Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 23:20 27. Jul 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 53 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next
Author Message
 Post subject: Re: Prokletí craftu!!!
PostPosted: 08:10 10. Jun 2009 
Temnota
 WWW  ICQ  Profile

monstera wrote:
Ano, jsem krafter a nestydím se za to.
Tuto pozici si vynutily moje technické podmínky. Mám starší PC, a při přechodu z lokace do lokace mi strašně dlouho trvá, než se mi lokace natáhne. Pokud bych šel v partě, tak ta zatím bude za dalším přechodem. Otravovat partu stálým výkřiky "počkejte na mě " se mi zdá být nechutné. Proto musím hrát samotáře. U Sandry je to dáno popisem vlastností aasimara, který je samotář již v zadání. U Ga je to dáno jejím původem - je plodem nešťastného spojení opilého lidského vagabunda a orčí děvky pod vlivem alkoholu a nikdo si s ní nechce hrát...
Co má takový samotář dělat ?

Promin, ale tohle je skutecne nesmysl. Jestli chces nebo nechces hrat samotare nijak nesouvisi s vykonem pocitace. Jestli load lokace trva 5 sekund, nebo tricet sekund... to fakt asi kazdej normalni clovek pochopi. Kdo vi, na cem jsem hraval pred lety, tak to potvrdi.

Brûlante et suant les poisons,
Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique
Son ventre plein d'exhalaisons.

PostPosted: 08:29 10. Jun 2009 
Mistr
 ICQ  Profile

kucik wrote:
monstera wrote:
Ano, jsem krafter a nestydím se za to.
Tuto pozici si vynutily moje technické podmínky. Mám starší PC, a při přechodu z lokace do lokace mi strašně dlouho trvá, než se mi lokace natáhne. Pokud bych šel v partě, tak ta zatím bude za dalším přechodem. Otravovat partu stálým výkřiky "počkejte na mě " se mi zdá být nechutné. Proto musím hrát samotáře. U Sandry je to dáno popisem vlastností aasimara, který je samotář již v zadání. U Ga je to dáno jejím původem - je plodem nešťastného spojení opilého lidského vagabunda a orčí děvky pod vlivem alkoholu a nikdo si s ní nechce hrát...
Co má takový samotář dělat ?

Promin, ale tohle je skutecne nesmysl. Jestli chces nebo nechces hrat samotare nijak nesouvisi s vykonem pocitace. Jestli load lokace trva 5 sekund, nebo tricet sekund... to fakt asi kazdej normalni clovek pochopi. Kdo vi, na cem jsem hraval pred lety, tak to potvrdi.

Bohužel to souvisí - ono to není třicet sekund, ale přes minutu. A že to je velmi nevhodné, by ti potvrdila skupina, která kvůli mému pomalému postupu přišla o život celá včetně mě - protože jsem nestačil a zaboloudil, skupina se roztrhla a polovina šla pro mne, a zatím druhá byla zmasakrována. Já s těmi, co šli pro mne jsem pak šel pro jejich těla a padli jsme tam všichni. Takže to asi má velký vliv, a již si netroufám to opakovat.

Sandra Ztruhly, nalezenec, Aasimar, kněžka a řemeslnice
Ga Muru, nešťastný plod náhodného setkání lidského ožraly a orčí děvky
Elena Spod, dívka která ztratila paměť

PostPosted: 08:33 10. Jun 2009 
Temnota
 WWW  ICQ  Profile

Tohle uz je na trochu jinou diskuzi.

Brûlante et suant les poisons,
Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique
Son ventre plein d'exhalaisons.

PostPosted: 08:48 10. Jun 2009 
Urozený
 Profile

Dobré dopoledne všem.
Tak si to tedy shrneme ju a nezastírám, že mě ty kydy tady kolem celkem dost nastartovali.

