Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 19:25 22. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 986 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 66  Next

Tak koho teraz?
Kníža Kadel Schwarzenberg 52%  52%  [ 34 ]
Miloš 25%  25%  [ 16 ]
Ani jeden 12%  12%  [ 8 ]
Klikity klikity! 11%  11%  [ 7 ]
Total votes : 65
Author Message
 Post subject: Re: Volby
PostPosted: 20:04 11. Jan 2013 
Bůh
 Profile

Proč tam neni kolonka nevolim? :?

Keep talking I'm analyzing you.

,,Halapartna is the way of život!" Lusignandnes, 12.8.2020, 23:53, Discord

Thalijský gremlin, creeper první třídy, neRP hráč, bílá vrána

PostPosted: 20:04 11. Jan 2013 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

A můžeš už? :)

PostPosted: 20:06 11. Jan 2013 
Bůh
 Profile

právě, že ne :) zatím stále urnička čekatelka, tak mam o starost míň (ale volby mam rád, končili sme dřív hohoho)

Keep talking I'm analyzing you.

,,Halapartna is the way of život!" Lusignandnes, 12.8.2020, 23:53, Discord

Thalijský gremlin, creeper první třídy, neRP hráč, bílá vrána

PostPosted: 20:07 11. Jan 2013 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

Máš rád jo? :D

No pro těch pár nezletilců se asi nevyplatilo těch pár kliknutí navíc.

PostPosted: 20:46 11. Jan 2013 
DM Thalie
 Profile

Skoro abych se tu bál vyjádřit svůj názor. Mě ze všech kandidátu zaujala asi nejvíc Táňa Fischerová, naproti tomu, mezi ty co jsou pro mě naprosto neakceptovatelní, patří kníže a Fischer.

U prvního jmenovaného mi vůbec nevadí jeho spací návyky, ani způsob vyjadřování, ale to mnohem podstatnější, co říká. Sice má v sobě opravdu nemálo charismy a umí být vtipný, ale do politiky mi nesedí. Nedůvěřuju mu hlavně proto, že každému měří jiným metrem (viz. pár korupčních kauz) a pak si nemyslím, že by skutečně chtěl prosazovat zájmy této země. Často také slyším jako argument proč ho volit, že je šlechtic, což mi teda nepřijde zrovna jako nějaký extra pozitivní důvod.

Druhý pán na mě zase působí stylem "kam vítr, tam plášť" a vadí mi, jak se nedokáže příliš otevřeně postavit ke své totalitní minulosti a tváří se, jako by se ani nic nestalo. Navíc, ani jeho zásluhy mi nepřijdou tak velké, jak se o nich mluví v některých médiích. Jako vedoucímu představiteli úřednické vlády mu pouze stačilo nebýt tak hrozný jako jeho předchůdci, což zase neměl tak těžké.

Btw. Co mi (na každých) volbých vadí, že se vždy vynoří skupinky vyznavačů tzv. "jediné správné cesty", kteří jsou si tak výrazně jistí svou volbou, že se neváhají nevybíravě obouvat do ostatních, kteří nesdílí jejich názor (ať ti dělá osypky ten nebo jiný kandidát, čekal bych u tebe trochu více tolerance Jone).

PostPosted: 21:02 11. Jan 2013 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

Fryn: Nechci to nějak rozmazávat ani se hádat, ale spíš mě udivuje nepřítomnost Miloše u tvých "nevolitelných" kandidátů. Napsal jsi, že ti vadí názory Karla S. na některé korupční kauzy a podobně. CO ale potom člověk, který tady ty korupční kauzy léta přímo podporoval a podílel se na momentální chorobné prolezlosti naší republiky.

Nechci být netolerantní, každý má právo na svůj názor a ty mi na tuhle připomínku nemusíš odpovídat. Pouze se ptám, protože by mě zajímal důvod, proč je v tvých očích "kníže" horším kandidátem než Zeman. :)

PostPosted: 21:05 11. Jan 2013 
Ďábel
 ICQ  Profile

Já jsem tolerantní :) Nikomu kvůli tomu rvát nebudu a každýho volbu plně respektuju. Ostřejší vyjadřování patří k vášním, které každé volby vzbuzují (o to víc, že já tu volit nemůžu).

