|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
LDamian
|
Post subject: Re: Zas ty expy Posted: 15:46 04. Feb 2008 |
|
|
OneHeart wrote: žádného hlasování o zrušení XPC systému jsem si nevšiml... Ja take nemluvim o ruseni XPC systemu jako takoveho. To, ze se zavedl je vyrazne plus. Mluvim o hlasovani o systemu, ktery u kazde postavy vyzaduje urcity pomer casovych expu oproti bojovym a v pripade jeho nedodrzeni udeluje postihy na expy. viewtopic.php?f=1&t=1052&start=75
_________________ Půlork BU, bývalý šampión arény. BU! UGHR! Tiefling Merakh a Amadeo Crowley. Aasimar Auriel. Hakavarn Skall Ocellom. Drow Nadas a Malzar Zau'ndar. Elf Melron Sil Naril, hobit Peranoel Thoris, lidé Ramon a Adrian Bach, Taranis a asi dvacet dalších. .o)
Aktivní, kontaktovat kvůli: záseky, questy, aréna a dění v Kel A Hazru
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Zas ty expy Posted: 15:48 04. Feb 2008 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
wekslo wrote: ty se predem zamysli na co vlastne reagujes, my sme totiz resili trochu neco jinyho, to, ze pak, kdyz chcipne, nema moznost jak ziskat zkusenosti bojem, leda tlachanim Tak zrovna tohle neni pravda. Nevim odkud sis to vycucal, ale ten system smrt dost zohlednuje. Fakt si to napred zkus, nez o tom budes referovat.
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
LDamian
|
Post subject: Re: Zas ty expy Posted: 15:54 04. Feb 2008 |
|
|
human_wreck wrote: Byla to skoro remíza, tak se udělal kompromis. Slušných hráčů se to nedotklo. Ostatním nezbývá, než přešlapovat z místa na místo a občas použít item  Jaká škoda, že dle tebe nepatřím mezi slušné hráče. 
_________________ Půlork BU, bývalý šampión arény. BU! UGHR! Tiefling Merakh a Amadeo Crowley. Aasimar Auriel. Hakavarn Skall Ocellom. Drow Nadas a Malzar Zau'ndar. Elf Melron Sil Naril, hobit Peranoel Thoris, lidé Ramon a Adrian Bach, Taranis a asi dvacet dalších. .o)
|
|
Top |
|
OneHeart
|
Post subject: Re: Zas ty expy Posted: 15:55 04. Feb 2008 |
|
|
@LDamian: aha, npochopil jsem. Už vím jaký hlasování myslíš. To zas tak jednoznačně nedopadlo, ne? 10 lidí hlasovalo , že jim to vyhovuje... Pak ale nevim proč se to tu ještě řeší: [quote=Rejty]Postih zalozeny na pomeru xp cas X xp boj snizeny na minimum. Co sem koukal, tak je zadna soucasna postava nepociti. [/quote]
_________________ Vaillardo Vran:
|
|
Top |
|
OneHeart
|
Post subject: Re: Zas ty expy Posted: 15:55 04. Feb 2008 |
|
|
@LDamian: aha, nepochopil jsem. Už vím jaký hlasování myslíš. To zas tak jednoznačně nedopadlo, ne? 10 lidí hlasovalo , že jim to vyhovuje... Pak ale nevim proč se to tu ještě řeší: Rejty wrote: Postih zalozeny na pomeru xp cas X xp boj snizeny na minimum. Co sem koukal, tak je zadna soucasna postava nepociti.
_________________ Vaillardo Vran:
|
|
Top |
|
human_wreck
|
Post subject: Re: Zas ty expy Posted: 15:58 04. Feb 2008 |
|
|
LDamian wrote: Jaká škoda, že dle tebe nepatřím mezi slušné hráče.  To byl černý humor. Já nedostávám ani ten 1 exp 
_________________ Shadiyah ... Bardka do nepohody :]
|
|
Top |
|
LDamian
|
Post subject: Re: Zas ty expy Posted: 15:58 04. Feb 2008 |
|
|
OneHeart wrote: @LDamian: aha, nepochopil jsem. Už vím jaký hlasování myslíš. To zas tak jednoznačně nedopadlo, ne? 10 lidí hlasovalo , že jim to vyhovuje... Pak ale nevim proč se to tu ještě řeší: Rejty wrote: Postih zalozeny na pomeru xp cas X xp boj snizeny na minimum. Co sem koukal, tak je zadna soucasna postava nepociti. No to je jasne. Protoze kdyz si vezmes hned prvni prispevek, tak ho nektere postavy stale pocituji.  Tedy cele toto tema melo byt o tom, zda je snizeni dostatecne a vhodne udelane. A zda ho dostatecne a vhodne udelat lze. A ne o tom, aby lide kterym ten system vubec nevadi se navazeli do lidi, kterym vadi. Proto jsem take zminoval, ze hlasovani o tom systemu uz probehlo a tedy ten tip diskuze co tu probiha je bezpredmetny a nezohlednuje to.
|
|
Top |
|
Darien
|
Post subject: Re: Zas ty expy Posted: 16:01 04. Feb 2008 |
|
|
Já tedy nevím, proč si tady někdo roleplaying vykládá primárně jako hru na mrkání. Na ultimě jsme se takhle smáli těm "RP" hráčům, co měli na F1 makro "směje se" a neustále chodili vytlemení.