1) Požadavek týmu zněl .... craft bude zdlouhavý, vyrobit špičkovou věc bude zdlouhavé, bude mít vstup založený na surovinách a pojistce pro určení minimální ceny, bude regulován zisk z vyrobených předmětů .... na tento koncept všichni, byť někteří jako já s brbláním, přistoupili

2) Po spuštění začali (dnes víme, že opravněně - alespoň částečně) creepeři a ostaní necraftmeni kvičet jako podříznutá prasata, proběhlo tu pár zabavení věcí, vrácení peněz či unikátních předmětů na které jsme si vydělali příliš rychle craftem díky nevhodnému nastavení

3) Po počátečních porodních bolestech s nastavením, cenami, časy atd. se situace ustálila na něčem co lze s troškou nadsázky pojmenovat jako kompromisní řešení

4) Toto kompromisní řešení zahrnuje:
- poměrně vysoké náklady na výrobu výrobků (tj. celkem slušné nastavení minimální hodnoty věci)
- zisk z výroby jednoho výrobku při prodeji NPC do 20%
- vyvažené nastavení pro případ, že se má výrobek při výrobě zcela zničit
- dlouhá doba pro dosažení mistrovství v řemesle a výroby kvalitnějších předmětů (mohu uvést poměrně čerstvý příklad kdy výroba obuvy s parametry +2OČ (uhýbání) +2 ODOLNOST +5 TICHÝ POHYB trvá - příprava kožky oceněná 3exp. za povedený pokus ovšem netriviální +- 30min. dle štěstí, příprava kamínku broušení a leštění 5min. - triviální, ušití polotovaru boty 5min. - triviální, ozdobení boty příslušným kamínkem oceněné 3exp. za povedený pokus ovšem netriviální 30min.+- dle štěstí -- takže to máme 70 min. na věc kterou myslím nikdo z vás nemůže nazývat top craftem, tam to bude podstatně horší, no a když k zomu přičtu 60 min než si seženu potřebné kožišinodárné zvíře a drahokamovou rudu, tak už o 10min. přetahuji čas, který mám během dne k vlastní potěše a hraní si -- doplníme skládačku do konce -- náklady na výrobu tohoto výrobku jsou lehce pod 107 000,- zl., prodej výrobku NPC je za 127 267,- zl. -- čistý zisk za 130 min. je tramtadadá +-20 000,- zl., takže těchto výrobků bych musel udělat 6 abych a) například nahradil ztrátu z jednoho nepovedeného, b) vyděl si tolik abych si jeden z výrobků mohl nechat pro vlastní potřebu a nepřišel na bunben c) vyděl na to abych mohl vyrobit tyto výrobky dva za účelem zakázky)

5) Takže po těchto úpravách a optimalizaci nastavení tu zase necrafteři kvičí jak podříznuté podsvinče a chtějí další změny - - jděte do háje zelenýho.

A vzhledem k tomu, že nejlepší obrana je útok tak já si zase přeji aby když se večer mezi 17 - 18 hodinou, kdy se vrátím z práce, vydám s výpravou někam za dobrodružstvím tam našel alespoň něco a né prázdné sály v místech kde se zjevuje nejvyšší strážce bájných pokladů a v truhličkách něco málo šušňu které nepokryjí ani náklady na léčící nápoje.

Takže vám vadí něco a nám zase něco jiného, buď se naučíme vedle sebe žít a tolerovat se nebo se můžeme pustit tady na fóru do flaimu a znechutit si tak hru nejen sobě, ale hlavně ostatním a DMkům či WBčkům, které se o nás starají.

Takže craftu zdar a nekonečnému zvláště. :twisted:

PostPosted: 08:53 10. Jun 2009 
Čestný člen týmu Thalie
 WWW  ICQ  Profile

monstera wrote:
Bohužel to souvisí - ono to není třicet sekund, ale přes minutu. A že to je velmi nevhodné, by ti potvrdila skupina, která kvůli mému pomalému postupu přišla o život celá včetně mě - protože jsem nestačil a zaboloudil, skupina se roztrhla a polovina šla pro mne, a zatím druhá byla zmasakrována. Já s těmi, co šli pro mne jsem pak šel pro jejich těla a padli jsme tam všichni. Takže to asi má velký vliv, a již si netroufám to opakovat.

