Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 07:22 25. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 51 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next
Author Message
 Post subject: Re: Nový systém přidělování xp za čas a rp
PostPosted: 11:29 27. Jul 2009 
Temnota
 WWW  ICQ  Profile

Czech_Luthor wrote:
expy v dílnách neberu, to je bez diskuze, ale to, že dostáváme časovky navýpravě dejme tomu do podtemna, kdy máme co chvilku 8exp (kdysi... ted už jen já 6) s rizikem smrti... No to je vážně moc hezké. Takže vlastně třeba na výpravě se vůbec nic neučim? A já měl vždycky zato že ano, jak přežít v divočině, rozdělávání ohnů atd. Nebo se snad mýlím? Jsem vedle jak ta jedle?

Tohle jsem nepochopil.
Na výpravě se něco učíš a dostáváš i časové xp (pokud zrovna nebojuješ). V čem je problém?

Brûlante et suant les poisons,
Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique
Son ventre plein d'exhalaisons.

Reply with quote  

PostPosted: 11:53 27. Jul 2009 
DM Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Dekuji za odpovedi. Pro mne je to tim uzavreno.

Tiefling Merakh a Amadeo Crowley. Aasimar Auriel. Hakavarn Skall Ocellom. Drow Nadas a Malzar Zau'ndar. Elf Melron Sil Naril, hobit Peranoel Thoris, lidé Ramon a Adrian Bach, Taranis a asi dvacet dalších. .o)

Aktivní, kontaktovat kvůli: záseky, questy, aréna a dění v Kel A Hazru

Reply with quote  

PostPosted: 21:13 27. Jul 2009 
Velmistr
 Profile

Rejty wrote:
něco...

Nápad srazit ty XP neni špatnej, ale zase bych chtěl navrhnout přidělování XP za čas ve více lidech lehce upravit... dejme tomu že by to byl základni časovej XP + počet okolních postav (limitováno nějakym rozumnym číslem třeba 10xp max nebo 12)

Azhael Morten Hbitý tiefling s vyššími zájmy, uctívač Helgarona a prince pekla Astarotha
Grombo Omborg Vychytralý půlkork s velikými ambicemi, PRASOBIJEC

Reply with quote  

PostPosted: 23:07 27. Jul 2009 
Ďábel
 WWW  Profile

I o tom se přemýšlelo, ale jaksi to neplní zamýšlený účel, ba naopak...

Reply with quote  

PostPosted: 08:02 28. Jul 2009 
Ďábel
 Profile

LDamian wrote:
...Dokonce i na EQ s tím (pro mně) šíleně pomalým expovacím systémem už jsou postavy kolem 25. levelu.

No tak ano. Máme jednu postavu na EQ co je po dvou letech a cirka 3000 nahranejch hodinách na 25. levelu. Na 30. mi to bude trvat přibližně další dva roky, jen nevim k čemu mi to bude když už teď můžu sólovat dungy kde chcípaj družiny pre-epickejch levlů.

Věřte mi, není to žádná výhra mít vyšší level než na jakej je svět dělanej. Sice to pomasíruje ego, když samojediný zmasíte potvoru před kterou zbytek party utíká s "Těžce zraněn", ale sami ztrácíte výzvu.. a pro některé to znamená i ztrátu motivace. A když pak sejmete ne jednu mantikoru*, ne dvě, ale tři najednou aniž počas boje klesnete z "Nezraněn", když už ani magickej spawn s devítkovym kruhem vás neškrábne, co pak?

Můj názor je, že největší zábavu si člověk užije tak do 12. levlu. Pak všechno začíná bejt příšerně epický, nabušený a nudný.

* pro ty EQ nedotčené, tak EQ varianta mantikory má přes 1000 HP, kolem 40 AC, 30 AB, dmg 25-35, True seeing, Anti-Asar redukce na bodné zranění, každým druhým kolem používá sražení, což při její velikosti a bonusu za sílu není žádnej medík a dalších pár vychytávek, který z ní dělaj slušnýho bosse

Last edited by kokosak on 08:09 28. Jul 2009, edited 2 times in total.

