Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 16:18 23. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 307 posts ]  Go to page Previous  1 ... 17, 18, 19, 20, 21  Next
Author Message
 Post subject: Re: DM a jejjich hra (permky a odchod hráčů)
PostPosted: 22:37 02. Nov 2011 
Ďábel
 WWW  Profile

Karathský grešle už neni jak dál rozředit. :D

PostPosted: 23:04 02. Nov 2011 
Měšťan
 ICQ  Profile

DenGrasse wrote:
Karathský grešle už neni jak dál rozředit. :D

To už jsou jen ze železa? Proklatě. No nic, alchymistu, vyrobit plasty a jedeme dál :idea:

PostPosted: 23:08 02. Nov 2011 
Bůh
 Profile

Co nějak takle? http://youtu.be/35dGVXNPW-8

Pain is temporary. Victory is forever.

PostPosted: 23:26 02. Nov 2011 
Obyvatel
 Profile

Hahaha....

PostPosted: 23:39 02. Nov 2011 
Ďábel
 Profile

A pak přijde DMko a dá ti permku. To je tak nespravedlivý...

PostPosted: 15:48 05. Nov 2011 
DM Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Je to čistě OOC, ale téma už je snad i tak vyčerpané.

Přemýšlím nad těmi dluhy Řecka a podobně. Chápu, že se může zadlužit jednotlivec a někomu konkrétnímu dluží peníze. Chápu, že se může zadlužit firma nebo i stát.

Ale nechápu, jak může dlužit prakticky celý svět. Jen Evropa prý dohromady dluží 27 bliónů dolarů. USA dluží prachy. Dokonce i Čína má určitou míru zadlužení. Komu celý svět dluží peníze? Kdo je věřitel a kde vůbec ty peníze vzal? Pokud má někdo jakýkoli odkaz na studii o tomto jevu (aspoň třeba o tom, komu vlastně dluží Evropa), budu moc rád.

A druhá otázka. Co by se stalo, kdyby všechny státy světa zázračně ty peníze zaplatily? Myslím tím - je vůbec na světě něco takového, co by pak za tu neskutečnou sumu peněz šlo koupit a nebo už je ten dluh vlastně dávno virtuální a mimo realitu a jde jen o určitou uměle vytvořenou daň ve formě úroků, kterou pak nesou jednotliví lidé ve všech státech? A pokud to tak je a vlastně vůbec nejde o výšku dluhu, ale o úroky (s tím, že systém se nutně blíží krachu), ke komu tyhle úroky tečou? Takže zase - kdo je věřitel většiny světových dluhů, včetně dluhů států?

Vím, že existuje třeba PIMCO, které investuje do dluhopisů států a že má asi 4x víc peněz než je rozpočet Německa. Ale ani to přeci nemohlo ufinancovat půjčování všem státům světa. Nebo je to vážně tak, že celý svět dluží několika soukromým společnostem jako je PIMCO, FED a podobně a že třeba FED, aby mohl dál půjčovat, tak si prostě dolary tiskne v libovolné výši (prý za pár posledních let vytvořil 16 biliónů dolarů). Nebo to nejsou ti hlavní věřitelé a ty dlužené peníze a úroky z nich jdou někomu jinému ještě?

Tiefling Merakh a Amadeo Crowley. Aasimar Auriel. Hakavarn Skall Ocellom. Drow Nadas a Malzar Zau'ndar. Elf Melron Sil Naril, hobit Peranoel Thoris, lidé Ramon a Adrian Bach, Taranis a asi dvacet dalších. .o)

Aktivní, kontaktovat kvůli: záseky, questy, aréna a dění v Kel A Hazru

PostPosted: 16:29 05. Nov 2011 
Ďábel
 WWW  Profile

Obávám se, že skutečnost je ještě daleko děsivější, pokud bychom uvažovali v čistě obchodních pojmech.

To, proč to zatím drží je dáno tím, že státy - poslední dobou ovšem jen některé a spíše mezinárodní společenstva - mají určité nástroje, jak soukromým subjektům zatnout tipec. Prostě jim řekne něco jako "nic nedostanete". Ale samozřejmě je to tvrdý boj - banka mají jednak vliv na politiky, protože ten stát jsou zase politici a taky na lidi (krach banky odnesou zase idi). Takže z toho vzniká ten guláš co panuje dneska.

PostPosted: 17:01 05. Nov 2011 
DM Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Už to myslím chápu.

