Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 16:58 25. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 91 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
Author Message
 Post subject: Re: Diskuze o Politice...
PostPosted: 00:56 17. Jun 2009 
Temnota
 WWW  ICQ  Profile

Aha, to mi rozumne neprijde vubec. Pokud dam hlas strane, ktera stejne neziska zadny mandat, ma to stejny efekt jako kdybych nevolil a pokud nevolim, proste jen nahravam stranam s disciplinovanymi volici.

ODS svuj program neprosazovala na billboardech, ostatne jako temer zadna strana. Misto toho na sebe jen hazeli spinu. Je to jen o tom, oblbnout nerozhodneho volice. A proc to taky delat jinak, kdyz to zabira?

Programem jsem myslel napriklad i plan proti krizi, ktery mi pripada smysluplnejsi, nez socialni ,,zvysime dane a rozdame to duchodcum, protoze nas budou volit".

Brûlante et suant les poisons,
Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique
Son ventre plein d'exhalaisons.

Reply with quote  

PostPosted: 01:35 17. Jun 2009 
Ďábel
 WWW  Profile

Nechtěl jsem sem psát, ale některý názory jsou fakt k zasmání.

Nebudu komentovat ty, co volí Balbínovce atd. - muj táta je volil taky a vim asi proč to dělá, prostě je to jeho malé gesto jak říct "všichni mi ******* *****".

Ale z racionálního hlediska (tedy pokud chci ovlivnit osud země, aspoň tou 1 sedmimilióntinou hlasu co mi náleží) je hlasovat pro neparlamentní stranu totéž jako nehlasovat. Znamená to, že rozhodnutí nechávám na ostatních, zříkám se rozhodování a odpovědnosti - a tím pádem také nemám právo si na cokoli stěžovat.

Ještě za Zemanových dob byla ČSSD relativně slušná strana, jejíž excesy nevybočovaly z obvyklého průměru, ale od té doby to s ní jde z kopce. Její problém je, že to není strana, ale shluk několika mocných lobby (zednáři atd.), které mezi sebou bojují o místa u koryta. Na jednotnou politiku a zájmy státu jim jaksi nezbývá prostor. Ono je těžké, když má vláda skoro 80% mandatorních výdajů, hledat nějaké cestičky jak rozdělit prachy a tak se vesele půjčuje. A to je právě ten kámen úrazu. Muj kamarád to během kampaně řekl hezky jedné paní, která se ptala, jaký že je rozdíl mezi vládami ODS a ČSSD, že je to stejně jeden lump jako druhej. Odpověděl jí: máte pravdu, kradou skutečně všichni. Ale ODS rozkrade jenom co si tady vyděláme, kdežto ČSSD si na svý kradení půjčuje v cizině - a to je kámen úrazu, to co jim zazlívam nejvíc. Nikdo, kdo nemá v hlavě nastláno a jen trochu mu záleží na tomhle státu, naší budoucnosti a budoucnosti našich dětí, nemůže ČSSD volit - protože jí na tom nezáleží ani za mák. Půjčit si co nejvíc peněz a ty rozkrást, to je její jediný krédo a tlak jejích lídrů na dosažení výsledku se zvyšuje každým rokem. Když nejsou u vesla, propadají prakticky hysterii. Prachy co naspořili předchozí hejtmani v krajích, rozházeli páni z ČSSD za půl roku na úhradách poplatků s jediným cílem - vyhrát parlamentní volby a pak po nás potopa.
Neříkam, že ODS je svatá. Vim to, protože jsem už 5 let členem. Neni a někdy se v ní dějou nepěkný věci. Ale pořád je v ní pár lidí, který krom vlastního prospěchu myslej i na veřejnej zájem a maj trochu rozumu, než aby tenhle zadluženej stát eště víc potápěli. Je to malej, ale hrozně důležitej rozdíl.
A kampaň ODS odpuzuje svou agresivitou? Věřte mi, že lidem z ODS, který znám, se to nelíbí. Jenomže neni na vybranou. Krajský volby to ukázaly jasně, Paroubek vyrazil do voleb s lhaním, úplně jinými tématy a agresivitou - a slavil úspěch. Pokud se ODS nepřizpůsobí, nemá šanci - to je smutná realita dnešních dnů. Ne ODS, ale sami voliči stojí za tím, jaké typy kampaně se v zemi vedou.
Národ má takovou vládu, jakou si zaslouží.

