|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
Sveneld
|
Post subject: Re: Magove Posted: 22:16 17. Jan 2010 |
|
 |
Šlechtic |
|
|
Sorrow wrote: Proboha, proc to porad musite prevadet na PvP? ohledne npc nema zminovany mag problem.. leda krom prahvozdu
_________________ nwn
|
|
Top |
|
LDamian
|
Post subject: Re: Magove Posted: 22:23 17. Jan 2010 |
|
|
Magratela: neni jasne, na koho reagujes, ale kazdopadne trosku prehanis.
Pokud tu na 25. levelu beha valecnik s 500HP hodama kolem 30 (vcetne vule) a obranou 50 s devastem 35, tak je to drsny extrem. Pochybuji ze jde vytvorit realne, pokud ta obrana neni s vylepsenym postojem a ty hody vzdy jeden konkretni s prehazovanim predmetu. Zaroven musim upozornit, ze co se tyce naprostych extremu, je mozne vytvorit na stejnem levelu kouzlici povolani schopne mit obranu kolem 60-70, veskeryma redukcema, zachranym hodem na vydrz nad tim devastem, kouzlici jedno utocne kouzlo za druhym. Takze extremni tank proti tanku. Stejne tak je mozne mit kouzlici povolani s vydrzi pres 40+-. Bavme se spis o tom, co je tak nejak normalni pri dobre stavene postave.
Jinak mag si samozrejme muze TO kouzel take zvysovat, tak jak se mu zvysuje vlastnost. Neni to o moc. Valecnik ma to same +1 do devastu kazde dva levely. Mag tedy ma uz ze zakladu v tomhle urcitou nevyhodu. Mimochodem na 21. levelu ma mag to TO obvykle vyssi nez valecnik u devastu s postupujicim levelem se to obraci.
Sorrow: taky prehanis. Kdyz chces davat cisla, uved level. Valecnik s vuli a vydrzi a reflexama zaroven pres 40? Nebo myslis jen vydrz, valecnikovo nejsilnejsi a jediny silny zachrany hod? Pokud jde mag na valecnika kvilenim, zaslouzi si chcipnout s prominutim.
Mimochodem ta parta... Zkusil jsi na 25 - 26. urovni expit v parte 6ti lidi? Na cem jste byli a kolik expu za potvoru jste dostavali? A pripadne argumenty, ze preci nejde o expy, ale o rp neberu, to muzete delat v hospode. Jde totiz o to, ze IMHO na te urovni v parte na jakychkoli potvorach temer nedostanes expy, zejmena ne, kdyz tam bude nekdo 27 a podobne. A je fuk, jak silne potvory to budou. Takze to, ze nejvys jsou solisti IMHO je i diky tomu, jak je momentalne exp system nastaveny. Proste solo, pripadne ve dvou nebo ve trech vyjedes vys nez ve velke parte a sila predmetu s tim nema co delat.
Jako uznal jsem, ze ty sperky (ne veci z craftu obecne) jsou prestrelene, ale zase to tu nezvrhavejte v tuhle komedii.
_________________ Půlork BU, bývalý šampión arény. BU! UGHR! Tiefling Merakh a Amadeo Crowley. Aasimar Auriel. Hakavarn Skall Ocellom. Drow Nadas a Malzar Zau'ndar. Elf Melron Sil Naril, hobit Peranoel Thoris, lidé Ramon a Adrian Bach, Taranis a asi dvacet dalších. .o)
Aktivní, kontaktovat kvůli: záseky, questy, aréna a dění v Kel A Hazru
|
|
Top |
|
Sorrow
|
Post subject: Re: Magove Posted: 22:25 17. Jan 2010 |
|
|
Ano mas pravdu. Jenze kdyz chces xp, tak musis do Alwarielu a tam si v prdelce. Tim nechci naznacit ze bych chtel aby to tam daval sam ale taky by to tam nemel jen tak davat kdokoliv jinej a museli se oba hledat.
