|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
Krata
|
Post subject: Re: Co DM přehnalo?! Posted: 18:13 03. Dec 2008 |
|
Joined: 18:00 28. Apr 2007 Posts: 2864 Location: Božský trůn
|
Souhlasim s Andresonem.. proč dávat vědět? to vás DM musí vodit za ručičku? "hele tady se dej pozor, tohodle bosse sem trošku boostnul jo a tyhle NPC tady obyčejně nebejvaj.. proto sem jim udělal černej puntík na čelo aby si je poznal *pohladí po vláskách* tak ted si šupitej hrát" Takhle mi přijde tvoje představa o Q Co když ten orčí velitel prostě jen nahodil novej lvl a ještě byl naštvanej že mu někdo leze do pelechu.. ty prostě předpokládáš že v dungu bude jeden a ten samej ork a kdyby jinak, DM ti musí říct.. ale lidi třeba taky nejsou všichni stejný.. jeden je svalnatej, další vychrtlej.. někdo je bedna ale stačí ho praštit a složí se a někdo snaší víc ran.. ten ork nebyl stejnej a hned se zbořil svět a DM je svině Na druhou stranu máš v nečem pravdu jako za těžšího bosse a víc NPC samozřejmě víc odměn.. ale tak to už běží i ted a psát to nebylo nutné Jinak souhlasim s Nejtánem 
_________________ jsem uctívač démonů jsem otec tvé smrti já vyvolávám dávné zlo já kontroluji každý jeho nádech já podněcuji vaše neštěstí zrozením i zabíjením já vyvolám armageddon krmen tisícem duší.
|
|
Top |
|
LDamian
|
Post subject: Re: Co DM přehnalo?! Posted: 21:21 03. Dec 2008 |
|
|
Krata: Hele mel jsem rozepsany dalsi svuj super dlouhy prispevek, kde jsem postupne ukazoval rozdily mezi stejnym npc se zvedlym levelem a tim co by tim dany boss mohl ziskat za vyhody a AC zvedlym rekneme o 10 (o kterem jsem ja mluvil ve svem prikladu, kdy uz je dobre dat hracum vedet). A psal jsem i o spouste dalsich veci.. Ale cert to vem. Uz tu moc resim kraviny. Nejake postupy jsem doporucil, sve postoje vyjadril. Zrejme vetsina lidi to tu vidi jinak - ok, neni to pro mne problem. Radeji si zahrat a bavit se.  A kdyz se mi pri pruchodu dungem bude venovat DM, tim lepe.  PS: 135 (diky za opravu). 
_________________ Půlork BU, bývalý šampión arény. BU! UGHR! Tiefling Merakh a Amadeo Crowley. Aasimar Auriel. Hakavarn Skall Ocellom. Drow Nadas a Malzar Zau'ndar. Elf Melron Sil Naril, hobit Peranoel Thoris, lidé Ramon a Adrian Bach, Taranis a asi dvacet dalších. .o)
Aktivní, kontaktovat kvůli: záseky, questy, aréna a dění v Kel A Hazru
|
|
Top |
|
Žorž
|
Post subject: Re: Co DM přehnalo?! Posted: 21:57 03. Dec 2008 |
|
|
*přikyvuje, ani už neví na koho, protože zásadní názorový rozpor nevidí* Jen dodám, že Damian neříká, že by DM musel upozorňovat na jakkoliv pozměněné NPC (včetně těch přátelských), ale že by mohl. S tím naprosto souhlasím. Mohl, v některých případech by možná i měl. Avšak z čistě technického hlediska: Občas to prostě není proveditelné.  Než bych napsal, když vidím některé vybrané osoby v dungu, nad hlavou obra třeba *hrozivě zařve, až mu nebývalé silná krkavice naběhne do fialova*, tak některé vybrané osoby již proběhly a rozsekaly jeho útulné hnízdečko dvakrát a včetně prodeje kořisti v nejbližší vesnici.  A ani by za sebou nezavřeli bránu. Vrr. Vlastně to ale je v pořádku, že u creeperů (ale neříkám, že bych jich bylo moc) nelze stihnout nic pořádného....neboť tito běžci si v té rychlosti jakékoliv zvláštnější potvory všimnout prostě nemohou, tudíž jim DM ani nemůže zprostředkovat její popis. Filosoficky: Tím chci naznačiti, že jsou prostě hráči, kteří tohle (zásahy DM) neocení. Dokud nto nebude do nebevolající, lze je jen ignorovat nebo se občas nechat znechutit a odradit od vvýpomoci jejich ignorancí (toto není věnováno nikomu konkrétnímu). Stejně jako naopak potkáte další, kteří jsou rádi za jakoukoli interakci ze světem a jejich chování jen podpoří Dé-eMko, které se s nimi srazí...a pravděpodobněbude díky nim, jimi zvýšené náladě, ve hře častěji.