Reply with quote  

PostPosted: 02:25 17. Jun 2009 
Měšťan
 Profile

DenGrasse wrote:
Ale z racionálního hlediska (tedy pokud chci ovlivnit osud země, aspoň tou 1 sedmimilióntinou hlasu co mi náleží) je hlasovat pro neparlamentní stranu totéž jako nehlasovat. Znamená to, že rozhodnutí nechávám na ostatních, zříkám se rozhodování a odpovědnosti - a tím pádem také nemám právo si na cokoli stěžovat.

Spíš z racionálně omezeného hlediska. Každá strana, která získá 1% dostane za každý hlas 100Kč, takže volbou neparlametní straně velmi pomůžeš a posílíš ji. Odpovědnosti se zříká každý, kdo nevolí, protože tím posílí nejsilnější strany. Volba malé strany rozhodně posílí demokracii, je potřeba aby tak volilo co nejvic lidí.

DenGrasse wrote:
Ještě za Zemanových dob byla ČSSD relativně slušná strana

Opoziční smlouva byla podle tebe slušná?

DenGrasse wrote:
zednáři atd

Zdroj? Zednáři nemají polické cíle, navíc je to vysoce eticky založené a osvícene společenství. Za co by podle tebe lobbovali? Mimochodem Martin Štěpánek, ministr kultury v Topolánkovo prvním pokusu o vládu je zednář. Lobby ovládá subjekt který je zrovna u moci, momentálně je zmanipulovaná ODS. Viz "protikuřácký zákon" nebo třeba radar:

Image
http://www.nenasili.cz/files/kdo-prosazuje-americky-radar-v-cr.pdf

DenGrasse wrote:
A kampaň ODS odpuzuje svou agresivitou? Věřte mi, že lidem z ODS, který znám, se to nelíbí. Jenomže neni na vybranou. Krajský volby to ukázaly jasně, Paroubek vyrazil do voleb s lhaním, úplně jinými tématy a agresivitou - a slavil úspěch. Pokud se ODS nepřizpůsobí, nemá šanci - to je smutná realita dnešních dnů. Ne ODS, ale sami voliči stojí za tím, jaké typy kampaně se v zemi vedou.

Nesmysly. Postoj k radaru a poplatky ve zdravotnictví popudily většinu společnosti, která pak dala hlas ČSSD. Paroubkovo lhaní s tím nemá souvislost, kampaň soc. dem. výsledek samozřejmě ovlivnila, ale vítezství není díky ní, ale krokům ODS.

DenGrasse wrote:
Národ má takovou vládu, jakou si zaslouží.

Nesouhlasím. Proč by to tak mělo být? Myslíš, že si např. rolníci umírající hladem v KLDR zaslouží tamní režim? Ten prohnilý póvl co rozhoduje o našich životech si nezasloužíme ani my.

Reply with quote  

PostPosted: 02:29 17. Jun 2009 
Rytíř
 Profile

i ten kdo nevoli,svym zpusobem voli a to tu stranu co vyhrava...at chcem nebo ne
pokud uz mam volit,zvolim stranu o ktere vim ze ma sanci vyhrat- ODS ci ČSSD
kdyz uz si mam vybrat,tak ODS...
sice se mi nelibi vybirat si mezi "hesly":

ČSSD - My jsme vsechno,vy nic!
KSČM - Rezat,rezat,rezat!
ODS - Financni injekce?Nemocny clovek
strana zelenych - Klidne zmrznete,lepsi nez dratem do oka

....atd. ale co nadelame no
hold to chce zalozit novou stranu :mrgreen: kandiduju a zakladam stranu DVŽ (diktatura vsem zivym!),kdo me voli? :mrgreen: davam si 1 hlas,kdo dalsi? 8)

"Černá paní" ISabell Trpěla odsouzená božskou krásou,kurtizánou v tmavých koutech byla.Bičem omotávala pavoučí spásou,dobré i zlé pohledem oslepila.Nenáviděna i milována.Není prolité krve,které by litovala.Kdo přežil její lásku i bolest již nezapomene.To stovkám obětí její znak připomene.Lid jí nazval Černou paní, když se jitro krví zabarvilo.Přesto ticho jen po temné zbylo

Reply with quote  

PostPosted: 09:51 17. Jun 2009 
Ďábel
 WWW  Profile

Miky wrote:
Spíš z racionálně omezeného hlediska. Každá strana, která získá 1% dostane za každý hlas 100Kč, takže volbou neparlametní straně velmi pomůžeš a posílíš ji. Odpovědnosti se zříká každý, kdo nevolí, protože tím posílí nejsilnější strany. Volba malé strany rozhodně posílí demokracii, je potřeba aby tak volilo co nejvic lidí.