Reply with quote  

PostPosted: 08:07 28. Jul 2009 
Šlechtic
 Profile

po debatě o zkušenostech s Gruntem mě napadlo následující:
mnoho povolání nedělá primárně to, co tvoří náplň tohoto povolání. Například klerik, by se měl modlit, ale kdo kdy, vy rádobyRPhráči, jste strávili pár hodin v chrámu svého boha modlením?? (rituály apod)...kolik čarodějů opravdu studuje knihy magické v knihovně, debatuje nad kouzly atd? to je podle mě opravdu RP hraní, ne tlachání "na trhu"..

můj návrh:
postavy by dostávaly časové expy pouze v místech, které jsou pro dané povolání typické (klerik v chrámu, mnich v klášteře /chrámu, čaroděj v knihovně, zloděj ve městě, apod.)

(jinde žádné nebo minimální časovky)

Reply with quote  

PostPosted: 08:12 28. Jul 2009 
Šlechtic
 ICQ  Profile

Kokosak: No jo, Ez je machr:) a s tím do 12lv souhlasím.

Vlk: Dobrý nápad, myslím že by to šlo pro každé povoláni udělat. Ale pak by ty XP časové museli být větší než těch 6. Je ale otázkou esli by si pak takový hráč kouzelníka prostě nezašel do knihovny a jednou za hodinu by neklikl na *čte si knihu* což by mělo mnohem horši dopad než by pro mě nelogicky šel vyvražďovat skřetí jeskyně...

Edit: A ještě to neřeší, že klerik se může modlit i mimo chrám, čaroděj studovat taky... Což tím pádem značí, že paušální XP system pro všechny kdekoli to splňuje za předpokladu že každý hraje dobře svoje povolání...

Ancalagon Černý - The Dark Lord Morgoth bred Ancalagon, called the Black, during the First Age to be the greatest and mightiest of all dragons, and the first of the winged 'fire-drakes'.
Mrtev

Val'Doren - Ochránce lesa V exilu

Reply with quote  

PostPosted: 08:18 28. Jul 2009 
Šlechtic
 Profile

Grunt wrote:
Kokosak: No jo, Ez je machr:) a s tím do 12lv souhlasím.

Vlk: Dobrý nápad, myslím že by to šlo pro každé povoláni udělat. Ale pak by ty XP časové museli být větší než těch 6. Je ale otázkou esli by si pak takový hráč kouzelníka prostě nezašel do knihovny a jednou za hodinu by neklikl na *čte si knihu* což by mělo mnohem horši dopad než by pro mě nelogicky šel vyvražďovat skřetí jeskyně...

Edit: A ještě to neřeší, že klerik se může modlit i mimo chrám, čaroděj studovat taky... Což tím pádem značí, že paušální XP system pro všechny kdekoli to splňuje za předpokladu že každý hraje dobře svoje povolání...

samozřejmě by se to muselo technicky (proti zneužívání) doladit, ale sedí mi to mnohem více na RP servr, než jak je to doposud.
S tím modlením mimo chrám, no to klidně klerik může, ale věnuje se mu bůh? má na to klid? Má tam vůni kadidla, na kterou je zvyklý? to jsou otázky, které si případní tvůrci tohoto systému musí prodebatovat.

Reply with quote  

PostPosted: 09:40 28. Jul 2009 
Bůh
 Profile

Grunt wrote:
Edit: A ještě to neřeší, že klerik se může modlit i mimo chrám

Mám zkušenosti že postava sebou dokáže plácnou na zem u vchodu do hospody a napsat *prdí modlitbu*

já kontroluji každý jeho nádech
já podněcuji vaše neštěstí
zrozením i zabíjením
já vyvolám armageddon
krmen tisícem duší.

Reply with quote  

PostPosted: 10:09 28. Jul 2009 
Temnota
 WWW  ICQ  Profile

Grunt wrote:

Tohle jsou právě problémy, pro které nejde nalinkovat každé povolání aby i script dokázal detekovat, že tady má být a jinde ne. Fakt to nechtějte.
Časové xp jsou eventualitou pro lidi, které prostě ten boje tolik nebaví a jsou zamýšlené tak, aby postava nemusela zabíjet hromady potvor pro postup na další level.

kokosak wrote:
Věřte mi, není to žádná výhra mít vyšší level než na jakej je svět dělanej. Sice to pomasíruje ego, když samojediný zmasíte potvoru před kterou zbytek party utíká s "Těžce zraněn", ale sami ztrácíte výzvu.. a pro některé to znamená i ztrátu motivace. A když pak sejmete ne jednu mantikoru*, ne dvě, ale tři najednou aniž počas boje klesnete z "Nezraněn", když už ani magickej spawn s devítkovym kruhem vás neškrábne, co pak?