Nic v zlom, ale vazne je to blbost. Vobec to nesuvisi s tym, ze ma niekto slabsi alebo silnejsi pocitac. Cele je to o tom, ze hraci nevedia hrat a necakaju sa na prechodoch. Vzdy ked sme hravali, cakalo sa na prechode na posledneho z druziny a az potom sa islo dalej. Pripadne ten komu sa nacitala lokacia najpomalsie, vosiel do prechodu prvy a vedeli sme kolko mu to asi trva tak postupne sme tam vchadzali ostatny. Je to cele len o troske cviku a snahe, ale vacsina hracov nato bohuzial kasle a zaujima ich len hrrr do dalsej lokace co najskor pobit prisery a ziskat co najviac xp alebo gp, potom rychlo zakape a nadava. Hovorim z vlastnej skusenosti, tiez som hraval na totalnom srote, ktory ledva utiahol.

Co sa tyka Q s tebou, tak ja si na par Q pamatam. Tvoj problem bol v tom, ze si vobec nevnimal pokyny od DM. Ked DM vsetkym napisalo, ze za prechodom vidia hromadu priser (pomalu celu armadu) a prisiel s nimi vyjednavat ich vodca do dalsej lokacie, tak si tam nabehol a hrrr podme ich zabijat a na zaklade toho ta isla zachranovat cela druzina a zakapala. Pripadne v dalsom Q, DM pise ze dvere su magicky uzamknute a ty si ich zacal rozbijat, bez toho aby si reagoval na pokyny od DM. Takze by som mozno hladal dovod v tom.

Pardon za off topic, ale musel som to napisat.

Co sa tyka craftu a jeho obmedzovania niektorimi, co tu vykrikuju. Preco chcete vnucovat svoj styl hry druhym? Je jediny spravny? Ako by sa pacilo, keby niekto vnucoval jeho styl vam? Oni maju svoj styl, tak ich nechajte hrat tak ako vedia, pokial dodrzuju zaklady RP, settingu sveta a nikoho tym neobmedzuju tak nech si tak hraju a nech su v tej dielni zavrety aj cely den. Ich problem, ze prichadzaju o Q a o interakciu s inymi hracmi a ich postavami.

Aj uz povedane naucme sa tolerovat jeden druheho alebo "zi a nechaj zit" :wink:

„Povinnost je těžší než hora, smrt je lehčí než peříčko.“

Večné hľadanie cudzích chýb je jednou z najväčších chýb vlastných.
(E.Hubbard)

Yeasterday, we sought each other.
Today, we face.
For one of us, tomorrow will never be.

PostPosted: 09:20 10. Jun 2009 
Šlechtic
 ICQ  Profile

Theogil: Pěkně si to napsal.

a) A to co popisuješ za příklad, to je ještě idelaní stav. Napříkald výroba "TOP" pláště, jen toho pláště nepočítám nalouhování kožky, nabroušení šutru atd... trva přez 2 hodiny. A vzhledem k tomu že crafter většinou nema šanci zabít nic z čeho je legendárni kožka, tak musí zaplatit nějakému creeperovi. Docela mě překvapilo, že když sečtu náklady na koupi takové to kůže a běžné výrobní náklady, je prodej NPC prodělečný (+/-). Takže nechápu nad čím pořád creepeři brečí

b) Poslední dobou se celkem za craftera k mé velké počáteční nelibosti začínám považovat. Nemyslím si ale, že bych přišel o nějake Q, interakci z jinými, hrači nebo o cokoli jineho. Navíc s ortodoxními craftéry jako je Tariel, nebo Kora jsem si již mnohokrát dobře zahrál. Mnohem lépe než s hráči "Hurááá v dungu něco je". A pokud je tady minimum postav, ktere vytahnou nos z dílny jednou za uherský rok, tak nechaápu proč jsou takoví co jim to nepřejou, tahle hra je hlavně o zábavě.. a pokud je to baví, nevidim důvod jim to zakazovat pokud nikomu nic nekazí. Ja bych řekl že to je dokonce druh závisti " Proč oni sedi cele dny v dílně a baví se a ja musim tady běhat po těch jeskyních sám? To není fér! *rozpláče se*"