Nu tomu říkám rozumný názor. Volme malé strany, aby přelezly 1% a dostaly peníze. Co na tom, že se nedostanou do Parlamentu a nic neovlivní, svoje peníze mají!
Kdyby malé strany volilo více voličů (více než 5%), nebyly by to malé strany. Staly by se z nich velké, přitáhly by ty samé kariéristy a typy co přitahují strany velké. Za dva tři roky by bylo úplně jedno, jaké myšlenky stály na počátku. Kdo nevěří, ať tam běží.

DenGrasse wrote:
Opoziční smlouva byla podle tebe slušná?
opoziční smlouva byla jedním z posledních projevů odpovědnosti ve vysoké politice, míněno odpovědnosti k státu. Strany, které k ní přistoupily, tak učinily s vědomím, že je to dlouhodobě poškodí v očích voličů a vystavují se ztrátě preferencí, přesto do toho šly.

DenGrasse wrote:
Zdroj? Zednáři nemají polické cíle, navíc je to vysoce eticky založené a osvícene společenství.

Asi mluvíme každý o jiných zednářích. Já mluvím o těch, mezi nimiž figuruje Standa Gross.

DenGrasse wrote:
Lobby ovládá subjekt který je zrovna u moci, momentálně je zmanipulovaná ODS. Viz "protikuřácký zákon" nebo třeba radar:

Lobby se vždycky snaží manipulovat s politikou, ale ČSSD je trochu jiný případ než zmiňuješ.
Co se týče radaru, odsouhlasila jej na počátku ČSSD, potom když nebyla u vlády a zjistilo se, že veřejné mínění je proti, od toho cukla. Tomu se říká konzistence postojů. O tom, že ODS je spíše proamericky než proevropsky orientovaná, se obecně ví, nevím co na tom koho udivuje. Já bych radši nebyl nijak oreintovanej, ale ono to bohužel nejde, na to jsme příliš malej stát a každej kdo si myslí opak si to myslí blbě. Dějiny nám to už mnohokrát ukázaly. Takže, sice nerad, ale radši s Amerikou, než s Rusama - a EU neni nic než pole pro ruskou politiku. Netvrdim, že to dopadne špatně, ale je to bohužel dost pravděpodobný.
A když už máváš těmi diagramy, zjistil sis aspoň kdo stojí za odpůrci radaru? Kolik z vůdců těch tzv. aktivistů je placeno z Ruska? Možná bys měl načíst něco z dějin, o tom, jak německá tajná služba financovala říjnovou revoluci, nebo jak KGB zakládala a dlouhodobě financovala různá "zelená" hnutí v západní Evropě.

DenGrasse wrote:

Nesmysly. Postoj k radaru a poplatky ve zdravotnictví popudily většinu společnosti, která pak dala hlas ČSSD. Paroubkovo lhaní s tím nemá souvislost, kampaň soc. dem. výsledek samozřejmě ovlivnila, ale vítezství není díky ní, ale krokům ODS.
Vidím, že jsi opravdu znalý člověk a příjemný diskutér. Ano, lidi nechtěli radar. Nedivím se. A nechtěli ani poplatky, jenomže ono to prostě jinak nejde. Bez zavedení nějaké formy spoluúčasti se zdravotnictví během pár let zhroutí a potom nebude žádné (nebo velmi drahé). Lze se jen obávat, že právě na tohle Rath a jeho kamarádíčkové, kterým rozdává nemocnice, čekají...

DenGrasse wrote:
Nesouhlasím. Proč by to tak mělo být? Myslíš, že si např. rolníci umírající hladem v KLDR zaslouží tamní režim? Ten prohnilý póvl co rozhoduje o našich životech si nezasloužíme ani my.
Problém KLDR je velmi složitý a nechci ho tady rozebírat. KLDR není demokratická země a komunismus jim tam implantovala Rudá armáda na bodácích, i když tehdy za velkého jásotu lidu (který byl předtím, od roku 1910, okupován Japonskem a ještě předtím Čínou, takže Korejci poznali první nezávislost až po WW2). Nicméně, my demokratická země jsme a své představitele svobodně volíme. Proto platí co jsem řekl, máme takové, jaké si zasloužíme. Vždyť jsme si je sami vybrali a když ne ty, vybrali ti je sousedi a zbytek ulice to mlčky schválil tím, že nehlasoval. Co je na tom k nesouhlasení?