Ale přuznávám se, že jsem spíš chtěl napsat "kdo volil to hovado Miloše", než to, co jsem napsal... ale opravovat už pozdě :))

PostPosted: 21:17 11. Jan 2013 
Ďábel
 WWW  Profile

Táta a ségra volili Zemana a nemohl jsem zradit svůj rod! Navíc táta se taky jmenuje Miloš...

▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬

PostPosted: 21:24 11. Jan 2013 
Urozený
 Profile

kníže pro lidi nehne prstem...má jen ústa plná líbivých řečí

Rodwen - divoká elfka, druidka

PostPosted: 21:25 11. Jan 2013 
Čestný člen týmu Thalie
 ICQ  Profile

Tak koukám, že nejen Karathské království, ale i Českou republiku už zase jednou pasou paladini (pasou, rozumějte, spasej, rozumějte, zachraňujou). :mrgreen: Aspoň že tak.
---
Volím samozřejmě Karla. Byť se slzou na krajíčku, jakáto škoda, že Zuzana Roithová nemá větší šance (holt kampaň za pouhého půl milionu těžko vyváží Zemanovy třicetinásobné Šloufky - realita, kterou například Fischerová až moc nerada přijímá).

Každopádně, pravomoci prezidenta jsou dost významný na to, aby na tom záleželo i těm největším trollům. Od jmenování soudců a členů rady ČNB (pro celou ekonomiku významnější než ministr financí, vážně) po to, jaký bude ten Zeman neskutečná ostuda za hranicema i u nás. ;) Osobně mě to předvolební nadšení neskutečně baví (zvlášť z pohledu na Schwarzenbergovu kampaň, která měla úžasnej drajf a byla příjemně pozitivní...hm, vlastně bych pomalu chtěl vhodit spíš hlas Schwarzenbergově kampani než Schwarzenbergovi samotnému), takže pište a perte se!

PS. Jinak na Franze vážně opatrně. Neberte to jako výtku, samosebou, ale všímám si a dost vcelku velmi mě trápí, kolik liberálů a dredařů dokázal navábit jen na svůj vzhled, ačkoliv je srdcem konzervativec plkajícího rázu. Fůůůůůů. A na DAMU se jej všichni, co znám (ehm, dva), děsej...osobně. Ne kvůli malování - Darth Maulování. Je prý neskutečně nevyzpytatelný, lačný po moci a od studentů opisuje hudbu. To, že si plete zastupitelstvo se zastupitelským úřadem, je věc druhá, ale to vadí asi jenom diplomovaným diplomatům.

Částečně mimo thalijský provoz, ovšem v psaní neustávající: http://kibucim.blogspot.cz/

PostPosted: 21:25 11. Jan 2013 
Bůh
 Profile

Hele naše cesta vede tam, kam slunko nesvítí. Je otázkou koho volit, jdu až zítra.
Ale když už jdeme na ona místa proč ne pod plnou parou inteligetního avšak arogatního řečníka Churchillovského typu. Když se lod potápí je lepší aby hrála hudba, ne aby jsme poslouchali můru Fishera, či seděli u televize a snažili se porozumět slovům mumlajícího starce s uchem na repráku.

PostPosted: 21:28 11. Jan 2013 
DM Thalie
 Profile

Aulus: Mohl bych se tě zeptat podobným stylem - "proč zrovna pro tebe je Zeman tady tím hlavním padouchem ?" Já Zemana nevolím proto, že je to podle mě ješitný člověk s velmi výrazným egem a kvůli jeho chování v době opoziční smlouvy.
V čem bude asi jádro pudla je to, že já se řídím podle "hmatatelných věcí". Třeba můžu mít pochyby o Zemanově čistotě v kolika kauzách byl namočen, ale je to pro mě asi tak nastejno, jako když se řekne, že si tu kníže přišel ke svému majetku v restitucích velmi pokoutným způsobem. Ani jednu z těchto záležitostí si nemůžu zcela ověřit, takže mi nezbývá než se opřít o to, co od jednotlivých kandidátů slyším a hůře mi z toho vyšel právě pan kníže (možná za to může i fakt, že Zeman se docela z politky, i když nikdy zcela, stáhnul a já nevycházím pouze z debat před prezidenstkými volbami).

