|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
bigbull666
|
Post subject: Re: Pady serveru Posted: 21:10 12. May 2009 |
|
|
Mno muj skromnej nazor je ten ze to scriptama asi nebude... Mel bych vsak jeden typ, kterej by mohl zpusobovat pady serveru. Jsem laik, tak me za pripadne pitomosti neukamenujte  Kdysi jsem hral na jinem serveru (Demona) a ten jistou dobu taky padal. Casem se Demona presunula na Gamepark a padat to prestalo. Mohlo to byt taky tim, ze uz tam nehralo 60 lidi ale jen 20. Ale Demona se mi skoro nesekala a padala mene a to i pres to, ze jsem mel dost slabej PC. Ted mam AthlonXP X2 4000+, Geforce 8600 GT a 4GB operacni pameti. Thalie se mi tra jako svin a v nekterych lokacich i s minimalnima detailama... Demona byl relativne malej server oproti Thalii. Z toho bych tedy usuzoval toto: - blizi se odstavka craftu a tak mene lidi craftuje a naopak jich vice chodi do dungenonu neco mlatit... - rozlehlost Thalie a k tomu je zde mnoho krasnych detailu (Karatha - dum obchodniku - jedna z lokaci kde se mi to trochu trha, kdyz se nacitaj stolky apod.) Cili thalie je jako litr vody a server je litrova lahev... Staci pak par kapek a bum... Tot muj nazor, ale mohu se mylit (a rek bych ze je to vysoce pravdepodobne  )
|
|
Top |
|
aster3
|
Post subject: Re: Pady serveru Posted: 21:21 12. May 2009 |
|
 |
Obyvatel |
|
|
bigbull666 wrote: Ale Demona se mi skoro nesekala a padala mene a to i pres to, ze jsem mel dost slabej PC. Ted mam AthlonXP X2 4000+, Geforce 8600 GT a 4GB operacni pameti. Thalie se mi tra jako svin a v nekterych lokacich i s minimalnima detailama...
ja mam podobny problem. Nevim proc ale v porovnani s jinymi servermi mi proste thalia laguja ci som v lokacii sam alebo nas tam je viac. neviem cim to je ale moj tip je ze thalia ma velmi vela placosov po lokaciach (ktore su fakt krasne) a preto to zrejme server "nestiha". ak porovnam thalii ktera ma limit neco bud 40 nebo 60 hracu (nevim presne) a nedavno sem hral na jistem anglickem serveru ktery ma kapacitu 90 hracu a tehdy bylo cca 60 lidi online - nepostrehl sem jediny lag. Proto se domnivam ze to bude ani ne tak ve hre jako spis v PC zostave nebo mozno zalezitost hostingu.
_________________ Podporte nový projekt
|
|
Top |
|
innfra
|
Post subject: Re: Pady serveru Posted: 21:46 12. May 2009 |
|
|
Lidi mám kompl rok starej, a thálie mi magoří kvůli Grafický kartě od nvidea, proto hraju na slabším NB, hterej má sdílenou pamět grafiky 1GB a nepadá mi to tolik jako na silnějšim kompu s lepší grafikou... Prostě smůla, nový ovladače púrostě už nedělaj support pro starý gamesy a kotory, který jednou taky na auroře, si nezahraju vůbec... takže timhle to opravdu neni, je pravda že v ivory je přerváno placeablama jsem slyšel a jediná ta lokace se mi čas od času seká... ale poslední dobou nemám problémy, spíš bych sekání hry viděl na to že máte vista aero a nebo taky jen zasranej komp nějakýma blbostma... toť můj názor... BTW kdyby byl problém s nekompatibilitou HW servru, tak by se resetoval celej server
_________________ Tariel Reynolt - "Kde mám dárečka?" Tomas Tane - "Tady si jeden neodpočine." Finnean Násir Taran - "Za kodex a za sestru!" Alexandr Rázný - "Už mě to tu nebaví! Puste mě ven!" Tomáš Alrik Tane - "Já vim, moc mluvim." Tagar Kovadlina - "Háááá Hřbitůváčka!" - Smazán
Elitní Kazišuk!
|
|
Top |
|
Sobik
|
Post subject: Re: Pady serveru Posted: 08:51 13. May 2009 |
|
|
Thalie je hodně promakaná a v tom asi bude problém. Strašně moc placeablů, v tom bych viděl problém já.
_________________ Říkejte mi Sob Gorok Kovadlina - Trpasličí bojovník z rodu Kovadlinů, stavbař a truhlář. Manžel Agrily.
|
|
Top |
|
monstera
|
Post subject: Re: Pady serveru Posted: 09:17 13. May 2009 |
|
|
Sandra si bere od 11.5. dovolenou a ude ji trávit u krbu ve svém domečku - konečně si odpočine. Ve hře bude Ga Muru, která nekraftí, a i když jí myšlení dělá potíže, bude uvažovat, zda nemá začít uctívat zlého boha Serveropada .