Reply with quote  

PostPosted: 11:08 17. Jun 2009 
Čestný člen týmu Thalie
 ICQ  Profile

Juchů, správná hospodská debata, to mi to nedá se nezúčastnit, když už se se mnou neuvidíte na srazu! :) Ale vede mě k tomu hlavně dlouhodobý zájem o totalitní minulost i současnost a to, že mám shodou okolností po zkouškách na politologii na FFUK. :mrgreen: Víte, já mám totiž zvrácenou choutku považovat za fascinující sledovat jakýkoli podobný rozhovor.

Tákže, krátkce na úvod: Fakt upřímně věřím, že nikdo z Thalie a vůbec mých známých nebude volit žádnou extrémistickou stranu, ať už jakýmkoli směrem. Myslím tím zvlášť Dělnickou stranu, Národní stranu a komunisty (množina komunistů obsahuje: KSČM; Paroubek; Rath; Sobotka - to píšu s nadsázkou, ale až nebezpečně skutečnou). Leč jestli se tak stane, tak bych byl pro zavedení systému na pravidelné odčítání expů pro všechny postavy kohokoliv, kdo radikálům vhodí hlas. Ono to totiž znamená prosté a kruté a běžné zapomínání - stejně jako ztráta herních XP. :wink: No ale ve skutečnosti to vážně žádná sranda není, každý by měl mít trochu osobní zodpovědnosti a na něco takového ani nepomyslet. Společnost se bez osobní zodpovědnost opět rozloží.

Pokud to někoho zajímá, tak v drtivé většině z napsaného souhlasím s DenGrassem a ve všem třeba s Monsterou a Nomisem (to bude nejspíše ale tím, že toho nenapsali tolik jako DenGrasse a tak se těžko hledaly odlišnosti). Mám pro to stovky argumentů a doplňků...jestli bude zájem nebo ucítím, že to je už hodně urgentní, klidně se sem začnu rozepisovat jako...já. :)

Jenom si dovolím připomenout, že všechno se dá dělat poctivě - ano, i ta politika. Leč je k tomu potřeba určitá podpora, kterou remcání, že je všecko naprd a proto nikomu nebudu dávat hlas (a tímto tiše budu přidávat výše rudě zvýrazněným) rozhodně nezajišťuje.

Ještě nechám v tichu třenici trochu doplynout a pak ze zvědavosti vznesu jeden dotaz, zajímaly by mě vaše názory na něj.

Částečně mimo thalijský provoz, ovšem v psaní neustávající: http://kibucim.blogspot.cz/

Reply with quote  

PostPosted: 11:54 17. Jun 2009 
Měšťan
 Profile

DenGrasse wrote:
Nu tomu říkám rozumný názor. Volme malé strany, aby přelezly 1% a dostaly peníze. Co na tom, že se nedostanou do Parlamentu a nic neovlivní, svoje peníze mají!
Kdyby malé strany volilo více voličů (více než 5%), nebyly by to malé strany. Staly by se z nich velké, přitáhly by ty samé kariéristy a typy co přitahují strany velké. Za dva tři roky by bylo úplně jedno, jaké myšlenky stály na počátku. Kdo nevěří, ať tam běží.

Nemusí se přece dostat do parlamentu hned, ale např. tím, že jí stoupnou preference a dostane dotace na kampaň jí dost posílí. Navíc máš i volby ho EU parlamentu, senátu a zastupitelstev. Paraziti a kariéristi by se v rychle rostoucí straně určitě objevili, ale s tím se dá taky bojovat a pořád by v té straně byl o poznaní čistší vzduch než v ODS a ČSSD. Navíc ovlivníš to, že velká strana nedostane hlas.

DenGrasse wrote:
opoziční smlouva byla jedním z posledních projevů odpovědnosti ve vysoké politice, míněno odpovědnosti k státu. Strany, které k ní přistoupily, tak učinily s vědomím, že je to dlouhodobě poškodí v očích voličů a vystavují se ztrátě preferencí, přesto do toho šly.

Hodně zajímavý názor. Oposmlouva bylo sprosté rozdělení moci mezi dvě nejsilnější strany a potlačení demokratických principů, posílila KSČM. Začly nehorázné čistky ve státních firmách a institucích, ovládání médii atp. Např. odvolání nevinného Šírka ze SPOKU, když se zjistily daňové úniky v ČSSD bylo opravdu slušné že? AŤ se nemusím dál rozepisovat. Koukni na: http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10123147075-vladneme-nerusit/?streamtype=RL2

DenGrasse wrote:
Asi mluvíme každý o jiných zednářích. Já mluvím o těch, mezi nimiž figuruje Standa Gross.