_________________ Bono volo ale sen dela por disto la sarine estes rano en mia bideo.
|
|
Top |
|
LDamian
|
Post subject: Re: Magove Posted: 22:32 17. Jan 2010 |
|
|
Sveneld wrote: to ze Ress dnes neuspel v souboji s Damianovym "zabijecem carodeju" neznamena, ze Ress nezabije jine valecniky i pri tedlech podminkach co tu ted panuji Nevytahuj o mych postavach IC informace na OOC forum. Diky. A jinak. Plast vylepseneho utociste ma caster level 17 tusim, to je 17 tahu. Muzes jich mit neomezene a mimo samotny boj chodit i jako valecnik v utocisti, neexistuje zpusob, jak by te nekdo zahledl, krome nejakych dost nepravdepodobnych slepych pokusu o odkouzleni. Takze mas naprosto stejnou sanci vycihat si maga, jako on tebe, coz IMHO neni uplne ok. Muzes, kdyz jen tak chodis mit neustale nasazene sperky ciste do zachranych hodu vule, pokud se bojis prepadeni od maga. Ale v soucasne situaci je pravdepodobnejsi, ze na tebe z toho utociste vylitne prave nekdo bojujici zblizka, plne nakouzleny magovskyma kouzlama. Co se tyce duelu maga a valecnika, tak se soucasnou alchymii a vybavou je mag proti dobre vybavenemu valecnikovi v podminkach areny v nevyhode (podle tech pravidel boje s omezenim na dobu skryti a podobne). Imho by maga v arene dokazal solo pojet jakykoli na boj s magem dobre vybaveny valecnik, ktereho nehraje lama tak v 60-80% pripadu. Jenze to nema nic moc co vypovidat o celkovem nastaveni. Myslet si, ze to tu nekdo resi jen kvuli jednomu testovacimu boji v arene je naivita. EDIT: Mimochodem ja vubec nemluvim jen o nejakem mag vs valecnik, protoze to je nesmysl. Presilene sperky proste jsou v tom, ze diky nim jde boostovat prilis vlastnosti najednou (jak rikal Sorrow) z toho netezi ani tak valecnik, ale spis jine postavy. Stacilo, sve sem rekl, ta diskuze mne zacina unavovat a brat moc casu. Pardon, ze uz nejspis nebudu odpovidat.
_________________ Půlork BU, bývalý šampión arény. BU! UGHR! Tiefling Merakh a Amadeo Crowley. Aasimar Auriel. Hakavarn Skall Ocellom. Drow Nadas a Malzar Zau'ndar. Elf Melron Sil Naril, hobit Peranoel Thoris, lidé Ramon a Adrian Bach, Taranis a asi dvacet dalších. .o)
|
|
Top |
|
Sorrow
|
Post subject: Re: Magove Posted: 22:39 17. Jan 2010 |
|
|
K LD: siris bludy, mag konci s poslednim epickym zamerenim na kouzla, tim konci a vic pokud nema max inteligenci neda. Coz neni tak tezke kdyz jede jen ji a odolnost. Ano bojovnik ma prepoklad pro vysokou vydrz, to mi nemusis pripominat.Ale s moznosti nynejsich craftovych veci si ty ostatni hody zvedne na takovou uroven, ze se tem kouzlum vysmeje, dale k tomu mas vsechny redukce a hlavne lektvary, coz z toho bojovnika udela rovnoceneho maga, alespon co se tyce ochran.Vis prece sam kolik toho do sebe nalijes nez udelas krok K parte: prosim neprekrucuj, ja reagoval na ty nove dungeony.A prave ta sila predmetu s tim ma sakra co delat.
_________________ Bono volo ale sen dela por disto la sarine estes rano en mia bideo.
|
|
Top |
|
Sorrow
|
Post subject: Re: Magove Posted: 22:48 17. Jan 2010 |
|
|
Dobre koncime, stejne nova paleta je uz na ceste podle jiz danych navrhu z minulosti. Akorat se to tu zvrhava k nesmyslum. Je jasne, ze kazdy bude mit nekdy vyhrady.
