Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 01:23 24. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 141 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Next
Author Message
 Post subject: Re: Rada s buildem
PostPosted: 21:14 06. Jan 2011 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

pokud dodržíš minimální sílu, natáhneš kterýkoliv shortbow s jakýmkoliv očarováním.
(vyjímku samozřejmě tvoří zbraně použitelné jen určitým přesvědčením, rasou či povoláním, ale to je z úplně jiného soudku)

Reply with quote  

PostPosted: 21:17 06. Jan 2011 
Nováček
 Profile

Tak děkuji vám mnohokrát, myslím, že teď už vím všechno, rozhodnu se mezi 2 buildy a můžu se pustit do charakterníku.. :)

Reply with quote  

PostPosted: 21:23 06. Jan 2011 
WB Thalie
 ICQ  Profile

Možná by nebylo od věci dát na nějaké přední místo, nějaké info o buildování - nějaké základní rady a postřehy(samozřejmě ne přímo buildy). Je tady celkem dost novejch hráčů, co se týká hry a NWN samo o sobě v tomhle dost mate.

Když já jsem si prvně vytvářel postavu v nwn tak jsem si vzal kněze v nwn jsem se dočetl že je pro něj důležitá moudrost - u vlastností jsem se dočetl že že moudrost 14 je takový vyšší průměr. Tak jsem si postavil kněze s moudrostí 14, postavu jsem hrál pár týdnů a pak jsem ji opustil protože byla co se týče bojeschopnosti naprosto k ničemu.

Reply with quote  

PostPosted: 21:27 06. Jan 2011 
Nováček
 Profile

Nakonec mám ještě jeden dotaz..
Má kuš stejný dostřel jako luk? V reálu většinou ne. Tu má luk údajně téměř neomezený dostřel, tak by mne zajímalo, jak je to u kuše.

Omlouvám se, že pořád otravuji, ale nevím, kde bych to na internetu hledal, takto je to o dost rychlejší. :)

Reply with quote  

PostPosted: 21:29 06. Jan 2011 
WB Thalie
 ICQ  Profile

SonnyX wrote:
Nakonec mám ještě jeden dotaz..
Má kuš stejný dostřel jako luk? V reálu většinou ne. Tu má luk údajně téměř neomezený dostřel, tak by mne zajímalo, jak je to u kuše.

Omlouvám se, že pořád otravuji, ale nevím, kde bych to na internetu hledal, takto je to o dost rychlejší. :)

Kuš má dostřel stejný. Nicméně jako nováčkovi ti doporučuju luk. Kuš je hodně problematická co se týká herní mechaniky. V praxi se kuš využívá spíše na nízkých lvlech jako doplnková zbran(pokud dané povolání neumí používat luk).

Reply with quote  

PostPosted: 21:32 06. Jan 2011 
Nováček
 Profile

No, mně se práve kuš hodí k archetypu, ale v tom případě teda půjdu do luku a trochu ten archetyp poruším, díky.

Reply with quote  

PostPosted: 21:33 06. Jan 2011 
Bůh
 ICQ  Profile

Prostě si musíš vzít zbtečnej feat

-------
.: Damian je můj rypák a Xantipka má bohyně :.

Reply with quote  

PostPosted: 21:40 06. Jan 2011 
Nováček
 Profile

Ale má zase častejší kritiky, a navic na luk potřebuješ odbornost na zbrane .. na kuš ne.

Klidne jdi do kuši ale musíš si dát ten feat kterej ti dá víc nežjeden utok s ní.

Reply with quote  

PostPosted: 22:14 06. Jan 2011 
Nováček
 Profile

Tohle je docela nekonečný příběh, protože vždy někdo něco řekne, pak příjde další a řekne něco úplně opačného. Tak jestli by jste kdyžtak mohli i nějak argumentovat, abych pohopil proč to tak je?

Proč jsou kuše horší než luky? Proč se využívají jen na nízkých levelech?
A proč jsou kuše dobré a mám nakonec klidně hrát s kuší?