Já tu jsem fakt krátce, ale už jsem pěknou řádku online her RPG her viděl, a na první pohled bych podle pročtení pravidel, změn a prohlédnutí si hry zevnitř řekl, že Thalie rozhodně není server na tu "hodinku" denně.
Chtě nechtě asi vykročila směrem k budování postavy jako osobnosti, skutečné virtuální bytosti. Já naprosto chápu ty hráče, kteří na to prostě mají čas hodinku denně a to ještě jen občas, ale těm bych tedy doporučil spíš hry typu WOW nebo klidně tu Kandelábrii, z které jsem přišel právě pro nedostatek podpory roleplayingu jak systémově, tak ze strany DM.
Jak to chápu já, jako člověk nezatížený Thalii před wipe - tak tento server vykročil vstříc těm hráčům, kteří nespatřují primární zábavu ve vyšlechtění své postavy na 30 level (jak to jde, když to rozbalíte na Kandošce), ale chtějí vytvářet alternativní fantasy svět pro ty, kteří mají čas a chuť trávit spoustu večerů a volných chvil v inkarnaci své postavičky se vším všudy.
Top |
|
Theogil I
|
Post subject: Re: Zas ty expy Posted: 16:10 04. Feb 2008 |
|
|
Darien wrote: ... Když to je těžké, pokud WOW pak asi jako každý škudlil v tomto státě jsou pro mě ty poplatky za mých 5 hodin hraní týdně neúměrně vysoké a jiný server ... hmm pár jsem jich vyzkoušel a až na předwipové Thalii jsem našel to pravé ořechové .... lidi co jsem se na ně těšil, kraft který mě naplňoval a příjemný klid a zábavu bez výraznějších omezení. To prochází přerodem a je na mě (nás) aby jsme se nějako přizpůsobili, protože ti super lidi tu zůstali a to je to hlavní. Jen prostě ten čas není nafukovací a člověk nejen ze zábavy je živ. 
_________________ Theogil Mistrovské ostří - strážce králova pokladu, kovář v Ivory Boindil - trpasličí zvěd, velký čtenář a lenochod Wahibah Zafirah al Talibah - dědic dračího odkazu, strážce legend
|
|
Top |
|
LDamian
|
Post subject: Re: Zas ty expy Posted: 16:12 04. Feb 2008 |
|
|
Darien wrote: Já tedy nevím, proč si tady někdo roleplaying vykládá primárně jako hru na mrkání. Na ultimě jsme se takhle smáli těm "RP" hráčům, co měli na F1 makro "směje se" a neustále chodili vytlemení.
Já tu jsem fakt krátce, ale už jsem pěknou řádku online her RPG her viděl, a na první pohled bych podle pročtení pravidel, změn a prohlédnutí si hry zevnitř řekl, že Thalie rozhodně není server na tu "hodinku" denně.
Chtě nechtě asi vykročila směrem k budování postavy jako osobnosti, skutečné virtuální bytosti. Já naprosto chápu ty hráče, kteří na to prostě mají čas hodinku denně a to ještě jen občas, ale těm bych tedy doporučil spíš hry typu WOW nebo klidně tu Kandelábrii, z které jsem přišel právě pro nedostatek podpory roleplayingu jak systémově, tak ze strany DM.
Jak to chápu já, jako člověk nezatížený Thalii před wipe - tak tento server vykročil vstříc těm hráčům, kteří nespatřují primární zábavu ve vyšlechtění své postavy na 30 level (jak to jde, když to rozbalíte na Kandošce), ale chtějí vytvářet alternativní fantasy svět pro ty, kteří mají čas a chuť trávit spoustu večerů a volných chvil v inkarnaci své postavičky se vším všudy. Chápeš to IMHO v podstatě dobře. Jen není podle mně fér ty hráče, kterým to vadí posílat někam jinam - to je obecně takový hnusný nešvar. A ohledně toho vykročení - pravda, ale jde o to, že části hráčům to vadí v tom, že je to provedené přímo omezováním jejich stylu hry a ne jen podporou RP - proti té myslím nikdo nic na Thalii nenamítá. Ti hráči s tím samozřejmě nic nenadělají, pokud by se team skutečně rozhodl, že to tak udělá. Ono hráči by nenadělali nic ani pokud by se z toho rozhodl team udělat čistě akční server a jakékoli pokusy o rp se tu trestaly banem. Jde o to, že hráči prostě říkají co jim vadí, či co se jim líbí, protože doufají, že DM k tomu přihlédnou - a DM to tu očividně dělají - viz to hlasování a následné úpravy. A tím se také Thalie nějak směřuje - část hráčů chce víc doprava, část víc doleva. A mimochodem - co kdyby já tě poslal na EQ, že tady nemáš co dělat s tím co chceš hrát? Blbost co? Vítej Dariene, doufám, že se ti tu bude líbit. 
|
|
Top |
|
Awadar
|
Post subject: Re: Zas ty expy Posted: 16:16 04. Feb 2008 |
|
|
[quote="Darien"][/quote] Já zrovna ten čas nemám a rozhodně mě nejde o dostání postavy na 30 levlík. Právě i před wipem beze změn to snad nešlo. Příklad : Balian který zde strávil doooooooost času tak měl levlík 21 a to za 1-2 roky nebo víc? A myslím, že ti i ostatní potvrdí, že to byl snad nejvyšší levlím(Lord Berserk 16, Lucia taktéž myslím).