Ancalagon Černý - The Dark Lord Morgoth bred Ancalagon, called the Black, during the First Age to be the greatest and mightiest of all dragons, and the first of the winged 'fire-drakes'.
Mrtev

Val'Doren - Ochránce lesa V exilu

PostPosted: 10:04 10. Jun 2009 
Mistr
 ICQ  Profile

[quote="Daanri"][
Co sa tyka Q s tebou, tak ja si na par Q pamatam. Tvoj problem bol v tom, ze si vobec nevnimal pokyny od DM. Ked DM vsetkym napisalo, ze za prechodom vidia hromadu priser (pomalu celu armadu) a prisiel s nimi vyjednavat ich vodca do dalsej lokacie, tak si tam nabehol a hrrr podme ich zabijat a na zaklade toho ta isla zachranovat cela druzina a zakapala. Pripadne v dalsom Q, DM pise ze dvere su magicky uzamknute a ty si ich zacal rozbijat, bez toho aby si reagoval na pokyny od DM. Takze by som mozno hladal dovod v tom.

To , co tu popisuješ, je příhoda stará dva roky ještě s Lucií... To co popisuju já, je výprava krafterů do podtemna, na kterou díky informací z fora čekala celá Berserkova banda.

A to, že jsem neposlechl pokyny DM, bylo proto, že jsem je v přehršli textů, které tam psali jednotliví hráči, přehlédl a nečetl.. Dodatečně se ti za to po dvou letech omlouvám....

PostPosted: 11:13 10. Jun 2009 
Urozený
 Profile

No hele, když jsme tam tenkráte šli, tak myslim, že stejně by jsme neměli o moc větší šanci i kdyby jsme se nerozdělili... my ve předu tam stáli jak trubky v podstatě a padali jsme jak hřebíky, který přečnívaj při broušení...
Tariel byla tenkrát ještě hodně mladá a úplně blbá... kdyby se nebála že někde zablodí, tak by na tebe počkala a mám pocit, že jsem se z konce i snažil něco psát, že někdo chybí, ale na to nereagovalo... tak jsem se chytnul morna až do chvíle toho masakru, kdy jsme statečně zdrhnul...

ke craftu, no jelikož nemám přístup k několika kamenům do craftu jako zlatník, což mě trošku žere, ale co se dá dělat když nejsou... tak i obyčejnější věci trvají dost dlouhou dobu, třeba ty věci na kterejch se trénuju (trénoval teď už mi nic nedávaj) mi trvali asi 3-5 hodin jen ten craft, myslím si že není nač si stěžovat a rozhodně radši budu zalezlej v dílně a čekat jestli někdo nebude někam chtít jít s přetaženou Tariel, než abych chodil někam významně creepit dungy, ať z tý hry taky něco maj ostatní hráči, když mi stačí 20 % z craftu, jinak by situace vypada úplně jinak...

Jinak já se snažim i za obyčejnou trviviální věc zaplatit člověku nějakou rozumnou sumu, když to trvá tolik času a nesnažím se ho oškubat na hranici výrobky i když na to mám aprise skill a charismu abych ho ukecal i jako bonus do postele :lol: a za prodej surovin, vždycky se ptám za kolik to koupíš a neprodávám to nějak nad cenou NPC z obchodu... BTW to jste nezažili roka, jak šponoval ceny za svoje top výrobky a že vyráběl majštr kousky a já byl vždycky ochotnej to koupit... nevim jak bych já prodal jedinej šperk, když bych tu cenu měl dejme tomu o 100K našponovat(top šperk na mysli to co vyrábim má prodejku 750K a náklady na výrobu radši ani nepočítám)

A ještě nakonec mimo, škoda že padnul hag grar, protože kdyby tu jeho paladinku pár krát někdo od tamtud přepad, odved na mučení, nebo jen znásilnil, tak by se neřešil craft, ale o jak jsou zláci zlý a podlý...
:twisted: :lol:
(a wo co, že jsem ten zlej a nemám pravdu)

Alexandr Rázný - "Už mě to tu nebaví! Puste mě ven!"
Tomáš Alrik Tane - "Já vim, moc mluvim."
Tagar Kovadlina - "Háááá Hřbitůváčka!" - Smazán

Elitní Kazišuk!

