|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
Shaman88
|
Post subject: Re: Zamyšlení nad NWN a Thalií Posted: 20:48 02. Apr 2013 |
|
|
Já myslím že ten cílený lvl je úplně irelevantní, hráči vždycky budou expit dokud budou moct.
|
|
Top |
|
Jachym
|
Post subject: Re: Zamyšlení nad NWN a Thalií Posted: 21:14 02. Apr 2013 |
|
|
kucik wrote: Ja jsem o necem podobnem dlouho premyslel. Treba SteelMartin takovy svet delal. Ono to ma opravdu velkou vyhodu v tom, ze se snadno tvori party, ale zase mnoho nevyhod v tom, ze z povolani vyuzijes imho jen velmi malou cast. Osobne by me to asi ani nebavilo, protoze obcas mam proste jen chut creepit a pokud bych na nejaky strop narazil na tak nizkem levelu, tak by me to tolik netahlo hrat.
(teoreticka uvaha) Jako lepsi varianta mi prijde, urcit nejaky ,,cileny level" treba 20. Pak se pokusit, aby bylo relativne rychle expeni treba do 14. a velmi pomale od 26. A tim drzet hrace relativne v ranku, kdy spolu nekam muzou jit. Protoze rozdil v sile 15. a 25. levelu nevidim jako tak velky, jako treba mezi 1. a 11. Toto považuji za velmi kvalitní úvahu
_________________ Menhiri Dierta
|
|
Top |
|
xxxMajkyxxx
|
Post subject: Re: Zamyšlení nad NWN a Thalií Posted: 21:45 02. Apr 2013 |
|
 |
Urozený |
|
|
Přikláním se k Shamanovo názoru
_________________ WIPED MAYBIES AND MY NEW BABIES Milovaný sympoš Eritai se možná ve hře ukáže! Rodwen - divoká elfka, druidka
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Zamyšlení nad NWN a Thalií Posted: 10:46 03. Apr 2013 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
Shaman88 wrote: Já myslím že ten cílený lvl je úplně irelevantní, hráči vždycky budou expit dokud budou moct. To je samozřejmě pravda. Onen cílený level je myšlen tak, že postava stráví relativně dost času kolem tohoto levelu. S tím, že stejně většina poexpí dál, se počítá. Jde jen o to, jaký bude median level a kolik procent hrajících postav bude poblíž toho levelu.
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
Aulus
|
Post subject: Re: Zamyšlení nad NWN a Thalií Posted: 11:06 03. Apr 2013 |
|
Joined: 17:31 22. Jan 2012 Posts: 5998 Location: Nový Jičín / Brno
|
Mně by se líbilo, kdyby bylo expení do jisté míry omezeno jinou hodnotou, která by v sobě zahrnovala hlavně RP postavy. Něco v tom smyslu, že by učitelé daného byli ochotni vycvičit postavu pouze za určitých splněných podmínek (např. je v oblasti dostatečně známá a příjmaná). Samozřejmě, že by tohle chtělo zcela nový systém této hodnoty, která by se dala získávat mnoha způsoby, ale myslím si, že by to za a) utvářelo skupinky, které jsou na tom ve světě obdobně + b) punc na RP zaměřeného světa by nespočíval jen v reáliích a hráčské základně, ale ve hře samotné.
A nemyslím tím teď žádný Placos nebo Shamisystém, ale čistě nitroherní systém (s odlišnou hodnotou u různých frakcí). Něco v tom smyslu, co se nastínilo na srazu.