Odkud to víš? Rád si doplním znalostim o zednářích s Grossem lobbující v ČSSD.

DenGrasse wrote:
Lobby se vždycky snaží manipulovat s politikou, ale ČSSD je trochu jiný případ než zmiňuješ.
Co se týče radaru, odsouhlasila jej na počátku ČSSD, potom když nebyla u vlády a zjistilo se, že veřejné mínění je proti, od toho cukla. Tomu se říká konzistence postojů. O tom, že ODS je spíše proamericky než proevropsky orientovaná, se obecně ví, nevím co na tom koho udivuje. Já bych radši nebyl nijak oreintovanej, ale ono to bohužel nejde, na to jsme příliš malej stát a každej kdo si myslí opak si to myslí blbě. Dějiny nám to už mnohokrát ukázaly. Takže, sice nerad, ale radši s Amerikou, než s Rusama - a EU neni nic než pole pro ruskou politiku. Netvrdim, že to dopadne špatně, ale je to bohužel dost pravděpodobný.
A když už máváš těmi diagramy, zjistil sis aspoň kdo stojí za odpůrci radaru? Kolik z vůdců těch tzv. aktivistů je placeno z Ruska? Možná bys měl načíst něco z dějin, o tom, jak německá tajná služba financovala říjnovou revoluci, nebo jak KGB zakládala a dlouhodobě financovala různá "zelená" hnutí v západní Evropě.

Snaží a v případě ODS se to daří víc než dobře. ČSSD zahájila rozhovoryo radaru, to ještě zdaleka neznamenalo "odsouhlasení". ODS je proamerická (viz. Vondra a jeho kariéra), ale o radaru nebylo ani slovo ve "Smluvě s voliči". Vláda slouží lidu, a většina je proti základně, takže vůbe neměla mandát ho zuby nehty prosazovat, dělo se tak, protože je ODS zmanipulovaná a zlobbovaná, viz. ten diagram, který je jen špička ledovce.
DenGrasse wrote:
každej kdo si myslí opak si to myslí blbě.

Tomu říkám argument! :mrgreen:
DenGrasse wrote:
A když už máváš těmi diagramy, zjistil sis aspoň kdo stojí za odpůrci radaru? Kolik z vůdců těch tzv. aktivistů je placeno z Ruska?

Nezjistil, doplň mi prosím znalosti, díky.

DenGrasse wrote:
Ano, lidi nechtěli radar. Nedivím se. A nechtěli ani poplatky, jenomže ono to prostě jinak nejde. Bez zavedení nějaké formy spoluúčasti se zdravotnictví během pár let zhroutí a potom nebude žádné (nebo velmi drahé).

Na zdravotnictví se účastníš pojištěním, čímž ti vzniká právo na bezplatnou lékařskou péči garantovanou článkem 31. Listiny základních práv a svobod. Regulační poplatky nebyly nic víc než snaha vytáhnout z lidí víc peněz.
DenGrasse wrote:
Co je na tom k nesouhlasení?

Politici voliče obelhávají. Něco naslibují před volbama a nakonec prosazují opak. Volič nemá šanci poznat jací kandidáti doopravdy jsou a kdo bude doopravdy hájit zájmy jeho a státu, místo svých. Establishment na nás parazituje, neříkej že to chceme a zasloužíme si to.

Reply with quote  

PostPosted: 12:01 17. Jun 2009 
Čestný člen týmu Thalie
 ICQ  Profile

Location: po 8me za 5 let se zase stehuju.. uz si to proste nepamatuju
Miky wrote:
DenGrasse wrote:
Ano, lidi nechtěli radar. Nedivím se. A nechtěli ani poplatky, jenomže ono to prostě jinak nejde. Bez zavedení nějaké formy spoluúčasti se zdravotnictví během pár let zhroutí a potom nebude žádné (nebo velmi drahé).

Na zdravotnictví se účastníš pojištěním, čímž ti vzniká právo na bezplatnou lékařskou péči garantovanou článkem 31. Listiny základních práv a svobod. Regulační poplatky nebyly nic víc než snaha vytáhnout z lidí víc peněz.

muj otec volil CSSD, branil se 30,- korunam u lekare jako cert krize a nyni jeho nazor:

Jsem rad, ze tomu tak je. Konecne z cekaren vypadli duchodci, co si tam prisli jen popovidat, nebo pro 1 paralen. Kdyz jdu k lekari, je fronta max 3lidi a ne jak pred X lety , ze sem tam stravil pul dne.