|
|
Top |
|
LDamian
|
Post subject: Re: Magove Posted: 22:50 17. Jan 2010 |
|
|
Sorrow wrote: K LD: siris bludy, mag konci s poslednim epickym zamerenim na kouzla, tim konci a vic pokud nema max inteligenci neda. Coz neni tak tezke kdyz jede jen ji a odolnost. Inteligenci je mozno zvysovat na 24., 28., 32., 36. a 40. levelu. Navic diky featum na 21., 24. 27., 30., 33., 36., a 39. levelu. Tedy od 20. levelu je mozno inteligenci zvednout o 12 bodu a tim zvednout TO svych kouzel o 6. Sorrow wrote: Ano bojovnik ma prepoklad pro vysokou vydrz, to mi nemusis pripominat.Ale s moznosti nynejsich craftovych veci si ty ostatni hody zvedne na takovou uroven, ze se tem kouzlum vysmeje, dale k tomu mas vsechny redukce a hlavne lektvary, coz z toho bojovnika udela rovnoceneho maga, alespon co se tyce ochran.Vis prece sam kolik toho do sebe nalijes nez udelas krok Ano. Ja nikde netvrdil, ze je to jinak. Ackoli je fakt, ze damage kouzla bude schytavat stale a stale bude proti magovi v nevyhodnejsi pozici nez napriklad mnich. A stale v parte pri CvC bude mag hrat dulezitou roli a mne jako valecnikovi tedy mag na strane nepritele k smichu neni. Nevidim zadnou neshodu v tomhle mezi nami. Jen muj navrh uprav je mnohem mene radikalni nez tvuj. Jedine co tvrdim je, ze pokud by se predmety upravily dle tveho navrhu, tak kolem levelu 30 bude valecnik vyrazne slabsi nez mag nebo jeste spis klerik/fighter. Nevidim duvod to dal hrotit. Sorrow wrote: K parte: prosim neprekrucuj, ja reagoval na ty nove dungeony.A prave ta sila predmetu s tim ma sakra co delat. Pokud nemas na 25+ levelu v parte o poctu sesti lidi expy, tak proste nemas duvod na ty potvory v te parte chodit a sila predmetu s tim nema co delat. Pokud chces expit, tak i kdybys mel predmety +1, vic se ti vyplati nechat se kompletne naboostit od maga, vyskocit z party a co nejvic toho vybit driv, nez boosty padnou. A stejne si to bude vybijet mag solo. Takze proste tim, ze omezis predmety velke party neudelas, pokud ty velke party nebudou v necem prinosne. To sem tim myslel. Definitivne koncim diskuzi. Omlouvam se, pokud jsem se nekoho dotkl. 
|
|
Top |
|
Sorrow
|
Post subject: Re: Magove Posted: 23:15 17. Jan 2010 |
|
|
LD psal:Inteligenci je mozno zvysovat na 24., 28., 32., 36. a 40. levelu. Navic diky featum na 21., 24. 27., 30., 33., 36., a 39. levelu. Tedy od 20. levelu je mozno inteligenci zvednout o 12 bodu a tim zvednout TO svych kouzel o 6. Kde konkretne sirim bludy?
Ano, vlastnosti si zvedne TO kouzla, tak jako se protivnikum zvedne zachrany hod po urcitych levelech. Plus si muze nabrat epicke featy na zachrane hody. To jak si to vypsal, je nejvetsi extrem a beres jen inteligenci a nepocitas ani s featy epickeho zamereni na kouzla a ostatnich featu. Takze stale to lepe vychazi pro ostatni nez pro toho maga. Je to jen honeni vet z leva doprava ale s vyssim levelem mag ztraci na sile oproti ostatnim.To je holej fakt.
|
|
Top |
|
innfra
|
Post subject: Re: Magove Posted: 23:44 17. Jan 2010 |
|
|
Jestli chcete něco pořešit podívejte se proč já a jeden člověk kterého nebudu jmenovat, máme tak vysoký záchraný hody... Myslím že řešení se dá nalézt takové, aby se nemuselo nějak výrazně do toho systému zasahovat (myslím tím upravit nějak šperkařinu) Stejně tu jde jen o PB, který jsou z ohledu RP sux... Damiáne, ono je jedno, že někdo něco vytahuje, je jasný, že když můžeš tak to PB postavíš... viz moje tariel a ty taky máš dost PB, takže myslím, není se o čem bavit na úrovni PB... Mě spíš zajmaj hráči co nejsou naequipovaný a nebo nemaj vysloveně PB, s těma není nikdy boj rozhodný(za předpokladu že do nich nejde PB nebo vyexpenej hráč s EQ)
Jestli má někdo z DM chuť se na to podívat ingame, stačí napsat a lognu tariel a hodíme řeč. Šperkařinu mám zmáknutou a není problém odříkat co dělá co a kolik(až na jeden jistý kamínek u něj nevím hodnoty). Rád bych nějak pomohl.
_________________ Tariel Reynolt - "Kde mám dárečka?" Tomas Tane - "Tady si jeden neodpočine." Finnean Násir Taran - "Za kodex a za sestru!" Alexandr Rázný - "Už mě to tu nebaví! Puste mě ven!" Tomáš Alrik Tane - "Já vim, moc mluvim." Tagar Kovadlina - "Háááá Hřbitůváčka!" - Smazán
Elitní Kazišuk!