_________________ Slovotepec Žorž = Písmák Matlafousek
Částečně mimo thalijský provoz, ovšem v psaní neustávající: http://kibucim.blogspot.cz/
|
|
Top |
|
Krata
|
Post subject: Re: Co DM přehnalo?! Posted: 22:33 03. Dec 2008 |
|
|
Přesně tak  .. to už se mi stalo dostkrát, kdy sem NPC krásně vystavil a čekal, jen až se přiblížej PC a já rozjedu nějaký divadýlko.. když naběhli tak já sem napsal "Stůjte vetř...." a postavy už si dělili loot
_________________ jsem uctívač démonů jsem otec tvé smrti já vyvolávám dávné zlo já kontroluji každý jeho nádech já podněcuji vaše neštěstí zrozením i zabíjením já vyvolám armageddon krmen tisícem duší.
|
|
Top |
|
LDamian
|
Post subject: Re: Co DM přehnalo?! Posted: 01:28 04. Dec 2008 |
|
|
Krata wrote: Přesně tak  .. to už se mi stalo dostkrát kdy sem NPC krásně vystavil a čekal jen až se přiblížej PC a já rozjedu nějaký divadýlko.. když naběhli tak já sem napsal "Stůjte vetř...." a postavy už si dělili loot Kdepak, tu pav.......u ti stejne neodpustim.  Ty vubec netusis, jakou jsem mel po vsech tech udalostech chut ji zmasakrovat a rozsekat na kusy. Nemas ani poneti, jak velke psychicke trauma to pro mne bylo, kdyz ma postava dostala zkameneni a musel jsem se divat, jak ostatni tu mrchu likviduji. A to jsi jeste provokoval s tim, jak se cuka na zemi a ne a ne zhebnout.. Vis vubec, jak ja Artovi v tu chvili zavidel? To mas, jak kdybys pred hladoveho psa na retezu strcil kus vynikajiciho, vonaveho masa a pak ho nechal stekat a poskakovat a panackovat, jen aby to maso dostal. Sem tam bys mu s nim prejel po cumaku a obcas bys mu ho napul uz strcil do huby. No a nakonec bys maso hodil jinym coklum a toho psa nechal se divat. Regulerni tyrani. A to mas tu drzost psat, ze jsi hodny DM!  PS: to byla presne ta chvile, kdy bych ohromne ocenil, kdyby bestie dostala -20 AC, -20 BAB a +5000 hp. A v prubehu jejiho masakrovani bys mohl hazet hlasky typu: *krouti se bolesti* *bezmocne skube nohama* *praskaji ji koncetiny* *BU ji rozdupl hlavu* a podobne. Aspon tak pet minut v kuse. Pokud by HP nestacily, mohl bys masakru vystavit i jeji pribuzny, vcetne bezbrannych potomku, vnuku a podobne. A nakonec nechat mrsku s popisem *posledni sveho rodu* Tu by BU sezral a druhy den by se vsichni divili, jak ohromne spokojeny a mirumilovny jsem. 134
_________________ Půlork BU, bývalý šampión arény. BU! UGHR! Tiefling Merakh a Amadeo Crowley. Aasimar Auriel. Hakavarn Skall Ocellom. Drow Nadas a Malzar Zau'ndar. Elf Melron Sil Naril, hobit Peranoel Thoris, lidé Ramon a Adrian Bach, Taranis a asi dvacet dalších. .o)
|
|
Top |
|
Krata
|
Post subject: Re: Co DM přehnalo?! Posted: 10:25 04. Dec 2008 |
|
|
Ale aspon si dobře zahrál půlorka, probozejícího se kořalkou 
|
|
Top |
|
Neithan1
|
Post subject: Re: Co DM přehnalo?! Posted: 10:41 04. Dec 2008 |
|
Joined: 17:49 27. Oct 2007 Posts: 992 Location: v každom ľudskom tele
|
LDamian wrote: Nejake postupy jsem doporucil, sve postoje vyjadril. Zrejme vetsina lidi to tu vidi jinak - ok, neni to pro mne problem.  Toto nechapem, ved ti tu naopak nikto neprotirecil..