Nezda se to, ale tohle usetri zdravotnictvi XX penez. nejde o tech 30 korun, ale o cely system. Tedy cas lekaru, nepsani zbytecnych leku, tedy cele zefektivneni systemu (ktery platime my vsichni).
A 30,- korun neni nic. V irsku se plati za navstevu lekare 50E , coz i tam je jidlo minimalne na tyden. jako bych u nas platil zhruba 500,- . 30,-Kc v dnesni dobe neni vubec asocialni. A pro ty netezsi pripady stejne muze spozadat o odpusteni tohoto poplatku z X duvodu.

Reply with quote  

PostPosted: 12:07 17. Jun 2009 
Urozený
 Profile

Položme si otázku, co přineslo ČSSD kýžené vítězství v krajských volbách?

1) Agresivní kampaň se sliby, které lze podle dnešních zkušeností a tehdejšího podvědomí špatně plnit, jsou protizákonné a mohou mít za následek žaloby proti krajům, které v konečném důsledku zaplatíme my všichni ostatní z daní.

2) Nezodpovědná práce pana doktora Julínka na ministerstvu zdravotnictví, kterou prakticky nahrál na smeč ČSSD a ta se takříkajíc trefila do černého. Jeho rozhodnutí začít reformu zdravotnictví, dle mého ale rozhodně potřebnou, tím že zavede poplatky jak u lékařů, v nemocnicích či na pohotovostech tak na položku na receptu, což považuji za neslýchané a v podstatě okrádání, stanovení skupiny léčiv, které zůstanou bez doplatku na úrovni poloviny předchozího seznamu, kde evidentně budou některá léčiva chybět (viz. můj případ) je s prominutím politická sebevražda. Kdy začali zákonem o zdravotní službě, zákonem o zdravotním pojištění, atd. atd. a regulační poplatky si nechali až nakonec a nechat je plnit opravdu funkci regulace a ne funkci dalšího přijmu lékařů a lékárníků, pak si myslím, že by se téma poplatky nestalo praporem vítězství ČSSD v krajských volbách, protože jinak jejich koncepce řízení krajů není nikterak závratná.

Více středolevých voličů je následkem nerovnosti, který nastolily vlády ODS a který se pod jejich taktovkou opět prohloubil, uvedu raději příklady abych nebyl obviněn z levičářství, to bych celkem nerad, protože to tak není. Proč si může soukromě podnikající kadeřnice například odepsat DPH při koupi nového vozidla nota bene už klidně i bez N přepářky ze základu daně, stejně prakticky celý den stříhá vlasy a já který dle pracovní smlouvy jakožto zaměstnanec využívám soukromé vozidlo ke služebním účelům a nechám si proplatit cestovní náhrady tuto možnost nemám. Každý měsíc se podívám na výplatní pásku a chce se mi zvracet, zatímco já daním dle zákona nejvyšší možnou sazbou pro daný příjem a neodečte mi nikdo nic tak podnikatelská sféra platí to nejmíň a ještě skučí. Tohle je bordel a podotýkám, že vím o čem mluvím a jaké podvody pani podnikatelé dělají, rodinný příslušník je zaměstnancem finančního úřadu. No a tento vykuk v konečném důsledku při vstupu do ordinace zaplatí totéž co já aniž by do systému přinesl to co já a péči dostaneme taktéž totožnou.

No a dokud se nezmění to, že politická reprezentace začne nejdřív myslet na lidi a pok teprve na sebe tak je celkem jedno koho kdo volí. Já třeba čekám na programové prohlášení a směřování TOP 09 (kdo vymyslel ten název nevím - děs) , možná to bude alternativa vhodná ke zvážení.

Reply with quote  

PostPosted: 12:32 17. Jun 2009 
Mistr
 ICQ  Profile

A pokud jde o poplatky a o radar :
Nikdy v životě jsem nevzal ani korunu úplatku a nehodlám s tím začít tak hloupě, abych se třiceti korunami nechal uplácet socanama.
A jsem samozřejmě pro radar. Je to obranné zařízení, které může ale i nemusí v budoucnosti hodně zachránit. Ale shrnu svůj názor do stručného hesla : lepší radar a rakety, než mešity a minarety !