Reply with quote  

PostPosted: 22:27 06. Jan 2011 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

Kuše i luk jsou střelné zbraně.
Obě zbraně střílí na stejnou vzdálenost.
Kuše však střílí nižší kadencí (snížen počet útoků za kolo), tento deficit jde dorovnat featem (počet útoků za kolo je stejný jako se zbraní na blízko či s lukem)
Luk i kuše mohou mít vlastnost "silný +X", tedy pokud zbraní zasáhneš, bonus za sílu je přičten k výslednému zranění (do maxima určeného číslem X)
Kuše na Thalii jsou ještě více podporovány přídavným zraněním, které udělíš kritickým zásahem (tj. hodíš dvacetistěnnou kostkou na zásah 20)

Obě zbraně jsou na Thalii stejně dostupné, tj. lze je koupit v obchodě, lepším obchodě, nalézt v pokladu, vyrobit si sám....

Herní mechanika NWN je pro "nováčka" ne zcela srozumitelná a komplikovaná, volba zbraně zůstává jen na tobě...
Spousta lidí ti řekne: tohle je špatně, tohle jo, tohle ne, pravda je taková, že je mnoho cest, některé jsou efektivní, některé méně, ale volíš si je sám. Nenech se odradit a zkoušej. Učenej z nebe nespadl, má první pořádná postava byla taky Thief a dotáhla to na Epika....

Reply with quote  

PostPosted: 22:35 06. Jan 2011 
Velmistr
 WWW  ICQ  Profile

Nekde na Vaultu by mel bejt Test Modul ... tam si muzes nanecisto zkusit vytvorit postavu od 1 - 40lvl (jak uz tu nekdo psal).
S pomoci wiki a testmodulu to zvladnes :wink:

Erik The Viking

Reply with quote  

PostPosted: 23:00 06. Jan 2011 
WB Thalie
 ICQ  Profile

Ano maj pravdu je to na tobě.
Já už mám tak zdegenerované myšlení, že přemýšlím tak aby, postava byla co nejefektivnější.

Pro ostatní:
Kuše jsem nedoporučil kvůli jisté né nezanedbanetelné nevýhodě - s kuší vytáhneš maximálně 5 útoky za kolo. S lukem 6 a není to zas tak velkej problém. Pokud je postava nekouzlící, tzn střelba bude jejím denním chlebem tak je to celkem znatelná nevýhoda.

Last edited by Shaman88 on 01:01 07. Jan 2011, edited 1 time in total.

Reply with quote  

PostPosted: 23:34 06. Jan 2011 
Nováček
 Profile

Ale to se vyrovná, když se naučíš rapid reload, ne?

Specifics: The character is able to reload so quickly that she gets the same number of attacks with any crossbow as she would if she was using a normal bow.

Charakter je schopen nabíjet tak rychle, že získá stejný počet útoků s jakoukoliv kuší, jako kdyby používal normální luk.

Takže v konci to vypadá takhle...
Luk + rapid shot = 7 útoků
Kuš + rapid reload = 6 útoků, ale zas má ten bonus, o kterém mluvil Bahnak

Last edited by SonnyX on 23:39 06. Jan 2011, edited 2 times in total.

Reply with quote  

PostPosted: 23:35 06. Jan 2011 
Bůh
 ICQ  Profile

Přijdeš tím o feat,který bys mohl užít jinde

Reply with quote  

PostPosted: 23:39 06. Jan 2011 
Nováček
 Profile

Radim wrote:
Přijdeš tím o feat,který bys mohl užít jinde

Jakto? Tak stejně bych si ten feat musel dat do rapid shotu, aby se luk vyrovnal kuši, neboť ta má díky nějakému bonusu zase jinou dmg výhodu, ne?

"Kuše na Thalii jsou ještě více podporovány přídavným zraněním, které udělíš kritickým zásahem (tj. hodíš dvacetistěnnou kostkou na zásah 20)" - Bahnak

A tím pádem to vypadá, že jsou nakonec obě zbraně vyrovnané a záleží jen na RP výběru. Otázkou je už jen, jak často chodí ty criticaly u kuše..

Reply with quote  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 141 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]