_________________ "Všechny hranice jsou konvence, které čekají, až je někdo přesáhne. Někdo může přesáhnout konvenci, pokud mu k tomu někdo jiný vydá podnět." David Mitchell, Atlas mraků "But what do we have left once we abandon the lie? Chaos. A gaping pit waiting to swallow us all.”
|
|
Top |
|
Shaman88
|
Post subject: Re: Zamyšlení nad NWN a Thalií Posted: 12:20 03. Apr 2013 |
|
|
kucik wrote: Shaman88 wrote: Já myslím že ten cílený lvl je úplně irelevantní, hráči vždycky budou expit dokud budou moct. To je samozřejmě pravda. Onen cílený level je myšlen tak, že postava stráví relativně dost času kolem tohoto levelu. S tím, že stejně většina poexpí dál, se počítá. Jde jen o to, jaký bude median level a kolik procent hrajících postav bude poblíž toho levelu. Nevím jak tohle udělat na světe kde jsou časové expy. Pokud nejsou tak na cíleném lvlu prostě už nedáš dungy a necháš hráče získávat expy jen z DM akcí či po troškách z alternativních systémů (Tohle jsem zažil na K1 kde kde cílený lvl byl 33, dostat se tam pro postavy bylo celkem snadné - asi měsíc hraní - ale pak se získávali expy jen po jedničkách z mobů, větší jen z DM akcí, a tak 70% osazenstva světa byla v rozsahu 28 - 34 a zbytek s výjimkou dvou postav pod ním)
|
|
Top |
|
Barbar321
|
Post subject: Re: Zamyšlení nad NWN a Thalií Posted: 12:33 03. Apr 2013 |
|
|
Těžko jde vymyslet systém, který by všichni považovali za správný a spravedlivý. Jedněm nebude vyhovovat omezení, druhým zase bude připadat systém podporující jen určitou skupinu autoritářů, další zase můžou nadávat, že systém nutí k tvorbě PBček, aby ve světě obstáli atd.
Z výše uvedeného jde vidět, že každý zastává jiný styl a smysl hry.
Být týmem, první věc, kterou si ujasním je, pro kterou cílovou skupinu primárně chci server udělat. Na požavky této skupiny se pak zaměřím.
_________________ je cosi shnilého ve státě dánském ...ale plíseň je dobrá pro penicilín z hodně léků však bolí hlava ...a tvoří se závislost Vhodný čas na odvykací kůru
člen ligy pro zákaz veškerých změn na thalii
|
|
Top |
|
Aulus
|
Post subject: Re: Zamyšlení nad NWN a Thalií Posted: 12:43 03. Apr 2013 |
|
Joined: 17:31 22. Jan 2012 Posts: 5998 Location: Nový Jičín / Brno
|
Barbar: Tak já myslím, že z popisu světa je jasné, která skupina hráčů by měla být tou primární. Jsou to RP hráči. Na druhou stranu ani RP hráče podle mého nebaví chodit zabíjet potvory bez expů a vyvíjet se jen pomocí časovek a questů. Aspoň většinu z nich podle mého.
Proto zastávám ten názor, že by expení mělo být zachováno v podobném stylu, jako je teď. Aby ale byla motivace hrát RP i pro ty, kteří ho berou jen jako občasný doplněk hry (a případně z nich udělat RP hráče), mělo by expení mít i své RP "překážky", které je pro postup nutno překročit.
_________________ "Všechny hranice jsou konvence, které čekají, až je někdo přesáhne. Někdo může přesáhnout konvenci, pokud mu k tomu někdo jiný vydá podnět." David Mitchell, Atlas mraků "But what do we have left once we abandon the lie? Chaos. A gaping pit waiting to swallow us all.”
|
|
Top |
|
Shaman88
|
Post subject: Re: Zamyšlení nad NWN a Thalií Posted: 12:54 03. Apr 2013 |
|
|
Aule není to jasné, RP hráči nepotřebují systémy těm stačí DM. 90% systémů je pro to okrajové spektrum okolo cílového spektra.
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Zamyšlení nad NWN a Thalií Posted: 13:08 03. Apr 2013 |
|
|
Shaman88 wrote: Aule není to jasné, RP hráči nepotřebují systémy těm stačí DM. 90% systémů je pro to okrajové spektrum okolo cílového spektra. To je blbost. Drtivou většinu systémů využívají všichni, bez ohledu na preference stylu hry.
