Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 03:32 26. Jul 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 84 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
Author Message
 Post subject: Re: Polemika nezavisleho hraca nad craftom ...
PostPosted: 14:52 18. May 2009 
Rytíř
 Profile

Doufám že se tu nebudeme hádat je to přece jenom poklidná debata v pondělí odpoledne .
Prostě Kucíkův návrh o craftových trzích a prodejních stolech ano ten se mi líbí a bude jistě fajn .
No a ten můj postřeh o té společné bedně pro všechny hráčovi postavy samozřejmě že není rp je totiž z Guild Wars (dohrál jsem až do konce*hrdě*), ale to už jsem psal , nevím že Vás to tak rozrušilo , GW je všechno jen ne rp hra.
Co se týká toho omezení exp bodů , nebo omezení jen na několik profesí.
To má svůj důvod v délce existence serveru bez wipu , nebo mezi wipy.
nedivím se Asterovi že to tak vidí - zažil asi to co já , co se stane když všichni všechno umí - prostě konec, 5-7 lidí ve špičce na serveru a - WIPE.

Craft se mi tu velice líbí , považuji ho za další mezník ve vývoji NWN na Česko-Slovenské scéně. Craft budu dělat ať se upraví a nebo neupraví jakkoli .
Ještě jednou všem co ho dělali děkuji.
PS Photer - uneseš malej dřevěnej štít? - uneseš že , tak asi vykopeš krompáčem i velkou díru . Ve hře jsou postavy co malý štít neunesou .
Jsi člověk nejvšestranější tvor na planetě Zemi.
Podstane je to že , o čem jsme se tady s hráči bavil dávno . Někdo si NEErp udělá postavu aby dobře zabíjela , ale pro normalní život by byla k ničemu
nebyla by vůbec všestranná. Vzpomeňte si co jste napsali Vlkovi nebo jak si říká černý vlk , když měl inteligenci -1. A to jsem byl při Vás . ted když má někdo sílu v mínusu tak může kopat s krompáčem v dolech tvrdou horninu?
Pokud vím od začátku jsme se bavili o síle 8. (myslím je to bonus-1)
Nevěřím že Photer má sílu -1 .Jistě má daleko větší. Pak tedy vykope díru jak na mamuta. :)

PostPosted: 14:53 18. May 2009 
Čestný člen týmu Thalie
 ICQ  Profile

Location: po 8me za 5 let se zase stehuju.. uz si to proste nepamatuju
innfra wrote:
1x za den, podle typu kamenu...

aha takze valecnik by vlastne mohl mit treba u sebe 100x dyka 1xdenne byci sila, 100x dyka 1xdenne vetsi vydrz
a mohl by adaptovat klerika ze :wink:

PostPosted: 14:55 18. May 2009 
Mistr
 ICQ  Profile

[quote="Grunt"][quote="Jachym"]
-Crafteři by byli meně "ve vatě"

Ano, Sandra je milionářka. Je pilná a od počátku maká, neběhá vybíjet dungy, ale než byl kraft pilně sbírala rostlinky a lovila vosy, brouky a plivníky a daleko dříve než byl kraft si mohla koupit dům s persistentní bednou. Jakmile začal kraft, pilně makala, a aby neztrácela zbytečně peníze, dělala velké množství předmětú - klenotů jako zlatnice - které již uměla jako triviální. Tím ovšem získávala málo kraftových expů a o to více musela vyrobit, aby postoupila. Takže velká výroba měla za následek i velké zisky, z dílen se prakticky vzdalovala jen pro suroviny. Dosáhla v oboru zlatnickém vrcholu, zpracovávala nejvzácnější dosažitelné suroviny , které často kupovala. Další zvýšení úrovně bez nalezení diamantu, safíru a smaragdu, a meteorické oceli, nebylo možné a zatím je nikdo nenalezl - je pochybnost, zda vůbec jsou. Když dosáhla vrcholu, začala dělat další obory - v krejčovství již také je u vrcholu, tak co jí zbývá než dělat další... V poslední době své finanční rezervy snižuje, protože je investuje do výuky dalších oborů. Ve "vatě" může být každý, kdo maká, místo aby crepoval. Nezáviďťe a makejte, jednoduchá rada.