Sandra Ztruhly, nalezenec, Aasimar, kněžka a řemeslnice
Ga Muru, nešťastný plod náhodného setkání lidského ožraly a orčí děvky
Elena Spod, dívka která ztratila paměť

Reply with quote  

PostPosted: 12:34 17. Jun 2009 
Čestný člen týmu Thalie
 ICQ  Profile

Location: po 8me za 5 let se zase stehuju.. uz si to proste nepamatuju
Theogil I wrote:
dalšího přijmu lékařů a lékárníků

to ze nektere priplatky jdou dokonce lekranikum povazuju taky za idiotsvi. Je to opravdu dobrej djob, mit tedkom lekarnu. kdyz se tak podivam ve meste, je jich vice nez pekaren...

Reply with quote  

PostPosted: 12:34 17. Jun 2009 
Urozený
 Profile

Nemusí se přece dostat do parlamentu hned, ale např. tím, že jí stoupnou preference a dostane dotace na kampaň jí dost posílí. Navíc máš i volby ho EU parlamentu, senátu a zastupitelstev. Paraziti a kariéristi by se v rychle rostoucí straně určitě objevili, ale s tím se dá taky bojovat a pořád by v té straně byl o poznaní čistší vzduch než v ODS a ČSSD. Navíc ovlivníš to, že velká strana nedostane hlas.

Máš na mysli něco takového, jako bylo čištění vzduchu třeba u Zelených? Ještě před 4 roky se jednalo o neparlamentní stranu se základním programem na úrovni maximálně krajů nu a tato strana stihla za 4 roky dostat důvěru více než 5% voličů, vstoupit do parlamentu, vstoupit do vládní koalice, párkrát něco vykřiknout, rozložit se, rozpadnout se a teď už jen čistí vzducha a odchází rázným krokem do neparlamentní sféry vlivu. Nevím, volbou menších stran na parlamentní úrovni mi přijde, že si moc nepomohu a oni už vůbec nepomohou mě. Komunální úroveň je něco jiného a tam to naopak preferuji, protože tam je v případě úspěchu u voleb tato strana platná a hodnotitelná v rámci místních zastupitelsev.

Hodně zajímavý názor. Oposmlouva bylo sprosté rozdělení moci mezi dvě nejsilnější strany a potlačení demokratických principů, posílila KSČM. Začly nehorázné čistky ve státních firmách a institucích, ovládání médii atp. Např. odvolání nevinného Šírka ze SPOKU, když se zjistily daňové úniky v ČSSD bylo opravdu slušné že? AŤ se nemusím dál rozepisovat. Koukni na: http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10123147075-vladneme-nerusit/?streamtype=RL2

Jediné s čím v tomto odstavci s tebou souhlasím je dočasné posílení preferencí KSČM v té době, ale pokud se dnes podíváš do zákoníků, vyhledáš si dle data zákony, které byly v době opoziční smlouvy schváleny a uvedeny do praxe, zjistíš, že narozdíl od jiných vládních zákonů z jiných období mají tyto celkem slušnou trvanlivost, tj. nebyly novelizovány, jsou v platnosti atd.. Osobně si přeji aby nastala doba národní jednoty a velká koalice začala pracovat na důležitých reformách formou dohody abychm tu co 4 roky neměli nové zákonné úpravy.

Reply with quote  

PostPosted: 12:36 17. Jun 2009 
Temnota
 WWW  ICQ  Profile

Miky wrote:

Já například s regulačními poplatky souhlasím a dle mého mají za výsledek přesně to, k čemuu byly vytvořeny a to je nadužívání zdravotní péče.

Bydlím na vesnici a kdykoliv jsem potřeboval k lékaři, strávil jsem v čekárně hodiny, protože místní důchodci si s oblibou chodili každý den změřit tlak a pokecat s lékařem. To je pro mě typické nadužívání péče. Cikáni si zase chodili pro neschopenky, aby se chudáci nemuseli trmácet na pracák.
Dnes, když jdu k lékaři, potkám tam jenom lidi, kteří stejně jako já jdou za lékařem z nějakého důvodu. Když jdu k lékaři, tak to pro mě znamená zameškané hodiny v práci, cestovné (benzín/jízdenky) a náklady za léky. Jestli k tomu zaplatím 30 korun je mi jedno. Pokud za oněch třicet korun budu čekat o hodinu méně, budu moci tento čas věnovat činorodé práci a tudíž na tom vydělám. Tohle si snad dokáže spočítat i školák.
Kdo na tom tedy tratí? Ach ano, ti co nepracují...