_________________ Co neumím, se naučím ( a nebo taky ne ) + Lucia Exos, kněžka a řemeslnice, Hřbitov v Ivory, první řada vpravo, osmý hrob + Ranuncula Acera, řemeslnice a zaklínačka s halapartnou, Hřbitov v Karathe třetí řada vpravo Sandra Ztruhly, nalezenec, Aasimar, kněžka a řemeslnice Ga Muru, nešťastný plod náhodného setkání lidského ožraly a orčí děvky Elena Spod, dívka která ztratila paměť
|
|
Top |
|
photter
|
Post subject: Re: Pady serveru Posted: 09:19 13. May 2009 |
|
|
mícháte moc problémů dohromady sekání hry je problém lokálního kompu a ne serveru, buď to vaše prostupnost paměti/hrubej grafickej výkon dává nebo ne, server nepomůže ani neuškodí lagy z největší části imho způsobujou: heatbeat scripty, AI scripty, pathfinding padání serveru je úplně jiná příhoda, stabilní server je schopnej ustát i minutovej lag, kdo zažil hromadný bitky na A1 vzpomene si
_________________ Usstan rin'ov ragar z'lonzic draeval shar'tleg ussta velve wun l'harventh
|
|
Top |
|
Krata
|
Post subject: Re: Pady serveru Posted: 09:56 13. May 2009 |
|
Joined: 18:00 28. Apr 2007 Posts: 2864 Location: Božský trůn
|
photter wrote: ..sekání hry je problém lokálního kompu a ne serveru.. Mám trochu nadupanější komp a Thalie mi neseká.. takové Ivory mám v pohodě, lagy taky minimální
_________________ jsem uctívač démonů jsem otec tvé smrti já vyvolávám dávné zlo já kontroluji každý jeho nádech já podněcuji vaše neštěstí zrozením i zabíjením já vyvolám armageddon krmen tisícem duší.
|
|
Top |
|
melvik
|
Post subject: Re: Pady serveru Posted: 10:09 13. May 2009 |
|
|
photter wrote: mícháte moc problémů dohromady sekání hry je problém lokálního kompu a ne serveru, buď to vaše prostupnost paměti/hrubej grafickej výkon dává nebo ne, server nepomůže ani neuškodí lagy z největší části imho způsobujou: heatbeat scripty, AI scripty, pathfinding padání serveru je úplně jiná příhoda, stabilní server je schopnej ustát i minutovej lag, kdo zažil hromadný bitky na A1 vzpomene si jop myslim ze pathfinding, po včerejších testech. Uvidime esi to dneska padne. Esi to dnes nepadne, tak je to zcela určite pathfinding. Vypnul sem na test npcčkům náhodné promenádování.
|
|
Top |
|
nomis_b
|
Post subject: Re: Pady serveru Posted: 22:37 13. May 2009 |
|
Joined: 18:00 26. Aug 2007 Posts: 3090 Location: po 8me za 5 let se zase stehuju.. uz si to proste nepamatuju
|
nojak sem se dneska dival, tak to celej den vubec nepadlo, takze zatim dekuju Melvikovi, ze se na to superveverka podivala a vypada to, stabilneji. Pozastaveni craftu se tedy odklada na neurcito... pokud bude probelm vyresen bez vypinani craftu, tak by to bylo super 
_________________ A zase se craftí...
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Pady serveru Posted: 23:02 13. May 2009 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
Akorat jeslti to fakt delaj ty walkmeshe, tak to bude docela mrsk vyresit. Kazdopadne je znat, jak se serveru ulevilo na vykonu.
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
aster3
|
Post subject: Re: Pady serveru Posted: 23:59 13. May 2009 |
|
 |
Obyvatel |
|
|
podle mne ma Thalie taky hodne "nepotrebnych" npc. nektere lokace jsou fakt zalidnene spoustou npc
_________________ Podporte nový projekt
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: Pady serveru Posted: 01:23 14. May 2009 |
|
|
jj, mnohde by jich stačila polovina a ještě většině z nich odebrat chůzi...
_________________ hyperpasivní myšohryz pokud mi píšete na ICQ, napište co chcete jsem jenom autor. číst ty reálie musíte sami...
|
|
Top |
|
innfra
|
Post subject: Re: Pady serveru Posted: 12:40 14. May 2009 |
|
|
agree
_________________ Tariel Reynolt - "Kde mám dárečka?" Tomas Tane - "Tady si jeden neodpočine." Finnean Násir Taran - "Za kodex a za sestru!" Alexandr Rázný - "Už mě to tu nebaví! Puste mě ven!" Tomáš Alrik Tane - "Já vim, moc mluvim." Tagar Kovadlina - "Háááá Hřbitůváčka!" - Smazán
Elitní Kazišuk!
|
|
Top |
|
melvik
|
Post subject: Re: Pady serveru Posted: 17:03 14. May 2009 |
|
|
dyt to nepada  , zkusime este nejak poladit a jinac je potreba novej servik tak jak tak. Takze bych zbytecne nekiloval npc. I kdyz mohlo by se nekdy zkusit odpoledne udelat test. Krvelacna dmka by se mohla vyradit a vykilovat co nejvic npc. ja si treba myslim, ze hlavni problem sou hraci. Kdyz bylo na thalii 5 nebo 6 lidi max online tak slapala v poho. Takze bych zabanoval hrace co mi neposilaj orisky a to byste videly jak by to svistelo 
|
|
Top |
|
Krata
|
Post subject: Re: Pady serveru Posted: 17:08 14. May 2009 |
|
Joined: 18:00 28. Apr 2007 Posts: 2864 Location: Božský trůn
|
melvik wrote: dyt to nepada  , zkusime este nejak poladit a jinac je potreba novej servik tak jak tak. Takze bych zbytecne nekiloval npc. I kdyz mohlo by se nekdy zkusit odpoledne udelat test. Krvelacna dmka by se mohla vyradit a vykilovat co nejvic npc Fakt by jsme mohli? 
_________________ jsem uctívač démonů jsem otec tvé smrti já vyvolávám dávné zlo já kontroluji každý jeho nádech já podněcuji vaše neštěstí zrozením i zabíjením já vyvolám armageddon krmen tisícem duší.
|
|
Top |
|