Konečně jsem pochopil, co je to multiplikace peněz a jak může být v oběhu víc peněz než zboží. Já si pořád myslel, že je to tím, že státy tisknou další peníze (jako v době Francouzské revoluce třeba) a ona je situace mnohem horší. Peníze tvoří soukromé instituce, státy už nad tím nemají kontrolu a soukromé instituce ty peníze nemusí ani tisknout, ale prostě je jen virtuálně nakopírují přes poskytnuté úvěry. Přičemž to pákování, jak se tomu zřejmě říká, bude už ve výši 25-50x vyšší, než je množství reálných peněz (když pominu, že i ty reálné peníze jsou jen smluvní a kryté pouze důvěrou lidí a slovem politiků).

http://www.blisty.cz/art/26211.html

Chápu i to, proč třeba od roku 1971 kdy byl dolar krytý zlatem a bylo to tuším 35 dolarů za trojskou unci zlata se to mohlo dostat třeba na 1765 dolarů v současnosti. Jednoduše pokud někdo takhle multiplikuje peníze a zlato ne, tak ty peníze mají čím dál nižší hodnotu.

Chápu i to, že je to svých způsobem ožebračování 99,9% lidí, protože cena peněz bude klesat rychleji, než bude probíhat růst mezd a přes všechny ty úvěry bude docházet k ožebračování mas a soustřeďování peněz u malé elity (ti kdo peníze vytváří).

Ale ještě nechápu, jak to, že to může tak dlouho fungovat (od zrušení zlatého standartu je to 40 let). Sice rozumím tomu, že se to rozmělnilo s rozrůstajícím se vlivem dolarů na nových trzích (viz třeba i privatizace v Česku). A také faktickým růstem rozvojových trhů o skutečnou produkci (proto Čína nashromáždila tolik dolarů). Ale stejně je úžasné, jak dlouho tahle bublina už roste a jak do sebe zatahuje celý svět.

A je úžasné, jak stejně jako při každé jiné bublině lidé a politici zavírají oči a nevidí, v čem je hlavní příčina problémů a pomocí blbostí (škrty v rozpočtu) se snaží vyřešit něco, co prostě není možno řešit, protože už je to od základu špatně.

Budu nad tím ještě nějakou dobu uvažovat, abych si prověřil, zda jsou moje závěry správné a pořádně to vstřebal. Snad i přijdu na to, jak se to vyvine a v jakém časovém horizontu. Kdyby měl někdo nějaké rozumné prognózy, opět velmi uvítám.

PS: a to jsem byl naštvaný, když DG z původně kvalitních zlatých mincí udělal ten podvodný stříbrný šunt, co je v Karathě. I když je fakt, že mně to naštvalo možná právě proto, že mi to až nepříjemně připomělo realitu.

Tiefling Merakh a Amadeo Crowley. Aasimar Auriel. Hakavarn Skall Ocellom. Drow Nadas a Malzar Zau'ndar. Elf Melron Sil Naril, hobit Peranoel Thoris, lidé Ramon a Adrian Bach, Taranis a asi dvacet dalších. .o)

Aktivní, kontaktovat kvůli: záseky, questy, aréna a dění v Kel A Hazru

PostPosted: 17:10 05. Nov 2011 
Ďábel
 ICQ  Profile

Líbí se mi způsob tvého uvažování, takové kritické, analytické myšlení. Přesně tu otázku jsem si nedávno pokládal též, ale všechny výsledky mých myšlenkových pochodů by se daly nazvat konspirací, a to konspirační teorie nemám v oblibě. Přijde mi, že konec 20. a začátek 21. století je dobou úprku od racionality, od rozumu. Proč se necháváme oklamávat jakousi koncepcí trvale udržitelného růstu? Už z principu je něco takového přece nemožné - a státy se té koncepce držely až k nesmyslnému zadlužení. Kdo ale státům půjčuje? Co je to za peníze, zatraceně? Jak můžu půjčit něco, co nemám?

PostPosted: 17:23 05. Nov 2011 
Ďábel
 WWW  Profile

Můj osobní odhad jak dlouho to vydrží - dokud bude s čím obchodovat. Myšleno až příliš "územně". Můj kamarád dělá v rakouské Raiffaisen bank nákupčího a před 4 lety mi říkal, že banky právě skoupily Albánii. Kam to povede dál je jasný - jednoho dne narazí systém na své hranice a pak buď přijde kolaps, nebo se vymyslí něco nového.

PS: ty mince jsem neznehodnotil já, to byl Žorž. :mrgreen:
A bylo to dáno potřebou nějak se chytit na nesmyslný finanční systém NWN, žádné konspirace v tomnejsou.

PostPosted: 20:26 07. Nov 2011 
Poutník
 Profile

K těm penězum mám dva dobré odkazy.
První je čtení. Pohádka o zlatníkovy který se vypracoval až na bankéře.
A to druhé je anglické video s českýma titulkama.