A nevidím důvod proč když nemám čas a chci si dle své nálady kecat nebo mlátit musím jinam. Zde je spousta supr lidí ze kterýma si rád pokecám a někam zajdu.
Jen počkej až budeš makat pře většinu dne a pak musíš jít brzo spát abys nebyl fet(nikomu to nepřeji). A pak v osobní chvíli si chceš prostě zahrát dle vlastního rozpoložení.
|
|
Top |
|
wekslo
|
Post subject: Re: Zas ty expy Posted: 16:20 04. Feb 2008 |
|
|
kucik wrote: wekslo wrote: ty se predem zamysli na co vlastne reagujes, my sme totiz resili trochu neco jinyho, to, ze pak, kdyz chcipne, nema moznost jak ziskat zkusenosti bojem, leda tlachanim Tak zrovna tohle neni pravda. Nevim odkud sis to vycucal, ale ten system smrt dost zohlednuje. Fakt si to napred zkus, nez o tom budes referovat. asi si spatne pochopil, nebo ja spatne napsal...myslel sem to tak ze kdyz des creepit, pak te sejmou tak za monstra uz hold nemas tolik co pred smrti, dokud teda nestravis hodku nekde v ivory a pokud to tak neni tak mam buglou postavu ;]
_________________ Kostky jsou vrzeny...proc si vsak nehodit znova.
|
|
Top |
|
human_wreck
|
|
|
Máš pravdu Dariene, ale co RP hráčům vadí na tom, že si někdo půl dne huntí expy po lese a běhá u toho s pochodní? Ať si běhají. Všichni nějaké to dekórum ve měste zahrají a nikoho neomezují.
Celkově si myslím, že kdyby se vrátil bezpoměrový expsystém a všichni by slavnostně přísahali, že se nebudou dívat na levely ostatních hráčů v P listu, tak by byl klid.
_________________ Shadiyah ... Bardka do nepohody :]
|
|
Top |
|
Darien
|
|
|
Theofile, já bych byl nerad, aby to vyznělo, že tě někam posílám:))))))))) Sám jsem alergický na hlášky typu - tak tu nehraj, i když po řadě pokusů o změnu stylu jsem to na Kandelábrii sám vzdal.
Jen jsem se zamýšlel nad tím, že některé servery jsou otevřené všem typům hráčů, jako třeba právě Kandelábrie, kde pak ale RP hráči trpí pocitem frustrace, a některé se snaží zavádět systémové restrikce, aby si jejich tvůrci udrželi svoji představu světa.
Kandelábrie je bohužel příkladem toho, kam se to dovede, když se spoléhá na to, že hráči budou mít cosi jako sebereflexi. Jenže oni ji nemají. Vždy se najde dost těch, kteří se skrze hru potřebují realizovat a prosadit jako ti největší machři. Kdybyste viděli ty powerplayerské buildy, které vznikaly na Kandošce, tak byste valili oči. Navíc to je jak sněhová koule - kvůli idiotům, co si vytvořili zabijácké PW buildy, jsme si pak třeba v RP guildě Strážci Kandaháru museli udělat taky nadupané buildy, abychom město vůbec ubránili, protože každého RP hrajícího strážného tam rozmázl kde jaký kretén sekyrou nebo kouzlem o zeď.
Určité jiné řešení nabídne K2, kde si budeš hned na začátku volit, jestli chceš expovat na NPC nebo mít expy za čas ve hře. Otázka je spíš to, jestli se i tak tyhle dvě skupiny dokáží zapojit do vytváření RP světa. Ono vyšlechtit si za 14 dní maxikillera na 33 levelu je prostě zhůvěřilost..
Top |
|
Lord_Berserk
|
Post subject: Re: Zas ty expy Posted: 16:22 04. Feb 2008 |
|
|
Lucia asi 14 nebo 16  Berserk skoro 18 lvl Podle me mela vic RESovo Mia ta drujdka.... asi 22 nebo 23 lvl Ale to je fuk...ja to zacal hrat koncem kvetna a nebejt toho ze Berserk byl krvelacnej barbar tak takovej lvl mit nebude...neni dulezity mit nejvyssi lvl, ale bejt trebas vladce Thalie a mit trebas povest toho nejveciho hajzla nebo navopak kladase 
_________________ ...VIKINGS are back...your agony begins !!!  No...You'll never make a Berserk... Berserker's Party Erik The Viking
|
|
Top |
|