_________________ Riviera Neithan : zvany tez divoky prst ci neklidna klavesnice. Vyzbrojen xenofobnim humorem nejtezsiho kalibru.
http://wiki.mibbit.com/index.php/Icons (>_(>_<)_<)
Když něco chcete, vynucujte si to od okolí. Neptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: Co DM přehnalo?! Posted: 11:30 04. Dec 2008 |
|
|
Krata wrote: ... Kdysi dávno jako GM v PnP jsem se ocitl v podobné situaci... trpaslík. "vítejte, dobrodruzi!" dobrodruzi: *zastavují se a rozpačitě hledí na trpaslíka* trpaslík: "jsem strážce pokladu a strážím jej již mnoho let" dobrodruzi: "no výborně! průvodce! řekne nám, které části pokladu jsou prokleté a na co si máme dát pozor!" trpaslík: "poklad vám bohužel vydat nemohu..." dobrodruzi: *vymění si nechápavé pohledy* "ne? tak na něěěěěj!!!" akorát že si pak nedělili loot 
_________________ hyperpasivní myšohryz pokud mi píšete na ICQ, napište co chcete jsem jenom autor. číst ty reálie musíte sami...
|
|
Top |
|
nomis_b
|
Post subject: Re: Co DM přehnalo?! Posted: 14:38 04. Dec 2008 |
|
Joined: 18:00 26. Aug 2007 Posts: 3090 Location: po 8me za 5 let se zase stehuju.. uz si to proste nepamatuju
|
hm takze nahodou bude boss mag:
*Vidite orka, jehoz kuze je tak bila, ze urcite musel travit stovky let v knihovnach a na prvni pohled je vam jasne, ze se tam musel naucit stovky nicivych kouzel*
Me to cele prijde jako ptakovina. Vim kam miris LDamiane, ale muze se treba i ten Boss dobre vyspat, mohl vecer pred soubojem udelat obrad pro bohy, kteri mu dali nejakou silu(ochranu).. ono vse se da vysvetlit jak chces, a ja kdyz vidim, ze na nekoho nemam, utikam.
btw Rejty nenapsal, o kolik mu to AC zvedl. a kazdej vi, ze kdyz ho ze 30 ran trefim 1, bude asi lepsi utect. To taky ukazal Hassan. Nevidim duvod, proc by i bossove nemohli mit AC nahodne generovane (v urcitych mezich).
Jenom zborji se vysoky AC ukazat neda. Ber si takovy zlodeje.
Ten tvuj priopad, ze by mel DM neco udelat je tak mozna v pripade, ze misto dyky si vezme obourucni sekeru a tato moznost uz je graficky osetrena.
_________________ A zase se craftí...
|
|
Top |
|
LDamian
|
Post subject: Re: Co DM přehnalo?! Posted: 18:06 04. Dec 2008 |
|
|
Nomis_b:
Mam spatnou naladu, byl by z toho flame. Nech to radeji prosim byt. Imho nereagujes na to, co jsem opravdu napsal.
|
|
Top |
|
Pajule
|
Post subject: Re: Co DM přehnalo?! Posted: 18:10 04. Dec 2008 |
|
Joined: 13:23 30. Apr 2007 Posts: 4709 Location: Gremliní nora pod sněhem
|
lalalalala DM je totiž velkej kouzelník a na víc ten kdo nikdy nedělal DM tak ví houbeles jak je to těžký , i já sem si myslela , že to je lehčejší 
_________________ Nieninquë - legenda Lilien - magie, magie, magie
Keep talking I'm analyzing you.
,,Halapartna is the way of život!" Lusignandnes, 12.8.2020, 23:53, Discord
Thalijský gremlin, creeper první třídy, neRP hráč, bílá vrána
|
|
Top |
|
Neithan1
|
Post subject: Re: Co DM přehnalo?! Posted: 18:15 04. Dec 2008 |
|
|
kazdy tu pise o niecom inom 
_________________ Riviera Neithan : zvany tez divoky prst ci neklidna klavesnice. Vyzbrojen xenofobnim humorem nejtezsiho kalibru.
http://wiki.mibbit.com/index.php/Icons (>_(>_<)_<)
Když něco chcete, vynucujte si to od okolí. Neptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Co DM přehnalo?! Posted: 18:23 04. Dec 2008 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
...a nejhorší jsou trpaslíci. Ty potvory vám vlezou všude. A strašně rychle se množí...
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
Tretas
|
Post subject: Re: Co DM přehnalo?! Posted: 19:05 04. Dec 2008 |
|
Joined: 13:12 01. Oct 2008 Posts: 1450 Location: Rožnov p. R.
|
_________________ Hant Sendt - Ztracen neznámo kde. Jorg syn Jargena - Trpoš-člen klanu Nordových kladiv, velitel Černého pluku a bývalý kaprál VI. roty Karathské armády.
|
|
Top |
|
Neithan1
|
Post subject: Re: Co DM přehnalo?! Posted: 19:08 04. Dec 2008 |
|
|
|
Top |