|
|
Top |
|
Sorrow
|
Post subject: Re: Magove Posted: 00:15 18. Jan 2010 |
|
|
Dik si hodnej ale zatim neni treba. Ted po prestavbe by to melo bejt vse relativne unosne. A to i pro moji osobu Kazdopadne co muzu rici za sebe a nemuze mi to tady nikdo z tech mudrcu vzit je poznatek, ze na Thalii se mi hralo uplne nejlepe v dobe kdy vznikla a v case po ni. Jak rikam, veci max +3 a kazdej byl stastnej kdyz nakou ziskal. Zadne takovehle zhovadilosti a ani tolik druhu lektvaru. Hra nebyla jen jako vystrel z kulometu a hura at mame dungeon za sebou. Ale holt dnesni hraci vyzaduji neco jineho, nekdo chce rychle nahrat epika a pak hazet machry, jinej litat po Thalii jako stihacka a tech co chtej hrat je cim dal min. Coz tady jich je zatim dost.
|
|
Top |
|
Bahnak
|
Post subject: Re: Magove Posted: 12:46 18. Jan 2010 |
|
|
nu, puvodne byl topic o postřehu magovy nevyvaženosti, tak se k tomu vratim, protože všude jsem nazačátku viděl souhlasne kyvanim že mag je slaby. Muj nazor je že neni. Hrat samostatne maga - nevim, myslim že je to pomale a dost divne, ale za předpokladu komba valečnik a druhy wizna se dostavame k ultra zbesile pile.... Z fightera se razem stava naboostena bestije s kamenkou, očarovanim zbraně, boostem sily, odolnosti, imkou na mysl a dalšimi boosty. A hlavně HASTEm! Mag s bigbijovkama už pak jen kontroluje souboj, doklepava spadle boosty a drží se v invisiblu. Po mých zkušenostech kdy jsem se v takovem kombu po třech tydnech na thalii dostal na 19 lvl opravdu nemužu tvrdit a ani přijmout nazor že je wizna slaba. Wizna umi vyborně vyřešit finalni souboje a z obyčejneho boje udělá průlet.
Muj nazor - nekamenovat
_________________ KDVP Kucik:153, Bahnak:175, Drake: 48, Fryn:163, Klobouk:19, Derken:8, Vejk:8, Nomis -16, Terka:1
|
|
Top |
|
tao kan
|
Post subject: Re: Magove Posted: 13:21 18. Jan 2010 |
|
|
Bahnak wrote: S tím také souhlasím. Do určitého lvl cca 20 je to tak jak říkáš. Ale na vyšších levelech kdy mají všichni všechno v lahvičkách a itemech poněkud slábne. Vysvětlí mě tu někdo, jak je možné že v itemu jsou takové věci jako předtucha,GS a jiné super kouzla?? Tohle opravdu nechápu.
_________________ TaoKan Nur,Orconur,Tanur Arged,Balran Nebojsa,Lord Aren Aylom,Jacob Achalym,Victorius Melenol,Glarik syn Argedův,Vastim Lágro,Grudur "Kamenná tvář,Drizdor Zau'ndar....hrob se naplňuje
|
|
Top |
|
Sveneld
|
Post subject: Re: Magove Posted: 13:24 18. Jan 2010 |
|
 |
Šlechtic |
|
|
druha vec je ze lektvary u alchymysty stoji cele jmeni
v craftove alchymii je vyzkum na cele mesice + zlato nacpane ve vyzkumu - cena se odviji od nabidky a poptavky
_________________ nwn
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Magove Posted: 13:25 18. Jan 2010 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
tao kan wrote: S tím také souhlasím. Do určitého lvl cca 20 je to tak jak říkáš. Ale na vyšších levelech kdy mají všichni všechno v lahvičkách a itemech poněkud slábne. Vysvětlí mě tu někdo, jak je možné že v itemu jsou takové věci jako předtucha,GS a jiné super kouzla?? Tohle opravdu nechápu. Neměly by podle mého názoru být. Stejně jako kouzelné předměty by měly mít restrikce na class. Od toho je tu UMD. A jak už tu bylo mnohokrát řečeno: Mág není ani zdaleka slabý class, ale jeho síla se projeví v partě. Na drsnější výpravu považuju wiznu/sorcku za nutnost, což se nedá říct o žádném jiném classu.
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
innfra
|
Post subject: Re: Magove Posted: 13:49 18. Jan 2010 |
|
|
*souhlasně kýve* ale o tý předtuše v itemu jsem teda nevěděl, na to čumim jako puk... plášť na GS mi někdo doporučil, před 2 měsíci, také jsem nevěděl že je 
_________________ Tariel Reynolt - "Kde mám dárečka?" Tomas Tane - "Tady si jeden neodpočine." Finnean Násir Taran - "Za kodex a za sestru!" Alexandr Rázný - "Už mě to tu nebaví! Puste mě ven!" Tomáš Alrik Tane - "Já vim, moc mluvim." Tagar Kovadlina - "Háááá Hřbitůváčka!" - Smazán
Elitní Kazišuk!
|
|
Top |
|