PostPosted: 12:18 10. Jun 2009 
Čestný člen týmu Thalie
 ICQ  Profile

Location: po 8me za 5 let se zase stehuju.. uz si to proste nepamatuju
innfra wrote:
nemám přístup k několika kamenům do craftu jako zlatník

proc? protoze se bojis do podtemna? To neni problem hry, to je featura :wink:

PostPosted: 12:21 10. Jun 2009 
Mistr
 ICQ  Profile

[quote="innfra"]No hele, když jsme tam tenkráte šli, tak myslim, že stejně by jsme neměli o moc větší šanci i kdyby jsme se nerozdělili...

MOžná ne, ale Kořina a Mornova úderná síla, pokud by byla podporována Sandriným klerickým kouzlením a vyvolanejma potvorama, by asi přece jen poměr sil poněkud vylepšila.

PostPosted: 12:24 10. Jun 2009 
Urozený
 Profile

nomis_b wrote:
innfra wrote:
nemám přístup k několika kamenům do craftu jako zlatník

proc? protoze se bojis do podtemna? To neni problem hry, to je featura :wink:

Ehm ? Mám celý podtemno prolezlý, neni k nim přístup a vím to od jednoho nejmenovaného zdroje, takže to neni pravda že bych se bál podtemna, ostatně ty věci co jsem dražil v aukci se bez návštěvy podtemna vyrobit nedali...

Elitní Kazišuk!

PostPosted: 12:27 10. Jun 2009 
Urozený
 Profile

monstera wrote:
MOžná ne, ale Kořina a Mornova úderná síla, pokud by byla podporována Sandriným klerickým kouzlením a vyvolanejma potvorama, by asi přece jen poměr sil poněkud vylepšila.

No problém byl ten, že Kora i morn šli na devast.... nevim jak rychle bys je dokázal postavit na nohy...
Možná by tam zařvala i tariel, protože by se snažila dělat návnadu... ale to je zbytečný uvažovat co by kdyby, prostě jsme tu výpravu zeslonili :P

Elitní Kazišuk!

PostPosted: 12:28 10. Jun 2009 
Bůh
 Profile

omezte ten offtopic, o tomhle pokecejte v pokecu

já kontroluji každý jeho nádech
já podněcuji vaše neštěstí
zrozením i zabíjením
já vyvolám armageddon
krmen tisícem duší.

PostPosted: 12:43 10. Jun 2009 
Obyvatel
 Profile

Mne sa velmi na tych crafteroch paci ako vykrikuju, ze im to dlho trva a kronikar (ten ktory by mohol tvorit pribehy) sa k nim pridava sposobom, ze aky je craft super tazky a zdlhavy ked ho robis cely sam. Keby ste ako 10 rocne deti tak by ste spolupracovali povedzme s kozeluhmi, so zlievacmi atd. a cas straveny craftenim by ste dali minimalne na polovicu. ale to nieeeeee, to som blazon s takymito nazormi lebo by ste zrejme isli do minusu !!! ze ano ? :D A kto by chcel ist do minusu ked moze ist 20% do plusu za raz taky cas. Tak prosimvas nehadzte tu tie cifry ze jeden item vam trva niekolko hodin. Keby ste hrali RP crafterov, tak nikto nevie vsetko. Platner by asi tazko robil zaroven kozeluha a zlatnika. Ani v realnom svete niesu ludia co sa skutnocne vyznaju vo vyrobe povedzme aut a zaroven aj potravinarskych vyrobkov a zaroven vedia lietat na lietadlach. Na to su rozni specialisti, ktori obetuju cely svoj zivot aby boli v jednej cinnosti skutocne dobri.