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
Barbar321
|
Post subject: Re: Zamyšlení nad NWN a Thalií Posted: 13:11 03. Apr 2013 |
|
|
Aulus wrote: ... ano, ano. To ale EQ taky a hodně hráčů na to nadává. Nekritizuju systém jako takový, ale je to jen reakce na návrhy, které tu padly. Když tedy vezmu, že cílem Thalie je zaměřit se na RP hráče, je možnost jednoduchá. Omezit příjem expu z lovu (zabití potvor), zvýšit expy za družinu (rozlišít náhodné promluvení a cílený rozhovor několika postav v nějakém rozhovoru), snížit časovky samotářů a zvýšit odměny za RP hru. Stejně jako vše ostatní i toto "jednoduché" řešení má mnoho mušek. Třeba na každém lvl je rozdíl ve váze získaných expů, náročnost na DMka, opět možnost vzniku protěžovaných hráčů a skupin a asi spousta dalšího. ...a trochu mimo: Myslím, že by bylo opravdu dobré vyvážit příjem expů za lov ve hvozdu (bez ohledu, jestli zde zisk expů snížit nebo jinde zvýšit). Oproti jiným lokalitám je to značně přemrštěné.
_________________ je cosi shnilého ve státě dánském ...ale plíseň je dobrá pro penicilín z hodně léků však bolí hlava ...a tvoří se závislost Vhodný čas na odvykací kůru
člen ligy pro zákaz veškerých změn na thalii
|
|
Top |
|
Shaman88
|
Post subject: Re: Zamyšlení nad NWN a Thalií Posted: 13:14 03. Apr 2013 |
|
|
kucik wrote: Shaman88 wrote: Aule není to jasné, RP hráči nepotřebují systémy těm stačí DM. 90% systémů je pro to okrajové spektrum okolo cílového spektra. To je blbost. Drtivou většinu systémů využívají všichni, bez ohledu na preference stylu hry. Například? Nebavíme se o systémech, kde nutí hráče k tomu aby je využíval. Tam to nemá smysl. Který systém je třeba pro RP hráče a přitom dá se hrát i bez něj?
|
|
Top |
|
Bruciacullo
|
Post subject: Re: Zamyšlení nad NWN a Thalií Posted: 13:15 03. Apr 2013 |
|
Joined: 20:49 21. Jan 2010 Posts: 2779 Location: Tam kde se slunce bojí a měsíc vždy jen nahlédne
|
Snižování XP samotářům je už ale omezování RP... Když jsem začínal na th tak jsem si založil hraničáře a jen jesem putoval thalií... Zajímalo by mě kde se zrodil tenhle trend samotář=špatné/žádné RP
_________________ Neliaen Fey de Erestor - paladinka Dei-Anangova "Slušnému vychování tě neučili, tam kde tě matka vyvrhla z lůna?"
QamuIs Heg qaq law' lorvIs yInqaq puS.
"Účelem každého života, je smrt." - Agent Smith
DM Galli - "So you have chosen death." / https://youtu.be/f94qpLdX9eA
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Zamyšlení nad NWN a Thalií Posted: 13:18 03. Apr 2013 |
|
|
Například změny vzhledů, nájmy interiérů, kupování zvířátek, psaní knih a nástěnky... To jsou systémy, které v zásadě nepotřebuješ k expení, ani creepu a přece tu jsou.
Naopak jaký systém nevyužívá RP hráč? Nenapadá mě jediný, krom hlídacích systémů proti bugům.
|
|
Top |
|
Shaman88
|
Post subject: Re: Zamyšlení nad NWN a Thalií Posted: 13:24 03. Apr 2013 |
|
|
kucik wrote: Například změny vzhledů, nájmy interiérů, kupování zvířátek, psaní knih a nástěnky... To jsou systémy, které v zásadě nepotřebuješ k expení, ani creepu a přece tu jsou.
Naopak jaký systém nevyužívá RP hráč? Nenapadá mě jediný, krom hlídacích systémů proti bugům. Jo moje chyba, já to myslel jinak jako že většina těchto systémů je pro RP hráče jen záskok za práci DM. Pro RP hráče, pokud by měl při ruce DM tak nic z toho nepotřebuje.
|
|
Top |
|