jezdit v interiérech a jeskyních, protože tam není dost vysoko strop.
|
|
Top |
|
Molly23
|
Post subject: Re: Par dotazu novacka Posted: 10:32 30. Mar 2012 |
|
Joined: 16:55 18. Sep 2009 Posts: 5217 Location: Bad Reichenhall
|
Tady bych se svým kozákem mohl odporovat  , existuje tatarský manévr, kdy vlastně jeden jezdec pod sedlem hehehe
_________________ ▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬ Molly23 alias Mišák
▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬
|
|
Top |
|
Barbar321
|
Post subject: Re: Par dotazu novacka Posted: 11:45 30. Mar 2012 |
|
|
Díky za info. Bohužel mi přijde pouze částečné. To, co popisujete je spíše jen otázka RP. tj. vůl by jim kadil v hospodě, proto tam nesmí, na koni se nesmí vevnítř jezdit kvůli výšce aj.
Potřebuju ale na 100% vědět, že tato omezení jsou jen a pouze v rámci RP. Když si např. vezmu sebou vola do krypty, těžko bude nějakým zombíkům vadit, že potom šlápnou do lejna. Na druhou stranu musím uznat, že musí vypadat dost divně, když někdo potká druhého v kryptě a on je doprovázen volem (čímž nemyslím dalšího omezeného spoluhráče)
Kde je teda to rozmezí kam ano a kam ne?
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Par dotazu novacka Posted: 11:50 30. Mar 2012 |
|
|
Není to striktně řečeno. Vůl může tam, kde: * Nejsou NPC, který by měli potřebuy ho vyhnat. * Je dostatečně široký vstup * Nejsou překážky, které by zvíře pravděpodobně nepřekonalo. Jako třeba schodiště, žebřík, lano, po kterém je třeba šplhat atp.
|
|
Top |
|
Barbar321
|
Post subject: Re: Par dotazu novacka Posted: 12:03 30. Mar 2012 |
|
|
kucik wrote: Není to striktně řečeno. Vůl může tam, kde: * Nejsou NPC, který by měli potřebuy ho vyhnat. * Je dostatečně široký vstup * Nejsou překážky, které by zvíře pravděpodobně nepřekonalo. Jako třeba schodiště, žebřík, lano, po kterém je třeba šplhat atp. Super, děkuju moc za naprosté zpřesnění
|
|
Top |
|