Sandra Ztruhly, nalezenec, Aasimar, kněžka a řemeslnice
Ga Muru, nešťastný plod náhodného setkání lidského ožraly a orčí děvky
Elena Spod, dívka která ztratila paměť

PostPosted: 15:04 18. May 2009 
Urozený
 Profile

No sílu mít v záporu může, ale od toho je tu snad malej krumpáč ne ? Bude to kutat třeba půl dne pomaloužku klepat kladívkem, udřese u toho tak že padne do postele a den nevstane, ale něco snad natěží... Tak by to snad nemuselo bejt tak černý ne? :P

BTW to co ty popisuješ s wipem mi připadá jak možnost z L2 kde si cháron nachetuje max lvl a subky, narve si valhalu na +10 a řekne týjo už nemám koho prudit, rozhází výbavu a řekne Bude wipe a všichni začnou bláznit... Na Vgosu to šlo bez wipe dlouhou dobu, až to domrvili C6 a po roce nahodili novej server Karamelu, kam se přesunula celá herní komunita a celá předchozí část herního života padla... GM neměli snahu něco wipnout i když to mělo hafo bugů...

Alexandr Rázný - "Už mě to tu nebaví! Puste mě ven!"
Tomáš Alrik Tane - "Já vim, moc mluvim."
Tagar Kovadlina - "Háááá Hřbitůváčka!" - Smazán

Elitní Kazišuk!

PostPosted: 15:34 18. May 2009 
Čestný člen týmu Thalie
 ICQ  Profile

ad ve vatě:
i Kora, co se pysni titulem : nejpravdepodobnejsi nejlepsi kovarkou Thalie

řiká, že z lootu nejni tolik peneěz, co z craftu a já ji veřím.
Neomezneným lootěním se dají peníze vydělat daleko rychleji než craftem. a to je dobře.

PostPosted: 07:08 19. May 2009 
Urozený
 Profile

nomis_b wrote:
ad ve vatě:
i Kora, co se pysni titulem : nejpravdepodobnejsi nejlepsi kovarkou Thalie

řiká, že z lootu nejni tolik peneěz, co z craftu a já ji veřím.
Neomezneným lootěním se dají peníze vydělat daleko rychleji než craftem. a to je dobře.

Asi ano, budu muset přehodnotit postoj k této otázce, jako u všeho je to ale spíše otázkou o jaké úrovni craftu se bavíme a kolik času se tomu věnuje. Takže asi ano, pro postavu jež zpracovává top materiály, má příslušný lvl k jejich získávání a věnuje tomu dostatek času je craft vydělečně výhodnější než loot a tudíž jsou ve "vatě".

PostPosted: 10:00 19. May 2009 
Čestný člen týmu Thalie
 ICQ  Profile

spsi bych to nazval takhle:

a) Looter s koleckem 5minut po restartu si vydela vice 1 koleckem 10x vice, nez za 12 hodin crafteni.

b) Looter pripojenej 5hodin po restartu si koleckem vydela primerene tolik co crafter, protoze mu uz to sechno vybral typ a) :wink: ALe musi uz opravdu zpracovavat TOP materialy..

PostPosted: 10:46 19. May 2009 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

souhlas s Nomisem, porad jsem si v duchu rikal ze loot nemuže byt až tak vydelečny, ale když jsem na vlastni kuži zažil krutě rychly creep/loot v alwu a posleze ty nuly....mužu vam rict že jsem crafter šperkař - denne mi protekaj penize pod rukama v radech desetitisicu a statisicu aniž bych mrknul, ale vydelat za cca 3 hodiny (spíš ale ješte min) pul milionu mi přišlo jako uplny ulet... je fakt že sme poklad rozdelili apod. ale vim že skupinka ve ktere sme bojovali by byla nahraditelna high lvl PB buildem... takže loot vede...

u craftu a top vyrobku: hehe, se poptejte ROKA, jak dlouho vyrabí ty svoje modré legendární pláště... spousta z vas si to neuvedomuje, ale ty TOP věci stoupaj pri vyrobe po desetině procenta, ROKO nektere predmety vyrabel se všim v realu i pres tri hodiny....( a riskoval v nich nehorazne penize )

TZN. pokud je nekdo v craftu tak nejak uprostred, tak si rika ze vydelek bude časem ješte vetší, protože se zvedají ceny legur, prašku, mořidel apod... NEBUDOU, protože danou věc vyrábíte ne 10 minut, ale par hodin....

NOMISOVI za to děkuji, jelikož tím položil základ pro vyrovnanou hru, kdy crafter muže vydelavat - a vydelava s jistotou a bez strachu (i když já mám osobne nervy v kyblu trikrat vic než pri jakemkoliv souboji, držím palce, nadávám na kostku, trhám, mlátím myší, rozlívám kafe apod...)
Looter sice vydela vic, ale riskuje....alespon život když už ne prachy jako crafter...