Tento vas styl craftenia a ovladania viac ako jedneho hlavneho a jedneho (dvoch) vedlajsich craft povolani povazujem za metagame a velmi veeelmi ma sklamava ze DM na RP serveri trpia taketo jednanie hracov. Toto je snad jediny server ktory otvorene podporuje metagame touto formou. DM sice niektore brblu ale zrejme si nic nepomozu lebo sa boja ze pridu o hracov, ktori sa vyhovaraju na slabe PC a este niektori aj nevedia citat. No co s takym hracom, zavret do dielne a zamurovat ho tam. Ale ze aj kronikari sa pridavaju na stranu crafterov (hracov, ktori v dielnach netvoria ziadne pribehy) je uz ozaj na zamyslenie.

A co sa tyka dielni a jejich otvaracej doby tak to je dalsi uplne nezmyselny RP dovod. Ved uz len ten blby predajca musi niekedy spat, nie ? Dosadte tam nejaky vymenny nonstop automat a je to vyriesene. A co opotrebovavanie tych aparatov ? stale su vo vybornej kondicii ked sa na nich 24 hodin denne pracuje furt furt furt ?

Vidim ze creeperov tu nemate v laske ale craft sa da prirovnat ku creepeniu. Niekto oblubuje pobehovanie po svete a vymlacovanie dungov - niekto oblubuje cele dni stravit v dielnach a obcas nieco ulovit alebo inak ziskat matros. V com sa tieto dve skupinky odlisuju ? v nicom. Neviem preco ked je niekto oznaceny za creepera, tak sa nanho pozera s akymsi opovrzenim. "To je ten creeper svinacky co len creepi." Ale to iste sa da povedat o crafteroch: "To je ten crafter co stale len crafti."

Zhodnotil by som to tak, ze vsetkeho vela skodi. Jak creepenia (co je osetrene systemom na znizenie exp za zabijanie) tak aj vela craftenia skodi (niesu ziadne postihy pre neustale craftiacich hracov). Preto by som bol rad, kedze su creeperi penalizovani za opakovanie jejich oblubenej cinnosti, aby boli aj crafteri umerne penalizovani za neustale opakovanie cinnosti. Ci uz nejakym vacsim percentom nepodarkov alebo niecim inym. Kazdopadne terajsia situacia je nevyvazena.

Kto by ma chcel oznacit za creepera tak nech porovna moje casove exp s mojimi nacreepenymi exp.

Na EQ maju tento problem vyrieseny systemom nazvanym PLACOS, ktory jedna skupina hracov nenavidi a odisla koli nemu z EQ (to boli ti, co robili stale to iste) a potom je druha skupina ktora respektuje rovnovahu modulu a heslo ze vsetkeho vela skodi.

PostPosted: 13:04 10. Jun 2009 
Šlechtic
 ICQ  Profile

Ja hral na EQ něco přes rok. Neodešel jsem kvuli PLACOSU (s tím jsem problémy neměl, tzn podle míněni 1-2lidi asi hraju dobře), ale protože tam je nuda, každy se pořad usmívá, každý ma dobrou náladu a DM ve hře potkáš 2x za rok. Pokud chceš hrát na EQ, tak tam hraj. A upřímně... teď placnu číslo, 90ti % lidi tady to vyhovuje a 10% ne... kdo by se měl přizpůsobit?

Ja neříkám že je to vyvažene, nebo spravedlive, nebo že nejsem pro nějakou urpavu oteviracih hodin obchodu, dílen atd... Ale myslím že pokud většinu lidi to takhle baví, tak proč to omezovat? Kdyby proběhla nějaká změna, bylo by asi více lidi smutných než spokojených s novým stavem věcí...

Ancalagon Černý - The Dark Lord Morgoth bred Ancalagon, called the Black, during the First Age to be the greatest and mightiest of all dragons, and the first of the winged 'fire-drakes'.
Mrtev

Val'Doren - Ochránce lesa V exilu

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 53 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]