Žorž wrote:
Tákže, krátkce na úvod: Fakt upřímně věřím, že nikdo z Thalie a vůbec mých známých nebude volit žádnou extrémistickou stranu, ať už jakýmkoli směrem. Myslím tím zvlášť Dělnickou stranu, Národní stranu a komunisty

Já jsem v krajských volbách kupříkladu volil extrémisty. Proč?
* Levici nevolím.
* Za ODS u nás kandidují ti samí lidé, kteří byli dříve na stejných postech jako komunisté.
* Policie v našem okolí naprosto nefunguje (Důkazem budiž, že když vykrádali policejní služebnu, službu konající strážník se ze strachu před zloději schoval. Když opakovaně vykradli nás, policie odmítla zakročit vůči pachatelům, přestože nám potvrdila jejich totožnost)
* ,,Extrémisté" (NS) se jako jediní nenásilně angažují v místních problémech.
* Kandidáty NS znám velice osobně a znám jejich názory.

Ačkoliv je na podzim volit nebudu (důvody viz předchozí posty) skutečně bych si přál, aby se i takováto strana na dění v tomto státě mohla podílet.

Reply with quote  

PostPosted: 12:38 17. Jun 2009 
Rytíř
 Profile

Nomis_B :
Zeptej se taky tech duchodcu kolik z jejich duchodu vynalozi mesicne za leky.Zkus jim vysvetlit,ze jsi rad ze necekaji v cekarne na jeden paralen,protoze si ho muzou zakoupit o 100kc draz v lekarne za rohem.Zkus jim rict,ze maj setrit vice kdyz maj platit za predpisy a doplatky leku pouhych 1000-2000kc mesicne za pouhe problemy z cukrovkou a nemoce ve stari tak bezne a ocekavane.Vy vsichni,zkuste jim rict,ze ty leky jsou nadiaknistikovane zpravne a ze maji v ceskych nemocnicich dostatek pece,kdyz se za to ma tak platit.Musim rict,ze vsichni lide v mem okoli s nemocnici v nasem kraji jsou nespokojeni a radeji si zajedou do nemocnic v Praze-lepe jistenych a podkontrolou,nez aby by stravili jediny den v tom bordelu,co se deje u nas.Pokud platime zdrav. pojisteni,chci tedy videt ty vysledky systemu a zarizeni nemocnic i nejen v hlavnim meste.Poplatky za straveny den v nemocnici -voda,elektrina atd. mi prijdou jeste v jiste mire k pochopeni.Reknete si,doma by ste za to taky platili..jenomze,ten najem si v ten dany mesic zaplatite tak jako tak..zkuste poreferovat duchodcum,at radeji setri pokud jeste maji z ceho na specialni peci,kterou si dnes pouze koupite a at zbytecne necekaji na usmoleny paralen u lekare.Myslim,ze to ze se neustale posouva hranice,kdy vztoupit do duchodu zajisti to aby my sme tohle uz ani vubec nepoznali...(viz. 20leti..)

jen dodatek,presto vsechno preferuji ODS....myslim,ze vzdy muze byt jeste hur...nac riskovat,ze by to tak mohlo byt...

to jeste nemluvim o soukromych lekarich jakozto zubar atd. ,kteri si nauctuji 800kc za spraveni jedineho zubu :shock:
a to jeste doufejte,ze vam ho zpravi spravne aby jste ,pro ne tak vyhodne, nesli za mesic znovu na opraveni... :mrgreen:

"Černá paní" ISabell Trpěla odsouzená božskou krásou,kurtizánou v tmavých koutech byla.Bičem omotávala pavoučí spásou,dobré i zlé pohledem oslepila.Nenáviděna i milována.Není prolité krve,které by litovala.Kdo přežil její lásku i bolest již nezapomene.To stovkám obětí její znak připomene.Lid jí nazval Černou paní, když se jitro krví zabarvilo.Přesto ticho jen po temné zbylo

Reply with quote  

PostPosted: 12:50 17. Jun 2009 
Temnota
 WWW  ICQ  Profile

G14 wrote:
Nomis_B :
Zeptej se taky tech duchodcu kolik z jejich duchodu vynalozi mesicne za leky.Zkus jim vysvetlit,ze jsi rad ze necekaji v cekarne na jeden paralen,protoze si ho muzou zakoupit o 100kc draz v lekarne za rohem.Zkus jim rict,ze maj setrit vice kdyz maj platit za predpisy a doplatky leku pouhych 1000-2000kc mesicne za pouhe problemy z cukrovkou a nemoce ve stari tak bezne a ocekavane....

To je dle mého názoru ovšem jen půl pravdy. Tyhle poplatky ssebou nesou ještě další věc a totiž maximum, které člověk u lékaře zaplatí. Ve chvíli kdy zaplatí více, stát mu to pokud vím vrací.

Reply with quote  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 91 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]