Jasně, ale ty to bereš z pohledu ,,Chci mít silnější postavu, abych s ní mohl dělat zajímavější věci." Kdežto pro někoho je cílem mít prostě tu top postavu.

Brûlante et suant les poisons,
Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique
Son ventre plein d'exhalaisons.

Reply with quote  

PostPosted: 10:52 28. Jul 2009 
Velmistr
 Profile

DenGrasse wrote:
I o tom se přemýšlelo, ale jaksi to neplní zamýšlený účel, ba naopak...

Myslim si že naopak. hráči by chodili víc spolu, snažili se hrát RP a nebylo by tolik creeperu samotářů.
Navíc by pak odpadlo přidělování XP po ruznych Questech od DM typu: získal jsi 200xp :D coz je si myslim pro DM tezky hledat ktery hraci se zucastnili a ktery ne kdyz se na konci rozutečou do celyho sveta

Azhael Morten Hbitý tiefling s vyššími zájmy, uctívač Helgarona a prince pekla Astarotha
Grombo Omborg Vychytralý půlkork s velikými ambicemi, PRASOBIJEC

Reply with quote  

PostPosted: 11:01 28. Jul 2009 
Šlechtic
 ICQ  Profile

Časové XP:

Myslím že tenhle system jak je nastavený řeší pouze snížení rozdílu mezi creepery a těma ostatníma.

Já osobně preferuji to nechat tak jak je, i to snížení na vyšších levelech je správné dle mého mínění. A pokud se tady vyskytne nějaký hráč co bude hodně dobře hrát svou postavu, tím myslím povolání, čaroděj píšící knihy, klerici hodiny modlící se v chrámech atd.. Tak nejlepší by byl ho odměňovat XP od DM... ale myslím nějak pořádně. Ne tak jako že to uvidí DM a hodí mu 200xp. Ale že se o tom tým pobaví a dá mu třeba 5(10)k XP Podle toho co udělal (dělá).

AD Thalie není pro 25lv+:

Myslím že problém není v tom, že by chyběly lokace, ale ty stávající jsou jednoduché. Třeba takový obyčejný medvěd který má 45Hp, to se mi nezdá logické (tolik má fighter na 3lv) A potom kdyby v takovém prahvozdu byly tak silné monstra, že by je prostě nikdo sám nemohl dát a XP zůstali stejné... pak by se to vyřešilo.

Edit:

Zachy:
Založím si pak ale trpoše, co bude s 5ti kamarády sedět měsíc v hospodě a vyleze jako největší drsoň :D

Ancalagon Černý - The Dark Lord Morgoth bred Ancalagon, called the Black, during the First Age to be the greatest and mightiest of all dragons, and the first of the winged 'fire-drakes'.
Mrtev

Val'Doren - Ochránce lesa V exilu

Reply with quote  

PostPosted: 12:26 28. Jul 2009 
Vedoucí týmu Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Grunt wrote:
AD Thalie není pro 25lv+:

Myslím že problém není v tom, že by chyběly lokace, ale ty stávající jsou jednoduché. Třeba takový obyčejný medvěd který má 45Hp, to se mi nezdá logické (tolik má fighter na 3lv) A potom kdyby v takovém prahvozdu byly tak silné monstra, že by je prostě nikdo sám nemohl dát a XP zůstali stejné... pak by se to vyřešilo.

To se časem změní. 8)

Jinak ad. expy v chrámech pro kleriky, mágy v knihovně... Myšlenka je to dobrá, ale sám hráč musí chtít hrát svojí postavu, systém ho k tomu nedonutí. Dopadlo by to u většiny tak, že by prostě místo tlachání na louce tlachala v knihovně, protože tam mají víc xp. Jinak s Vlkem souhlasím, že RP hraní postavy není jen chatování, ale venování se svému povolání - klerik se modlí, žehná pocestným, léčí nemocné, atd. Třeba takový Jakob byl venkovský klerik se vším všudy.

Reply with quote  

PostPosted: 12:33 28. Jul 2009 
Mistr
 ICQ  Profile

bardi zpívají a přednáší... :)

Reply with quote  

PostPosted: 13:43 28. Jul 2009 
Čestný člen týmu Thalie
 ICQ  Profile

Location: po 8me za 5 let se zase stehuju.. uz si to proste nepamatuju
tao kan wrote:
bardi zpívají a přednáší... :)

hm, ale zrovna tohle podchytavat scriptem .. no nevim

tak leda podcyhtavat, zda se slova rymuji, to by jeste slo :wink:

Reply with quote  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 51 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]