Jon: Jak se vyjadřuješ o kandidátech je mi vcelku fuk. Co mi ale vadí jsou výkřiky typu "ty volíš ..., bože, ty jsi ale debil !", na to jsem prostě alergický, bohužel :) .

PostPosted: 21:31 11. Jan 2013 
Čestný člen týmu Thalie
 ICQ  Profile

xxxMajkyxxx wrote:
kníže pro lidi nehne prstem...má jen ústa plná líbivých řečí

Prezident taky NEMÁ vůbec hejbat prstem. A má mít ústa plná líbivejch, respektive vhodnejch řečí. Z tohohle důvodu je to ideální kandidát. Ta funkce je naprosto odlišná od běžné politiky, která je postavena (a má to tak bejt) na handrkování a snahy prosadit svoje partikulární zájmy a kompromisech z toho. Na tu se nehodí. Neprosazuje partikulární zájmy (proto si nedokáže srovnat do latě vlastního místopředsedu), je smířlivý, poslouchá názory ostatních. Na prezidenta se díky tomu hodí.

Klidně ten rozdíl rozepíšu víc. Ale mně nikdo nebude věřit, chtělo by to někoho chytřejšího.....hm, tak třeba jak to vyargumentoval Respekt, když se za knížete postavil: http://respekt.ihned.cz/c1-59065980-kdo ... bject_map={%224329319627201%22%3A479122415460528%2C%224329082261267%22%3A385069601582709%2C%224327093931560%22%3A269175986541407}&action_type_map={%224329319627201%22%3A%22og.recommends%22%2C%224329082261267%22%3A%22og.recommends%22%2C%224327093931560%22%3A%22og.recommends%22}&action_ref_map=[]
---
Edit, PS. Což nemění nic na tom, že považuju za přinejmenším torufalé říct, že "nehne pro lidi" prstem. Zaprvé, kdo ty nazýváš lidma? Zadruhé, například předsednictví Helsinskýho výboru pro lidská práva a všechny podobné aktivity od člověka, kterej byl nucenej opustit svou zemi, a stejně v emigraci jako jeden z mála emigrantů nezanevřel a pořád se snažil zlepšit pozici obyvatel v Československu, nepovažuješ za zasazování se o lidi?

Částečně mimo thalijský provoz, ovšem v psaní neustávající: http://kibucim.blogspot.cz/

PostPosted: 22:07 11. Jan 2013 
WB Thalie
 ICQ  Profile

Co jsou vůbec pravomoci prezidenta?

PostPosted: 22:19 11. Jan 2013 
Čestný člen týmu Thalie
 ICQ  Profile

Shaman88 wrote:
Co jsou vůbec pravomoci prezidenta?

Všechny stručně tady: http://www.rozhlas.cz/prezident08/dokum ... ava/421813

Jinak ony formální pravomoci jádrem jeho moci být nemusí - vliv hromadně pramení ze společenské nálady a z monarchistických tradic (zvlášť v ČR, kde je tendence si nahrazovat božstvo, k němuž by se dalo vzhlížet, ale což neděláme, proože jsme přece chytrý, abychom věděli, že není, tak raději se necháme unášet něčím světským, jako je prezident).

Je tu však vyjma pravomocí jedna ohromná zrádnost, kterou si teď užívá dosyta Nečas - prezident nenese za svoje kroky (vyjma velezrady atd.) žádnou odpovědnost. Ale protože někdo odpovědnost nést musí, tak ji nese vláda. Bžunda. Takže pokud se na Hrad dostane nějaká absolutní zrůdnost, jako je dle mého skromného názoru zejména Zeman, tak si ona zrůdnost může dělat vše, na co jí její nekonečné ego stačí. A nenést za to zodpovědnost. Klaus dokázal, že toho není málo, je-li do kotelny ega dostatečně uhlí přihazováno.

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 986 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 66  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]