PostPosted: 17:15 21. May 2009 
Rytíř
 Profile

Dnes se mi stala takováto věc . jeden hráč se mne ooc ptal na craft - to není nic mimořádného. Ovšem on se mě ptal na jaksi divné věci , Nakonec ani nevěděl kde mají doupě jezevci - že by tam mohl najít uhlí. Tak se ho ptám "boha jakej maš lvl že toto nevíš" odpověděl že druhý lvl . To jsem šel do kolen. Samozřejmě že jsem mu napsal že má nejdříve poznávat Thálii a lidi na ní , seznamovat se z prostředím a s tím co kde je atd .
A teď o co jde - ten hráč neudělal až zas tak nic špatně , ale já si uvědomil že ta dílna je jak magnet, také jsem v ní často , ale pokud nastoupí hráč a hned propadne droze craft , Thálii veru nepozná. Ono ho to svádí , že , má tam časové expy , venku se stejně bojí a hlavně v noci že, tak co ten vynikající craft jde ho zkusit .
Jednou jsem zjistil že hráči na 25 lvlu na jednom serveru nevěděli že ve vedlejší lokaci přez kterou přebýhali , je vesnice. Běželi expit.
No mám obavy aby jsme nepropadli craftu a od malého lvlu jen craftili a craftili a craftili.

Možná by stačilo napsat do manuálu že craft se doporučuje dělat až od ..... lvlu , jako orientaci pro nováčky.

PostPosted: 18:09 21. May 2009 
Urozený
 Profile

Každej někdy začínal a craft je zprvu nejjednoduší věc, jak si obstarat nějaký věci i kdyby měli mít -1 z prvu...BTW některý věci v craftu jsou lvlem omezený mám pocit a časovky se při craftu zasekávaj, takže nevím kam tím míříš... Já jsem se na to zeptal kámoše, jak to vlastně funguje a jak to asi probíhá, bohužel když někdo přijde a nemá nikoho s kým to probrat, no tak se někoho zeptá, to je snad normální... A to jestli někoho nezajímá okolní svět, je to jeho věc se kterou nic neuděláš ani kdyby jsi tam rozházel poklady po zemi, protože on si bude sbírat jen ty co jsem na jeho cestě...
Nevím co jsi tím chtěl říct... :roll:

Alexandr Rázný - "Už mě to tu nebaví! Puste mě ven!"
Tomáš Alrik Tane - "Já vim, moc mluvim."
Tagar Kovadlina - "Háááá Hřbitůváčka!" - Smazán

Elitní Kazišuk!

PostPosted: 18:41 21. May 2009 
Rytíř
 Profile

Nic , jenom že mně to přišlo strašně divný tak brzo .

PostPosted: 23:59 21. May 2009 
Velmistr
 Profile

Jachym ... ja ti poviem takto ;D práveže ten, kto craftí, najviac poznáva Thaliu ... teda len v tom prípade, keď mu nik nepovie o surovinách a musí si ich hľadať sám ... ja mám takto zmapované všetko, kde sa mi podarilo dostať, aj za cenu veeeľmi veľa smrtí a veeeľkej straty XP ;) ale poviem ti tak, že viem o toľkých a takých lokáciách, čo mnohí iní ani len tucha nemali ;DD
PS: Thalia je krásny obrovský svet a je radosť ho spoznávať ...

PostPosted: 09:23 22. May 2009 
Rytíř
 Profile

Pravda pravdoucí, vždy když jdu někam s Korou, ať už jí pomoct s nějakým materiálem, nebo sní jen na procházku kamsi, ukázala mi vždy tolik míst, kolik bych já sám nikdy nenašel

Člen Virtuálního Páru

Samozvaný SpamMaster v nejlepších letech!

Our love is a bed of nails
Love hurts good on a bed of nails
I'll lay you down and when all else
Fails
I'll drive you like a hammer on a
Bed of nails
Baby when you scratch,
you know I'm gonna bite!

PostPosted: 09:28 22. May 2009 
Temnota
 WWW  ICQ  Profile

Jen kdyby tak byli ticho ti troubové, co každému všechno po tellu popíšou.

Brûlante et suant les poisons,
Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique
Son ventre plein d'exhalaisons.

PostPosted: 10:07 22. May 2009 
Rytíř
 Profile

Súhlas. A nejlepší jsou věci "Simtě už jsem prolezl co se dalo, ale nemůžu najít nefrit a malachit nevíš kde, bla bla bla" .... "Jo když mi řekneš kde je stříbro rád ti to povim" :twisted:

Člen Virtuálního Páru

Samozvaný SpamMaster v nejlepších letech!

Our love is a bed of nails
Love hurts good on a bed of nails
I'll lay you down and when all else
Fails
I'll drive you like a hammer on a
Bed of nails
Baby when you scratch,
you know I'm gonna bite!

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 84 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]