Chci celou Zemi a pět procent navíc
http://www.marketiva.cz/2009/01/chci-ce ... ent-navic/

Peníze jako dluh / Money as Debt
http://dokumentarni.tv/penize-ekonomika ... ey-as-debt

PostPosted: 16:12 09. Nov 2011 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

Jinak.. teďka s propuštěním dvou hráčských postav z vězení jsem zase poslouchal nějaké diskuze.. a ve výsledku tedy mi příjde že:

Pokud jde o uvěznění lze na to hledět ze dvou stránek - IC (RP) stránka vs OOC (pravidla etc.) stránka.

V IC rovině jsou si uvězněné postavy rovny, ať jde o zajaté rebely, drowy, sebevražedné drakonidy, nebo slečny, co nenahlásí, že se s drakonidy muchlují (berte prosím jako nadsázku). Ve výsledku by tam měl být podobný scénář, plus mínus rozdíl ve finálních trestech. Tedy by pak měli pravdu ti, co prosazovali (nebo doufali, navrhovali atd. atd.), aby se všem utíkajícím vymazal obsah invu.

Ovšem příjde mi, že se na TH hledí více na OOC rovinu v dané otázce. Někdo je ve vězení skrz IC reakci světa a dle IC zákoníků příjde/nepříjde o postavu/majetek/X dní "svobodného hraní". Někdo je tam skrz prohrané CvC, a proto nepříjde o nic podstatného (obrání těl nožem při zajmutí), protože v CvCčkách není možné výrazně okrást postavu bez souhlasu, resp. ani se to tradičně neděje. A pak je tam někdo skrze quest, nebo teoreticky další možnosti (nic moc mě nenapadá, ale vždy je něco dalšího) a dle toho se to různí.

Jinak řečeno - v podstatě jsou DMka hodná, protože zohledňují důvody proto, proč jste se dostali do lochu a tedy co je vhodné, aby se vám stalo.

EDIT: Dodatek pro Derkena
kucik wrote:
3. Castecne - prohrany frakcni souboj neni duvodem k likvidaci postavy. Stejne jako povrchnan chyceny v podtemnu nedostane permku a neprijde o vybavu.

Původní příspěvek na str. 16

Last edited by Nalkanar on 16:54 09. Nov 2011, edited 2 times in total.

PostPosted: 16:20 09. Nov 2011 
Bůh
 ICQ  Profile

Nalkanar wrote:
Jinak.. teďka s propuštěním dvou hráčských postav z vězení jsem zase poslouchal nějaké diskuze.. a ve výsledku tedy mi příjde že:

Pokud jde o uvěznění lze na to hledět ze dvou stránek - IC (RP) stránka vs OOC (pravidla etc.) stránka.

V IC rovině jsou si uvězněné postavy rovny, ať jde o zajaté rebely, drowy, sebevražedné drakonidy, nebo slečny, co nenahlásí, že se s drakonidy muchlují (berte prosím jako nadsázku). Ve výsledku by tam měl být podobný scénář, plus mínus rozdíl ve finálních trestech. Tedy by pak měli pravdu ti, co prosazovali (nebo doufali, navrhovali atd. atd.), aby se všem utíkajícím vymazal obsah invu.

Ovšem příjde mi, že se na TH hledí více na OOC rovinu v dané otázce. Někdo je ve vězení skrz IC reakci světa a dle IC zákoníků příjde/nepříjde o postavu/majetek/X dní "svobodného hraní". Někdo je tam skrz prohrané CvC, a proto nepříjde o nic podstatného (obrání těl nožem při zajmutí), protože v CvCčkách není možné výrazně okrást postavu bez souhlasu, resp. ani se to tradičně neděje. A pak je tam někdo skrze quest, nebo teoreticky další možnosti (nic moc mě nenapadá, ale vždy je něco dalšího) a dle toho se to různí.

Jinak řečeno - v podstatě jsou DMka hodná, protože zohledňují důvody proto, proč jste se dostali do lochu a tedy co je vhodné, aby se vám stalo.

Kámo zmlkni už prosím tě

-------
.: Damian je můj rypák a Xantipka má bohyně :.

PostPosted: 16:50 09. Nov 2011 
Šlechtic
 Profile

Derken- wrote:
Nalkanar wrote:

Kámo zmlkni už prosím tě

Líbí se mi jak sme tu na sebe všichni slušní a v pohodě...Někteří jsou dokonce epic vydrsnělí...

PostPosted: 17:06 09. Nov 2011 
Bůh
 Profile

http://nwn.wikia.com/wiki/Epic_toughness

Pain is temporary. Victory is forever.

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 307 posts ]  Go to page Previous  1 ... 17, 18, 19, 20, 21  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]